Dodaj do ulubionych

Ramiączka od stanika.

16.12.23, 15:24
Zawsze spadają. Czy są mocno naciągnięte czy nie, zawsze spadają i spadały. Każdej firmy jaką testowałam. Myślałam że to przez to, że nie jestem szczupła i że to mój problem, a tu zaskoczenie - moja bardzo szczupła córka mówi że ma tak samo. Macie jakieś patenty, żeby ciągle nie poprawiać ramiączek?
Obserwuj wątek
    • taje Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 15:40
      Może kupujesz za szeroki obwód, wtedy ramiączka są odpowiednio szerzej rozstawione.
    • memphis90 Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 15:41
      Masz dobrze dobrany obwód? Bo jak za szeroki, to ramiączka wypadają za bardzo na boki.
    • majenkirr Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 15:44
      Też mi spadają. Obwód mam dobry, więc to nie to.
    • sloneczna_paraolka1 Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 15:53
      Zle dobrany stanik.
      Ja mam z jednej firmy w ktorej mi spadaja.
      A wszystkie inne sa ok.
      Ale to tania firma, dobry stanik bedzie ok.
    • berdebul Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:00
      Silikonowe ramiączka, jeżeli da się wymienić.
    • hejoa Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:04
      Obwód mam dobry, to nie to. Może to kwestia budowy ramion. Pomysł z dodatkowym zapięciem super, pytanie czy się sprawdza
      • zaspasniegowa Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:49
        Tez tak mam. Mam wąskie ramiona. Najlepsze są modele gdzie ramiączka są ustawione jak w koszulce na ramiączkach a nie całkiem z boku.
    • heca7 Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:06
      Mam to samo. A obwód mam na pewno dobry. Po prostu takie ramiona, że ramiączka spadają. Poprawiam i się wkurzam wink Muszę wreszcie dokupić ten łącznik.
      • mysiulek08 Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:40
        kupilam taki lacznik, zalozylam i po godzinie szukalam u urzedzie toalety zeby to zdjac tongue_out takie bylo wkurzajace, tzn ja czulam, komus moze nie przeszkadzac smile
        • muszebosieudusze Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 17:09
          Bo trzeba szukać stanika który ma te możliwość oryginalnie zaprojektowaną, na pewno Wacoal takie miał w ofercie.
          • mysiulek08 Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 17:37
            nie mam juz potrzeby szukania, to byl jeden biustonosz, ktory lubilam ale juz sie zuzyl, od lat jestem wierna kilku modelom feliny, ktore maja ramiaczka jak ten rozowy z foty i problem z sie rozwiazal
    • kaka-llina Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:25
      Też mi spadaja, wszystkie. Staniki dobrane i niedobrane nawet te za ciasne w obwodzie...
    • mysiulek08 Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:37
      jest jeszcze kwestia kroju stanika
      mam takie, ktorych ramiaczka sa 'doszyte' prosto wtedy, mimo dobrego obwodu, sie zsuwaja a takie gdzie ramiaczka sa wyprofilowane i zachodza glebiej na ramie sa ok

cos mniej wiecej jak na zdjeciach, czarny stanik, beda spadac, drugie nie
      ale to moje doswiadczenia
    • demodee Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:49
      > Macie jakieś patenty, żeby ciągle nie poprawiać ramiączek?

Ja na przykład wpadłam na to, żeby nosić modele bez ramiączek.
    • is-laura Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 16:54
      To kwestia budowy ramion. Mam taką budowę jak Vivien Leigh, wąskie i opadające, i mi też spadają, i ramiączka, i torebki z ramienia.
    • muszebosieudusze Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 17:06
      A jaki masz kształt ramion? Bo jeśli spadziste to zawsze będą spadać, chyba ze będziesz celować w racerback albo przynajmniej take które mają taki haczyk z tylu ze można ramiączka spiąć razem na środku.
    • drilka Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 17:23
      Niestety to również mój problem. Szczupłe ramiona? Sprawdzę łącznik
    • bei Re: Ramiączka od stanika. 16.12.23, 17:32
      Przełóż szelki na plecach tak, by je skrzyżować. Można kupić taki złączki i łączysz na środku pleców. Ja najczęściej odpinam szelki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka