19.09.23, 14:01
Wybijcie mi je z glowy albo 🙏🙏🙏🙏🙏
wrecz przeciwnie.
Zmieniam styl ubierania, wychodze z cienia i to zasluga terapii. I chce rzeczy ktore mi sie podobaja a nie pasuja. A one, te buty wolaja do mnie w snach bym je przygarnełe.
Chyba musze, to musi byc przeznaczenie.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Buty 19.09.23, 14:07
      Nie znam bardziej zniekształcających stopy i niewygodniejszych butów od sławnych martensów, a wypowiem się na podstawie doświadczeń i widoku stóp mojego eks-męża i naszej córki. Ona na szczęście wcześniej porzuciła martensy, on najpierw pół roku klnie, na czym świat stoi, bo musi wyglądac kultowo, potem jakoś idzie. A te buty jak buty. Jak ci się podobają, to sobie kup. Najwyżej odsprzedasz na vinted, czy co tam obecnie grają.
      • pepsi.only Re: Buty 19.09.23, 14:13
        Bo ja mam wrażenie że to jest tak-
        w Martensach jak się w nich chodzi ( non stop) to są wygodne,
        ale trzeba w nich chodzić (non stop).
        Jak się przestanie, albo nosi też inne buty na zmianę, itp, to Martensy stają się niewygodne.
        wink wink wink
        • alpepe Re: Buty 19.09.23, 14:20
          Wiadomo, że zniekształcenia też są zależne od pierwotnego kształtu stopy, u córki i byłego to znieszktałcenie pierwszego paliczka palucha rzuca się w oczy.
    • majenkirr Re: Buty 19.09.23, 14:09
      Nie marudź tylko kupuj! Życie należy sobie uprzyjemniać smile;
      • wbka1 Re: Buty 19.09.23, 18:00
        Łojezu! W ten sposób? Chyba, że jak w tym dowcipie: jak zdejmiesz to będziesz szczęśliwa.
        • majenkirr Re: Buty 19.09.23, 19:11
          Nie wiem co Wy macie z tymi martensami. Przecież one wcale nie sa takie niewygodne.
          • koko8 Re: Buty 19.09.23, 19:16
            majenkirr napisała:
            > Nie wiem co Wy macie z tymi martensami. Przecież one wcale nie sa takie niewygo
            > dne.
            >
            No nie są. Ta jakaś urban legend, która trzyma się mocno, a Dr Martens już zdążył przez lata 100 razy zmienić wyściółkę swoich sztandarowych butów...
          • bi_scotti Re: Buty 19.09.23, 23:06
            Malo, ze wygodne to jeszcze sa truly the best gdy na chodniku black ice! Ja jestem mocno wywrotna (na lodzie wink) ale good Doctor M. jeszcze nigdy mnie nie zawiodl!
            A akurat wczoraj odbylam rozmowe pomiedzy polkami z butami z urocza hijabi teenager - znalazla sobie very cute Martens w takim lekuchno szarym wpadajacym w lekki blekit kolorze - skomentowalam, ze cool colour i dowiedzialam sie, ze ona tylko takich szuka - nie w zadne kwiatki czy inne paterns ale wlasnie w nietypowych, nieokreslonych kolorach big_grin Hijab tez miala w takim rozowo-brazowo-szarym odcieniu i jeszcze jakies nitki sie w nim blyszczaly ... powinnam pewnie byla zapytac czy ma takie Martens do kompletu wink Cheers.
    • szarmszejk123 Re: Buty 19.09.23, 14:16
      Bierz, nie wiem nad czym się zastanawiasz.
    • triss_merigold6 Re: Buty 19.09.23, 14:18
      Wyglądają na przerażająco niewygodne i pasujące zupełnie do niczego.
      • szarmszejk123 Re: Buty 19.09.23, 14:23
        A to już zależy,mnie by pasowały do 90% ciuchów w szafie:p
        Ale niewygodne, to na początku będą na pewno. I nie każdy na w sobie tyle samozaparcia i masochizmu, by dotrwać do momentu, kiedy stają się najwygodniejszym i butami na świecie :p
        • beataj1 Re: Buty 19.09.23, 20:36
          A wiecie co, wcale nie jest tak tragicznie z wygodą.
          Miałam krwawe wspomnienia z młodości i obawiałam się ze badzie jatka. A w ciągu 2 lat dorobiłam się 2 par martensow I nic mnie nie obtrało ani nie bolało.
          • andace Re: Buty 20.09.23, 10:48
            Parę lat temu przenieśli produkcję do Azji i zmienili konstrukcje i materiały żeby buty były wygodniejsze. Mąż kupił sobie Martensy 2 czy 3 lata temu, były od razu wygodne, nie trzeba było ich rozchodzić i mimo że nie nosi ich regularnie to nie ma żadnego problemu, a często zdarzają mu się odciski i obtarcia od butów.
            • szarmszejk123 Re: Buty 20.09.23, 10:55
              A czy w związku z tymi zmianami nie straciły na trwałości?
              • beataj1 Re: Buty 20.09.23, 11:34
                Moje martensy są użytkowane umiarkowanie - ale trzymają się naprawdę nieźle.
        • cosmetic.wipes Re: Buty 20.09.23, 19:02
          Co wy z tą niewygoda opowiadacie. Kupiłam pół roku temu martensy (vonda, piękne, wysokie, z różami 😁) po 10 latach od śmierci ostatnich i od pierwszego razu są jak pantofle.
      • kotejka Re: Buty 19.09.23, 18:08
        triss_merigold6 napisała:

> Wyglądają na przerażająco niewygodne i pasujące zupełnie do niczego.

Gdybym miała 15 lat byłabym zachwycona
        Nosilabym do króciutkich sukieneczek w stylu babydoll i wyglądałabym słodko słodko
        W garderobie doroslej kobiety nie widzę zastosowania dla takiego obuwia smile
        • majenkirr Re: Buty 19.09.23, 19:14
          kotejka napisała:
          > W garderobie doroslej kobiety nie widzę zastosowania dla takiego obuwia smile

Żebyś widziała jakà torebkę sobie właśnie kupiłam! 😂 I to nie jednà a dwie! 🤣😂 Stara, głupia i przeszczęśliwa z zakupu 😌
          • kotejka Re: Buty 19.09.23, 19:28
            Pokaż plis wink
            • majenkirr Re: Buty 19.09.23, 23:09
              Haha, nie chcę linczu na eleganckiej emamie 😅
        • triss_merigold6 Re: Buty 19.09.23, 19:28
          Jak miałam 15 lat nosiłam buty depeszki z blaszką.

Teraz mam buty motocyklowe, trekingowe, po nartach, kowbojki, różne wersje kozaków i botków etc., nie widzę przestrzeni estetycznej na martensy ani tym bardziej na martensy w kwiatki.
          • kotejka Re: Buty 19.09.23, 19:31
            Buty z blaszka kupiłam teraz mojemu piętnastolatkowi na warsztaty - jest w technikum mechatronicznym 😂 wyglądają prawie jak depeszki, do tego ma spodnie boba budowniczego 😂
        • imponderabilia22 Re: Buty 19.09.23, 20:22
          kotejka napisała:

> triss_merigold6 napisała:
          >
          > > Wyglądają na przerażająco niewygodne i pasujące zupełnie do niczego.
          >
          > Gdybym miała 15 lat byłabym zachwycona
          > Nosilabym do króciutkich sukieneczek w stylu babydoll i wyglądałabym słodko sło
          > dko

Musisz być b.nudną osobą. Te buty świetnie pasować będą do czarnych albo grafitowych stylizacji. Najbardziej widzę je do takich klasycznych czarnych płaszczyków np. z Zary, do tego sukienka gładka, czarne rajstopy i czarna torebka. A te buty to taki gwóźdź stylizacji.
          • triss_merigold6 Re: Buty 19.09.23, 20:42
            Still no.
        • bi_scotti Re: Buty 19.09.23, 23:09
          kotejka napisała:

As above - sa takie dni zimowe gdy w zadnych innych butach no way - Martens rulez! Cheers.
        • kurt.wallander Re: Buty 20.09.23, 13:19
          kotejka napisała:

Serio? Mnie by pasowały do wielu ubrań, i do stylu ubierania też.
      • lauren6 Re: Buty 19.09.23, 20:14
        > pasujące zupełnie do niczego

Jak się ma w szafie same garsonki ciotki klotki to faktycznie nie będą pasować.
        • taje Re: Buty 19.09.23, 20:22
          Nie, zupełnie nie o to chodzi. Jak ktoś lubi geometryczne wzory to często kwiatki mu nie leżą i vice versa. Ja też szczerze nie znoszę kwiatków, romantycznych wzorów i falbanek bo wyglądam w nich jak przebrana, więc rozumiem Triss. Przy czym nie znoszę u siebie, u innych doceniam.
          • snakelilith Re: Buty 19.09.23, 20:49
            taje napisała:

> Ja też szczerze nie znoszę kwiatków, romantycznych
            > wzorów i falbanek bo wyglądam w nich jak przebrana,

Ale kwiatki nie zawsze wyglądają romantycznie. W punkowo rockowej stylizacji to raczej taki romantyzm ala gun and roses.

• triss_merigold6 Re: Buty 19.09.23, 20:52
              Na kimś - bardzo pięknie. Ja bym miała efekt "kobieta w średnim wieku wypadła ze śmietnika Armii Zbawienia".
              • taje Re: Buty 19.09.23, 20:56
                Ja też, niestety. A dodam, że garsonek nie noszę.
        • triss_merigold6 Re: Buty 19.09.23, 20:41
          Mam ciuchy na praktycznie wszystkie okazje, od bardzo eleganckich po bryczesy i wojskowe, i wciąż glany w kwiatki do niczego u mnie nie pasują. U kogoś innego mogą pasować.
          • pyza-wedrowniczka Re: Buty 19.09.23, 22:53
            No to kwestia szafy. Ja mam prawie 40 i znalazłabym mnóstwo ciuchów, do których pasują. Co prawda uważam je za niewygodne, ale do krótkich spódnic, dżinsów, sukienek gładkich itp. bardzo pasują
            • lauren6 Re: Buty 20.09.23, 11:03
              Mam tak samo. Nie kupiłabym takich butów, bo wyglądają na niewygodne i obcierające stopy. Natomiast jestem w stanie sobie wyobrazić dziesiątki stylizacji z tymi butami, również z ciuchami z mojej szafy.
    • ga-ti Re: Buty 19.09.23, 14:19
      Piękne są! Bierz! Nadają się do wychodzenia z cienia. Niech Cię niosą!
    • atenette Re: Buty 19.09.23, 14:21
      Super są, bierz, po co masz sobie wybijać z głowy coś co Ci się podoba? Zaszalej!
    • beataj1 Re: Buty 19.09.23, 14:22
      jako właścicielka biało brokatowych martensów z różowym wykończeniem rzeczę: bierz nie marudź. Buty są o tego by było fajnie.
      • cisco1800 Re: Buty 19.09.23, 15:58
        o to to! ja mam złote cekinowe conversy i każdy w domu w głowę sie pukał. A ja je kocham i dumnie noszę
        • alpepe Re: Buty 19.09.23, 16:04
          We własnym domu cię nie akceptują?
          • cisco1800 Re: Buty 19.09.23, 18:27
            Jeśli tak to odbierasz to ok
    • princy-mincy Re: Buty 19.09.23, 14:24
      Nie pasuja do czego?
      W mojej glowie one pasuja do wielu roznych zestawow ubran.
    • mama-ola Re: Buty 19.09.23, 16:15
      Takie zachowawcze buciki smile Bierz, są spoko.
    • primula.alpicola Re: Buty 19.09.23, 18:03
      Okropne🙈
    • kaki11 Re: Buty 19.09.23, 18:04
      Ładne! A jak tak je czujesz to bierzsmile
    • zerlinda Re: Buty 19.09.23, 18:06
      Nie pytaj innych tylko kupuj. Jeżeli terapia pomogła to po co pytasz?
    • naturella Re: Buty 19.09.23, 18:10
      Piękne są, będę Ci ich zazdrościć. Ja moje buty kupuję w dziecięcej Zarze, nie raz miałam lakierowane glany w kwiatki. Marzą mi się holograficzne smile Teraz chodzę w złotych Conversach.
    • borsuczyca.klusek Re: Buty 19.09.23, 18:11
      Bierz i się ciesz każdym krokiem 😀
      • bi_scotti Re: Buty 19.09.23, 23:11
        borsuczyca.klusek napisała:

> Bierz i się ciesz każdym krokiem 😀

Amen!
    • ochbejbe100 Re: Buty 19.09.23, 18:17
      Kupuj, zrób sobie przyjemność. Mnie martensy nigdy nie obtarły.
    • aandzia43 Re: Buty 19.09.23, 18:20
      Brałabym.
    • oldrena1 Re: Buty 19.09.23, 18:30
      Stara jestem, a kupiłabym, gdyby mnie "wołały". Bierz smile Na wszelki wypadek nastaw się na niewygodę na początku (chociaż ja w martensach - jakieś 10 lat temu - cierpiałam równie krótko co przy innych butach).
    • atoness Re: Buty 19.09.23, 18:37
      Jeżeli ci się podobają, to pasują. Dla mnie to podstawowa zasada. Bierz i noś, są piękne. A nawet gdyby dla mnie były najbrzydsze na świecie, to i tak nie miałoby to żadnego znaczenia.
    • madame_edith Re: Buty 19.09.23, 18:37
      Jestem wielbicielką martensów i oprócz sandałów mi się chyba wszystkie podobają. Powiem więcej, pasują do wszystkiego 😁
      A przynajmniej w mojej szafie do większości rzeczy, bo nie mam rzeczy we wzorki. Nie wiem nad czym Ty się w ogóle zastanawiasz!
    • bene_gesserit Re: Buty 19.09.23, 18:40
      Kup sobie. Kto nie pozwala sobie na zachcianki, chodzi w nudnych butach.
      • banicazarbuzem Re: Buty 20.09.23, 18:52
        Ja na takie właśnie poluję, tylko do roboty by mi było szkoda ale są cudne
    • memphis90 Re: Buty 19.09.23, 18:46
      Ja bym brała…

A widziałaś glanki z firmy Mumka..?
      • zla.m Re: Buty 20.09.23, 11:23
        memphis90 napisała:

> Ja bym brała…
        >
        > A widziałaś glanki z firmy Mumka..?
        >
        Zajrzałam. Chyba po prostu napiszę w firmie, żeby moją pensję od razu wysyłali do nich <3 big_grin
        • piataziuta Re: Buty 20.09.23, 11:29
          O kuchwa
          • piataziuta Re: Buty 20.09.23, 11:29
            Ktoś to ma?
            Wygodne?
            • piataziuta Re: Buty 20.09.23, 11:30
              Łeeeee wegańskie
    • figa_z_makiem99 Re: Buty 19.09.23, 19:10
      Ładne są.
    • bergamotka77 Re: Buty 19.09.23, 19:20
      Matko bosko. Specyficzne i niewygodne 😞
    • snakelilith Re: Buty 19.09.23, 20:10
      Buty są prześliczne. Pasowałyby praktycznie do wszystkiego co noszę, także do czarnego, grzecznego płaszcza jako łamanie stylu. Więc jakby do mnie wołały, to kupiłabym bez wahania. Nie wołają jednak, bo ostrzeżenia o niewygodnych butach i maltretowanych stopach biorę na poważnie, a ja obiecałam sobie i to całkiem bez terapii, że nie będę nosić już w moim życiu niewygodnych butów. Ale w przypadku innych priorytetów, to buty są super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka