Dodaj do ulubionych

Związki ze zdradą

16.08.23, 10:59
Czy potrafiłybyście być w związku w którym facet was wielbi i jest ta obustronna chemia ale niestety zdradza? Czyli fajne życie z nim i to uwielbienie to jest rodzaj rekompensaty z jego strony oraz chęć zagłuszenia wyrzutów sumienia. On robi wszystko żebyście tej zdrady nie odczuły ale wiadomo że nie ma na to szans bo zawsze odbija się na związku. JLO albo Agnieszka Woźniak Starak to są przykłady tego typu kobiet według mnie, niby faceci zakochani na kadym kroku wyznający miłośc a jednak na pierwszy rzut oka widać że nie gra, wiadomo co ci faceci to zdradzacze. Czy można mieć dobre życie z kimś takim czy wystarczy chemia. miłośc i poczucie że facet się stara ale takim kosztem?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:05
      Sądzę, że można mieć dobre życie z kimś takim, o ile samemu też można wziąć sobie tę wolność. Innymi słowy, sojusz przeciwko złemu światu bez wyłączności seksualnej. Tak, mogłabym żyć w takim związku, o ile byłoby to jasne.
      • kamkaklamka Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:12
        Choć notoryczni zdradzacze są bardzo dobrzy w tym rekompensowaniu stałym partnerkom i one dostają dużo więcej atencji, miłości to uważam to patrząc na te związki tam zawsze stres wisi w powietrzu, kobieta chodzi jak po polu minowym jest nerwowa, wyżywa się bo ciągle ją zalewa kortyzol a facet przygaszony i wyglądana stłamszonego oczywiście wszyscy się zastanawiają dlaczego i to jest w sumie zabawne.
        • kariwitch00 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:21
          Ludzie myślą ze Ben pije bo ciagle dziwnie wyglada ale to nie tylko to. Przecież on już 20 lat temu zdradzał Jeniffer ze striptizerkami ona udaje głucha i ślepa
          • wiosennedni5 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:03
            To nie tylko ja widzę że on dziwnie się zachowuje?
            • alpepe Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:09
              Wszyscy to widzą. Wszyscy. I się dziwią Jen, bo to kompletnie niezrozumiałe.
              • kamkaklamka Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:20
                Facet się od dawna puszczał, zapewne również zapija bo żyje w ciągłym napięciu ale deklaruje dozgonną miłość sfochowanej gwieździe cóż trudno żeby JLO nie szukała ujścia swojego stresu też żyje w napięciu bo to jest chora sytuacja.
        • alicia033 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:27
          kamkaklamka napisała:

> Choć notoryczni zdradzacze są bardzo dobrzy w tym rekompensowaniu stałym partne
          > rkom i one dostają dużo więcej atencji, miłości

A w jakiej to bajce? Bo to ani w tej z JoL ani w tej z aws.
          • kamkaklamka Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:35
            Ja uważam że tak ponieważ nie jest tajemnicą że tam są i były zdrady i jakoś tak się zazwyczaj nakładają na to uzależnienia, albo picie albo dragi i Ben i PWS. Jak patrzysz na te związki z zewnątrz od razu widzisz że coś tam jest nie tak mimo oficjalnych deklaracji tych panów że to jest wielka miłość.
            • alicia033 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 16:49
              kamkaklamka napisała:

> Jak patrzysz na te związki z zewnątrz od razu widzisz że coś tam jest nie tak mimo oficjalnych deklaracji tych panów że to jest wielka miłość.

Nie zrozumiałaś.
              Ja nie podważam tego, że tam zdrad nie było/nie ma, tylko "rekompensowanie" żonom tych zdrad "fajnym życiem i uwielbieniem".
          • kariwitch00 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 22:33

>
            > A w jakiej to bajce? Bo to ani w tej z JoL ani w tej z aws.
            >
            >
            Nie brakuje takich facetów. Michalczewski twierdzi ze zawsze zdradza ale wynagradza, poprzednie partnerki dostały po 10 milionów euro obecna opływa w luksusie. Ona twierdzi ze tygrys jest hojny i ze dba o nia a to ze zdradza czy przywalił to już nie ma takiego znaczenia.
            • ggrr.ruu Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 22:36
              U Michalczewskiego najciekawsze, że dwa razy brał ślub i dwa razy się rozwodził z tą samą kobietą
            • alicia033 Re: Związki ze zdradą 17.08.23, 07:21
              kariwitch00 napisała:

> Michalczewski twierdzi ze zawsze zdradza ale wynagradza, poprzednie partnerki dostały po 10 milionów euro obecna opływa w luksusie. Ona twierdzi ze tygrys jest hojny i ze dba o nia a to ze zdradza czy przywalił to już nie ma takiego znaczenia.

ale autorka wątka upiera się przy uwielbianiu żony przez takich facetów.
              Dla mnie sypanie żonie forsą to nie jest uwielbianie. Że o przywalaniu nie wspomnę.
              • ayelen40 Re: Związki ze zdradą 17.08.23, 08:17
                Zazwyczaj jest i zdrada, i podle traktowanie żony. Life.
    • primula.alpicola Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:26
      A może to nawet niewykluczone, pod warunkiem że ja też korzystam z innych panów.
    • figa_z_makiem99 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:33
      Gdyby to był związek otwarty też dla mnie i nie byłoby dzieci, mogłabym.
      • milva24 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:19
        Ja tak samo.
    • trampki-w-kwiatki Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:35
      Nie.
    • marietta0z Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:55
      To wielbienie to tylko na pokaz. sztuczne i nieszczere albo wypływające z wyrzutów sumienia. Być politowania godną frajerką zdradzaną przez męża, z której znajomi się śmieją za plecami, że jest głucha i ślepa? Żałosne.
      • bulzemba Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 16:56
        Kasa. Misiu. Kasa
        • marietta0z Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 19:36
          bulzemba napisała:

> Kasa. Misiu. Kasa

lubię to
        • eagle.eagle Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 21:00
          Nie zawsze kasa.

Przed chwilą usłyszałam rozmowę telefoniczną kumpla z pracy z jego dziećmi, było dużo : misiu, kotku, kochanie - napewno rozmawiał z dziećmi , dużo uśmiechu, miłości . Kumpel przez ostatnie 10 lat - tyle z nim pracuję, miał dwie kochanki , jedna z 3 -4 lata , druga 5 - w pracy , co poza pracą to nie wiem.
          I jak takiego pogonić, może mało wierny ale jaki dobry tata ?
    • better.call.kim Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:57
      Nie, nigdy, dla mnie wyłączność obustronna to podstawowy warunek bycia w związku.
    • bene_gesserit Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 11:58
      Związek, w którym on się nadmiernie stara, żeby jej nie było przykro, że on ją zdradza? A ona ma być wierna jak Penelopa?

Aż korci, żeby tej pani zalecić dokładnie taka sama strategię. Niech pilnie się z kimś miłym, a potem w nagrodę zrobi mężowi jego ulubione mielone, żeby mu było miło.
    • ayelen40 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 12:02
      Zapytaj Hillary Clinton.
    • galaxyhitchhiker Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 12:40
      Jeśli wielbi, to nie zdradza. Jak zdradza, to to nie jest uwielbienie tylko zwykły bajer.
    • simply_z Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 12:41
      Nie
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 12:52
      Aspekt sanepidowski i ryzyko przytargania mi jakiegoś syfa przez pana skutecznie go dyskwalifikuje
    • semihora Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 12:53
      Osobiście widzę tylko dwie możliwości: wzajemna wierność albo związek otwarty dla obu stron. W obecnym związku wybieram bramkę numer 1.

Żadne tam "on zdradza i wynagradza, ona wybacza". Jak komu tak wygodniej, to spoko, dla mnie to nie wchodzi w grę.
    • ewka.n Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:07
      Pewnie te, które tu deklarowały, że szczerość jest przereklamowana, zwłaszcza w tym kontekście, potrafiłyby. Może nawet potrafią nie odstawiać tych przecież żenujących egzaltowanych dram <tu wydymają z wyższością i nieco pogardliwie usteczka> o jakieś tam toć nic nieznaczące przygody pana na boku. Cóż one znaczą wobec rodziny / ich związku i dzieci? Może nawet dojrzale, dystyngowanie i dyskretnie odwracają współpracująco wzrok, gdy pan przypadkiem wsypie się jakąś niezręcznością.
      Ja bym nie potrafiła.
      • kamkaklamka Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 13:47
        Ja rozumiem że są ludzie którzy mają fakty a i tak stopień wyparcia jest tak duży że się okłamują chroniąc w ten sposób swoją psychikę jednak dotyczy to raczej zainteresowanych a nie postronnych ludzi. Tu masz faceta który spędzał noc z kelnerką podczas gdy żona spała sama w rezydencji w schowku łodzi znaleziono narkotyki i to wszystko oficjalne informacje ale uważasz że tam się nic takiego nie działo.
        • riki_i Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 14:15
          kamkaklamka napisała:

> Tu masz faceta który spędzał noc z
          > kelnerką podczas gdy żona spała sama w rezydencji

Z żoną i jej rodziną spożył kolację w restauracji Czarny Łabędź, gdzie podawała mu owa kelnerka, po czym odprawił połowicę z przyległościami do Warszawy. Zdaje się, że samolocikiem (helikopter).

Sam natychmiast wrócił do knajpy po kelnerkę, którą zapragnął -jak już drzewiej niejednokrotnie bywało- umieścić sobie na noc w rezydencji. Ponieważ jednak ciśnienie na wiadomym organie , wsparte ponad dwoma promilami alkoholu we krwi, mocno go grzało, postanowił zakosztować wdzięków kelnerki jeszcze na motorówce. W tym celu zatrzymał łódź na jeziorze niedaleko domu, odprawił ochronę na drugiej motorówce do przydomowego portu, zdjął odzienie z panny i z siebie (poza ulubioną flanelową koszulą), no i sobie figlował. Po wszystkim, zapragnął dać czadu i na bajerze przed kelnerką, fantazyjnym ślizgiem zawinąć na chatę. Niestety przekozaczył, łajba się przewaliła, wpadł pod obracającą się śrubę motorówki i w ciągu paru sekund poszedł na dno. Kelnerka będąca po godzinach instruktorką żeglarstwa oraz narzeczoną miejscowego figo-fago wynajmującego łodzie Niemcom , uszła spod śruby obracającej się w kółko pustej motorówki i dopłynęła do brzegu. Goła jak ją Pan Bóg stworzył, więc w sytuacji niekomfortowej. Przesiedziała do rana w krzaczorach, gdzie ją w końcu znaleźli ratownicy, zaalarmowani po paru godzinach przez wędkarzy obserwujących motorówkę kręcącą bez końca kółka po jeziorze (do wyczerpania paliwa).

w schowku łodzi znaleziono na
          > rkotyki i to wszystko oficjalne informacje ale uważasz że tam się nic takiego n
          > ie działo.

Jak to swego czasu wyjaśniono w trzech wielkich wątkach na tymże forum, oczywiście masz rację, "nic się tam takiego nie działo" big_grin
    • ggrr.ruu Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 14:41
      Tak, w otwartym. Opcja, że on zdradza a ja wiernie czekam odpada.
    • koko8 Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 15:27
      Totalnie nie, zwiazek tylko na wyłączność.
    • m_incubo Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 15:35
      Jeśli związek otwarty obustronnie, to czemu nie.
      Nie potrzebuję być wielbiona ani tym bardziej wynagradzana big_grin za umoczenie gdzie indziej, wystarczy jasność, że to działa w obie strony.
    • niemcyy Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 15:51
      No way.
    • melisananosferatu Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 15:53
      Nie. Mam byc jedyna. Jesli nie, to nie. Zawsze tak mialam i nie zamierzam tego zmieniac.
    • eagle.eagle Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 16:29
      Byłam kiedyś z amantem, zdradzał mnie na prawo i lewo ... Dlaczego się na to zgadzałam ? Były jakieś awantury po których kilka miesięcy, a może tygodni był grzeczny. Kochałam go na pewno ale też i odkochałam się, równo po roku - a kolejne dwa ... Chyba już raczej seks nas wtedy łączył. Choć on kochał.
      Nie pisałabym się do związku otwartego bo ja bym z tego nie korzystała, jestem za leniwa, nie chciałoby mi się szykować na randki , oddawać komuś obcemu mój czas , bo to przecież jakieś smsy musiałyby być po drodze. Jakby mój partner chodził na boki ... to już mu powiedziałam że ja nie chcę o tym wiedzieć. Mam za dużą wyobraźnię, strasznie by mnie to męczyło. Więc pewnie byłoby po związku.
    • eagle.eagle Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 17:54
      Co do otwartego związku ... a ludzi dookoła ...
      To w najlepszym przypadku kobieta będzie tą naiwną która jest z facetem który ją zdradza, pewnie dla jego pieniędzy ...
      W drugim będzie kurw.... która zdradza takiego fajnego mężczyznę .

Mężczyzna zawsze będzie na wygranej pozycji , bo przecież jak można być wiernym kobiecie z takim głosem, albo nie zadbanej, albo czepiającej się o coś ciągle , albo wiecznie zapracowanej ...
    • extereso Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 19:45
      Zdecydowanie nie, głównie ze względu na to, że pan musiałby wtedy uzurpować sobie prawo do tych skoków w bok, prawdopodobnie według klucza: ja jestem taki wyjątkowy. A Narcyzi mnie wręcz odstręczają.
      • okruchlodu Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 21:20
        Narcyzi i mizogni, którym się wydaje, że mężczyzna wystarczy, że piniądz do domu przyniesie i już mu się należy. Oba typy mnie odpychają.

Związek otwarty? Chętnie ale jeszcze nigdy nie spotkałam mężczyzny, który byłby takim związkiem szczerze zainteresowany.
        • kamkaklamka Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 21:28
          To najczęściej ma niewiele wspólnego z narcyzem no naprawdę nie każdy niedobry facet jest narcystyczny a już tym bardziej zwykły babiarz. Ludzie nasłuchaja się bzdur w internecie i w nie wierzą a zabawa polega na tym że narcyzm jest często tam gdzie się go nie spodziewasz to są często ludzie do których przychodzisz po pomoc np pani psycholog Ochme. Typowy narcyz to nie jest niedobry chłop jak się wydaje większości kobiet.
          • waleria_bb Re: Związki ze zdradą 17.08.23, 05:37
            Dobrze piszesz, pojęcie narcyz zostało całkowicie wypaczone przez poppsychologię i durnowate filmy na yt: rozpoznaj narcyza, rozpoznaj toksyka.
          • extereso Re: Związki ze zdradą 17.08.23, 05:54
            No ja wyraźnie napisałam o motywacji: jestem taki wyjątkowy to mi wolno. I to mnie odstręcza.
    • nick_z_desperacji Re: Związki ze zdradą 16.08.23, 19:47
      "Potajemnie" zdradza, tylko tak nieudolnie, że nawet chomik kolegi dziecka kuzyna szwagra wie? Nie. Związek otwarty, albo związek, w którym ona jest aseksualna, ale poza tym aspektem żyje im się bardzo dobrze i on wychodzi gdzieś, żeby jej nomen omen tyłka nie zawracać? Ok. Tylko wtedy tego nadskakiwania i rekompensat nie trzeba.
    • waleria_bb Re: Związki ze zdradą 17.08.23, 05:47
      Mogę mówić tylko w swoim imieniu. Nie tolerowałabym zdrad, latania za innymi kobietami i trwonienia na nie zasobów (czas, uwaga, też pieniądze). W wielu aspektach brakuje mi pewności siebie, ale akurat w związku jestem bezkompromisowa, wymagam i uważam, że zasługuję na dobrą i szczerą relację. Nie wyobrażam sobie, żeby dostawać jakieś ochłapy, konkurować z innymi kobietami, walczyć o uwagę, wspólne spędzanie czasu. Lubię być rozpieszczana i czuć, że partner dba o mnie i dużo daje od siebie.
      • auksencja15 Re: Związki ze zdradą 17.08.23, 13:27
        Ja chyba podobnie, ale to tylko rozważania hipotetyczne, plus brzydzi mnie perspektywa złapania jakiegoś syfa (z wiekiem się robię chyba jakaś nadwrażliwa w temacie)
        • waleria_bb Re: Związki ze zdradą 17.08.23, 16:57
          Tak, aspekt zdrowotny też jest ważny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka