Dodaj do ulubionych

Stambuł - nocleg poproszę o polecankę

25.12.23, 23:13
Dokładnie jak w tytule, bardzo proszę. Ematka wie i na pewno pomoże😀 będę wdzięczna. Ze śniadaniem poproszę i w centrum, no i żeby knajpki były z dobrym jedzeniem nie dla turysty.
Obserwuj wątek
    • melikles Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 25.12.23, 23:20
      Skoro szukasz hoteliku dla turystów, dlaczego spodziewasz się gastronomii nie dla turystów?

A co złego w knajpce dla turysty?
      • le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 25.12.23, 23:54
        Kompletnie nic.
    • arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:15
      hotel My Dora w Kadikoy. polecam z całego serca. jest w azjatyckiej części, ale te wszystkie zabytki, to tylko krotki prom z 20 min, który sam w sobie jest atrakcją. w kadikoy nie ma dużo turystów, fajne miejsca do jedzenia, zaraz obok promenada.

A jak chcesz blizej zabytków wszystkich to Ada Karakoy. chociaż nie wiem, czyy tam teraz glosno nie będzie bo pracę budowlane blisko. jest bez sniadania, ale obok masz duży wybór knajp, a hotel sam w sobie fajny.

no i Stambuł super smile
      jak potrzebujesz jeszcze jakieś info, to pytaj. sporo czasu w tym mieście spędziłam.
      • le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:21
        Dzięki za info. Mam nadzieję, że będzie super😀 ale z hotelami i wyborem to dostałam kręćka!
        • arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:25
          na pewno będzie super!! smile stambul przepiękny 🙂
          jak oglądasz hotele to nie bierz na pewno w Sultanahmed, Fatih, Taxim.

patrz na te które są od mostu galata w górę, tam gdzie Besiktas, Cihangir jest fajny bardzo, Nisantasi, Macka.
      • arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 00:21
        jeszcze zobacz Triada w Karakoy. tam kolezanka i też chwaliła.
        • le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 08:29
          Arabelax bardzo Ci dziękuję.
    • sabek81 Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 08:33
      le.fay napisała:

> Dokładnie jak w tytule, bardzo proszę. Ematka wie i na pewno pomoże😀 będę wdzi
      > ęczna. Ze śniadaniem poproszę i w centrum, no i żeby knajpki były z dobrym jedz
      > eniem nie dla turysty.
      >
      >
      Chetnie tez poczytam, kiedy sie wybierasz? Ja planuje w ferie.
      • le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 11:59
        Lecimy na tydzień majowy. Myślałam o noclegu w Fatih ale arabelax odradza. Wybór jest duży ale gdy przejdziesz do szczegółów to np.: pokoje po 10 m itp. A Ty już coś wybrałaś?
        • arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 12:43
          Fatih to czesc religijna, konserwatywna, wieczorami wiele sie nie dzieje. Zaraz obok masz błękitny meczet i cała reszta. w maju będą dzikie tłumy, autokary, więc lepiej inna miejscówka, gdzie będzie komfort i wiecej atrakcji.
          • le.fay Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 16:23
            Ok rozumiem, w tej dzielnicy jest mnóstwo ofert noclegów i spacerowa odległość zabytków to też wydawało się tez atutem.
            • arabelax Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 16:42
              te zabytki, to zrobisz w 1 dzien i podejdziesz sobie, a lepiej i przyjemniej w innej części mieszkac 🙂
        • sabek81 Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 27.12.23, 15:30
          le.fay napisała:

> Lecimy na tydzień majowy. Myślałam o noclegu w Fatih ale arabelax odradza. Wybó
          > r jest duży ale gdy przejdziesz do szczegółów to np.: pokoje po 10 m itp. A Ty
          > już coś wybrałaś?
          >
          No wlasnje jeszcze nic, patrzylam na Fatih ale jak odradzają🙈
    • tokyocat Re: Stambuł - nocleg poproszę o polecankę 26.12.23, 19:42
      Hôtel Duo Galata.
      Niedaleko istaiklal. Métro blisko , tunel blisko. 100 metrow od wiezy Galata. Bardzo klimatyczna dzielnica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka