bruy-ere Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 20.09.23, 09:23 Akceptacja cookies na każdej stronie www!!! Coś koszmarnie uciążliwego, tego kto to wymyślił powinni zesłać na tortury w postaci całodobowego klikania w przycisk „akceptuję”. Można by to rozwiązać w inny sposób: np. wejście na stronę jest równoznaczne z akceptacją cookies. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 20.09.23, 12:57 Wkurzają mnie słodycze zapakowane w potrójne folijki: ciasteczko w folijce siedzi w plastikowej wytłoczce, zapakowane w zalaminowany papierowy kartonik, opakowany znowu w folijkę. I analogicznie - zamawiać w necie malutką rzecz która zmieściłaby się w pudełku 5x5x2 cm i dostaję w wielkim kartonie wypełnionym jakimiś gazetami. Staram się ograniczać śmieci i wkurzają mnie te dwie sytuacje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 20.09.23, 15:26 Jeszcze w ramach ikonki w samochodzie, pożyteczną cheat sheet dziś znalazłam, akurat jak znalazł: Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 20.09.23, 15:32 W każdym aucie , a na pewno w większości jest pokazane przy ikonce paliwa na desce rozdzielcze-strzałka i z tej strony jest wlew Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 20.09.23, 23:30 Problemy pierwszego świata. Nie jestem upośledzona i wiem po której stronie jest otwór na paliwo. Bardziej skomplikowane było ogarniecie z której strony podejść do auta od strony kierowcy, gdy jeździliśmy też anglikiem, ale do ogarnięcia. Do dziś swobodnie prowadzę auto z kierownicą po lewej czy prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 21.09.23, 17:16 Z cyklu: sama sobie zrobiłam. Nie cierpię tego momentu, kiedy właśnie umyłam ręce w zimnej wodzie i są zimne, a ja właśnie muszę zdjąć stanik, Zimne łapy na ciepłych plecach są okropne Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 22.09.23, 15:39 A ja upierdliwym drobiazgiem codzienności nazwałabym w ogóle noszenie stanika. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 22.09.23, 15:55 Ale tez człowiek tak się przyzwyczaił ze nienoszenie stanika również można by tu podstawić… Odpowiedz Link Zgłoś
k.messi Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 21.09.23, 18:45 Na zegarach w miejscu, gdzie wyświetla się ikonka od poziomu paliwa można sprawdzić, czy wlew jest z lewej, czy z prawej strony - jest umieszczony albo z lewej strony wyświetlacza, albo z prawej Odpowiedz Link Zgłoś
k.messi Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 21.09.23, 18:54 Serio. Odpowiedziałam zanim przeczytałam wątek na kilkaset wpisów. Teraz właśnie chciałam zażartować, że błysnęłam jak fleszem po oczach i przeprosić za fakap, ale widzę, że najpierw zdążyła się przywalić jakaś frustratka Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 21.09.23, 19:02 Uj uj, zaraz mi sie zrobi przykro jak Andrzejowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 22.09.23, 13:42 k.messi napisała: > Serio. Odpowiedziałam zanim przeczytałam wątek na kilkaset wpisów. i naprawde nie przyszlo Ci do glowy, ze wsrod tych kilkuset wpisow (obecnych na forum of kilku dni) ktos juz tej rady udzielil? Odpowiedz Link Zgłoś
k.messi Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 23.09.23, 01:23 Nie. Nie przyszło. Może dlatego, że sama odkryłam to całkiem niedawno. Odechciewa się w ogóle tu odzywać 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Upierdliwe drobiazgi codzienności 22.09.23, 15:37 Połykanie leków, zapominam, i popijanie ich wodą, nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś