cozagadula 14.09.23, 10:34 Moja przyjaciółka marzy o tatuażu i chyba już się nawet umówiła. Czy ematki mają, lub planują? Próbuję jej wybić ten pomysł z głowy, mam wrażenie że ludzie z tatuażami to kryminaliści. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: Tatuaże 14.09.23, 10:43 Mnie się tatuaże bardzo nie podobają. Kojarzą mi się z więzieniem. Ciekawi mnie jak skóra u wytatuowanych osób będzie wyglądała za 20-30 lat. Ale widzę, że jest taka moda. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Tatuaże 14.09.23, 10:49 Ciekawi mnie jak skóra u wytatuowanych osób będzie wyglądała za 20-30 lat. Gdyby tylko można było zobaczyć kogoś, kto zrobił tatuaż 30 lat temu... Gdyby tylko istniała taka możliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Tatuaże 14.09.23, 10:52 No co ty, ci z tatuażami wszyscy wymierają przed 40tka. Został mi rok życia 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Tatuaże 14.09.23, 11:02 Widziałam ostatnio. Kobieta około 70. Wyglądało to jak stare bohomazy. Tatuaż był koloru niebieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_lena_muc Re: Tatuaże 14.09.23, 11:13 35wcieniu napisał(a): > [i]Ciekawi mnie jak skóra u wytatuowanych osób będzie wyglądała za 20-30 lat.[/ > i] > > Gdyby tylko można było zobaczyć kogoś, kto zrobił tatuaż 30 lat temu... Gdyby t > ylko istniała taka możliwość... > moje pierwsze maja po 20 lat, sa jasniejsze niz byly na poczatku, ale nadal wygladaja dobrze. Nigdy nie zalowalam, ze ktorys zrobilam (mam kilka). Jesli na starosc moim jedynym problemem bedzie wyglad tatuazy na starej skorze to bede bardzo szczesliwa z tego powodu... a swoja droga niewydziarana stara skora tez nie wyglada pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Tatuaże 14.09.23, 11:38 otóż to. Jak mnie denerwuje ten wiecznie powtarzany argument "Jak to będzie wyglądało na starość". Człowiek na starość generalnie cały brzydnie, nie tylko skóra pod tatuażem Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Tatuaże 14.09.23, 17:16 Ja mam tatuaż zrobiony trzydzieści lat temu. Wygląda normalnie, choć trochę zbladł i będę poprawiać. Drugi szesnaście lat ma. Też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Tatuaże 14.09.23, 11:06 Ciekawi mnie jak skóra u wytatuowanych osób będzie wyglądała za 20-30 lat Pokuszę się o stwierdzenie, że dokładnie tak samo, jak wyglądałaby bez tatuażu. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Tatuaże 14.09.23, 11:15 Serdecznie Ci dziękuję, nie mogłam znaleźć Mogę iść spokojnie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Tatuaże 14.09.23, 12:56 Tak, to pierwsze co mi przyszło na myśl, ale nie chciało mi się szukać 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Tatuaże 14.09.23, 11:13 Za 20 - 30 lat, obojętne czy będzie tatuaż czy nie skóra będzie stara i pomarszczona i doprawdy nie będzie to miało dla nikogo żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Tatuaże 14.09.23, 15:09 Jaaasne- i poprawili wyłącznie tatuaże, spryciule Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Tatuaże 16.09.23, 18:21 Te dwa pierwsze wyglądają jak wygenerowane przez AI. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Tatuaże 14.09.23, 15:27 >>>Ciekawi mnie jak skóra u wytatuowanych osób będzie wyglądała za 20-30 lat. Hmm. Pomyślmy... Tak samo jak skóra ich rówieśników? Nie wiem, gdybam Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Tatuaże 14.09.23, 22:11 Jaaaasne, bo stara skóra bez tatuaży, to w ogóle nie wygląda staro (Żeby nie było - ja tatuaży nie mam) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tatuaże 14.09.23, 10:57 cozagadula napisała: mam wrażenie że ludzie z > tatuażami to kryminaliści. To jest akurat strasznie dziaderskie podejście, bo od już dobrej dekady trendy w tym temacie się mocno zmieniło. Ale jeżeli chodzi o argumenty racjonalne to też się kilka znajdzie. Przede wszystkim niektóre tatuaże paskudnie się starzeją i nie chodzi o starzenie skóry tylko blaknięcie czerni, wypłukiwanie koloru i rozmywanie linii. Bardzo ważne więc, żeby sprawdzić czy artysta w swoim portfolio ma też zdjęcia starszych, wyleczonych prac. Kolejny temat to uczulenie na tusz i ewentualne inne problemy medyczne. Zwłaszcza czerwony barwnik może sprawiać kłopoty. Wpadł mi też w ręce kiedyś artykuł o tym, że niekoniecznie tusze do tatuaży przechodzą odpowiednią certyfikację do kontaktu ze skórą. Ale tutaj nie wiem na pewno jak to wygląda, więc dobrze zrobić własny, porządny research. Reasumując wszystko jest dla ludzi, ale ponieważ tatuaż to często pamiątka na całe życie a ewentualne usuwanie nie zawsze jest możliwe to warto się trzy razy zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Tatuaże 14.09.23, 10:59 Taki, który bym chciała nie zmieści się w miejscu, w którym bym go chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Tatuaże 16.09.23, 21:29 Spróbuj przytyć to będziesz miała większą powierzchnię, chyba że to miejsce typu czoło Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Tatuaże 14.09.23, 11:01 Chciałam mieć 30 lat temu, gdy wszystkim kojarzyły się z kryminałem. Teraz już nie chcę, oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Tatuaże 14.09.23, 11:02 Oho, lata 90' dzwonią. Wczoraj redaktor Warzecha miał właśnie wzmożenie w przedmiocie wytatuowanych policjantów, wyglądających jak pospolity gangus. Niezależnie od moich osobistych przemyśleń na temat formacji i jakości materiału ludzkiego w tejże, to jednakowoż brakuje nam jakieś 13 tys funkcjonariuszy, więc doprawdy, nie ma co przepierdywać przesadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tatuaże 14.09.23, 21:40 martishia7 napisała: > Oho, lata 90' dzwonią. Wczoraj redaktor Warzecha miał właśnie wzmożenie w przed > miocie wytatuowanych policjantów, wyglądających jak pospolity gangus. Niezależn > ie od moich osobistych przemyśleń na temat formacji i jakości materiału ludzkie > go w tejże, to jednakowoż brakuje nam jakieś 13 tys funkcjonariuszy, więc dopra > wdy, nie ma co przepierdywać przesadnie. Niemniej red. Warzecha ma prawo do swoich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tatuaże 14.09.23, 21:44 Owszem, ale po co takie brednie wygłaszać? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tatuaże 14.09.23, 11:16 Nie mam i nie będę mieć. Masz złe wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Tatuaże 14.09.23, 11:40 nie kojarzę z kryminalną przeszłością ale razi mnie np. wytatuowany rękaw u dziewczyny w sukience w kwiaty lub szyja wyglądająca jak wzorzysty golf. Ukryte tatuaże może kręcą facetów ale na młodym ciele a nie u starej wyjadaczki. A upamiętnianie czegoś tatuażem można obejść np. ciekawą biżuterią która będzie charakterystyczna dla jej posiadaczki. Nie jestem zwolenniczką czegoś na "zawsze" . Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tatuaże 14.09.23, 13:42 A skąd wiesz co kręci starych wyjadaczy u starych wyjadaczek…? Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Tatuaże 14.09.23, 13:48 > wytatuowany rękaw u dziewczyny w sukience w kwiaty A w sukience w kropki? >Nie jestem zwolenniczką czegoś na "zawsze" . A dzieci masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tatuaże 14.09.23, 11:23 Tatuaże w wielu kulturach były oznaka wysokiego statusu i funkcji - miały je szamanki i przywódcy. Wczoraj widziałam starszą panią z szamańskim tatuażem: siwe, długie włosy świetnie wyglądały z wielkim szamańskim, a na pewno magicznym tatuażem. Robiło to naprawdę duże wrażenie. To jest problem z tatuażami: rzadko kiedy są czymś więcej, niż tylko ozdoba, reakcja na modę. U wielu ludzi najpierw jest impuls "chce tatuaż", a potem rozważanie, co też chce nosić na ciele do końca życia. Moim zdaniem to głupie, chociaż w życiu nie zajmowalabym się tym, że któraś z nich bliskich chce sobie coś wydziarac - jej sprawa, chce to robi (nawet jeśli miałby to być motylek, różyczka lub delfinek). Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Tatuaże 14.09.23, 13:57 Czyli były to tatuaże mające znaczenie rytualne i społeczne w społeczeństwach pierwotnych. To samo co przekłute penisy u Majów albo wypukłe blizny plemion afrykańskich. Taniec słońca Dakotów wiązał się z przekłuciem skóry na klatce piersiowej u przeciągnięciem przez otwory sznurów. Blizny po wyrwaniu sznurów miały znaczenie mistyczne. Jaki znaczenie ma wydziergana szyja albo stylizowany krzyż między piersiami u młodej dziewczyny? bene_gesserit napisała: > Tatuaże w wielu kulturach były oznaka wysokiego statusu i funkcji - miały je sz > amanki i przywódcy. > > Wczoraj widziałam starszą panią z szamańskim tatuażem: siwe, długie włosy świet > nie wyglądały z wielkim szamańskim, a na pewno magicznym tatuażem. Robiło to na > prawdę duże wrażenie. > > To jest problem z tatuażami: rzadko kiedy są czymś więcej, niż tylko ozdoba, re > akcja na modę. U wielu ludzi najpierw jest impuls "chce tatuaż", a potem rozważ > anie, co też chce nosić na ciele do końca życia. Moim zdaniem to głupie, chocia > ż w życiu nie zajmowalabym się tym, że któraś z nich bliskich chce sobie coś wy > dziarac - jej sprawa, chce to robi (nawet jeśli miałby to być motylek, różyc > zka lub delfinek). > Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tatuaże 14.09.23, 14:15 melikles napisał(a): > Jaki znaczenie ma wydziergana szyja albo stylizowany krzyż między piersiami u m > łodej dziewczyny? Może sie zapytaj tej dziewczyny, o ile twój wzrok sięga tak daleko i nie czujesz żenady, gapiąc się jej na dekolt? Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Tatuaże 16.09.23, 21:34 Żenady nie czuję, skoro taki tatuaż jest wyeksponowany w celu oglądania przez osoby postronne. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Tatuaże 14.09.23, 15:37 >>>Jaki znaczenie ma wydziergana szyja albo stylizowany krzyż między piersiami u młodej dziewczyny? To pytanie należy zadać posiadaczce takiego tatuażu, przy czym spodziewać się musisz również i tego, że twoja psychika legnie w gruzach, gdy się dowiesz, że nie ma żadnego znaczenia. A może znaczenie ma takie, że cię wyrwie z butów? Wiedza dotycząca sensu cudzego tatuażu coś zmieni w twoim życiu? Chyba że potrzebujesz sobie jakoś zracjonalizować chamskie gapienie się komuś w dekolt. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Tatuaże 14.09.23, 11:28 Planują to za dużo powiedziane ale nie odżegnuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Tatuaże 14.09.23, 11:33 Widziałam masę kiepskich tatuaży i takie, które mówią o guście osoby, która go nosi. Żadne motylki i tak dalej. Jak już to stado motyli Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tatuaże 14.09.23, 11:40 Mną najbardziej ostatnio wstrząsnęła dziada na łydce jakiegoś napakowanego gościa: otóż miał tam dwie postaci - symbole, jakie się umieszcza na drzwiach toalet publicznych, schematyczna sylwetkę mężczyzny i kobiety. Symbol kibla, do końca życia w widocznym miejscu na własnym ciele. Dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Tatuaże 14.09.23, 11:55 Mnie najbardziej dziwią programy typu " Just tatoo of us". Oni sobie tam dziarska figury, goofna i całą masę różnego shitu.. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Tatuaże 14.09.23, 15:23 Nie lubię tatuaży, ale w życiu nie komentowałabym planów koleżanki. Pochwalilabym nowy tattoo i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Tatuaże 14.09.23, 16:57 Tak tak wszyscy z tatuażami to kryminaliści. Szczególnie moja ciotka, która ma jakieś kwiaty, ptaki i motyle. Każdy kryminalista na pewno o takich marzy. Ja nie mam, bo nie czuję takiej potrzeby i boję się niepotrzebnego bólu. Ja bym nikomu z głowy nie wybijała. Jej marzenie, na pewno to przemyślała. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Tatuaże 15.09.23, 14:59 Każdy to nie, ale motyl jest znakiem Mokotowa na przykład 😉 Ptaki też się często zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Tatuaże 14.09.23, 17:11 Nigdy nie chciałam mieć tatuażu, nie noszę też kolczyków w uszach bo nie lubię. Nie tolerowalabym też partnera wytatuowanego w całości, dla mnie to zaburzenie. Tatuaże w rozsądnej ilości u innych ludzi mi nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Tatuaże 14.09.23, 17:12 Na przykład A.Chylinska, uważam, że ma za dużo tatuaży i szpecą ją. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Tatuaże 14.09.23, 22:03 Nie mam, nie będę mieć. Nie moja estetyka, nigdy nie spodobał mi się cudzy tatuaż. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Tatuaże 16.09.23, 16:40 tak dużo ludzi ma tatuaże że ich widok mi obojętny Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Tatuaże 16.09.23, 18:20 Podobają mi się na kimś jeśli są ciekawe i dobrze wykonane. Ale sama u siebie nie widzę czegoś takiego jak tatuowanie sobie wzoru, ktory teoretycznie mam mieć do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Tatuaże 16.09.23, 18:26 Tatuaż to przypadek psychiatryczny tylko leki pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Tatuaże 16.09.23, 18:33 Nigdy nie chciałam mieć. Nie mam. Nie będę miała. Nie wyobrażam sobie nosić jedne gacie przez całe życie. A co dopiero tatuaż. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Tatuaże 16.09.23, 18:38 P.S. Jak mi 16 leteni syn oznajmił, że chce tatuaż, powiedziałam, że ok. Znalazłam mu namiary na najlepszych tatuażystów w Polsce. Obiecałam, że zabiorę, zapłacę. Odechciało mu się. Syn ma już 21 lat. Nie ma tatuaży. I nie zamierza mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Tatuaże 16.09.23, 18:35 Tatuaże? Nieodmiennie fuj. Strasznie wulgarna i niegustowna moda. Odpowiedz Link Zgłoś
longina84 Re: Tatuaże 16.09.23, 18:35 Ty możesz mieć swoje wrażenie, przyjaciółka może mieć tatuaż. To się nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Tatuaże 16.09.23, 19:03 Kryminaliści to nie, choć pamiętam, że gdy byłam dzieckim to tatuaże właśnie kryminalistów dotyczyły. Ale to się mocno zmieniło, dziś mają je ludzie nie mający nic wspólnego ze światem przestępczym, za to potrzebujący psychoterapii, bo ewidentnie jakiś problem kryje się za potrzebą okaleczania ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tatuaże 16.09.23, 19:11 Ci z kolczykami też potrzebują psychoterapii? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Tatuaże 16.09.23, 19:26 Cały świat potrzebuje psychoterapii. A może osoby z tatuażami robią je, bo im się podobają, niektore tatuaże mają jakieś znaczenie, siostra w przyszlosci chce sobie taki zrobić. Może coś jest nie tak z tymi co przesadzają z tatuażami, ale nie ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tatuaże 16.09.23, 21:12 panna.nasturcja napisała: > Kryminaliści to nie, choć pamiętam, że gdy byłam dzieckim to tatuaże właśnie kr > yminalistów dotyczyły. > Ale to się mocno zmieniło, dziś mają je ludzie nie mający nic wspólnego ze świa > tem przestępczym, za to potrzebujący psychoterapii, bo ewidentnie jakiś problem > kryje się za potrzebą okaleczania ciała. Mhm, zróbmy terapię wszystkim, którzy robią sobie dziury w uszach, zeby nosić w nich ozdoby. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Tatuaże 16.09.23, 21:29 E tam zaraz psychoterapia i potrzeba okaleczania ciała. Owczy pęd po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś