tanebo001 06.02.24, 22:05 Co sądzicie o takim stylu urządzania wnętrz? Dla zgredów czy szczyt mody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
armamagedon Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:30 A nie myli Ci się quiet luxury z old money? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:37 To chyba taki trend, że kupuje się zwykła rzecz która kosztuje ogromne pieniądze ale wygląda jak zwykła rzecz. Dla większości ludzi wygląda zupełnie zwyczajnie ale kto wie, ten wie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Quiet luxury 07.02.24, 09:44 Nie rozumiem kompletnie, dlaczego miałoby to sugerować zgredowatość. Stąd moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Quiet luxury 07.02.24, 10:32 sueellen napisała: > To chyba taki trend, że kupuje się zwykła rzecz która kosztuje ogromne pieniądz > e ale wygląda jak zwykła rzecz. Dla większości ludzi wygląda zupełnie zwyczajn > ie ale kto wie, ten wie 😉 A chociaż w użytkowaniu ta rzecz jest wygodniejsza niż to samo ale tańsze? Czy jest tylko droższa? Bo jak to drugie, to producent/sprzedawca jest geniuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Quiet luxury 07.02.24, 13:12 Teoretycznie powinna być trwalsza, lepiej wykończona, ekologiczna / fair trade itd jednak w praktyce w większości przypadków najprawdopodobniej różni się głównie cena. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Quiet luxury 07.02.24, 20:20 Old money to taki kundlizm stylistyczny (mówiąc bardzo złośliwie, to po tym, to po tamtym pradziadku, freski, stiuki, sztukaterie, lampki, lampeczki, lampunie, portret prababki obok fangora… powstaje przez pokolenia. quiet luxury dziewczyny niżej opisywały Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Quiet luxury 08.02.24, 21:19 Tej definicji nie słyszałam...jak czytałam o Old money to wszyscy pisali o bardzo jakościowo dobrych i nie krzykliwych zakupach z serii kto ma wiedzieć ten wie Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Quiet luxury 08.02.24, 21:32 vivi86 napisał(a): > z serii kto ma wiedzieć ten wi > e to jest takie smutno-zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Quiet luxury 09.02.24, 07:38 To już musisz pisać ro autorom tekstów, które o tym czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:33 Ale daj jakieś przykłady zdjęciowe Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:34 QUIET LUXURY- WNĘTRZARSKI SZPAN CZY ELEGANCKA DYSKRECJA🤔?JAK URZĄDZIĆ ELEGANCKIE WNĘTRZE?MODNY DOM. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:40 Dyskretna elegancja i wysokiej jakości materiały - super Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Quiet luxury 07.02.24, 13:40 Ten marmur i kryształowe żyrandole to niby ma być "quiet"? Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Quiet luxury 07.02.24, 19:43 mamkotanagoracymdachu napisała: > Ten marmur i kryształowe żyrandole to niby ma być "quiet"? > One szepcza😂 Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Quiet luxury 09.02.24, 09:18 Dlaczego ten tekst i ta narratorka sa takie dretwe. Po 20 sekundach nie dalo sie tego sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:36 Zastępuje powoli styl skandynawski i ikeę. Na IG coraz częściej u panienek z torebkami po 30 k. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Quiet luxury 07.02.24, 10:37 POwiedziałąbym ze wraca bo to juz było modne Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:43 Chwilowa moda? Te same wnętrza widziałam 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:52 W urządzaniu wnętrz kluczowe są elementy stałe: klasyczne drzwi, parkiety, stolarka okienna, gładź na ścianach, stonowane kolorystycznie kafle. Cała reszta to zmienne drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Quiet luxury 06.02.24, 22:58 To się dyskretna elegancja po polsku nazywa. I nie jest żadnym nowym trendem , tylko mało kogo na to stać (a wielu z tych, których stać, woli taki czy inny styl bardziej rzucający się w oczy). Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Quiet luxury 06.02.24, 23:21 Przecież Szelągowska lata temu wprowadziła styropianowe listewki, które miały udawać sztukaterię, a parkiet udają winyle. Nie sądzę, by wysyp tych wnętrz to była prawdziwa dębowa klepka i lniano-bawełniane zasłony. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Quiet luxury 07.02.24, 13:37 No ale jeśli już, to odwrotnie , w tym stylu ma wyglądać zwyczajnie, a być dobre gatunkowo, trwałe i drogie. Czyli np. coś, co wygląda jak sweterek starsze pani, a jest z wełny owiec albinosów hodowanych na jednej wysepce, strzyżonych przez mistrza świata w strzyżeniu owiec i przędzonej przez licencjonowane dziewice przy pełni księżyca. Albo ręcznie robione i malowane kafelki które wyglądają jak zwykła terakota z OBI. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Quiet luxury 07.02.24, 15:07 Na czym to polega, to ja wiem Odnosiłam się, że każdego na to stać (to prawda), a przy wysypie tych wnętrz na insta obstawiam właśnie imitacje rodem z telewizyjnych pomysłów Szelągowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Quiet luxury 07.02.24, 15:33 A, po prostu się przypadkowo pod mój wpis podpięłaś, a nie do niego bezpośrednio odnosiłaś. OK, rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Quiet luxury 07.02.24, 09:51 Wnioskując po ilości tiktoków o tym jak to osiągnąć to szczyt mody. To taki styl "bez": bez wieku, bez charakteru, bez emocji. Wielu osobom na pewno się spodoba: bo ludzie naprawdę mają różne potrzeby i jest to dosyć uniwersalny styl. I na lata. Ja bym wpadła w śpiączkę. Ale ja preferuje Dopamine dressing. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Quiet luxury 07.02.24, 10:25 Klasyka się zawsze obroni. Ja mam niestety odpały w kierunku bling bling, ale walczę. Ps. W modzie odzieżowej quiet luxury jest właśnie zastępowane stylem mob wife. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Quiet luxury 07.02.24, 10:46 To już wiem, dlaczego mi się wyświetlił reel z Paris Hilotn i jej odklejoną matką, która się literalnie s/rała nad tacką od HERMESa. Bo na tej tacce to w kuchni jakieś solniczki pieprzniczki były, a to był podarunek dla jakiegoś faceta, nie wiem, czy ojca czy męża Paris i kosztował zylion dolców, i jest megarzadki. Normalnie zwykła tacka z wiklionowymi rączkami. I matka stwierdziła, że to profanacjia, to ma być na widoku i puste, a nie w kuchni z solniczkami i pieprzniczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Quiet luxury 07.02.24, 15:36 Nie śledzę poczynań Paris Hilton, ale jakoś zyskała w moich oczach, skoro po prostu wykorzystuje przedmiot w sposób dla niego właściwy, a nie robi z niego ikonę . Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Quiet luxury 07.02.24, 16:07 Mnie z kolei zdziwiła reakcja matki, albo jest świetną aktorką i koncertowo rżnie, albo ma dwie komórki mózgowe. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.1968 Re: Quiet luxury 07.02.24, 13:20 Bardzo lubiłabym ten styl gdyby mnie było stać. Niestety reprezentuję raczej trend " old bieda " . Wnętrze urządzam dla siebie więc moda mnie nie interesuje. A z drugiej strony jestem zgredem ( zgredką ? ) i w klasyce czuję jak ryba w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Quiet luxury 07.02.24, 20:49 Mi się bardzo podobają takie klasyczne wnętrza, osobiście uwielbiam jednak stylówkę bardziej w stronę retro. A jak znam życie to będę za chwilę mieszkać we wnętrzu z Ikei, bo właśnie kończy mi się kasa na urządzanie mieszkania a mam jakby gołe ściany... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Quiet luxury 07.02.24, 21:04 To będziesz mieć Ikea lukszury, właśnie weszły jakieś nowe obrazki na ściany zamiast tego mostu nad tropikalnym kanionem - więc przez miesiąc możesz nawet być oryginalna. Piszę niezłośliwie - cały dom mam w ikei Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Quiet luxury 07.02.24, 21:14 Szwedzi też już idą w tym kierunku www.duxiana.pl Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Quiet luxury 08.02.24, 20:47 Nie no, ściany będę mieć zapełnione bo od lat zbieram sztukę, a tę zabieram ze sobą. Tylko nie wiem czy mi na kanapę styknie i inne takie 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Quiet luxury 07.02.24, 21:16 Trampki, nie tylko nie obrazki z akiji. Sprawdź olx albo lokalne sprzedażowe strony. Za ułamek ceny ikeowych możesz kupić na ściany, co Ci się wymarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Quiet luxury 08.02.24, 20:50 He, he, chodziło mi o to, że mam ściany, podłogę i meble w kuchni. I pusto w chacie. Nie, że nie mam obrazków 😜 Tych mam za dużo, bo swego czasu namiętnie kupowałam akwarele i grafiki. Mam też sporo ładnych starych fotografii z ojcowskiej kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Quiet luxury 06.04.24, 09:32 A jak podoba wam się styl Hollywood Regency??? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Quiet luxury 06.04.24, 16:51 Wyguglać musiałam. Jak to ma tak wyglądać, to jestem na NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Quiet luxury 06.04.24, 20:42 Tanebo, obejrzyj sobie katalog Restoration Hardware i przestań nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś