le.fay 25.12.23, 23:13 Dokładnie jak w tytule, bardzo proszę. Ematka wie i na pewno pomoże😀 będę wdzięczna. Ze śniadaniem poproszę i w centrum, no i żeby knajpki były z dobrym jedzeniem nie dla turysty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melikles Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 25.12.23, 23:20 Skoro szukasz hoteliku dla turystów, dlaczego spodziewasz się gastronomii nie dla turystów? A co złego w knajpce dla turysty? Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 25.12.23, 23:54 Kompletnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:15 hotel My Dora w Kadikoy. polecam z całego serca. jest w azjatyckiej części, ale te wszystkie zabytki, to tylko krotki prom z 20 min, który sam w sobie jest atrakcją. w kadikoy nie ma dużo turystów, fajne miejsca do jedzenia, zaraz obok promenada. A jak chcesz blizej zabytków wszystkich to Ada Karakoy. chociaż nie wiem, czyy tam teraz glosno nie będzie bo pracę budowlane blisko. jest bez sniadania, ale obok masz duży wybór knajp, a hotel sam w sobie fajny. no i Stambuł super jak potrzebujesz jeszcze jakieś info, to pytaj. sporo czasu w tym mieście spędziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:21 Dzięki za info. Mam nadzieję, że będzie super😀 ale z hotelami i wyborem to dostałam kręćka! Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:25 na pewno będzie super!! stambul przepiękny 🙂 jak oglądasz hotele to nie bierz na pewno w Sultanahmed, Fatih, Taxim. patrz na te które są od mostu galata w górę, tam gdzie Besiktas, Cihangir jest fajny bardzo, Nisantasi, Macka. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:21 jeszcze zobacz Triada w Karakoy. tam kolezanka i też chwaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 08:29 Arabelax bardzo Ci dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 08:33 le.fay napisała: > Dokładnie jak w tytule, bardzo proszę. Ematka wie i na pewno pomoże😀 będę wdzi > ęczna. Ze śniadaniem poproszę i w centrum, no i żeby knajpki były z dobrym jedz > eniem nie dla turysty. > > Chetnie tez poczytam, kiedy sie wybierasz? Ja planuje w ferie. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 11:59 Lecimy na tydzień majowy. Myślałam o noclegu w Fatih ale arabelax odradza. Wybór jest duży ale gdy przejdziesz do szczegółów to np.: pokoje po 10 m itp. A Ty już coś wybrałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 12:43 Fatih to czesc religijna, konserwatywna, wieczorami wiele sie nie dzieje. Zaraz obok masz błękitny meczet i cała reszta. w maju będą dzikie tłumy, autokary, więc lepiej inna miejscówka, gdzie będzie komfort i wiecej atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 16:23 Ok rozumiem, w tej dzielnicy jest mnóstwo ofert noclegów i spacerowa odległość zabytków to też wydawało się tez atutem. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 16:42 te zabytki, to zrobisz w 1 dzien i podejdziesz sobie, a lepiej i przyjemniej w innej części mieszkac 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 27.12.23, 15:30 le.fay napisała: > Lecimy na tydzień majowy. Myślałam o noclegu w Fatih ale arabelax odradza. Wybó > r jest duży ale gdy przejdziesz do szczegółów to np.: pokoje po 10 m itp. A Ty > już coś wybrałaś? > No wlasnje jeszcze nic, patrzylam na Fatih ale jak odradzają🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 19:42 Hôtel Duo Galata. Niedaleko istaiklal. Métro blisko , tunel blisko. 100 metrow od wiezy Galata. Bardzo klimatyczna dzielnica. Odpowiedz Link Zgłoś