Dodaj do ulubionych

Prezent dla nauczyciela

21.06.23, 22:33
Sytuacja wygląda tak: na wniosek ponad połowy rodziców w klasie od nowego roku szkolnego zmieni się wychowawca i jednocześnie nauczyciel przedmiotowy. We wniosku były i zarzuty merytoryczne i związane bardzo kiepską oceną pani jako wychowawcy.
Czy jako klasowa rada rodziców kupiłybyście dla pani od klasy coś na odchodne (typu kwiatek, bombonierka i bon do Empiku) czy uważacie że nie ma takiej potrzeby?
Mam swoje zdanie, ale ciekawa jestem opinii ematek.
Obserwuj wątek
    • kamin Re: Prezent dla nauczyciela 21.06.23, 22:42
      W tej sytuacji wy nie powinniście się wychylać z prezentem, a pani zapewne nie przymie.
    • borsuczyca.klusek Re: Prezent dla nauczyciela 21.06.23, 22:47
      Nie mogę 😂
    • tygryskowata Re: Prezent dla nauczyciela 21.06.23, 22:53
      Ale serio????
      • filutek.von.glutek Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 06:15
        Niestety serio.
    • raphidophora_tetrasperma Re: Prezent dla nauczyciela 21.06.23, 23:05
      Oczywiscie, że obdarować. Na wszystkie okazję, pt. niewiadomocokupic, doradzam gorzałe. W zależności, od tego jak bardzo pani odchodząca była nielubiana, można przebierać w ohydnych trunkach do woli 😁
    • ga-ti Re: Prezent dla nauczyciela 21.06.23, 23:31
      Nie. Jak ktoś chce to niech sam kwiatek kupi.
      • feniks_z_popiolu Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 07:12
        No dokladnie tak
    • malgosiagosia Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 00:07
      Kupilabym bombonierke, bon do empiku i kwiatka jakiegos. Kocham ludzi.
    • maleficent6 Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 06:37
      Bon do Biedronki, do Empiku jest passe...
    • skumbrie Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 06:48
      Duży bukiet - z wdzięczności, że odchodzi i ten problem macie z głowy.
      • filutek.von.glutek Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 06:53
        Trzeba było ją do tego odejścia trochę zmotywować 😁
        • skumbrie Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 07:27
          To sobie kupcie szampana 😝
    • little_fish Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 08:37
      Gdybym jako nauczyciel została na wniosek rodziców odsunięta od wychowawstwa i nauczania w danej klasie, to w życiu nie przyjęłabym prezentu. Albo miałabym świadomość swojej kiepskiej pracy i uważała, że żaden prezent się nie należy. Albo byłabym przekonana o własnej zaje..stości i obrażona na rodziców, że się na mnie nie poznali 😜
      • primula.alpicola Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 09:31
        Gdyby mnie rodzice uwolnili, tfu, odsunęli od wychowawstwa, to sama każdemu kupiłabym prezent wdzięcznościowy🤪
    • mgla_jedwabna Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 08:56
      Symbolicznie - kwiatki i niedużą bombonierkę. Pożegnać też się trzeba umieć z klasą. Będzie to lekcja dla bombelków.
      • little_fish Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 09:48
        Symboliczny kwiatek w zupełności wystarczy, żeby nie było ostentacyjnego olania
    • primula.alpicola Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 09:45
      Nie, w tej sytuacji dajcie sobie spokój.
    • wbka1 Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 09:56
      Moja znajoma, ktora byla nauczycielką w Niemczech mowiła, ze na koniec roku otrzymywaĺa prezenty tylko od polskich dzieci. Moze skończmy z tym obdarowywaniem nauczycieli, lekarzy, urzędników za ich sumienne wykonywanie pracy. Tak było w komunie, nisko płatne zawody, za to dorabiajace sobie napiwkami, korepetycjami i ,, załatwianiem".
      • little_fish Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 10:43
        No to skończcie.
    • volta2 Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 10:36
      my kupiliśmy i na koniec tej feralnej klasy i na koniec szkoły - tu już bardziej za namową wychowawczyni, która klasę przejęła. przypomniała nam, że nie pracuje z nami 4 lata tylko dwa i w związku z tym byloby jej niezrecznie zbierać laury takie, jak inne panie za całość liceum.
      proporcja poszła miej więcej taka - obecna za 500 zeta, poprzednia talon na stówkę i bukiecik
    • bei Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 10:41
      Kwiaty od klasy, to najwygodniejsze dla uczniów i dla nauczycieli. Takie same bukieciki czy bukiety, czy pojedyncze- jak tam ustalicie- dla wszystkich. Rok pracowała z dzieciakami, może i starała się, ale nie ma powołania, umiejętności, No nie nadaje się. Albo się jeszcze nauczy, albo niech zmieni zawód. Uważam, ze kwiaty na koniec to takie i dobre, i dyplomatyczne
      • panna.nasturcja Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 11:27
        Talon to jest wręczanie pieniędzy!
        Chamskie, w zasadzie nielegalne i olewające osobę, której, rzekomo, dziękujemy.
    • panna.nasturcja Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 11:24
      Nie, nie ma takiej potrzeby. W ogóle jej nie ma.
    • filutek.von.glutek Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 12:07
      Ja bym nie kupiła nic, nawet kwiatka. Pani była fatalną wychowawczynią i nauczycielką przedmiotową. W ogóle jestem przeciwna dawaniu jakichkolwiek prezentów mających wymiar niesymboliczny (wychowawczyni starszego syna dostała na koniec szkoły fotoksiążkę ze zdjęciami - z wycieczek, wyjść, wspólnych uroczystości), na zwykły koniec roku wystarczą kwiaty.
      • unaluna Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 23:03
        Jest jeszcze część rodziców, którzy nie dołączyli się do wniosku o zmianę. Jakie jest ich zdanie w tym temacie?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Prezent dla nauczyciela 22.06.23, 23:10
      Pani dostanie kwiatka i bombonierkę od mniejszosci.
      Jesli bylabym rodzicem który zabiegał o zmianę nauczyciela to nigdy bym kwiatka nie kupiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka