brenda_bee 16.06.23, 08:10 Macie? Polecacie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 08:39 Mam i nigdzie się bez niej nie ruszam. Jeździ ze mną wszędzie. Nawet na jedną noc poza domem zabieram. Na co zwrócić uwagę? Przede wszystkim chyba na twardość. Dokupiłam sobie drugą poduszkę, ale jest trochę twardsza niż ta pierwsza i nie śpi mi się na niej wygodnie. Oddałam synowi. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 13:38 To jedyna, na jakiej umiem spać. My od kilku lat mamy wszyscy Sissel Deluxe. Wszystkie bóle karku czy ramienia, zdarzające się wcześniej jak ręką odjął. Właśnie przemyśliwuję, czy nie zabrać jej w niedzielę do szpitala, bo na zwykłej już nie zasnę. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 13:58 A ja akurat próbowałam rozwikłać, jak odróżnić wypełnienie, którego szukam, od innych. Chciałabym gąbkę, która jest miękka już w pierwszej chwili i odkształca się łatwo. Dodatkowo jest ciężka. Taka, która jest sztywniejsza i powoli się odkształca nazywa się (chyba) "memory". Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 14:05 Mam vellpur vikna i kocham nad życie. Jest twardsza, grubsza niż inne i fantastycznie "pamięta" Moją głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 14:03 Mam, uwielbiam, nie umiem już spać bez niej. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 14:51 Mam wątpliwości, bo normalnie śpię całkowicie na płasko, bez jakiejkolwiek poduszki. Jednak jak czytam to podkładam sobie dużą poduchę pod głowę i chyba właśnie to mi najbardziej szkodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 22:27 jesli spisz na plasko, to do czytania sprobuj polwalek Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 19:28 A można na takiej poduszce spać też na boku? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Poduszka ortopedyczna 20.05.24, 16:20 tak się śpi na boku? a na plecach poduszkę kładzie odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 21:15 Mąż miał ze dwie ortopedyczne, wrócił do poduszki z pierza (puchu), ja też mam puchową - taką bardziej płaską. Pod głowę robię sobie dołek i mam podparcie szyi. Na takiej zwykłej, ze sztucznym wypełnieniem, nie mogę spać. Ból głowy gwarantowany Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 22:29 tez przerobilam kilka ortopedycznych i najlepsza okazala dosc plaska, elastyczna poduszka z owczej welny plus jasiek z takim samym wypelnieniem, do czytania uzywam półwałka Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 22:10 Ja mam profilowaną, z gąbki. Chyba z Jyska albo Ikei. Sprawdza się wystarczająco dobrze. Śpię głównie na boku. Ma zdejmowany pokrowiec, ale samej poduszki wewnętrznej wyprać się nie da, to główny minus. I trzeba dokupić pasujące poszewki, choć akurat z pościeli z Ikei kilka mi całkiem dobrze pasuje nawet na tą profilowaną poduchę Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Poduszka ortopedyczna 16.06.23, 22:59 Kupiłam wellpur voss. Na początek coś niedrogiego. Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś