Dodaj do ulubionych

Oszustwo- Prawnik Kraków

26.07.23, 14:03
Proszę bez linczu.
Poznałam faceta dwa lata temu. Czuly troskliwy, opiekuńczy. Od razu opowiedział mi o swojej sytuacji rodzinnej: rowodnik( tak widziałam akt rozwodowy, jak się okazało spreparowany), żona wariatka ogólnie, patologia w domu, dwie nieletnie corki mieszkajace z matka i dlugi. Byla zona prowadzac firme narobila dlugow na ponad milion zlotych. Spłaca kredyt hipoteczny 4000zl. Pracuje jako urzędnik.
Rok temu wprowadził się do mnie i mieszkaliśmy sielankowo wręcz, oswiadczyl mi sie przy znajomych, planowaliśmy w październiku ślub. Prawie zawsze nie mial kasy, bo dlugi, kredyt i dzieci. Za wszystko w sumie ja płaciłam. Ale chciałam przecież pomoc. Dwa miesiące temu, nagle musiał zamieszkać w tamtym domu z dziećmi bo była żona miała wypadek. Kontakt byl normalny, telefony 20 dziennie, smsy. W lipcu wrócił, bo tam, sie poukladalo. I nagle w któryś weekend zadzwonił telefon...tak, bo byla jego obecna zona... nie była...rozmowy nie przytoczę bo była straszna. Dowiedzialam sie ze jest alkoholikiem i aktualnie od roku przebywa na leczeniu( czyli mieszkając u mnie był na leczeniu- wersja dla żony), jest jeszcze jedna kochanka, ze ona ma kuratora za oszustwa podatkowe i boi sie ze pojdzie siedziec przez niego. Wszystkie zebrania i późne powroty nie były zebraniami. Długi ich sięgają ponad dwu milionów, są wszędzie zadłużeni, US,ZUS,komornicy i bieżące sprawy sądowe w toku, niebieska karta., prawo jazdy odebrali mu za jazdę po pijaku a nie za punkty- wersja dla mnie. Wyrzuciłam go z domu, wrócił do prawowitej małżonki. I wydawałoby się że koniec historii ale nie...dostaje smsy że były u nich panie z mopsu, bo ktos napisal donos, że on został wezwany na policję bo ktoś doniósł że jeździ autem...tak jeździ bo o tym wykrzyczał mi jego żona, wiem zresztą że oni tam razem piją.
Problemy sa 3:
1.donos napisał i podpisał ktos moim imieniem i nazwiskiem, podając również moje dane
2. Pan oczywiście pożyczył ode mnie kasę. Oficjalnie 1500 zl, zliczające jednak jego prośby o przelewy, bo robi zakupy a wypłaty jeszcze nie ma albo tam w domu odcięli właśnie wodę a jego dzieci które kocha nad życie muszą mieć wodę. Zrozumiale. czyli do 1500 zl doszły przelewy na 5000 tys. częściowo opisane na co a częściowo nie
3. pan studiuje prawo. Zna prawników i adwokatów...

Boje sie,ze mogę być wciągnięta przez tych państwa w jeszcze gorsze sprawy no i chcialbym odzyskac swoje pieniadze.
Czy ktos moze zna bardzo dobrego prawnika z Krakowa?
Jak się zabezpieczyć w takiej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 16:25
      🙉
    • zerlinda Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 16:30
      Wiesz co, moim zdaniem pieprzyć kasę. Ważne, żebyś się odcięła od patusa. Pieniądze rzecz nabyta, zawsze można zarobić. A zdrowie fizyczne i psychiczne jest bezcenne.
      • ayelen40 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:20
        Dokładnie tak. I mam nadzieję, że jednak ta druga kwota to 5 tys., nie pół bańki.
        • niemcyy Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:34
          Jeśli już to 5 baniek, a nie pół bańki wink
    • lucadimontezemolo Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 16:39
      Przelewów na 5 milionów mu zrobiłaś?? wow
    • lucadimontezemolo Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 16:39
      A swoją drogą jesteś pewna, że studiuje i zna jakiś prawników i adwokatów?
      • zerlinda Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 16:46
        Też myślę że pan kłamie. Chyba żeby zostać prawnikiem to trzeba być bez wyroków? Zresztą między studiuje prawo a jest prawnikiem jest różnica.
      • asia.sthm Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 16:55
        No przecież przy nich się oświadczał, wiarygodnie
        😁
        Dramaty z armaty na czternaście fajerek 😩
      • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 10:28
        Tak, studiuje...sama zapłaciłam mu połowę czesnego bezpośrednio na konto uczelni. I zna prawnikow/adwokatów. Teraz wiem dlaczego- ktoś musiał go bronić w tych wielu sprawach...stąd rozeznanie
        • eriu Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:52
          Ty lepiej zweryfikuj czy to było konto uczelni, bo dane możesz podać jakie Ci się podoba byle konto się zgadzało. Wejdź na stronę uczelni, na której pan twierdzi, ze studiuje i skontaktuj się z dziekanatem czy nr konta do przelewu się zgadza, bo chcesz swojemu studentowi przelew zrobić. Z powodu ochrony danych osobowych pewnie Ci nie potwierdzą czy on jest studentem ale Ci potwierdzą czy nr rachunku bankowego się zgadza z ich rachunkiem. Ale nie wierzę, że się zgadza.
          • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 19:52
            O, widzisz! Dziękuję za podpowiedź!
    • alpepe Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 16:54
      3. bujda
    • 71tosia Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 17:00
      nie zorientowalas sie przez te kilka miesiecy ze on ma problem z alkoholem? Pan musi byc niezlym manipulantem.
      Mysle ze przede wszystkim zglos oszustwo na policji (i to z donosem - o ile byl donos i to z pieniedzmi), sprawdzaj czy z konta nie znikają pieniądze, czy na dane z twojego dowodu ktoś nie wzial pożyczki etc Poblokuj co sie da. I dziękuj opatrzności ze nie wpuścił cie z tym ślubem w wieksze problemy.
      • mondaymorning1987 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 17:06
        Może powiedział żonie prawdę i zrobił sobie odwyk🙂na koszt wątkodajki
      • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 10:25
        A może wie ktoś jak działa Revolut? Mam podejrzenie, że Pan otworzył sobie konto na mnie...bez policji się pewnie nie obejdzie...
        • 71tosia Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:04
          Napisz do revoluta przede wszystkim, i miej nadzieje ze tylko założył konto umożliwiające przewalutowanie bo zdaje się revolut ostatnio oferuje tez karty kredytowe.
          • 71tosia Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:17
            Dobrze się zastanów czy nie dalas mu dostępu do jakis aplikacji, maili etc. Wszystko lepiej pozmieniaj. Ja bym się zastanowiła nad zmiana dowodu i jednak poinformowaniem policji o podejrzeniach, takie zgłoszenie daje szanse przy sporze np z bankami i firmami pożyczkowymi, gdyby się okazało ze facet narobił długów tez i na twoj rachunek.
            • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 20:10
              Dałam, miał dostępy do wszystkiego.
              Zmieniłam oiny, hasła do wszystkiego.
              Dziękuję za podpowiedź . Wybiorę się na policję
          • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 20:13
            Ok, dziękuję. Karty kredytowe mnie zmroziły😞
    • kaktusowepole Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 17:30
      Bo ludzku bardzo Ci współczuję jak bardzo dostałaś oszukana.
      Szczerze ale po prostu odpuściłbym. Razem z żoną mają 2 miliony długów zapewne kolejka wierzycieli.
      Dałabym sobie spokój.
    • beneficia Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 19:18
      1.Kto i jaki miałby interes, żeby podpisać donos Twoimi danymi?
      2. Walić forsę, jeśli to wszystko prawda, to facet jest do unikania
      3. Jeśli gość jest alkusem i ma skłonności do przemocy, to jakim cudem przez rok tego nie zauważyłaś?
      To wszystko jest jakies dziwne.
      • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 10:23
        Gdy mieszkaliśmy razem, pił okazjonalnie. Dopiero gdy go wyrzuciłam i zaczęłam sprzątać poznajdywałam mnóstwo butelek. Pustych i pełnych. Za książkami na regale,w kuchni za garnkami, w łazience za jego kosmetykami itd.
        Naprawdę jego zachowanie nie wskazywała na to że jest alkoholikiem
      • eriu Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:53
        Z żoną razem kręcą jakiś podstęp i tyle.
        • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 20:11
          Myślisz, że to kłamstwo?
    • taki-sobie-nick Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 26.07.23, 21:42
      bo robi zakupy a wypłaty jeszcze nie ma

Też mi argument.
    • kadfael Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 10:30
      Mnie już by to zaśmierdziało - Spłaca kredyt hipoteczny 4000zl. Pracuje jako urzędnik. - przecież urzędnik zarabia czasem mniej ewentualnie niewiele więcej niż ta spłata kredytu...
      • storczyk_jarzbinowy_1980 Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 10:46
        A ja uwierzyłam, ba! Widziałam ratę kredytu i przy mnie robił przelew. Powiedzmy że pi zapłacie kredytu zostawało mu jakieś 1600 zł.
        Naprawdę jego historie były spojne, nie zorientowalam się że oszukuje
        • eriu Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:56
          Jak ktoś Ci mówi, że jego była jest wariatką to się zastanów co jest z nim nie tak, że sobie wariatkę za kobietę wybrał i dlaczego się tak tym chwali, bo to wcale o nim dobrze nie świadczy. A facet, który jeszcze tak rozpowiada o tym jest w ogóle podejrzany.
      • melikles Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:04
        Początkujący może tak. Z doświadczeniem i kwalifikacjami może 2x tyle, a jeśli jeszcze dojdzie obsługa programów/projektów unijnych to często ponad 10k netto. To Kraków, nie bidna gmina daleko od szosy.

kadfael napisała:

> Mnie już by to zaśmierdziało - Spłaca kredyt hipoteczny 4000zl. Pracuje jako ur
        > zędnik. - przecież urzędnik zarabia czasem mniej ewentualnie niewiele więcej ni
        > ż ta spłata kredytu..
        • kadfael Re: Oszustwo- Prawnik Kraków 27.07.23, 11:39
          Ja mówię z perspektywy Poznania. Znam całkiem sporo ludzi pracujących w urzędach marszalkowskim, wojewodzkim, miejskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka