chococaffe Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:23 Wczoraj w Krakowie przepiękna pogoda, tylko w nocy trochę zmokłam. Dzisiaj odsypianie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus34 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:23 Do Muzeum Narodowego dziś. A później na jakąś kawusię i dobre ciasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:35 Ja dzisiaj do kawusi miałam angielski chlebek ciemny z żurawiną. Pychota. Ciasteczek w domu brak i nawet w teatrze przestałam kupować w przerwie do herbaty czy kawy bo jest plan by ograniczyć kalorie. Nie wiem czy to dobry plan . Szczególnie na jesień i zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:25 Jaka brzydka pogoda? U mnie słoneczko wlasnie wyszło, wczoraj bylo 20stC w cieniu, w nocy troche popadało, akurat podlalo posadzone celulki. Cały dzień w ogródku Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:31 Szlag. Cebulki. Dostałam od mamy jakiś czas temu i ciągle zapominam je posadzić. Pytam męża, może on? Nie chce bo deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:39 Pieczemy! Nic tak nie poprawia humoru. A całe lato szkoda mi było czasu i pogody na siedzenie w kuchni. Rano były jeszcze bułki zwykłe, ale już wyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
erykoniec Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 15:01 Bosiu... cudowne wspomnienie dzieciństwa... Teraz mi się nie chce piec. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 16:02 Ooo, pięknie. To jeszcze przepis poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 17:17 Rany... Całe życie byłam przekonana, że robię z przepisu z Kuchni Polskiej (tylko mam w zeszycie przeliczone proporcje). No więc przeszukałam tę Kuchnię Polską, żeby nie przepisywać, no i... nie ma takiego przepisu! Nie wiem, skąd go mam. Oryginalne proporcje: 1200 g mąki 250 g cukru 250 g masła 5 jaj 1/2 l mleka 100 g drożdży sól, aromat Ja zwykle robię z 300 albo 600 g mąki. I wszystko robię z tego ciasta: placki z owocami, suche bułki mleczne, drobnicę z nadzieniami. Dzisiaj było 600 g, wyszło ok. 20 bułeczek i ok. 20 rogalików. Rogaliki są z konfiturą z płatków róży (kupną, nie robię sama). A bułeczki z masą serową tym razem na pewno z Kuchni Polskiej - zaraz wyślę zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 17:23 Sorry, nie umiem tego obrócić. Tzn w telefonie umiem, ale wysyła się nieobrócone. Na 20 bułeczek wystarczy połowa tych składników. Odpowiedz Link Zgłoś
erykoniec Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:59 Późno zasnęłam bo usiłowałam w nocy obejrzeć kilka filmów. Więc ciągle chodzę po domu w piżamce, było późne śniadanie w łóżku, ugotowałam obiad, puszczam kolejne prania i cierpię bo kręgosłup szyjny boli jak cholera.. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 15:08 U mnie dzisiaj nie pada ciągle, a wczoraj nie padało wcale. Więc trochę jestem na zewnątrz troche w domu. Dzisiaj bawię się z siostrzenica. Ale tak ogólnie jak pada cały czas kiedy nie mam gości to idę na spacer jeśli nie ma burzy, bo to w niczym nie przeszkadza, czytam coś w internecie, układam rzeczy po szafkach, przekładam. Albo leżę i myślę lub leżę i słucham muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 15:11 U nas na tapecie puzzle (tym razem 2000 elementów). I trochę szycia. Mam milusią dzianine swetrową, będzie bluzeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 15:23 janja11 napisał(a): > Ciągle pada. Co robicie w taką pogodę? > > P.S. > To jest nie w porządku, że akurat w weekend taka kiepska pogoda Odrobinę poćwiczylam, zrobiłam godzinną praktykę spokojnej jogi, teraz leżę w wannie, a jak wyjdę biorę się za naukę a potem za pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
drilka Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 16:01 Rano poćwiczylam, zaliczyłam spacer w deszczu, fajnie bo bezwietrznie. Później ugotowałam obiady na dzisiaj i dwa następne dni, mąż sprzątał. A teraz się lenimy, najpierw z filmem (Gad z netflixa) a teraz mąż serial a ja internet, książka i wlosing. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 17:29 Wczoraj było w miarę ok, byliśmy na ognisku i nad Narwią, ale dziś pada praktycznie przez cały dzień. Cała moja aktywność to obiad z gotowca i spacer do parku 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 17:49 Ja sobie pobiegałam, byłam w kinie, na obiedzie i w barze. Odpowiedz Link Zgłoś