01.01.24, 13:31
A o bredzeniu starego dziada o barakach czytały? Co jest nie tak z ludźmi że muszą niszczyć innych ludzi? Kiedyś żydzi. Teraz emigranci.
Obserwuj wątek
    • abasia0 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:33
      Właśnie mąż mi o tym wybryku powiedział. Tak oburzające, że nie znajduję słowa na określenie tego pana.
    • gaskama Re: Pietrzak 01.01.24, 13:37
      Link?
      • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:40
        Główna strona
        • 35wcieniu Re: Pietrzak 01.01.24, 13:49
          Główna strona czego?
      • iwoniaw Re: Pietrzak 01.01.24, 13:43
        gaskama napisała:

> Link?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30553767,skandaliczne-slowa-jana-pietrzaka-w-telewizji-republika-chce.html#s=BoxOpMT
        🤮🤬
    • anorektycznazdzira Re: Pietrzak 01.01.24, 13:41
      Nie słyszały. Link jakiś?
    • gaskama Re: Pietrzak 01.01.24, 13:41
      Znalazłam.
      Zastanawiam się, czy po tzw. Prawicy (pisowcy to gospodarczo skrajna lewica, tylko światopoglądowo to ciemnogrod) są normalni ludzie? Tacy zwykli, fajni, z rodzinami, umiejący dyskutować, wypowiadający się składnie, logicznie ...? Jest ktoś?
      • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:43
        No są. I na pewno nie popra Pietrzaka w tej sprawie - znajdą jednak usprawiedliwienie dla niego i winę Tuska.
        • gaskama Re: Pietrzak 01.01.24, 13:47
          Kto??? Powiedzenie, że są to za mało. Dowód? Jakiś poseł? Posłanka?
          • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:51
            Nie, no skąd, pisze o mojej wieloletniej przyjaciółce.
          • yenna_m Re: Pietrzak 01.01.24, 13:56
            twitter.com/PrawicowyZlew/status/1741742318745473131?s=19
      • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 13:51
        gaskama napisała:

> Zastanawiam się, czy po tzw. Prawicy (pisowcy to gospodarczo skrajna lewica, ty
        > lko światopoglądowo to ciemnogrod) są normalni ludzie? Tacy zwykli, fajni, z ro
        > dzinami, umiejący dyskutować, wypowiadający się składnie, logicznie ...? Jest k
        > toś?

Nie. Jak to ujął Ziemkiewicz, pisowiec to wąsaty Janusz w "żonobijce", po piwie i podstawówce, na zasiłku. A przynajmniej tak go sobie wyobraża oświecona ciemnota, która właśnie dlatego dostaje piany, gdy widzi pisowca Ziemkiewicza big_grin
        • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:53
          Na pianę Ziemkiewicz sam zasłużył, jak mało kto.
          • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 14:03
            nangaparbat3 napisała:

> Na pianę Ziemkiewicz sam zasłużył, jak mało kto.

Głównie tym, że nie spełnia wymyślonego stereotypu pisowca i wywołuje w was dysonans poznawczy.
            • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:04
              Jak w kim.
            • kropkaa Re: Pietrzak 01.01.24, 14:28
              Ziemkiewicz, ten od "kto chociaż raz nie wykorzystał nietrzeźwej" wywołuje co najwyżej obrzydzenie.
              • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 14:34
                kropkaa napisała:

> Ziemkiewicz, ten od "kto chociaż raz nie wykorzystał nietrzeźwej" wywołuje co n
                > ajwyżej obrzydzenie.

A jednak. Żeby za rubaszne żarty wsadzać faceta na szafot, to tam musi być jakieś drugie dno. Ja tylko piszę, że to dno jest takie, że Ziemkiewicz jest żywym przykładem na to, że wasze wyobrażenie typowego pisowca jest z tyłka wyjęte, choć jest podstawą waszej tożsamości i poczucia wyższości smile
                • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:44
                  Bzdura . Moje wyobrażenia pidowca to właśnie Ziemkiewicz jaki żywo.
                • wstrzasnietyizmieszany Re: Pietrzak 01.01.24, 16:23
                  Znasz uczciwego, nie będącego ludzką świnia 🐷 pisowca?
                • asia_i_p Re: Pietrzak 01.01.24, 16:35
                  Drugie dno jest takie, że jak któraś z kobiet sama nie była w jakiś sposób wykorzystana seksualnie, to ma siostrę czy przyjaciółkę, która była, albo przynajmniej córkę, o którą się boi. Żart z wykorzystania seksualnego jest więc równie śmieszny jak żart z bycia napadniętym, kiedy mieszkasz na Traugutta we Wrocławiu.

Znam całkiem sporo inteligentnych i na poziomie wyborców PiS-u, ale na pewno nie należy do nich Ziemkiewicz.
                  • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 17:00
                    asia_i_p napisała:

> Żart z wykorzystania seksualnego

To tylko głupi, rubaszny żart, którego się czepiacie, żeby sobie poradzić z frustracją, ze człowiek inteligentny i błyskotliwy wami gardzi.
                    • asia_i_p Re: Pietrzak 02.01.24, 14:11
                      Jak dla mnie głupi rubaszny żart to są przyśpiewki ludowe "Tańcowała Małgorzatka z Wickiem, wybiła mu cztery zęby cyckiem". Głupie, prymitywne, raczej nieszkodliwe. Żartowanie na zasadzie "Kto z was nigdy nie złamał artykułu 198 Kodeksu Karnego, zagrożonego karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat, niech pierwszy rzuci kamieniem (przepraszam: rzuci pierwszy kamień)" to absolutna patologia.
                      • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 14:40
                        asia_i_p napisała:

>Kto z was nigdy nie złamał artykułu 198 Kodeksu
                        > Karnego

"Wykorzystanie pijanej" nijak pod to nie podpada, chyba że się rżnie głupa w moralnym uniesieniu i imputuje Ziemkiewiczowi, że przyznaje się on do gwałtu na upojonej do nieprzytomności, a nie jedynie do wykorzystania rozluźnienia hamulców po alkoholu, za zgodą zainteresowanej.
                        No ale dla sekciarzy politycznych czy tych od poprawności politycznej, każdy pretekst dobry, aby wdrapywać się na ambony, a najlepszy pretekst fałszywy, bo jeszcze można przy okazji dokopać ofierze manipulacją, łgarstwem i wciskaniu jej w usta czegoś, czego nie powiedziała.
                        • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 14:51

ja to jestem ciekawa, jakie hamulce puściły tobie, dramatik, że zrobiłaś sobie dziecko z facetem, który zniszczył życie twojej córce? Hę???
                          Za zgodą? Czy upojona byłaś do nieprzytomności?
                          • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 15:07
                            iwles napisała:

>
                            > ja to jestem ciekawa, jakie hamulce puściły

Pierwsza lepsza mikrofalówka na korbkę lepiej umie prowokować niż ty, żałosny bocie big_grin

• dzikka Re: Pietrzak 02.01.24, 09:37
                  dramatika napisał(a):

>
                  > A jednak. Żeby za rubaszne żarty wsadzać faceta na szafot, to tam musi być jaki
                  > eś drugie dno. Ja tylko piszę, że to dno jest takie, że Ziemkiewicz jest żywym
                  > przykładem na to, że wasze wyobrażenie typowego pisowca jest z tyłka wyjęte, ch
                  > oć jest podstawą waszej tożsamości i poczucia wyższości smile

Rubaszne żarty? No bez komentarza...... Tak, Ziemkiewicz to taki sam dziad tylko robi za intelektualistę a to dno moralne i etyczne, podobnie jak ty skoro uważasz jego słowa za "rubaszne żarty".
            • memphis90 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:34
              Jeśli włączyła Ci sie autokorekta i pisząc „nie spełnia wymyślonego stereotypu pisowca” tak naprawdę miałeś na myśli „stanowi wzorzec z Sevres dla typowego pisowca” - to nawet masz rację…
              • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:45
                Raz podsluchalam rozmów Polaków pod polską szkołą w Niemczech. Sami"tuskowi", przekonani o swojej wyższości ludzie "sukcesu" . Wykształcenie zawodowe bądź nieuznane, niemiecki w powijakach, sposoby na przekręty podatkowe obcykane na 5. "Także ten tego" jak to się mowi (córki z tej szkoły wypisałam).
                • memphis90 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:10
                  Istnieje powiedzenie „również ten tego”?
                • hanusinamama Re: Pietrzak 02.01.24, 13:24
                  Pochwal się swoim i wyjąsnij czemuś uciekała za chlebem do obcego kraju?
            • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:42
              Ależ skąd! Opinie o Ziemkiewicza wyrobiłam sobie jakieś 20 lat temu czytając powieść obyczajowa, która popełnił. Tak, w tym wypadku czasownik "popełnić" pasuje idealnie
            • arthwen Re: Pietrzak 01.01.24, 15:27
              Ziemkiewicz to idealnie wpisuje się w stereotyp pisowca akurat.
              Te drobne odstępstwa od tego, jak on widzi ten stereotyp, to tylko szczegóły i to w zasadzie mało istotne.
      • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:57
        Nie ma. Popatrz w co się zmieniła partia Republikańska w USA.
      • auksencja15 Re: Pietrzak 01.01.24, 17:33
        Nie.
      • backup_lady Re: Pietrzak 02.01.24, 14:25
        Cieżko. Wejdź na pro-pisowskie konta na twitterze - szambo jakich mało. Jak tylko napiszesz coś nie po ich mysli, to w najlepszym wypadku dostajesz bana, w innych przypadkach: wyzwiska, groźby.
        • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 14:42
          A ci z drugiego obozu politycznego niby lepsi?
    • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:42
      Córka mi właśnie opowiadała, szukam na YT.
      Jako nastolatka miałam jego płytę, słuchałam w kółko, uwielbiałam.
      Chyba poszukam tych jego starych , przedsolidarmosciowych piosenek, czy to ze mną coś było nie halo, czy z nim się porobilo.
      A za to o czym piszesz powinien trafic przed sąd za szerzenie nienawiści. Z urzędu.
      • bistian Re: Pietrzak 01.01.24, 13:45
        nangaparbat3 napisała:

> Córka mi właśnie opowiadała, szukam na YT.

Był film na YT, już jest skasowany. Obejrzałem, tak powiedział, jak piszą, że jeżeli Niemcy będą nam kazali przyjmować uchodźców, to my już mamy baraki w Auschitz
        • bistian Re: Pietrzak 01.01.24, 13:49
          Ps. Ktoś jednak wstawił ten film na YT, więc oni wszyscy są ostro walnięci. Trzeba były wyciąć ten kawałek, a wstawili całość
          • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 13:55
            Mówiła że się przy tym zapluwal.
            Pewnie się znajdzie ten kawałek.
        • yenna_m Re: Pietrzak 01.01.24, 13:57
          Do obejrzenia tutaj
          twitter.com/PrawicowyZlew/status/1741742318745473131?s=19
          • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:45
            Dzięki 😊
            • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:48
              On jednak zdemencialy być musi
              Ludzie miewają najdziksze fantazje, ale żeby je ogłaszać na wizji to trzeba mieć coś z głową.
              Najpierw Braun, teraz Pietrzak. Powinni ich pokazywać w pakiecie.
              • yenna_m Re: Pietrzak 01.01.24, 15:50
                Zdowy nie jest. Jemu sie naprawdę mocno odkleiło, ale w srodowisku prawicowcow on uchodzi za mistrza. Tak go tam tytułuja, poczawszy od Szydlowej a skonczywszy na zlotoustym Oskarku.

Wlasnie czytam, że Bodnar polecil Prokuratorowi Krajowemu wszcząć sledztwo w sprawie wypowiedzi Pietrzaka w TVRepublika.

Dopiero prawacy się rozkwiczą w mediach spolecznosciowych...
    • ayelen40 [...] 01.01.24, 14:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:02
        No i miałam rację. Już trafiło.
        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:07
          Nie. Po prostu skrajna aspołeczność (tak, wielu migrantów takich jest, ba, są wśród nich osoby niebezpieczne, nieszanujace naszej kultury, kobiet, nieintegrowalne) wzbudza skrajne emocje. Skąd ta popularność AfD w Niemczech? W Polsce za parę miesięcy/lat będzie podobnie.
          • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:10
            To jest populizm.

> W Polsce za parę miesięcy/lat będzie podobnie.

No musi być, bo przecież taka histeria aż się o to prosi big_grin Musi.
          • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:10
            Ilu znasz imigrantów?
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:16
              Kilkuset na pewno (w szerokim znaczeniu tego słowa, wliczając Turków w drugim pokoleniu na przykład. Aczkolwiek to osoby urodzone w Niemczech).
              • snajper55 Re: Pietrzak 02.01.24, 04:16
                ayelen40 napisała:

> Kilkuset na pewno (w szerokim znaczeniu tego słowa, wliczając Turków w drugim p
                > okoleniu na przykład. Aczkolwiek to osoby urodzone w Niemczech).

Siebie też wliczasz, imigrantko?

A te osoby urodzone w Niemczech dokąd wyemigrowały, że je do imigrantów zaliczasz?

S.
          • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 14:44
            Czy ty wiesz, czym był Auschwitz?
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:46
              To do mnie? Oczywiście, ale czy Ty rozumiesz, co ja piszę?
              • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 14:56
                Do ciebie. I ewidentnie nie wiesz, skoro proponujesz ludobójstwo jako rozwiązanie.
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:58
                  Co?! Ja nic takiego nie proponuję. Po prostu jest tak wielki kryzys migracyjny, że coraz częściej będzie się słyszało tak radykalne, populistyczne wypowiedzi. To naturalna konsekwencja. Ostrzegałam przed tym już przed 2015 roku.
                  • runny.babbit Re: Pietrzak 01.01.24, 18:41
                    Politykom łatwiej podsycać nienawiść i iść w populizm niż rozwiązywać faktyczne problemy. Już to tyle razy przerabialiśmy, jakoś nigdy znalezienie kozła ofiarnego nie rozwiązało problemów ani społecznych ani gospodarczych, a tylko tworzyło nowe. No, ale co się politycy na tym wypromowali, to ich.
                    • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 20:50
                      Rozwiązaniem tego problemu jest zamknięcie granic przed nielegalnymi imigrantami.
                      To nie jest kozioł ofiarny tylko problem
                      • iwles Re: Pietrzak 01.01.24, 20:54

Ale problem jest, dla całej Europy, której częścią jesteśmy.
                        To że zamkniesz oczy, nie znaczy, że problem zniknie. Tak rozumują małe dzieci, nie dorośli ludzie.
                        • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 21:03
                          Jest, przecież nie zaprzeczam.
                          Pisałam tylko, że to nie jest kozioł ofiarny wynaleziony w celu ukrycia realnego problemu, tylko realny problem. Dodam, że zupełnie zbędny problem.
                          Wystarczy zamknąć granice, nie wpuszczać nikogo i bezwzględnie deportowac każdego kto jednak dostał się nielegalnie. Surowa polityka migracyjna zamiast zabawy w azyle i relokacje
                          • iwles Re: Pietrzak 01.01.24, 21:10

Nie, wtedy problem też nie przestanie istnieć.
                            Bo prawdziwym sednem problemu jest sytuacja tych ludzi w ich własnym kraju.
                            • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 21:32
                              Europa nie jest odpowiedzialna za cały świat, czas to wreszcie zrozumieć, zaakceptować i powtarzać tak aby wszyscy zrozumieli
                              • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 21:42
                                Skoro nie jest odpowiedzialna to nie powinna wtykać nosa w sprawy reszty świata. UK odda Falklandy?
                                • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 22:46
                                  Oj tanebo, jakoś Rosja wtrąca się w sprawy Afryki i jest tam kochana.
                                  Europa stara się pomagać i jedyne co z tego ma to niechciani imigranci i nienawiść
                            • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 01.01.24, 22:31
                              iwles napisała:

> Bo prawdziwym sednem problemu jest sytuacja tych ludzi w ich własnym kraju.

Ale to jest ich problem jak sobie urządzili własne kraje, a nie nasz.
                              Naszym problemem jest niedopuścić, aby Europa została urządzona na podobieństwo ich krajów...
                              • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 22:34
                                Ale większość tych krajów jest niepodległa od lat 50'. Wcześniej to były nasze kolonie.
                                • konsta-is-me Re: Pietrzak 02.01.24, 14:01
                                  Jakie znowu "nasze kolonie"???
                                  • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 14:09
                                    konsta-is-me napisała:

> Jakie znowu "nasze kolonie"???

Kukold tanebo tak daleko zawędrował do Europy, że już nawet kolonie Polsce załatwił 🤭
                                  • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 18:02
                                    konsta-is-me napisała:

> Jakie znowu "nasze kolonie"???

No wiesz, Ukraina, powstanie Chmielnickiego, te sprawy...
                              • iwles Re: Pietrzak 01.01.24, 22:38

Komuna w Polsce to był nasz wybór w urzadzaniu kraju?
                                Ciebie, albo kogokolwiek z twojej rodziny, ktoś pytal ?
                                • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 22:44
                                  No i popatrz, jakos daliśmy radę zarówno pozbyć się komuny jak i urządzić nasz kraj zarówno pod względem prawnym jak i gospodarczym. Choć komuny pozbylismy się nieco ponad 30 lat temu.
                                  Kolonie odzyskały niepodległość dekady wcześniej i co z tym zrobiły? O miliardach różnej pomocy nawet nie wspomnę
                                  • iwles Re: Pietrzak 01.01.24, 23:48
                                    husky_cat napisała:

> No i popatrz, jakos daliśmy radę zarówno pozbyć się komuny jak i urządzić nasz
                                    > kraj zarówno pod względem prawnym jak i gospodarczym.

Ciekawe więc, czemu aż tylu Polaków wyemigrowalo (dobrze ponad milion).
                                    • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 08:53
                                      Ich musisz zapytać, ja mieszkam w Warszawie od urodzenia ☺
                                      Poza tym Polacy wyjeżdżają i pracują legalnie, przynajmniej w UE. Nie zapominajmy też o tym, że Polska przyjmuje swoich obywateli z powrotem jeśli tylko inny kraj chce ich deportowac
                                      • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 08:58

To może przypomnij jeszcze z historii, czym groził powrót z emigracji do Polski w latach 50-tych.
                                        • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 09:01
                                          To może przypomnij sobie jacy ludzie wtedy uciekali. Podpowiem; nie byli to przestępcy i analfabeci.
                                          • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 10:56
                                            husky_cat napisała:

> To może przypomnij sobie jacy ludzie wtedy uciekali. Podpowiem; nie byli to prz
                                            > estępcy i analfabeci.

Jesteś pewna, że uciekali tylko szlachetni?

• husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 11:12
                                              Nigdy nie można tego powiedzieć o 100%.
                                              Ale jestem pewna, że akurat po wojnie uciekali głównie ci, którzy mieli powody. I zważywszy na sytuację jak najbardziej można ich nazwać szlachetnymi.
                                              Podobnie wyglądala sytuacja z imigrantami lat 80.
            • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 01.01.24, 15:42
              angazetka napisała:

> Czy ty wiesz, czym był Auschwitz?

A ty wiesz jaki stosunek mają do tego miejsca i do całej tej ideologii wyznawcy Allaha?
              • yenna_m Re: Pietrzak 01.01.24, 15:44
                Ciekawe, czy oni wiedzą, jaki ty masz stosunek do wyznawcow Allaha. Tez uzywasz etykiet i jestes zwolennikiem eksterminacji. Ja tam wielkiej roznicy nie widzę.
          • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:53
            ayelen40 napisała:

> Nie. Po prostu skrajna aspołeczność

Skrajną aspołeczność mamy tu na forum, więc raczej nas nie zaskoczy.
            Może jesteś botem po prostu, w każdym razie nie ma roZnuicy
            Bo gadasz frazesami, jak maszyna.
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:53
              Ojoj, idę się popłakać 😢
      • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:04
        Czyli dla ciebie imigranci są konkurencją po zasiłek? Jesteś bezrobotną?
        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:07
          Nie, zdecydowanie nie. Ale ja nie jestem imigrantką.
          • babcia47 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:07
            ayelen40 napisała:

> Nie, zdecydowanie nie. Ale ja nie jestem imigrantką.

A niby kim jesteś? Kosmici cię tam zrzucili? Tak sobie wypączkowałas czy objawiłaś się na jakimś tam etapie zycia z jakis powodów? Imigrantem jest się nie tylko z powodów zarobkowych czy politycznych
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:21
              To niech Ci będzie, że nie jestem imigrantką ekonomiczną.
              • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:44
                A co ty tu robisz?
                Powinnaś rozmawiać z eurokratami.
                Albo przynajmniej spożywać z nimi wieczerzę 😂
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 22:19
                  Już po wieczerzy. Rozmawiać będę jutro o 9.00.
              • snajper55 Re: Pietrzak 02.01.24, 04:21
                ayelen40 napisała:

> To niech Ci będzie, że nie jestem imigrantką ekonomiczną.

Jesteś imigrantką. Może powinni cie zamknąć w obozie koncentracyjnym?

S.
                • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 10:46
                  Mam własny dom i jestem w swoim kraju. Nikogo nie powinni zamykać w obozach. Po prostu nielegali z krajów nieobjętych wojną się nie wpuszcza.
                  • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 10:57
                    Dokładnie tak
                    Co więcej europejskie kraje nie powinny też wpuszczać osób z krajów objętych wojna, ale poza Europa.
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 14:43
                      Nie no uciekinier Om wojennym trzeba pomoc. Ale mądrze.
        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:13
          Myślisz, że każdy marzy, by brać kasę za nic i żyć poza społeczeństwem? Inaczej sobie tych głupkowarych insynuacji o zazdrości o zasiłek nie umiem wytłumaczyć. Nie, ludzie chcą też coś osiągnąć w życiu. Niestety nie wszyscy, pasożyty społeczne też istnieją.
          • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:16
            Może stań obok Pietrzaka i krzyczcie, że te wszystkie pasożyty i emigranci do obozów koncentracyjnych? Co?
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:16
              Głupoty piszesz.
              • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:18
                Ja? Czemu? Przecież ty masz zrozumienie dla tej retoryki.
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:32
                  Wiem, skąd się bierze. To, że rozumiem pewnie zjawiska, nie znaczy, że je popieram. Nielegalni z definicji nie powinni być wpuszczani. Ba, nawet osoby z obywatelstwo unijnym, ale nieintegrujące się, też powinny wracać "do siebie". Takie jest moje zdanie.
                  • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:36
                    Guzik rozumiesz. Wiesz ilu emigrantów przyjęła przez ostanie lata emigrantów? I uważasz, ze nagle trzeba histeryzować i to w taki sposób, który urąga wszystkiemu?
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:38
                      Czy Ty wiesz, co piszesz w ogóle?
                      • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:40
                        Tak.
                        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:47
                          Chyba jednak wątpię.
                          • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:50
                            Jak wolisz.
                            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:53
                              Ok. No to w końcu jakiś konsens.
                  • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 14:44
                    Osoba z obywatelstwem unijnym, uważaj - JEST U SIEBIE.
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:48
                      A nie powinna być, jeśli psioczy, nie integruje się i nie szanuje prawa.
                      • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 14:56
                        Gdzie wywalać etnicznych Europejczyków nieintegrujących się i nieszanujących prawa?
                        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:59
                          Do ich krajów.
                          • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 15:02
                            Nie zrozumiałaś. Bywa.
                            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:03
                              Nieważne. Ostatnio omawiałam ten problem z tzw eurokratami w Brukseli. Też nie wszyscy zrozumieli.
                              • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:11
                                ayelen40 napisała:

> Nieważne. Ostatnio omawiałam ten problem z tzw eurokratami w Brukseli. Też nie
                                > wszyscy zrozumieli.

Ty, amoze ty jesteś ta- Beata z Kępna???
                                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:08
                                  Tak, to ja 😀
                        • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:59
                          Do Afryki. W końcu homo sapiens stamtąd pochodzi...
                          • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:01
                            Nie. Niezintegrowanych Polaków z Niemiec do Polski. Itd.
                        • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:00
                          Na Marsa.
                          • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:02
                            Do kraju pochodzenia. Np Polska jest na Marsie?
                            • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 15:04
                              Ogarniasz, że w Polsce jest masa Polaków, którzy nie przestrzegają prawa ani zasad? Na przykład proponują Auschwitz jako rozwiązanie?
                              • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:08
                                Ale Polaków z Polski nie wywalisz. Polaków nieorzestrtegajacych prawa z Niemiec czy Anglii do Polski już tak. Poniała?
                                • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:11
                                  A szkoda. Ja bym chciał wywalać!
                                  • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 17:11
                                    Tanebo, ale ty chyba wiesz, że decyduje zdanie większości, a większość Polaków (i ogólnie Europejczyków) nie chce imigrantów spoza Europy ☺
                                    To raczej można by było przeglosowac wywalanie pożytecznych idiotow ☺

tanebo001 napisał:

> A szkoda. Ja bym chciał wywalać!
                                    >
                                    • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 17:17
                                      A było głosowanie?
                                      • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 17:20
                                        A jaką masz gwarancję, że nie będzie? ☺
                                        Wystarczy wyjść z piwnicy by się przekonać, że UE skręca w prawo, głównie z powodu imigrantów
                                        • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 17:25
                                          Skręcają tylko ruskie trolle.
                                          • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 20:27
                                            Taaak, co właśnie widać w sondażach w krajach UE 😂
                                            Skrecaja ludzie, którzy po prostu chcą spokoju i bezpieczeństwa w swoich krajach oraz chcą pracować na własne rodziny, a na zasiłki dla imigrantów.
                                            Sądzisz, że ludzie potrzebują czegoś więcej niż rozsadku by mieć dosyć?
                                            • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:30
                                              To poproszę te sondaże. Są natomiast ludzie którzy są tak wściekli na polityków za kryzys ekonomiczny że zagłosują politykom na złość na faszystów. A sami na tym przegrają.
                                              • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:31
                                                Niestety ci faszyści to też politycy. Szkoda, że za niektóre poglądy nie można pewnych partii na samym początku zakazać.
                                                • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:42
                                                  I dlatego należy wrócić do starej dobrej tradycji.
                                                  • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 20:53
                                                    Starej dobrej tradycji ochrony granic, masz rację ☺
                                                  • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 21:20
                                                    Nie. Kary śmierci dla kiepskich rządzących.
                                                  • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 21:33
                                                    Chcesz kary śmierci dla wszystkich odpowiedzialnych za kryzys migracyjny w Europie?
                                                  • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 21:41
                                                    Nie, za kryzys ekonomiczny.
                                                  • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 22:40
                                                    Akurat kryzysy ekonomiczne pewnych odstepach czasu są nieuniknione
                                              • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 20:52
                                                To sobie poszukaj, to nie jest wiedza tajemna, nawet w piwnicy.
                                                Weź też pod uwagę, że pieniądze przekazywane na potrzeby nielegalnych imigrantów to zbędne wydatki, które też pogłębiają kryzys ekonomiczny
                                    • snajper55 Re: Pietrzak 02.01.24, 04:26
                                      husky_cat napisała:

> Tanebo, ale ty chyba wiesz, że decyduje zdanie większości, a większość Polaków
                                      > (i ogólnie Europejczyków) nie chce imigrantów spoza Europy ☺

A jakie jest zdanie władz unijnych, reprezentujących mieszkańców Unii Europejskiej?

S.
                                      • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 08:57
                                        Skoro reprezentują mieszkańców UE to ich zdanie musi być takie same jak mieszkanców UE. To chyba logiczne. A dopóki władze UE będą się bawić w prawa axylowe dopóty groza nam rządy skrajnej prawicy.
                                        Czas to wreszcie zrozumieć.
                                • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:12
                                  Poniala. Uważasz, że. Niemcy cię mogą wywalić.
                                  • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:08
                                    Nie, bo jestem Niemką w x pokoleniu. Poza tym pracuję etc. A jakby jednak wywalili (AfD!) , to mam jeszcze dwa inne obywatelstwa "za pazuchą". Dam radę, spokojnie. No i Bruksela też mnie przytuli.
                                    • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 17:01
                                      Ci ludzie z twojej pracy też chyba pracują, nie? Oraz: powiedz w Niemczech, że jesteś za ponownym otwarciem obozów koncentracyjnych. Fakt, AfD będzie z ciebie dumne.
                                      • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 17:37
                                        Ja jestem zazartą przeciwniczką AfD. Zwracam uwagę, skąd te "resentymenty" rodem z lat 30. I nie jestem za obozami, ale wiem, skąd takie wypowiedzi. I będzie ich coraz więcej niestety.
                                        • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 17:41
                                          O, a nie miałaś uciekać z tego wątku do Brukseli?
                                          • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 17:54
                                            Już "uciekłam". Siedzę w hotelu.
                                      • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:09
                                        Nie jestem. Zwracam uwagę na konsekwencję bardzo złej polityki migracyjnej.
                                • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 17:02
                                  > Ale Polaków z Polski nie wywalisz

O brawo, w końcu "poniałaś".
                              • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 17:08
                                No widzisz, tym bardziej imigranci, którzy się nie integruja i nie przestrzegają prawa są nam zbedni ☺

angazetka napisała:

> Ogarniasz, że w Polsce jest masa Polaków, którzy nie przestrzegają prawa ani za
                                > sad? Na przykład proponują Auschwitz jako rozwiązanie?
                                >
          • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:57
            ayelen40 napisała:

> Myślisz, że każdy marzy, by brać kasę za nic i żyć poza społeczeństwem?

Ja myślę, że ty tak myślisz, na podstawie tego co piszesz.

I kłamiesz. Nie możesz ZNAĆ kilkuset imigrantów, bo człowiek ma biologicznie ograniczone możliwości ZNANIA innych ludzi - do 150.
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:00
              W mojej pracy jest ponad 500 osób. Znam wszystkie. Poza tym jeszcze sąsiedzi etc.
              • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 15:02
                Znasz? big_grin
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:05
                  Tak. Na tyle by ocenić ich zintegrowanie. Mam do czynienia z mnóstwem ludzi na co dzień. Funkcjonuję w kilku państwach.
                  • angazetka Re: Pietrzak 01.01.24, 15:05
                    Nie jest to możliwe.
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:07
                      A jednak.
                  • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:12
                    A na czym polega ta integracja? Czyżby na tym że wygląda i zachowuje się jak ty?
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:02
                      Nie. Że szanuje państwo, w którym żyje.
                  • bi_scotti Re: Pietrzak 01.01.24, 15:28
                    Ayelen, geeez ... ale gadasz ... honestly surprised
                    Process of settlement, integration, adaptation trwa, przebiega bardzo indywidualnie dla kazdego, depends on many, many factors. Jest troche jak waltz - kroczek do przodu, dwa kroczki w tyl. Settlement process byl & jest badany od lat, a wciaz trudno prorokowac komu jak to sie pouklada - jednym zajmuje kilka miesiecy, innym kilka lat a jeszcze inni nawet pod kilku decades sami czuja, ze "they don't belong" albo klasycznie stoja "w rozkroku" - co czlowiek, to historia uncertain A Ty tu piszesz, ze jestes w stanie ocenic poziom integration 500 przypadkowo spotykanych ludzi w jakies pracy, w ktorej zapewne jest regular rotation, dobor tych 500 wynika z konkretnego profilu industry etc. OMG, nie glupio Ci? Reflect, please!
                    A przy okazji wszystkim (szczegolnie wszystkim migrants swiata smile) zycze superb 2024! Cheers.
              • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:08
                No to wiesz, że pracują. I utrzymują się w tej pracy.
                To ma być dowód na ich nieintegrowalnosc, aspołeczność i skłonność do przestępstw?
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:09
                  Ale mieszasz. Opuszczam wątek, adieu. Jadę na lotnisko na lot do Brukseli, tam jednak ciekawiej.
                  • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:16
                    🤣😂🤣😂🤣😂
                  • bene_gesserit Re: Pietrzak 02.01.24, 07:02
                    ayelen40 napisała:

> Ale mieszasz. Opuszczam wątek, adieu. Jadę na lotnisko na lot do Brukseli, tam
                    > jednak ciekawiej.

E tam. Ciekawsze jest to, że odmieniłaś słowo "Bruksela" w tym wątku jakieś pięćset razy. Oczywiście w kontekście, że się tam właśnie udajesz. Uuuuu, naprawdę? No niebywale.
      • yenna_m Re: Pietrzak 01.01.24, 14:06
        Już mamy. PIS ich sciagnął do Polski. Na pisowskich wizach wjechaly tu setki tysięcy takich imigrantow.
        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:10
          No i kiedyś te ich wizy sie skończą i wyjadą. A ci z Niemiec nie. W tej chwili państwo niemieckie wywala Jezydów do Iranu. Mimo że są zintegrowani, mają pracę, mogą być w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Ktoś oszalał.
          • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:10
            Dlaczego mieliby wyjechać?
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:14
              Bo takie są warunki wizowe?
              • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:15
                A polscy górale wracali do polski z Chicago?
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:17
                  A polscy górale zerwali tam na zasiłkach? Coś mi umknęło?
                  • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:18
                    Żerowali
                    • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:20
                      A żebyś ku...a wiedziała że żerowali! Tak jak polki rodzące więcej dzieci w UK niż w Polsce. Myślisz że dlaczego tak jest?
                  • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:02
                    ayelen40 napisała:

> A polscy górale zerwali tam na zasiłkach? Coś mi umknęło?

Przed chwilą napisałaś, że Jeździ pracują.
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:05
                      Jesydzi to górale? Od kiedy?!
                      • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:18
                        ayelen40 napisała:

> Jesydzi to górale? Od kiedy?!

Sama wyżej napisałaś, że jeździ pracują. W Niemczech.
                        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:04
                          Pracują, są zintegrowani, mimo to ich wyrzucają. A wielu pasożytów nie. To nielogiczne i niesprawiedliwe.
          • semihora Re: Pietrzak 01.01.24, 14:15
            >>>No i kiedyś te ich wizy sie skończą i wyjadą

Jeżeli są takim złem wcielonym jak ich malujesz, to jesteś bardzo naiwna sądząc, że wyjadą.
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:18
              Ja nic nie maluję. Fakty to fakty.
              • memphis90 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:37
                Które z tych histerycznych wizji dot przyszłości to są „fakty”?
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:39
                  Gdzie masz histerię? A fakty to choćby to, jak wzrosła ostatnio przestępczość w Niemczech w ostatnich latach.
                  • memphis90 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:39
                    W rojeniach trwających od 2015r (jak twierdzisz( które nazywasz „faktami”
      • attiya Re: Pietrzak 01.01.24, 14:37
        Czyli popierasz Pietrzaka w sprawie obozów koncentracyjnych?
        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:40
          Nie, prorokuję, że za jakiś czas Wy go poprzecie.
          • pepsi.only Re: Pietrzak 01.01.24, 14:47
            Wypowiedź Pietrzaka, w republice, a dotychczasowego częstego komentatora w TVP, to najlepszy dowód, że działania Pana ministra Kultury Sienkiewicza były słuszne, potrzebne i w obronie polskiej racji stanu.
            Amen.
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:49
              Nie zmienia to faktu, jakie nastroje będą dominować za parę lat. Amen.
              • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:05
                Każda wypowiedź będziesz kończyć "amen"?
                Lepiej dawaj dane o tym wzroście przestępczości.
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:06
                  Są ogólnodostępne.
      • livia.kalina Re: Pietrzak 01.01.24, 14:41
        ale sama się zaliczasz do "creme de la creme migrantów", wszak przecież migrantką ekonomiczną jesteś, czy siebie wyłączasz? I jakie przyjmujesz kryteria? Jak pietrzak cię zaliczy do spełniających kryteria do zamknięcia w Auschwitz to zdania nie zmienisz? Pragnę przypomnieć, że w obozach koncentracyjnych zginęli tacy antysemici i wielbiciele polityki hitlera jak Mosdorf czy Kolbe. I zapewne wielu innych, którzy "może nie popierali ale rozumieli czemu ten hitler tak z tymi Żydami".
        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:52
          Nie jestem emigrantką ekonomiczną, ba na początku pobytu miałam finansowo i zawodowo trudniej niż gdybym została w Polsce (druga połowa lat 90.), co nie zmienia faktu, że nigdy zasiłków nie pobietalam. Ale Niemcy to moja ojczyzna równoległa. Tak, istnieją ludzie dwukulturowi od urodzenia.
          • livia.kalina Re: Pietrzak 01.01.24, 15:57
            Sama tak siebie definiujesz i ja ci do tego prawa nie odbieram, ale ktoś inny może cię zdefiniować zupełnie inaczej, masz tego świadomość? Jeśli otworzymy furtkę "obozy koncentracyjne" to więźniami, jak pokazuje historia, mogą się stać bardzo różni ludzie, włącznie z tymi, którzy otwierających ową furtkę, popierali.
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:05
              Dlatego choćby moja teza o wywalanie niezintegrowanych obywateli unijnych do kraju pochodzenia (w Europie oczywiście, żadnej Afryce, jak ktoś tu sugerował) jest oczywiście utopią.
              • paskudek1 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:05
                ayelen40 napisała:

> Dlatego choćby moja teza o wywalanie niezintegrowanych obywateli unijnych do kr
                > aju pochodzenia (w Europie oczywiście, żadnej Afryce, jak ktoś tu sugerował) je
                > st oczywiście utopią.

Ale czy do ciebie dociera że jeśli pozwolimy na dzielenie na lepszych i gorszych to równie dobrze TY możesz zostać uznana za gorszą i tą do odesłania (w najlepszym wypadku)?
                • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:07
                  Jak dojdzie do głosu coś tak skrajnego jak AfD (a wszystko wskazuje na to, że tak będzie), to kto wie w sumie.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 01:07
                    ayelen40 napisała:

> Jak dojdzie do głosu coś tak skrajnego jak AfD (a wszystko wskazuje na to, że t
                    > ak będzie), to kto wie w sumie.

Skrajne to być może będzie to co przyjdzie po AfD...
          • hanusinamama Re: Pietrzak 02.01.24, 13:23
            Ale spierdzieliłaś z kraju za chlebem. Jesteś migrantką ekonomiczną, możesz sobie tupać nóżką ile chcesz.
            • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 14:36
              Ja za świetnym kierunkiem studiów. Wiem, że piszesz te banialuki że złośliwości. Naprawdę są ludzie, którzy znają języki, są wykształceni i są w paru krajach u siebie (jak ja w Niemczech, Polsce i Danii).
    • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:01
      Mnie przeraża ten typ histerii, ze trzeba sięgać po takie słowa. Jednak nie mam wątpliwości, tam gdzie ma trafić tam trafi.
    • dramatika [...] 01.01.24, 14:15
      • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:17
        To niech Polska wyjdzie z UE.
        • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 14:19
          kropkacom napisała:

> To niech Polska wyjdzie z UE.

Powinna, ale Polacy wierzą medialnej propagandzie. No to znowu będzie Polak mądry po szkodzie.
          • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:21
            Nie no bez Unii Polska "padnie".
            • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 14:35
              ayelen40 napisała:

> Nie no bez Unii Polska "padnie".

To jest właśnie ta propaganda.
            • livia.kalina Re: Pietrzak 01.01.24, 14:42
              spoko, Putin ją wesprze.
          • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:21
            W tym wątku czytam, ze Polacy się za chwilę zradykalizują a teraz twierdzisz, ze nie chcą big_grin
            • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:36
              Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
              • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:40
                Tak, tak...
            • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 14:37
              kropkacom napisała:

> W tym wątku czytam, ze Polacy się za chwilę zradykalizują a teraz twierdzisz, z
              > e nie chcą big_grin

Sondaże mówią, że Polacy nie chcą wyjścia z UE. To kwestia przekazu z telewizora, także trudno, przekonają się na własnej skórze.
            • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 01.01.24, 15:48
              kropkacom napisała:

> W tym wątku czytam, ze Polacy się za chwilę zradykalizują a teraz twierdzisz, z
              > e nie chcą big_grin

Poczytaj sobie komentarze pod tym artykułem:

wyborcza.pl/7,75968,30550065,zakonczyc-push-backi-i-rozliczyc-winnych.html

a to jest gazeta, ta gazeta, najbardziej światłe skupisko światłych ludzi...
              • iwles Re: Pietrzak 01.01.24, 15:56

Sugerujesz, że konto na "Wyborczej" można założyć po weryfikacji poglądów politycznych? 🤣
                • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 01.01.24, 16:11
                  iwles napisała:

> Sugerujesz, że konto na "Wyborczej" można założyć po weryfikacji poglądów polit
                  > ycznych? 🤣

Możliwość komentowania mają tylko prenumeratorzy....
                  ... ktoś kto finansuje gazetę, tę gazetę ma określony pakiet pogladów...
                  • iwles Re: Pietrzak 01.01.24, 16:17
                    dyzurny_troll_forum napisała:

> Możliwość komentowania mają tylko prenumeratorzy....
                    > ... ktoś kto finansuje gazetę, tę gazetę ma określony pakiet pogladów...

Jak widać- nie masz racji.
                    Są osoby, którym nie szkoda kasy, żeby móc wypowiadać się "na terenie wroga" 😝

• dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 01.01.24, 16:24
                      iwles napisała:

> Są osoby, którym nie szkoda kasy, żeby móc wypowiadać się "na terenie wroga" 😝

Oczwiście, żę są - chociażby ja.

Natomiast wracając do artukułu i komentarzy, sprawdzimy jak wyglądało to chociażby 2-3 lata temu?
                      Do 2015 wracać nie będę, bo nie kopie się leżących...
              • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 17:17

> kropkacom napisała:
                >
                > > W tym wątku czytam, ze Polacy się za chwilę zradykalizują a teraz twierdz
                > isz, z
                > > e nie chcą big_grin
                >
                > Poczytaj sobie komentarze pod tym artykułem:
                >
                > wyborcza.pl/7,75968,30550065,zakonczyc-push-backi-i-rozliczyc-winnych.html
                >
                >
                > a to jest gazeta, ta gazeta, najbardziej światłe skupisko światłych ludzi...
                >

Komentarze?
                Trolle się zlatują pod takie artykuły, wiadomo. Tu już zresztą też.
                • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 01.01.24, 19:37
                  nangaparbat3 napisała:

> Komentarze?
                  > Trolle się zlatują pod takie artykuły, wiadomo. Tu już zresztą też.

Mocne, odważne słowa o wiernych prenumeratorach gazety, tej gazety...
          • paskudek1 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:06
            dramatika napisał(a):

> kropkacom napisała:
            >
            > > To niech Polska wyjdzie z UE.
            >
            > Powinna, ale Polacy wierzą medialnej propagandzie. No to znowu będzie Polak mąd
            > ry po szkodzie.

Dramatisia, zawsze możesz wyjechać na wschód. Rosja czeka. Tak ci zadni imigranci narzuceni z Niemiec nie grożą.
            • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 20:29
              A może to zwolennicy przyjmowania imigrantów powinni wyjechać na południe, na przykład do Afryki?
              Przecież nikt ich w UE nie chce ☺
              • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:47
                I nikt nie chce wykonywać uciążliwej, nisko płatnej pracy.
                A więc, trolle: do roboty!
                • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 20:57
                  Raczej pozyteczni idioci do roboty ☺
                  BTW Sprawdz ilu imugranow Niemcy przyjęli od 2015 , a do niewdziecznych prac typu opieka nad staruszkami muszą zatrudniać osoby z Europy Środkowej i Wschodniej, podobnie jak do pracy w rolnictwie. A w tym samym czasie muszą wypłacać socjal imigrantami.
      • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:20
        Miejmy nadzieję, że aktualny rząd niemiecki niedługo upadnie.
        • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:22
          Przyjdzie kojeny i też biedzie niemiecki big_grin
          • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:37
            Ale może mniej nieudolny.
            • kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 14:41
              big_grin
            • paskudek1 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:07
              ayelen40 napisała:

> Ale może mniej nieudolny.

No, i zrobi porządek, i ciebie wywali 😁😁
              • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:10
                A niby dlaczego miałby wywalić swoją obywatelkę? Żonę bohatera wojennego do tego? 🤔
                • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:21
                  A w którym rejonie Niemiec się urodziłaś?
                  • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:20
                    W Niemczech akurat obowiązuje prawo krwi.
        • hell-raiser1 Re: Pietrzak 01.01.24, 14:51
          ayelen40 napisała:

> Miejmy nadzieję, że aktualny rząd niemiecki niedługo upadnie.
          W Niemczech to chociaż jakieś rzetelne media. To nie tu co za opiniotwórczą robi GW. I cały czas judzi.
        • hanusinamama Re: Pietrzak 02.01.24, 13:23
          Napisała emigrantka ekonomiczna...paradne
          • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 14:34
            Nie, migrantka za wiedzą. Paradne, że można być tak opornym na fakty.
    • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 15:10
      Już wszystko wiadomo. Niemcy mogą, a Polska nie może, bo jest nie dość demokratyczna.

• kropkacom Re: Pietrzak 01.01.24, 15:17
        A ok, to wszystko gra tongue_out Tak śmieszka jesteś big_grin
      • iwles Re: Pietrzak 01.01.24, 15:32

Nie udawaj dramatik, że nie rozumiesz, co Pietrzak miał ma myśli, skoro nawet prowadząca skomentowała, "że Pietrzak może więcej, bo członkowie jego rodziny zginęli w Auschwitz".
        • ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:12
          Ja tylko nieśmiało zauważę, że choć wypowiedź mało sympatyczna, ale Pietrzak jednak tylko o barakach, nie o piecach kremacyjnych "zabredził".
          • pursuedbyabear Re: Pietrzak 01.01.24, 18:38
            Tylko o barakach, a nie, to luz 🤦
            • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 01.01.24, 19:39
              pursuedbyabear napisała:

> Tylko o barakach, a nie, to luz 🤦

• ayelen40 Re: Pietrzak 01.01.24, 20:19
                To aktualnie, że choć w mieście Dachau są azylanci, to nie w samym obozie. Ale faktycznie była taka dyskusja.
                • mdro Re: Pietrzak 02.01.24, 14:18
                  "Choć w mieście Dachau są azylanci"

Dachau to zdaje się miasto wielkości Puław czy Skierniewic, chyba nic specjalnie dziwnego?
                  • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 14:22
                    No to jest dziwne, w końcu ani w Puławach ani w Skierniewicach nie ma azylantow spoza Europy (zakładam, że jacyś Ukraińcy tam mieszkają ) i nie słyszałam by mieszkańcy tych miast się z tego powodu skarzyli.
                    Mieszkańcy Dachau to czymś konkretnie zawinili?
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 14:25
                      Tam był obóz i baraki, którymi "straszono" już w 2015 roku.
              • mdro Re: Pietrzak 02.01.24, 14:13
                Powielasz stare fejki albo sprytnie zmontowane tytuły. Ten "barak" na terenie obozu w Buchenwaldzie został zbudowany w latach 50. i mieszkali w nim tzw. wypędzeni, czyli niemieccy emigranci z terenów zajętych przez Polskę. Z kolei ten budynek w Dachau służył jako koszary dla żołnierzy amerykańskich (nb. po robieniu szumu zrezygnowano z umieszczenia w nim imigrantów).
                • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 15:27
                  mdro napisała:

> Z kolei ten bu
                  > dynek w Dachau służył jako koszary dla żołnierzy amerykańskich (nb. po robieniu
                  > szumu zrezygnowano z umieszczenia w nim imigrantów).

Dlaczego zrezygnowano? TVN pobłogosławił, cytując aprobującą opinię.

• iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 15:51

Czytasz coś więcej niż przysłane ci przez pracodawców nagłówki?
                    • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 15:57
                      iwles napisała:

>
                      > Czytasz coś więcej niż przysłane ci przez pracodawców nagłówki?

Ty lepiej swojego pracodawcę poproś o porządne uaktualnienie zestawu prowokacji i zaczepek, bo te, które masz wgrane, przestały na kogokolwiek działać już 47 lat temu.
                      • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 15:59
                        Ale na Ciebie działają, bo reagujesz?
                        • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 16:09
                          ayelen40 napisała:

> Ale na Ciebie działają, bo reagujesz?

Nie, jestem eko, także w kwestii botów internetowych. Apeluję o modernizację starego dobrego Iwlesa zamiast wprowadzać na ematke jakieś drogie nowinki z mnóstwem śladu węglowego.
                          • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 18:10
                            dramatika napisał(a):

> Apeluję o modernizację st
                            > arego dobrego Iwlesa zamiast wprowadzać na ematke jakieś drogie nowinki z mnóst
                            > wem śladu węglowego.

Drogie nowinki opartę są na drobniejszej architekturze, żrą mniej prądu i w efekcie ślad węglowy jest mniejszy. Nie ma co hodować sentymentów, trzeba wywalić stare i zainstalować nowe.

Testowałem ostatnio karty graficzne 3070 vs 4070. Spedek zużycia prądu tej dugiej jest tak istotny, że zakup karty zwraca się po kilku miesiącach intensywnego grania w oszczędnościach na rachunku za prąd. Przyrost prędkości i pozostałe nowinki są w gratisie wink
                            • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 18:20

> Drogie nowinki opartę są na drobniejszej architekturze, żrą mniej prądu i w efe
                              > kcie ślad węglowy jest mniejszy.

Może w przypadku kart graficznych, ale nie botów. Iwles żre mniej prądu niż nowoczesna AI, bo przy nowoczesnej AI pracują jeszcze dziesiątki moderatorów i cenzorów.
                              • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 18:29

Ja mniej zrę prądu, za to ty chlasz alkoholu więcej, niż średnia krajowa twojej ojczyzny Rosji. Razem z dyżurnym trollem 😝
                      • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 16:44

Czyli nie czytasz.
                        Nawet nie wiesz, co linkujesz.
                        Aha.
          • hanusinamama Re: Pietrzak 02.01.24, 13:25
            Och jaki łaskawy!!!
            Jak mozesz żyć w tych znienawidzonych Niemczech? Ale czekaj....za chlebem tam wyjechałaś. A teraz sama przestrzegasz przed emigrantami? Emigrantko?
            • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 14:20
              Nie za chlebem. Za fajnym kierunkiem studiów - nie mogłam robić w Polsce specjalizacji z danistyki. Ile razy mam powtarzać, że w końcówce lat 90. dobra praca w Polsce była na wyciągnięcie ręki? A że mój ojciec jest etnicznym Niemcem, no to pojechałam jako swoja (jego babka była Dunką, stąd ta danistyka) . I żeby była jasnosc: nie mam nic przeciwko emigrantom chcącym się integrować, uczyć nowego języka i kultury. Ale takich wśród migrantów spoza Unii jest niewielu.
              • natalia.nat Re: Pietrzak 03.01.24, 13:51
                ayelen40 napisała:

> Nie za chlebem. Za fajnym kierunkiem studiów - nie mogłam robić w Polsce specjalizacji z danistyki.

I po studiach wróciłaś do Polski, tak? Skoro nie, to jaki to argument?

> I żeby była jasnosc: nie mam nic przeciwko emigrantom chcącym się integrować, uczyć nowe
                > go języka i kultury. Ale takich wśród migrantów spoza Unii jest niewielu.

Ale skoro wrzuciłaś wszystkich do jednego wora, to ty również w tym worze jesteś.

• babcia47 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:19
          iwles napisała:

>
          > Nie udawaj dramatik, że nie rozumiesz, co Pietrzak miał ma myśli, skoro nawet p
          > rowadząca skomentowała, "że Pietrzak może więcej, bo członkowie jego rodziny zg
          > inęli w Auschwitz".
          >
          >
          Za ten komentarz tez powinna być pociągnięta za odpowiedzialnosc. Fakt, ze osoby z mojej rodziny zginęły w walkach z Niemcami ma oznaczać że mogę po prostu ubić jakiegoś teraz?
    • black.emma Re: Pietrzak 01.01.24, 15:14
      Nie czytałam wcześniej. Uważam, że tym starym dziadom, jemu i korwinowi, należałoby odebrać prawo do publicznego wypowiadania się.
      • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 15:41
        Złodzieje i dewoci za wszelką cenę chcą utrzymać się u władzy. Właśnie Sakiewicz bredzi że chcą odebrać im styl życia. A był to bogaty styl życia biorąc pod uwagę zarobki w TVP...
      • nangaparbat3 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:11
        black.emma napisał:

> Nie czytałam wcześniej. Uważam, że tym starym dziadom, jemu i korwinowi, należa
        > łoby odebrać prawo do publicznego wypowiadania się.

Przeczytałam "starym dzieciom" i wydaje mi się, że to głęboko słuszne.
    • mava12 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:11
      "Janek" to koninkturalista. Od początku korzystał z ZMP i PZPR, kiedy mu sie to opłaciło.
      W 1979 r (!) dostał medal zasługi od PRL, juz nie pamietam jakiego koloru.
      8 lat temu opłacało mu sie związać z pisorami to sie związał.
      Dziad, którym powinna zająć się prokuratura, po wzmiankowanej wypowiedzi.
    • midge_m Re: Pietrzak 01.01.24, 16:17
      Żydzi to akurat zawsze i niezmiennie.
      • raczek47 Re: Pietrzak 01.01.24, 16:24
        Przez ostatnich 8 lat było przyzwolenie na rasistowskie,naziolskie i tym podobne wypowiedzi,zresztą przykład szedł z samej góry,więc obrzydliwy dupoliz popłynął siłą rozpędu. Pisiory ciągle nie mogą uwierzyć że pewne rzeczy skończyły.
        • dramatika Re: Pietrzak 01.01.24, 17:03
          raczek47 napisała:

> Pisiory ciągle nie mogą uwierzyć że pewne rzeczy skończyły.

Pisiory w kwestii cenzury to były miękiszony. Już nam "uśmięchnięta Polska" da do wiwatu smile
          • bistian Re: Pietrzak 01.01.24, 17:17
            dramatika napisał(a):

> Pisiory w kwestii cenzury to były miękiszony. Już nam "uśmięchnięta Polska" da
            > do wiwatu smile

Co ma niby wam dać w kość PiS czy PO? Przecież u was Putin już konkretnie przykręcił śrubę
        • husky_cat Re: Pietrzak 01.01.24, 17:18
          Uważaj bo jak obecna koalicja będzie przyjmować imigrantów to za 4 lata wygra Konfederacja i to w cuglach. Ogólnie ludzie w UE mają dość imigrantów i poprawności politycznej i stąd wzrost popularności partii prawicowych.
          Warto więc wyciągnąć wnioski i nie dawać im pola do popisu.
          Na szczęście premier Tusk najwyraźniej zdaje sobie z tego sprawę ☺
    • ichi51e Re: Pietrzak 01.01.24, 16:34
      od lat demonstruje ze zwariował. szkoda.
    • ukrytaczara Re: Pietrzak 01.01.24, 18:27
      Władze Augsburga w Bawarii podjęły decyzję o umieszczeniu uchodźców w jednym z budynków, który dawniej był częścią obozu koncentracyjnego Dachau. W czasie II wojny światowej przetrzymywano tam robotników przymusowych, natomiast w ostatnich latach obiekt ten służył wojskom amerykańskim, które urządziły tam bibliotekę. Choć lokalni politycy zdają sobie sprawę z kontrowersji, jakie budzi ten pomysł, to mimo wszystko podtrzymują, że jest to dobra decyzja. Argumentem w tej sprawie ma być twierdzenie, że w owym budynku uchodźcy będą mieli zdecydowanie lepsze warunki, niż w innych, dostępnych gmachach. Dodać należy, iż według augsburskich rządzących tego typu przedsięwzięcie, tj. przekształcenie wspomnianego terenu w obóz dla migrantów, ma być lepszym pomnikiem pamięci, niż jakiekolwiek muzeum. Nie wszyscy jednak są tego zdania. Guntram Schneider, minister pracy i spraw socjalnych Nadrenii Północnej-Westfalii, krytycznie wypowiada się na ten temat jednocześnie ostrzegając, że ów pomysł z pewnością nie zostanie pozytywnie przyjęty poza granicami Niemiec.

Jak się okazuje Augsburg to nie jedyne miasto w Niemczech, w którym podjęto tego typu kroki. W Schwerte, na zachodzie Niemiec, uchodźcy zostaną umieszczeni w budynku, który znajduje się na terenie byłego obozu koncentracyjnego Buchenwald. Grupa 21 osób, które uciekły do Niemiec z Erytrei i Algierii skierowano do hangarów, w których podczas II wojny światowej przetrzymywano więźniów obozów koncentracyjnych. Według ustaleń brytyjskiego dziennika „Daily Mail” niemieckie władze już w styczniu podjęły działania, aby zakwaterować uchodźców na terenie byłego obozu koncentracyjnego w Buchenwaldzie, co miało stanowić doraźne rozwiązanie problemu imigrantów w Europie. Christian Hanke, burmistrz berlińskiej dzielnicy Mitte, tłumaczy, że „jest to rozwiązanie awaryjne, ale jest ono nieuniknione”.
      • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 18:33
        Jesteś pewna że ty też nie skończysz w obozie?
      • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 03:47
        Jesteś pewna ze o to Pietrzykowi chodziło? Bo jednak większość zrozumiała ze w jego wypowiedzi baraki Oświęcimia nie miały tylko być tanim hotelem. Ale udawaj dalej.
    • tanebo001 Re: Pietrzak 01.01.24, 19:49
      A tak wygląda sprawa z emigrantami naprawdę oko.press/handel-ludzmi-z-ameryki-lacinskiej-uwierzylam-tej-polce-i-zostalam-niewolnica-moj-tekst-roku
    • milupaa Re: Pietrzak 01.01.24, 22:27
      Przecież to nie pierwsze jego brednie wypowiadane publicznie. Olać dziada, nikt nie powinien go brać na serio.
      • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 11:14
        Nie nie olewać tylko wlepić porządna kare pieniężna, za sianie nienawiści, może wtedy przestanie on i jemu podobni opowiadać publicznie głupoty.
      • bene_gesserit Re: Pietrzak 02.01.24, 11:33
        milupaa napisała:

> Przecież to nie pierwsze jego brednie wypowiadane publicznie. Olać dziada, nikt
        > nie powinien go brać na serio.

Sęk w tym, że po takich wypowiedziach on powinien być publicznie skompromitowany. A nie jest. I w dodatku reakcja dziennikarki na ten "żart" właściwie żadna.
        • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 11:46
          bene_gesserit napisała:

> Sęk w tym, że po takich wypowiedziach on powinien być publicznie skompromitowan
          > y. A nie jest.

Jak nie jest? Onet, interia czy wyborcza przeprowadzają z nim wywiad? Czy w ogóle z jakimkolwiek pisowcem?
          Wypchnęliście uchwałą pisowców z mediów do YouTuba, czego jeszcze chcecie? Komór Lisa?
          • bistian Re: Pietrzak 02.01.24, 13:23
            dramatika napisał(a):

> Wypchnęliście uchwałą pisowców z mediów do YouTuba, czego jeszcze chcecie? Komó
            > r Lisa?

Wy Rosjanie, nie do końca czujecie różnice, a one są. W języku polskim komora to pomieszczenie za kuchnią do przechowywania zapasów. Stąd też wzięła się komora celna.
            Mnie oburza komora dla Kaczyńskiego, jemu należy się cela, nie żadne półśrodki.

Tak czy siak, ja nie lubię, gdy kogoś ponosi i są z tym dziwne skojarzenia, wszystko jedno, kto to robi, to jest niefajne.
            Pietrzak wszedł na następny poziom, są baraki i Auschwitz, więc od razu są skojarzenia z eksterminacją i o to cała awantura.
    • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 01:05
      tanebo001 napisał:

> A o bredzeniu starego dziada o barakach czytały?

Jako, że z treści bardzo wielu wypowiedzi jasno wynika, że albo nie zrozumiano wypowiedzi, albo nie zapoznano się z całością pozwolę sobie zacytować - tak żeby było też w wątasku dla potomności:

• 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 03:50
        No tak nikt nie zrozumiał żarciku Pietrzaka któremu o miejsca hotelowe chodziło. Może jednak przestań z siebie robić idiotę.
      • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 08:48

To może przypomnij trollu, jaki był cel powstania obozu zakłady w Treblince?
        Podpowiem: obóz został utworzony w ramach akcji „Reinhardt”, w celu przeprowadzenia w nim eksterminacji ludności żydowskiej.

Nadal będziesz się upierał, że chodziło o cieplutkie miejsce hotelowe?
    • tanebo001 Re: Pietrzak 02.01.24, 05:40
      www.onet.pl/informacje/smoglabpl/dokad-beda-uciekac-uchodzcy-klimatyczni-duze-zmiany-w-ameryce/7453t5t,30bc1058 ich też do obozów?
      • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 09:16
        Akurat mieszkańcy obu Ameryk i ich mentalność byłaby bardziej strawna dla Europy
        • paskudek1 Re: Pietrzak 02.01.24, 11:38
          husky_cat napisała:

> Akurat mieszkańcy obu Ameryk i ich mentalność byłaby bardziej strawna dla Europ
          > y

Uważaj, bo ktoś kiedyś może uznać że TWOJA mentalność jest na tyle "niestrawna" że trzeba cię wysiedlić. I możesz być pewna że powód się znajdzie zawsze.
          • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 11:51
            paskudek1 napisała:

> Uważaj, bo ktoś kiedyś może uznać że TWOJA mentalność jest na tyle "niestrawna"
            > że trzeba cię wysiedlić. I możesz być pewna że powód się znajdzie zawsze.

Najeźdzcy anie przez moment nie ukrywają, że jak będzie ich wystarczająco dużo to wprowadzą swój porządek w Europie i wysiedlą rodowitych mieszkańców. Tak więc może nie strasz tylko coś zrób, żeby do tego nie doszło...
            • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 12:17
              Najeźdźcy, spisek, zagrożenie - w twojej chorej wyobraźni
              • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 12:29
                71tosia napisała:

> Najeźdźcy, spisek, zagrożenie - w twojej chorej wyobraźni

Tia, w wyobraźni:

www.dw.com/pl/sylwester-w-berlinie-znowu-ataki-na-policjant%C3%B3w-i-stra%C5%BCak%C3%B3w/a-67867896

a to jest Deutsche Welle, wrzucić ci jak to wyglądało naprawdę?
          • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 13:34
            A ty wciąż nie rozumiesz różnicy pomiędzy wysiedlaniem rodowitych mieszkańców poszczególnych krajów Europy, a nie niechęcią do wpuszczania obcych o zupełnie innej mentalności?

Poza tym, obawiam się, że to ciebie raczej wysiedla. Europejczycy nie chcą imigrantów, a i pozyteczni idioci nie są tu niezbedni☺

I jak napisał troll, uważaj na tych imigrantów, status pozytecznej idiotki wcale cie nie uchroni przed tym co zrobią z Europejczykami
            • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 13:38
              husky_cat napisała:

> Europejczycy nie chcą imig
              > rantów, a i pozyteczni idioci nie są tu niezbedni☺

Skoro "Europejczycy" nie chcą migrantów, to może niech nie głosują na tych, którzy tych migrantów wpuszczają? Taka mała sugestia, raczej bez szans na to, że dotrze.

• husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 13:50
                Ponieważ prawicowego zamordyzmu ja osobiście też nie chcę.
                Mam natomiast nadzieję, że marszalek Hołownia , swiezak w polityce, zostanie uswiadomiony , że w tego rodzaju towarzystwie to za 4 lata będzie oglądał zwycięstwo Konfederacji
                • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 13:51
                  husky_cat napisała:

> Mam natomiast nadzieję, że marszalek Hołownia

Oho, "marszałek Hołownia" - widać, że głosowane było 🤭
                  I kto tu jest pożytecznym idiotą?
                  • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 14:19
                    Coś źle napisałam, nie słyszałam o zmianie na stanowisku Marszałka.
                    Było, ale na naszego Premiera.
                    Widzisz, ja po prostu nie chce ani dzumy ani cholery. I mam nadzieję, że rządzący już się nauczyli czym się kończy przyjmowanie imigrantów.
                    • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 14:52
                      husky_cat napisała:

> Coś źle napisałam

Nic źle nie napisałaś. Hołownia jest marszałkiem, ale pisanie o nim per "marszałek Hołownia" na forum świadczy co najmniej o szacunku do jego osoby, a więc może i o tym, że na niego głosowałaś. O Dudzie napisałabyś "długopis", ewentualnie "Adrian", a nie "prezydent Duda", czyż nie?

> Widzisz, ja po prostu nie chce ani dzumy ani cholery.

Nie, z tego co widzę, to ty chcesz jedynie rozdzierać twarz w internetach, że imigranici be. A w realu ci nie przeszkadzają, skoro głosujesz na tuskoidów. Zdajesz sobie sprawę, że ci ugoszczeni przez Hołownię nie zamieszkają ani w sejmie, ani w domu Hołowni, tylko wpakują ci ich do twojego sąsiedztwa? No ale sama tego chcesz widocznie.
                      • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 15:05
                        Tak, mam szacunek dla Pana Holowni, jak również mam nadzieję, że w kwestii imigrantów zmadrzeje. Także dla własnego dobra.
                        On zdaje się startował w Białymstoku, więc nie mogłam na niego głosować ☺
                        Fakt, Adrian to Adrian ☺
                        Ależ przeszkadzają mi nielegalni imigranci , widzę jednak pragmatyzm Premiera Tuska, nawet krytykowany na oko.press i mam nadzieję, że to się przelozy na resztę UE.
                        Wyobraź sobie, że komuś może przeszkadzać zarówno prawica, która ma problem z prawami kobiet jak i imigranci.
                        Btw rozmowa z tobą przypomina rozmowy z sumirka, do niej też nie docieraja argumenty. Może się zaprzyjaznijcie ☺
                        • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 15:17
                          husky_cat napisała:

> Tak, mam szacunek dla Pana Holowni

Całe dnie rozdzierasz twarz na forum o złych migrantach, ale "masz szacunek" do ludzi, którzy ich wpuszczają i popierają to wpuszczanie, bo masz nadzieję, że zmądrzeją. Przecież to jest definicja pożytecznego idioty i w zasadzie nie wymaga żadnego komentarza.

> Btw rozmowa z tobą przypomina rozmowy z sumirka, do niej też nie docieraja argu
                          > menty.

Jakie argumenty. Szanujesz ludzi, którzy chcą robić ci to, czego nienawidzisz - to nie są żadne argumenty, tylko definicja szaleństwa.
                          • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 15:27
                            Dokładnie tak, ponieważ wybieram mniejsze zło, czyli ludzi, z którymi zgadzam się w wielu kwestiach, poza kwestia imigrantów.
                            I tak, mam nadzieję, że albo sami zmadrzeja albo wydarzenia w UE im w tym pomogą.

Natomiast z panami, którzy nie mają pojęcia o ekonomii, rozrzucajacymi pieniądze publiczne i nienawidzacymi kobiet, chcacymi zaglądać do naszych macic nie zgadzam się wcale. Btw wiesz chyba ile tysięcy wiz oni sprzedali?
                            Dla mnie to jest definicja pragmatyzmu.
                            Partie centrowe muszą w kwestii imigrantów przyjąć retoryke partii prawicowych, dla dobra własnego i przyszłości UE
                            • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 15:36
                              husky_cat napisała:

> Dokładnie tak, ponieważ wybieram mniejsze zło, czyli ludzi, z którymi zgadzam s
                              > ię w wielu kwestiach, poza kwestia imigrantów.

No to jak sama wybierasz mniejsze zło, to do kogo masz pretensje i kogo ewangelizujesz na forum? To nie ematka ci tych emigrantów sprowadza, tylko politycy. A na polityków TY głosujesz. Rozumiesz, że jak będziesz dalej głosować, to nie będą mieli żadnego powodu, aby "zmądrzeć"? A może ktoś inny ma za ciebie sobie "pobrudzić rączki" i głosować na "faszystów", żeby ci oczyścić okolicę? Sprytne, kurła, nie powiem.
                              • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 16:53
                                Mhm, głosuje na tych, którzy stanowią mniejsze zło. A tak się składa, że większym było dla mnie usiłowanie zagladania do macic.
                                Poza tym nie odnioslas się do hurtowej sprzedaży wiz przez "antyimigrancki pis" 😂
                                • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 17:04
                                  husky_cat napisała:

> Poza tym nie odnioslas się do hurtowej sprzedaży wiz przez "antyimigrancki pis"
                                  > 😂

Mogę się odnieść a nawet napisac, że PiS przyjął więcej imigrantów, nawet tych spoza afery wizowej, niz UE chce nam obecnie ulokować. No i? Nadal nie zmienia to faktu, że pyszczysz na ematkę, że jest za migrantami, a sama głosujesz na ludzi, którzy ich przyjmują, bo nie chcesz sobie delikatnych rączek pobrudzić głosowaniem na tych, którzy migrantów nie chcą. Chcesz mieć ciasteczko i je zjeść, hipokrytko i jeszcze faszystami nazywasz tych, którzy od emigrantów chcą cię uwolnić.
                                • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 17:56
                                  husky_cat napisała:

> Poza tym nie odnioslas się do hurtowej sprzedaży wiz przez "antyimigrancki pis"
                                  > 😂

Wiza jest celowa, wiza jest czasowa, przed przyznaniem wizy ktoś coś tam być może sprawdził - nazwisko czy płeć. W przypadku hordy z zielonej granicy nie ma żadnych dokumentów, kilkuletnie dzieci mają brody do pasa, a przyjazd jest już na stałe.

Nie mówię, że popieram, jedynie podkreslam istotne różnice.
              • bistian Re: Pietrzak 02.01.24, 14:24
                Kolejny błąd. Wy nic nie kumacie.
                Nie ma czegoś takiego jak nielegalni imigranci, nie ma nielegalnych uchodźców, są nielegalne migracje i migranci z nielegalnym pobytem. To nie jest to samo, chociaż pewno tak uważasz.

Podpis pod zdjęciem świadczy o tym, kto to spreparował i w jakim celu.
                • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 15:53
                  bistian napisał:

>To nie jest to samo, c
                  > hociaż pewno tak uważasz.

T jest to samo. Niepełnosprawny czy osoba z niepełnosprawnością tak samo nie ma nogi. Nielegalny imigrant czy osoba w kryzysie migracyjnym tak samo przekracza granicę w sposób nielegalny. Rzeczywistości nie zmienisz inaczej ją nazywając, świnia pozostanie świnią nawet jeśli nazwiesz ją krową. Zajmij się lepiej doglądaniem swojej kolekcji militariów wygrzebanych ze śmietnika zamiast filozofowac.
                • dyzurny_troll_forum [...] 02.01.24, 16:28
                  • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 16:52
                    No i? Fundacja Ocalenie działa dzięki funduszom prywatnym, nie chcesz nie pomagaj. No i nie, nie kazdy w Polsce jest wrogo nastawiony i „nie chce imigrantów” - to twoje, dramatiki i husky projekcje.
                    • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 16:56
                      71tosia napisała:

> No i?

Bistian zarzucił, że fotografia jest spreparowana, wyjaśniłem mu, że jest to dokumentacja fotograficzna spotkana jakie miało miejsce w sejmie i kto był organizatorem.

Mój komentarz: miejsce przestępców jest w więzieniu, a nie w parlamencie RP u boku marszałka. Myślę, że do marszałka to po chwili również dotarło, stąd też próba ukrycia tych fotografi.
                      • bistian Re: Pietrzak 02.01.24, 17:04

> Bistian zarzucił, że fotografia jest spreparowana, wyjaśniłem mu, że jest to do
                        > kumentacja fotograficzna spotkana jakie miało miejsce w sejmie i kto był organi
                        > zatorem.

Ja nie napisałem, że fotografia jest spreparowana, tylko spreparowany jest podpis w grafice i raczej wiem, kto to zrobił i jakie ma intencje. Nie ma nielegalnych imigrantów, push backi były i są, więc to jest ewidentna manipulacja.
                        • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 17:25
                          bistian napisał:

> Nie ma nielegaln
                          > ych imigrantów, push backi były i są, więc to jest ewidentna manipulacja.

To jest, oszołomie militarny, tylko twoja opinia, że "nie ma nielegalnych migrantów", zatem podpis pod fotografią może być co najwyżej niezgodny z twoją opinią, a nie zmanipulowany.
                          Nota bene tych nielegalnych migrantów nasyła na nas Putin za pośrednictwem Łukaszenki, żeby nas destabilizować, zatem spójrz w lustro, łowco ruskich agentów.
                          • bistian Re: Pietrzak 02.01.24, 17:41
                            dramatika napisał(a):

> Nota bene tych nielegalnych migrantów nasyła na nas Putin za pośrednictwem Łuka
                            > szenki, żeby nas destabilizować, zatem spójrz w lustro, łowco ruskich agentów.

Oni się sami nasyłają, bo im to się opłaca. Wiem, bo znam niektórych, czasami porozmawiamy. Niektórzy znają po 3-4 języki, tak naturalnie, bo u nich w kraju są po dwa języki urzędowe, a rodzice mówią jeszcze innymi językami, różnymi.

Nie ma nielegalnych migrantów, nie ma nielegalnych ludzi, wszyscy ludzie są legalni, a poszukiwanie normalnych warunków życia, nie jest przestępstwem.
                            • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 17:45
                              bistian napisał:

> Nie ma nielegalnych migrantów, nie ma nielegalnych ludzi, wszyscy ludzie są leg
                              > alni, a poszukiwanie normalnych warunków życia, nie jest przestępstwem.

Znaczy można nasłać zbirów, żeby ci wbili na chatę "w poszukiwaniu normalnych warunków życia", czy grabić można tylko majątek wspólny?
                            • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 17:48
                              bistian napisał:

> Nie ma nielegalnych migrantów, nie ma nielegalnych ludzi, wszyscy ludzie są leg
                              > alni, a poszukiwanie normalnych warunków życia, nie jest przestępstwem.

Byc może, pozostaje jednak nadal nielegalne przekroczenie granicy.
                              Oraz organizowanie tego....
                              • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 17:51
                                No i aspołeczne zachowanie polegające na nieintegrowaniu się i nieszanowaniu wartości państwa, do którego się przyjechało w celu pobierania zasiłku. Takim ludziom należy podziękować i ich wyprosić, a docelowo już więcej nie wpuszczać.
                    • husky_cat Re: Pietrzak 02.01.24, 16:59
                      Najlepiej zrobić referendum i stosować się do woli większości.
                • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 17:14

Te cenzura, gdzie tu jest złamanie prawa lub regulaminu?
                  Pójdziemy sobe do sądu to wyjaśnić? Materiał jest zabezpieczony...

---------------------
                  Bistian, musisz odzyskać kontakt z rzeczywistością.

"Kameralne świąteczne spotkanie z marszałkiem sejmu" "spreparowała" Fundacja Ocalenie w celu dalszego dojenia PLNów na ratowanie nachodzców i pomoc najeźdzcom.

Rotacyjny zachował się jak nastolatka, która zrobiła sobie nudesy w przypływie chwili, a teraz bardzo by chciała aby znikneły z internetu, ale niestety tak się nie da...

Powinien pomyśleć przed a nie po.
                  ---------------
    • pursuedbyabear Re: Pietrzak 02.01.24, 06:32
      Czy zocha już szczytowała z zachwytu nad koncepcją starego idioty? Mam wygaszoną niestety.
      Niezły raban się zrobił po tej wypowiedzi, znowu będziemy sławni z głupiego powodu.
    • pitupitt Re: Pietrzak 02.01.24, 08:49
      Przecież ten koleś znany jest z tego, że pier.doli jak potłuczony.
    • trampki-w-kwiatki Re: Pietrzak 02.01.24, 09:34
      Znowu pomylił tabletki i zamiast tych na zdemenciały mózg wziął jakieś pobudzacze?
      Współczuję rodzinie tego starca, przynosi wstyd taki, że trudno potem nie chodzić kanałami.
    • chersona Re: Pietrzak 02.01.24, 10:07
      Bo ludzie pewnie po domach mówili i mówią sobie takie rzeczy. Problem w tym, że wraz z mediami społecznościowymi, wszelcy patostreamerzy przetarli szlaki, żeby mówić i robić te głupoty publicznie. I można zobaczyć i posłuchać Olszańskiego, Justyny Sochy, żony Żebrowskiego, kogoś, kto wypije własne siki, kto pobije kolegę ze szkoły, a także przedstawia swoje "poglądy", z którymi mógłby się afiszować wobec swoje żony, czy sąsiada w domu a nie publicznie. I zatraca się już granice przyzwoitości. I rozlało się to na wszystkich. Media społecznościowe zaraziły patostreamerstwem i prymitywizmem wielu. Także Pietrzaka, który zawsze czuł się bezkarny a z wiekiem pewnie i jakieś elementy zdziadzienia i demencji doszły.
      • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 11:02
        chersona napisała:

> Media społecznościowe z
        > araziły patostreamerstwem i prymitywizmem wielu. Także Pietrzaka

Wybiórcze, sekciarskie moralne wzmożenie. "Komory" Lisa jakoś was nie ruszały, czy nawoływanie do przemocy niejakiego Seweryna.
        • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 11:11
          Piszesz nieprawdę, sporo osob ocenilo wypowiedz lisa podobnie jak teraz pietrzaka - jako głupia.
          • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 11:32
            71tosia napisała:

> Piszesz nieprawdę, sporo osob ocenilo wypowiedz lisa podobnie jak teraz pietrza
            > ka - jako głupia.

Rozsadnik sekciarskiej nienawiści, czyli ematka, usprawiedliwiała Lisa. Nie będę linkować, bo szkoda zachodu, wszyscy wiemy jak było i jest smile
            • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 11:48
              dramatika napisał(a):

> Rozsadnik sekciarskiej nienawiści, czyli ematka, usprawiedliwiała Lisa. Nie będ
              > ę linkować, bo szkoda zachodu, wszyscy wiemy jak było i jest smile

Wiemy, zbrodniami Auschwitz mogą pogrywać tylko tzw. "obrońcy demokracji":

ludzie.fakt.pl/polscy-celebryci/jerzy-owsiak-przegral-w-sadzie-z-barbara-piela-o-naruszenie-dobr-osobistych/gydsw2m
            • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 12:05
              dramatika napisał(a):

> Rozsadnik sekciarskiej nienawiści, czyli ematka, usprawiedliwiała Lisa. Nie będ
              > ę linkować, bo szkoda zachodu, wszyscy wiemy jak było i jest smile

To teraz czekamy, kiedy Pietrzak przeprosi.
              Lis zrobił to zaraz na drugi dzień.

• dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 12:10
                iwles napisała:

> To teraz czekamy, kiedy Pietrzak przeprosi.

A wydrukujecie, czy tak samo jak z jego głowną wypowiedzią, wytniecie z kontekstu zmieniając w ten sposób jej sens?
                • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 13:24
                  dramatika napisał(a):

> A wydrukujecie, czy tak samo jak z jego głowną wypowiedzią, wytniecie z konteks
                  > tu zmieniając w ten sposób jej sens?

Taaaaaak?
                  Wycięte z kontekstu?
                  To w jakim kontekście przywołał Treblinkę - obóz, który powstał tylko w jednym celu - celu zagłady? (takie było założenie od samego początku)
                  Hotelik turystyczny?
                  Weź juz się tak nie gimnastykuj, bo rzygać się chce.
                  • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 13:35
                    iwles napisała:

> rzygać się chce.

Słabo ci wychodzi symulowanie zaangażowania w ten szitstorm, trolliku. Może gazeta, czy ktokolwiek ci płaci, powinna cię wymienić na AI?
                    Zbyt wiele razy był grany ten sam schemat "moralnego wzmożenia" jakimiś tekstami pisowskimi, żeby normalny człowiek dawał się w to na powaznie wciągać - te guanotematy służą wam tylko do tego, aby sprawiać wrażenie, że czymś się od PiSu różnicie i odwracają uwagę od realnych problemów.
            • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 12:20
              Jeszcze raz, piszesz nieprawdę większość na tym forum pisała ze wypowiedz jest głupia. Z wyjątkiem takich jak ty które bronia każdej głupoty jezeli tylko pochodzi od „swoich”
              • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 12:31
                71tosia napisała:

> Jeszcze raz, piszesz nieprawdę większość na tym forum pisała ze wypowiedz jest
                > głupia. Z wyjątkiem takich jak ty które bronia każdej głupoty jezeli tylko poch
                > odzi od „swoich”

Kłamiesz w sposób bezczelny. Ematka w większości usprawiedliwiała Lisa, bo "co innego miał na myśli":
                forum.gazeta.pl/forum/w,567,176115907,176115907,Nowy_spot_PIS_.html#p176116793
                I kłamiesz w sposób bezczelny co do moich intencji. Ja jestem zarówno przeciwniczką PiS jak i PO, a w szczególności PO-PiSowskiego sekciarstwa, które niszczy możliwość jakiejkolwiek poważnej debaty publicznej, niszczy jakiekolwiek resztki praworządności i godzi się na rolę Polski jako wykonawcy woli Amerykanów, Żydów czy Niemiec.
                • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 13:11
                  Taaa w tamtej dyskusji podobał ci się nawet pomysł berezy kartuskiego i głupawa reklama pisu z widokiem bramy oświęcimskiej. To ty kłamiesz, wiele osob i na forum i w publicystyce krytykowało lisa. Sam lis tez miał dwa dni później chwile refleksji - tobie jej nadal brakuje.
                  • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 13:26
                    71tosia napisała:

> Taaa w tamtej dyskusji podobał ci się nawet pomysł berezy kartuskiego i głupawa
                    > reklama pisu z widokiem bramy oświęcimskiej.

Gdzie mi się "podobał", kłamliwy trollu?
                    • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 15:43
                      dramatika napisał(a):

> Gdzie mi się "podobał", kłamliwy trollu?

A gdzie napisałaś, że ci się nie podoba?

• misterni Re: Pietrzak 02.01.24, 17:33
                        Iwles trollem, koniec świata, jak mawiał Popiołek. 😅
                        • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 17:37

I to płatnym, płatnym! 🤣
                        • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 18:50
                          misterni napisała:

> Iwles trollem, koniec świata, jak mawiał Popiołek. 😅

Za autentyczność pewnej moderatorki emamy Gosi, matki pięciorga drobiazgu, to niejeden by sobie rączkę dał uciąć i dziś nie miałby rączki tongue_out
        • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 11:13
          dramatika napisał(a):

>
          > Wybiórcze, sekciarskie moralne wzmożenie. "Komory" Lisa jakoś was nie ruszały,
          > czy nawoływanie do przemocy niejakiego Seweryna.

A ciebie oburzały? To czemu Pietrzak nie oburza, tylko go bronisz?

• volta2 Re: Pietrzak 02.01.24, 12:49
      ale że jematka nie widzi różnicy między zakwaterować a zamordować to bym się nie spodziewała. ponoć szerokie horyzonty, inteligencja, otwarta głowa a tu proszę...
      • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 12:55
        volta2 napisała:

> ale że jematka nie widzi różnicy między zakwaterować a zamordować

jematka widzi tylko to co chcą jej pokazać...
      • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 13:18
        volta2 napisała:

> ale że jematka nie widzi różnicy między zakwaterować a zamordować to bym się ni
        > e spodziewała. ponoć szerokie horyzonty, inteligencja, otwarta głowa a tu prosz
        > ę...

jaaaaaaasne, w 1942 roku też chodziło o zakwaterowanie uncertain

Nie dawaj głupiej. Konotacja jest tylko jedna, choćbyś skisła.

• volta2 Re: Pietrzak 02.01.24, 13:24
          w 42 chodziło o pracę z tego co pamiętam, ale może ty masz lepsze info?
      • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 16:57
        No tak Pietrzykowi chodziło o tanie zakwaterowanie? A o co chodziło PiS-owi jakis czas temu z reklama w której umieścił zdjęcia z obozu w oswiecimiu - o tania sile robocza?

• volta2 Re: Pietrzak 02.01.24, 23:08
          nie wiem, o co mu chodziło, bo w odróżnieniu od ciebie nie muszę oglądać spotów pisu. ale jeśli poważnemu publicyście nie chodziło o komory, to znanemu satyrykowi na pewno chodziło o ostateczne rozwiązanie. acha
    • lauren6 Re: Pietrzak 02.01.24, 13:21
      Zastanawiam się czy ewidentne sprawy sądowe weźmie na klatę, czy ucieknie w zaburzenia psychiatryczne: demencję pub otępienie starcze.
      • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 16:45
        lauren6 napisała:

> Zastanawiam się czy ewidentne sprawy sądowe

Muszę cie zmartwić, nie będzie żadnej ewidentnej sprawy sądowej. Ktoś musiałby miec tic-tacka zamiast mózgu, aby udać się z tym do sądu.

Jan Pietrzak wygłosił krytykę polityki imigracyjnej RFN, w oparciu o powszechnie znane fakty* umieszczania, przez władze niemieckie różnych szczebli, nielegalnych uchodzców na terenach dawnych obozów koncentracyjnych zbudowanych na terytorium obecnego RFN za czasów III Rzeszy.

Wobec przyjęcia porozumienia o dobrowolnej (przymusowej) relokacji nielegalnych imigrantów na tereny pozostałych państw UE, Jan Pietrzak wyraża obawę, że niemiecki rząd może oczekiwać takich samych działań, takich samych rozwiązań od obecnych władz RP, które są szczególnie podatne na wpływy z Niemiec. Podkreśla fakt, że na terenie RP pozostało stosunkowo dużo baraków po obozach koncentracyjnych zbudowanych za czasów III Rzeszy Niemieckiej, co może sprzyjać dobrowolnym (przymusowym) relokacjom właśnie w tym kierunku.

Jan Pietrzak skótowo wymienia jakie.

* powszechnie znane fakty na załączonej fotografi:

• ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 16:57

>
          > Muszę cie zmartwić, nie będzie żadnej ewidentnej sprawy sądowej. Ktoś musiałby
          > miec tic-tacka zamiast mózgu, aby udać się z tym do sądu.

twitter.com/OmzRi/status/1741811009034096942
          Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich
          @OmzRi
          POSTAWIMY PIETRZAKA I LUDZI Z TV REPUBLIKA PRZED SĄDEM!

Złożyliśmy zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury, ale to tylko początek naszych szerokich działań w sprawie Jana Pietrzaka, który nawoływał do ludobójstwa

poszukiwani.policja.pl/pos/form/r13858472493661,GAWEL-RAFAL.html
          • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 17:24
            ukrytaczara napisała:

> Złożyliśmy zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury,

...zadzwonić do płokułatuły każdy może, to nic nie kosztuje!

Pytanie jednak co zrobi z tym prokurator?

Jestem prawie pewien, że niszczarka wink
            • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 17:29

> Jestem prawie pewien, że niszczarka wink

Nie ma nawet takiego paragrafu. Aczkolwiek nie należy zapominać, że niejaki Jaszczur dostał pół roku za "groźby karalne" w kierunku Billa Gatesa. Sąd uznał, że jest prawdopodobne, że Jaszczur wsiądzie na konia i wykona husarską szarżę w kierunku posiadłości Billa, aby zrobić mu krzywdę.
        • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 17:01
          Sprostowanie - Pietrzak szczuje na imigrantów a nie wygłasza krytykę ich zakwaterowania. Kaczyński gdy głosił ze „przenoszą choroby i pasożyty” tez szczul a nie troszczył sie o zdrowie imigrantów.
          • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 17:19
            71tosia napisała:

> Sprostowanie - Pietrzak szczuje na imigrantów a nie wygłasza krytykę ich zakwat
            > erowania.

"Szczucie" to twoja opinia. Natomiast każdy ma prawo do krytyki nielegalnych działań i łamania prawa, a nielegalni imigranci złamali prawo przekraczając nielegalnie granicę. Można się kłócić, czy na miejscu jest przywoływanie tematu niemieckich obozów koncentracyjnych w bieżących sprawach polityczno - społecznych, ale jesli już ktoś miałby prawo to robić, to akurat Pietrzak miałby prawo, jako syn zmarłego w niemieckim więzieniu politycznym.
            • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 17:27
              dramatika napisał(a):

> ale jesli już ktoś miałby prawo to robić, to akurat Pietrzak miałby prawo, jak
              > o syn zmarłego w niemieckim więzieniu politycznym.

otóż to, Jego ojciec zamordowany został przez Niemców na Pawiaku
            • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 18:07

Nie.
              Pietrzak nie ma takiego prawa.
              Nikt nie ma takiego prawa.
              To on sam, przy akompaniamencie waszych klaszczących uszu, ustawia siebie w szeregu "nadludzi".
            • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 18:49
              Naprawdę to ze komuś ojciec zginął na pawiaku daje powod do nienawiści do całego narodu do któregoś pokolenia? I do szczucia na każdego „obcego” Trzeba być mocno zaburzonym.
              • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 18:56
                71tosia napisała:

> Naprawdę to ze komuś ojciec zginął na pawiaku daje powod do nienawiści do cał
                > ego narodu do któregoś pokolenia? I do szczucia na każdego „obcego” Trzeba być
                > mocno zaburzonym.

Sierotę wyzywasz do zaburzonych? Do którego ministerstwa wzmożenia moralnego można to zgłosić?
                • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 19:00

Bardzo trudno w wieku 87 lat nie być sierotą.
                • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 19:00
                  Ojca Pietrzakowi zabili Niemcy jak ten miał 5 lat. Tylko Żydzi mają prawo do odczuwania straty?
                  • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 19:02
                    ukrytaczara napisała:

> Ojca Pietrzakowi zabili Niemcy jak ten miał 5 lat. Tylko Żydzi mają prawo do od
                    > czuwania straty?

A ty odróżniasz odczuwanie straty od siania nienawiści i namawiania do eksterminacji ?
                    Chyba nie.
                    • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 21:48
                      iwles napisała:

namawiania do ekstermi
                      > nacji ?

A Pietrzak namawia do EKSTERMINACJI? Zacytuj, GDZIE?

• ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 21:52
                        I do czyjej EKSTERMINACJI Pietrzak namawia? Cytat proszę, bo tu chodzi pewnie o INNĄ wypowiedź Pietrzaka, bo z tej tutaj w w tym wątku przywołanej nic takiego nie wynika.
                        • tanebo001 Re: Pietrzak 02.01.24, 21:55
                          Jasne. Oświęcim był znany z manicure...
                          • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 22:01
                            tanebo001 napisał:

> Jasne. Oświęcim był znany z manicure...
                            >

To, czego dotyczą twe zmazy nocne, pozostaw sobie. Czekam, ZACYTUJ WYPOWIEDŹ Pietrzaka, gdzie nawołuje do EXTERMINACJI KOGOKOLWIEK.

A może ty znaczenia słów nie rozumiesz?

eksterminacja- «wyniszczenie lub masowa zagłada określonych grup ludności z powodów politycznych lub religijnych»

• ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 22:08
                      iwles napisała:
                      namawiania do ekstermi
                      > nacji ?

np. takie coś?

https://pbs.twimg.com/media/GC2MMiUXEAAh2kb?format=jpg&name=large
                      • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 22:33

A co to ma wspólnego z Pietrzakiem?
                        Chyba peron ci odjeżdża.
                        • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 22:40
                          iwles napisała:

>
                          > A co to ma wspólnego z Pietrzakiem?
                          > Chyba peron ci odjeżdża.
                          >
                          >

Podałąm ci przyklad nawoływania do eksterminacji. a teraz ty ZACYTUJ, gdzie PIETRZAK nawołuje do eksterminacji KOGOKOLWIEK?
                          • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 22:49

Proponując grupie czlonkow określonej nacji zakwaterowanie w miejscu, które historycznie przeznaczone było do eksterminacji.
                            Tak, to jest sugerowanie, jak migranci zostaną w Polsce potraktowani. I jaki jest stosunek Polaków do nich.
                            A to wszystko pod płaszczykiem zrzucenia winy na Niemcy.

To jeszcze na koniec definicja eksterminacji, żeby dopełnić ci całości obrazu-
                            eksterminacja [łac.], wyniszczenie, masowa zagłada ludzi, ludobójstwo;
                            zbrodnia przeciwko ludzkości zmierzająca do wytępienia określonych grup ludności z powodu ich rasy, narodowości, religii bądź przekonań, statusu społ., stanu zdrowia przez zabijanie, kaleczenie lub uniemożliwienie rozrodczości; również niszczenie dorobku kult. tych grup.
                            [Encyklopedia PWN.]
                            • ukrytaczara Re: Pietrzak 03.01.24, 07:30
                              Proponując grupie czlonkow określonej nacji zakwaterowanie w miejscu, które historycznie przeznaczone było do eksterminacji.

A to już myślozbrodnia.
                              • ayelen40 Re: Pietrzak 03.01.24, 08:42
                                Akurat aktualnie imigranci to różne nacje. Często zresztą kłamią, do której przynależą tak naprawdę.
                                • bistian Re: Pietrzak 03.01.24, 09:39
                                  ayelen40 napisała:

> Akurat aktualnie imigranci to różne nacje. Często zresztą kłamią, do której prz
                                  > ynależą tak naprawdę.

Oni nie muszą kłamać, oni mają skomplikowaną sytuację, szczególnie ci pochodzący z Afryki. Jest kraj afrykański, dwa języki urzędowe, kilkanaście języków i grup etnicznych, rodzice z różnych plemion i języków. Gdy pytam faceta, za kogo się uważa, to odpowiada po chwili, że raczej X. Gdy pytam o wspólnego znajomego, też z tamtych stron, ktoś mówi, że on jest raczej Y, a inni mówią już z pewnością, że Y.
                                  • husky_cat Re: Pietrzak 03.01.24, 10:10
                                    Oczywiście i dlatego kilka lat temu wszyscy byli Syryjczykami , a teraz "gubią" paszporty na Białorusi😂
                                  • ayelen40 Re: Pietrzak 03.01.24, 10:53
                                    A ci z Afryki (autentyk!) to potrafią wręcz twierdzić, że znaleźli się w Europie, bo szaman ich zaczarował.
                                    • livia.kalina Re: Pietrzak 03.01.24, 14:04
                                      a czym to sie różni od wiary, że ktoś został uzdrowiony w Lurdes?
                                      • husky_cat Re: Pietrzak 03.01.24, 14:10
                                        A od kiedy to "uzdrowieni" pchają się nielegalnie bez wymaganych dokumentów do innego kraju i oczekują, że zostaną przyjęci i otrzymają socjal, bo tak?
                                        • bistian Re: Pietrzak 03.01.24, 14:35
                                          husky_cat napisała:

> A od kiedy to "uzdrowieni" pchają się nielegalnie bez wymaganych dokumentów do
                                          > innego kraju i oczekują, że zostaną przyjęci i otrzymają socjal, bo tak?

Kombinują, jak mogą, bo dla nich to wielka szansa na poprawę życia dla całej rodziny. Nie strzelają do nikogo, sami ryzykują utratę własnego życia.
                                          Pomagać najłatwiej u nich na miejscu, o ile tam nie ma wojny. Chińczycy pomagają po swojemu, przywożą własnych pracowników, budują co trzeba, potem przywożą swoich pracowników jako kierowników, a zwykłych przywożą z innych krajów, gdzie można płacić mniej, później eksploatują, co się da, a lokalni mają z tego tylko stratę.
                                          Jeżeli nie wejdą normalne firmy, to wejdą Chińczycy i w konsekwencji będzie jeszcze większa presja na Europę.
                                          • husky_cat Re: Pietrzak 03.01.24, 15:17
                                            No właśnie, Chińczycy eksploatują, Rosjanie także i cała Afryka ich kocha.
                                            Europy, która pomaga natomiast nienawidzą.
                                            Presja będzie dopóki Europa będzie się bawić w azyle i prawa dla tych, którzy docierają nielegalnie. Jakoś do Chin i Rosji się nie pchają, podobnie też nie pchają się do bogatych krajów Zatoki. Czyli można jednak skutecznie bronić granic...

Nie strzelają? Przecież nie jeden pożyteczny idiota mówi, że oni i tak przyjdą i nie będą pytać; "czy można" tylko wejdą.
                                            Historia uczy, że masowe migracje nie są ani korzystne ani bezpieczne dla tubylców, że w któryms momencie i tak dochodzi do walki o zasoby.
                                            Należy uczyć się na błędach innych
                                            • bistian Re: Pietrzak 03.01.24, 15:26
                                              husky_cat napisała:

> No właśnie, Chińczycy eksploatują, Rosjanie także i cała Afryka ich kocha.

Rosjan lubią reżimy, bo zawsze jest pomoc Wagnera, droga pomoc, ale jest. Chińczyków się boją w Afryce, ciężko ich się pozbyć. Zbudują drogi i mosty, ale każą sobie za to słono zapłacić. Poza tym, oni nie dają pracy lokalnym.
                                              Coraz więcej ludzi jest świadomych, że to jest czysty kolonializm i to się nie podoba.
                                              • husky_cat Re: Pietrzak 03.01.24, 15:34
                                                Wygląda na to, że w Afryce też lubią reżimy skoro Rosjan i.Chińczyków szanują i kochają, a Europejczyków nienawidzą i uważają, że wszystko im się tu należy.
                                                Właśnie, Chińczyków się boją i nikomu w Afryce nie przyszloby do pchać się do Chin na siłę, żądać czegokolwiek albo nie przestrzegać ich praw.
                                                Szczerze mówiąc to wolałabym żeby Europejczyków też się bali.
                          • pursuedbyabear Re: Pietrzak 03.01.24, 09:33
                            Nie capslockuj tak, bo drugą araceli zostaniesz.
                            Typ powiedział, co powiedział. Wyślij mu kwiaty i misia na pocieszenie. Już pewnie nie pamięta, co palnął.
                  • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 19:11
                    ukrytaczara napisała:

> Tylko Żydzi mają prawo do od
                    > czuwania straty?

Cóż, dla ojca Pietrzaka to była tylko kwestia biologiczna.
                    • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 19:22

Nie biologiczna, a polityczna. Ojciec Pietrzaka był czynnym komunistą, propagującym ZSRR na terenach Polski.
                      • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 20:05
                        iwles napisała:

> Nie biologiczna, a polityczna. Ojciec Pietrzaka był czynnym komunistą, propaguj
                        > ącym ZSRR na terenach Polski.

Trollu, dobrze ci radzę, zrób sobie reset i updejt, bo zaczynasz sugerować, że komunistów można było mordować i wywozić do obozów koncentracyjnych.
                        • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 20:11

Oooooooo
                          Tylko czemu tak trudno ci było zrozumieć intencje Pietrzaka, kiedy powiedzial, co powiedział, a tak łatwo przyszlo ci w moje usta włożyć intencje, których tam nie było?
                        • bistian Re: Pietrzak 02.01.24, 21:36
                          dramatika napisał(a):

> zaczynasz sugerować, że komunistów można było mordować i wywozić do obozów koncentracyjnych.

Tak było, komuniści mordowali komunistów albo wysyłali do obozów. U was w Rosji też tak było, ale w dużo większej dawce.
                    • ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 19:23
                      Już przestańcie. Facet walnął, bo mu się współczesna arogancja Niemiec z wczesną skojarzyła, a Wy tu zaraz doktora Mengele wyciągnięcie.
                      • pursuedbyabear Re: Pietrzak 02.01.24, 19:31
                        Facet walnął, bo jest debilem, który przywykł do tego, że za PiS za każde wypowiedziane chamstwo można było mu naskoczyć. Jak Ziemkiewicz, jak Piekara, jak Krysztopa.
                        Wróć może do Polski i wtedy będziesz nas pouczać, bo w ustach emigrantek-pseudopatriotek to zawsze brzmi komicznie.
                        • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 19:57
                          pursuedbyabear napisała:

> przywykł do tego, że za PiS za każde wypow
                          > iedziane chamstwo można było mu naskoczyć.

Uśmiechnięta Polska zdelegalizuje chamstwo i będzie już tylko aplauz i zaakceptowanie. Hadko nawet przytaczać oczywiste historyczne czy literackie analogie czekającej nas szczęśliwości.
                          • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 20:00

...rzekł obrońca przepisu o karaniu za obrazę uczuć religijnych.
                            • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 20:11
                              iwles napisała:

> ...rzekł obrońca przepisu o karaniu za obrazę uczuć religijnych.

To proste. My możemy obrażać wasze świętości, a wy naszych nie możecie, bo my pierwsi byliśmy na tych terenach, a waszych przodków przywieziono na ruskich czołgach.
                              • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 20:20
                                dramatika napisał(a):

> przywieziono na ruskich czołgach.

... Których kierowcą byłos ty i twoi tawariszczi

• ayelen40 Re: Pietrzak 02.01.24, 20:05
                          Ja nie jestem patriotką. Facet jak dla mnie już całkowicie się ośmieszył jak startował lata temu na prezydenta.
                          • pursuedbyabear Re: Pietrzak 03.01.24, 09:26
                            Jeśli nie, to po co te histerie śmieszne?
                            Zajmij się własną ojczyzną.
                            • ayelen40 Re: Pietrzak 03.01.24, 10:54
                              Realizm to nie histeria.
                              • pursuedbyabear Re: Pietrzak 03.01.24, 13:55
                                Nie?
                                To teraz policz sobie swoje wpisy w tym wątku.
      • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 16:50
        lauren6 napisała:

> Zastanawiam się czy ewidentne sprawy sądowe weźmie na klatę, czy ucieknie w zab
        > urzenia psychiatryczne: demencję pub otępienie starcze.

Weźmie i każdy sąd go uniewinni, bo zapozna się z całością jego wypowiedzi. Pietrzak posłużył się ironią, co jest ewidentne dla ludzi wykształconych.
        • pursuedbyabear Re: Pietrzak 02.01.24, 16:59
          No ja jestem wykształcona, a dla mnie to jest ironia na poziomie zdemenciałego pryka, któremu się wydaje, że może pyerdolnąć dowolnie oburzającą bzdurę, bo zawsze robił laskę władzy.
          Widocznie Muzeum Auschwitz i parę innych instytucji też się nie znają na żartach.
        • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 16:59
          ukrytaczara napisała:

> Pietrzak posłużył się ironią, co jest ewidentne dla ludzi wykształconych.

Umiejętność przeczytania kilku prostych zdań ze zrozumieniem ich sensu to nie jest zaraz jakieś wielkie wykształcenie... To się powinno ukształtować gdzieś w okolicach połowy podstawówki.

Ja wiem, ja obserwuję, ja widzę co się dzieje w wątku, na twiteru i w tzw. wolnych mediach... ale to jest po prostu upadek cywilizacji...
          • 71tosia Re: Pietrzak 02.01.24, 17:04
            wiec wróć do podstawówki bo najwyrazniej apelu muzeum nie zrozumiałaś, to kilka zdan może jednak sprobuj przeczytać?
          • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 17:05

Ironia.
            Kuźwa.
            Robić sobie żarty i satyrę z obozów zagłady.
            No śmieszne, że hej. Tylko dla ludzi z poziomem inteligencji 200+.
            • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 17:30
              Robić sobie żarty i satyrę z obozów zagłady.

Satyra ta jest wymierzona w Niemców. Jaśniej?
              • ukrytaczara Re: Pietrzak 02.01.24, 17:32
                Niemcy zamordowali Pietrzakowi na Pawiaku ojca, jaśniej?
                • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 17:36

No i...?
              • pursuedbyabear Re: Pietrzak 02.01.24, 17:34
                Tak, koniecznie nam tłumacz. Objaśnij nam jeszcze trochę świata, poprosimy. Jeszcze nas w najlepszym dramatikowym stylu nazwij garlotłukami. Śmiało 🤪 może akurat ktoś się przejmie.
                • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 17:46
                  pursuedbyabear napisała:

> Tak, koniecznie nam tłumacz.

Misiu, ja jestem szczerze przerażony.

To niby jest jakiś lepszy fragment społeczeństwa, który przeglądarkę umie otworzyć czy tam komputer zapalić do pracy. Niby nie wykluczony cyfrowo widz TVPiS z podkarpackiej wsi. Wiesz, wąskie specjalistki do zadań specjalnych. A tu się okazuje co się okazuje..

Anyway, mam dla ciebie kwity za psuedokatering który pseudozamawiałem na święta. Chcesz?
                  • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 17:50

Nie polepszasz swojej sytuacji, nie polepszasz 🤣🤣🤣
                  • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 17:54

> Wiesz, wąskie specjalistki do zadań specjalnych. A tu się o
                    > kazuje co się okazuje..

Nie desperuj. Większość z nich to zadaniowane politycznie trolle, rżną głupa w ramach obowiązków zawodowych. Poszło zlecenie na kolejne wzmożenie moralne, bo nadarzyła się okazja, to się oburzają.
                  • pursuedbyabear Re: Pietrzak 02.01.24, 17:54
                    Pij mniej, bo swojej wyimaginowanej żonie wstyd przynosisz.
                    • dyzurny_troll_forum Re: Pietrzak 02.01.24, 18:00
                      pursuedbyabear napisała:

> Pij mniej,

Rzeczywistość jest absolutnie nieakceptowalna przy niższych stężeniach...
                      ... musiałbym chyba najpierw się wykluczyć cyfrowo...
                      • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 18:03

> ... musiałbym chyba najpierw się wykluczyć cyfrowo...

"Co masz zrobić jutro, zrób dziś"
                      • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 18:14

> Rzeczywistość jest absolutnie nieakceptowalna przy niższych stężeniach...

Biez wodki nie razbieriosz 😆
                        • bistian Re: Pietrzak 02.01.24, 18:23
                          dramatika napisał(a):

> Biez wodki nie razbieriosz 😆

Da, da,...
                          • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 18:41
                            bistian napisał:

> dramatika napisał(a):
                            >
                            > > Biez wodki nie razbieriosz 😆
                            >
                            > Da, da,...

Powiedz bistianku, masz takie ukryte pragnienia, aby zrobić w Lidlu mały rozgardiasz, bo sprzedają tam ruskie pierogi, co? Przyznaj się.
                            • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 18:48

No nie mów dramatik, że robisz zakupy w niemieckim sklepie, bo niby skąd byś znało asortyment? 🤣
                              • dramatika Re: Pietrzak 02.01.24, 19:00
                                iwles napisała:

> No nie mów dramatik, że robisz zakupy w niemieckim sklepie, bo niby skąd byś zn
                                > ało asortyment? 🤣

Kupuję tylko w portugalskiej Biedrze, ale wersję z Biedrą ministerstwo prawdy skasowało, więc spróbowałam z Lidlem i przeszło. Także to nie moja wina, u Niemca nie kupuję, przysięgam.
                                • iwles Re: Pietrzak 02.01.24, 19:06

Uwaga dramatik! Sztuczna inteligencja rozpoczyna działania

"Także to nie moja wina"

Tak że
                      • volta2 [...] 03.01.24, 14:04
          • natalia.nat Re: Pietrzak 03.01.24, 14:38

> Umiejętność przeczytania kilku prostych zdań ze zrozumieniem ich sensu to nie j
            > est zaraz jakieś wielkie wykształcenie... To się powinno ukształtować gdzieś w
            > okolicach połowy podstawówki.

Ale jak widać masz z tym duży problem.
            Zakwaterować się tam nikogo nie da, a nazwy jednoznacznie się kojarzą. Jak można tego typu wypowiedź zrozumieć inaczej niż zabrzmiała?

> Ja wiem, ja obserwuję, ja widzę co się dzieje w wątku, na twiteru i w tzw. wolnych mediach... ale to jest po prostu upadek cywilizacji...

Dokładnie. To upadek cywilizacji, że można coś takiego powiedzieć w tym kraju i że można w ogóle takiej haniebnej wypowiedzi bronić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka