Dodaj do ulubionych

Blefaroplastyka

30.09.23, 14:44
Mam piękne duże oczy, przez 3/4 mojego życia funkcjonuję na uniesionych brwiach, ponieważ w spoczynku te oczy przysłaniają ogromne fałdy tłuszczowo-skórne. Tak to nazywam, ale w rzeczywistości chodzi o to, że od dziecka mam ogromne przepukliny tłuszczowe i opadające powieki, do tego zmarszczkę nakątną jak u Azjatów, generalnie powieki masakrycznie trudne, co potwierdził też lekarz na kwalifikacji do blefaro, na którą się nie zdecydowałam. Która z Was robiła albo ma w otoczeniu kogoś kto robił? Interesuje mnie efekt po czasie, dzisiaj na Pudelku zdjęcia żony Martyniuka z ewidentnym wytrzeszczem po blefaro, wcześniej Katarzyna Warnke też z zepsutymi oczami, nie chcę sobie zaszkodzić. Jesteście zadowolone? O ile prościej jest się decydować na zabiegi z zakresu chirurgii, które nie dotyczą twarzy.
Obserwuj wątek
    • halinahelena Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 15:19
      Skąd jesteś?
      • natalyaxx Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 16:28
        Szczecin, ale dojechać mogę wszędzie.
        • halinahelena Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 16:40
          No nie wiem. Ja Kraków. Polecam p. Annę Leśniak.
        • wrota.do.lasu Re: Blefaroplastyka 23.01.26, 18:22
          Wygoogluj sobie Annę chrapusta z krakowa. Koleżanka pracuje u niej. Specjalistka od chir.plast. przyszywa ręce, operuje piersi, nosy ponoć świetna.
    • przepio Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 15:35
      Jestem zadowolona. Minęło tylko kilka miesięcy, ale moje samopoczucie zdecydowanie lepsze. Choć mam świadomość, że ani mi lat nie ubyło, ani zmarszczek.
      U mnie to było natychmiastowe podjęcie decyzji, poczytałam opinie o lekarzach, wybrałam i po 12 h od podjęcia decyzji mialam termin konsultacji i zabiegu.
      Na szczęście do zabiegu nie czytalam co może się zadziac nie tak jak powinno. Gdybym wcześniej to wszystko wiedziala, decyzja byłaby dużo trudniejsza.
      Martyniukową zobaczyłam dziś rano - jej powieki od razu rzuciły się mi w oczy. Ewidentny błąd w sztuce.
      Choć ona wcześniej tez miała bardzo charakterystyczne oczy i to przez to tak wygląda
      • przepio Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 15:39
        przepio napisała:

> Jestem zadowolona.

Moje powieki też były niełatwe - czy gleboko osadzone, różne nacięcia, jedna powieka z przepukliną, różne blizny.
      • natalyaxx Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 16:29
        Super, że jesteś zadowolona, mi nie chodzi o odmłodzenie, ani o zmarszczki, tylko o usunięcie tych obrzydliwych bulw tłuszczu, liczę też, że wreszcie będzie widać cień na powiece.
        • przepio Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 17:39
          Widać będzie na pewno. Ja znowu zaczęłam malować rzęsy- wcześniej "ginęły" przez nawis skórny. Oczy wyglądają zdecydowanie lepiej. Mój mąż, który bardzo się obawiał mojego zabiegu, teraz twierdzi, że nie spodziewał się, że aż taka różnica będzie.
          Powodzenia
      • figa_z_makiem99 Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 19:37
        Ma też spartolony makijaż, czarne brwi i krechy do blond włosów, jak stara lampucera.
    • shellyanna Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 17:50
      Moja kuzynka miała. Bardzo zadowolona. Od młodości miała lekko opadające powieki. Z wiekiem nie było opcji zrobienia kreski, bo zwyczajnie zasłaniał ja faldzik skory.

Długo robiła rozpoznanie. Była na konsultacji u kilku chirurgów. I zdecydowała się na kompromis. Bo jedni chcieli wycinać za mało, drudzy za dużo.

Oglądałyśmy tez masę fot przed i po u tych wybranych lekarzy.

Nasza niania tez sobie machnęła w ramach NFZ i tez niebo a ziemia.

Ale znam i widziałam takie ewidentnie spartolone przypadki. Wiec niestety należy zrobić porządne rozeznanie i bardzo dobrze wytłumaczyć o jaki efekt chodzi.
    • waleria_bb Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 18:05
      Hej, długo siedziałam w temacie i przeglądałam wszelkie grupy i zdjęcia pacjentów i moim zdaniem top to: Frąszczak (Gdańsk), Jakubowska (Bielsko-Biała), Pawlicki (Wrocław) i Zdenka Vokurkova, ale to w Czechach (Jabłoniec). Frąszczak i Jakubowska mają terminy z kosmosu, Pawlicki robi ładnie i jednocześnie dość zachowawczo i wybór padł na Zdenkę. To doktor z długim stażem pracy, wycina dużo skóry ponad załamaniem powieki i cięcie idzie w kierunku brwi. Daje to efekt kociego oka trochę.
    • figa_z_makiem99 Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 19:22
      Ja robiłam i miałam duże przepukliny, już 5 lat i jestem bardzo zadowolona, nie widać blizn, mam lepiej widoczne oczy. Robiłam górne i dolne powieki. Warto zrobić w dobrej klinice.
      • figa_z_makiem99 Re: Blefaroplastyka 30.09.23, 19:24
        Lekarz powinien wyciąć tyle skóry, żeby było naturalnie. I warto też zrobić dolne przy dużych przepuklinach, bo będzie się rzucało w oczy.
    • misiamama Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 14:23
      Z góry przepraszam za odkopanie wątku sprzed pół roku - zrobiłaś? jesteś zadowolona? Ja się przymierzam, ale Warnke i Martyniuk też mnie skutecznie wstrzymują. Też nie chodzi o efekt odmłodzenia, akceptuję moje siwe włosy i zmarszczki.
      • maj18-98 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 14:51
        A macie kogoś godnego polecenia w Łodzi? Ja ma takie bańki nad oczami,koszmarnie to wygląda, co ciekawe próbowano mnie na to leczyć, przeszłam kurację u neurologa/okulisty/nefrologa i zero efektów, dopiero internet mnie pouczył, ze to nie choroba. Chciałbym się tego pozbyć
        • alfa36 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 15:55
          Też chętnie się dowiem. Na którejś z grup na Facebooku "chodzą" dwa łódzkie nazwiska (ale nie pamiętam jakie, jedno na literę G).
          • aurinko Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 18:19
            Na G to chyba Gluck.
    • usha Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 14:49
      Rozenek ma dobrze zrobione oczy. Polecam grupę zamkniętą na Facebooku „ Plastyka powiek, korekta powiek. Blepharoplastyka”- mnóstwo zdjec i opinii o lekarzach z całej Polski.
    • zerlinda Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 14:54
      A ja mam pytanie, czy po boli? I jak długo są siniaki?
      • usha Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 15:07
        Robiłam dolne - prawie wcale nie miałam siniaków ale to kwestia osobnicza. Boli trochę przez kilka dni, tak do zdjęcia szwów. Blizny na powiekach szybko się goją.
        • zerlinda Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 15:20
          No jak man skłonność do siniaków. Zobaczymy, idę w piątek.
    • aurinko Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 15:31
      Kurde, napisałam długi post i wcięło. Szlag.
      Robiłam rok temu. Miałam spory problem, nie tylko z nadmiarem skóry ale też przepukliny tłuszczowe, rozciągnięty mięsień dźwigacza, asymetria, i co okazało się w trakcie zabiegu - przesunięte kanały łzowe. Zabieg był długi (3 godziny), wszystko wyszło znakomicie, jest tak kolosalna różnica że wielu osobom szczena opadła. Ja od roku, codziennie zachwycam się efektem. Poza wizualną stroną poprawiło się też zdrowotnie - minęły bóle głowy spowodowane prawdopodobnie męczliwością oczu (rzęsy robiły "mgłę" przez co na siłę próbowałam skupiać wzrok, a opadające powieki przysłaniały pole widzenia), lwia zmarszczka się znacznie wygładziła. Polecam bardzo taki zabieg, jeśli ktoś czuje potrzebę, warto. Trzeba jednak pamiętać o starannym wyborze lekarza. Ja miałam 5 konsultacji z "top" operatorami z Trójmiasta, wybrałam zupełnie innego, który odrazu zauważył że problem nie leży wyłącznie w samej skórze powiek. W Szczecinie masz co najmniej 2 świetnych lekarzy.
      • ophelia78 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 15:38
        Kogo ze Szczecina polecasz?
        Tez rozważam.
        • aurinko Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 17:01
          Nowacka, Dmytrzak (brałam ich pod uwagę jeśli bym w Gdańsku nie znalazła odpowiedniego lekarza).
          • nena20 Re: Blefaroplastyka 23.01.26, 18:57
            Napisz kto z Gdańska ?
      • figa_z_makiem99 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 16:01
        To normalne, że wycinają też przepukliny tluszczowe, inaczej zabieg nie ma sensu, też miałam duże. I po takim zabiegu efekt utrzymuje się latami, a nie jak piszą na stronach do 5 lat, to bzdura.
        • maj18-98 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 16:38
          A jaki jest przyblizony koszt? Górne powieki?
          • figa_z_makiem99 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 16:59
            9 lat temu 3500 zl górne i 4000 dolne, po zabiegu na górnych pojechałam sama do domu, a po dolnych miałam obandazowane oczy przez jakiś czas po zabiegu i musiałam wracać z mężem bo nic nie widziałam.
          • aurinko Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 17:06
            Rok temu za górne płaciłam 4 tys i to była trochę wyższa cena, u wielu lekarzy można było zrobić za 2800-3500. Do tego trzeba doliczyć koszt badań przed zabiegiem (ja akurat miałam bezpłatnie bo zrobiłam w ramach pakietu medycznego pzu). Wszystkie wizyty po zabiegu były w cenie (14 dni po, miesiąc po, 1,5 mca, 3mce, pół roku i rok po zabiegu).
        • aurinko Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 16:56
          To powinno być normalne, jednak jedna dość znana okulistka na konsultacji stwierdziła, że nie mam przepuklin i że tylko nadmiar skóry wytnie. Mam zdjęcie moich wyciętych przepuklin, korciło mnie żeby jej wysłać wink
          • figa_z_makiem99 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 17:04
            Chodziłam na konsultacje przed zabiegiem na dolnych i jedna lekarka swierdzila, że u mnie zabieg nic nie da, radzi przeszczep tłuszczu, uciekłam od niej. Lekarka to koleżanka ze szpitala lekarza u którego docelowo robiłam. Naciągara.
            • aurinko Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 17:07
              Trzeba niestety uważać i być czujnym.
              • figa_z_makiem99 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 17:15
                To był szczyt żenady, bo jeśli ktoś ma worki pod oczami i proponować dołożenie tłuszczu do tych worków ( już miałam wtedy początki alergii i nie wiedziałam o tym, puchłam pod oczami), to pogorszyłoby sprawę i w efekcie zrobiło szparki z oczu, a blefaroplastyka "otworzyła" oko.
                • maj18-98 Re: Blefaroplastyka 24.02.24, 17:25
                  Kurczę, aż strach, Z jednej strony baardzo chcę to zrobić. Z drugiej boję się trafić w łapy konowała, mam różne doświadczenia z lekarzami, niestety boję się im ufać w ciemno. Sama nie mam takiej wiedzy, żeby się ustrzec przed wpadką.
      • mavtre Re: Blefaroplastyka 23.01.26, 14:57
        aurinko napisz proszę u jakiego lekarza w Trójmieście robiłaś powieki. Też mam trudne. Nadmiar skóry. przepuklina i asymete. Jestem już na maxa zmeczona szukaniem lekarza który profesionalnie podejdzie do tematu. Podpowiedz proszę
      • mavtre Re: Blefaroplastyka 23.01.26, 16:56
        aurinko napisz proszę u jakiego lekarza w Trójmieście robiłaś powieki. Też mam trudne. Nadmiar skóry. przepuklina i asymete. Jestem już na maxa zmeczona szukaniem lekarza który profesionalnie podejdzie do tematu. Podpowiedz proszę
    • danka88 Re: Blefaroplastyka 23.01.26, 18:03
      Jestem zadowolona. Opadająca genetycznie powieka z przepukliną i głęboki oczodół . Nareszcie widać powiekę
      • mavtre Re: Blefaroplastyka 23.01.26, 18:07
        Mozesz napisać coś wiecej? U kogo robiłaś kiedy i za ile?
    • campari.spritz Re: Blefaroplastyka 23.01.26, 20:51
      Do listy "na nie" dorzucam Mandy Moore. Mam takie powieki jakie ona miała przed zabiegiem, ale zdjęcia "po" zniechęcają do blefaro.
    • zerlinda Re: Blefaroplastyka 24.01.26, 09:33
      O, stary wątek! Też już jestem dwa lata po, najlepsza decyzją. Nic nie bolało, goiło się zgodnie z planem. Po jakichś 3 miesiącach po bliznach nie było śladu. Jak ktoś się zastanawia, to ja bardzo polecam. Oczywiście powikłania zawsze moga się zdarzyć. I polecam dokładnie przed omówić z lekarzem swoje oczekiwania bo np. z małych oczu nikt nie zrobi dużych a niektóre panie mają takie nierealistyczne oczekiwania.
    • feldmarszalek.duda Re: Blefaroplastyka 24.01.26, 14:38
      Ja takich oczu nie mam, ale podobają mi się. Uważam, że często występują u pięknych kobiet - np. Pola Raksa, Dakota Johnson czy Jessica Biel. Nie mówiąc już o Azjatkach (które niestety też coraz częściej to sobie robią, bo marzą o widocznym spod skóry kształcie gałki ocznej).
      Ze zoperowanych kojarzę Renee Zellweger, efekt moim zdaniem niekorzystny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka