Dodaj do ulubionych

Prywatne LO Wrocław

08.03.24, 14:17
Emamy jakie prywatne LO we Wrocławiu polecacie? Które są dobre?
Pytanie kolejne czy po wynikach do LO można się jeszcze dostać do prywatnego czy trzeba szybciej aplikować? Szukam opcji w razie jakby się nie udało do publiczje
Obserwuj wątek
    • mak_z_figa Re: Prywatne LO Wrocław 08.03.24, 20:06
      Co rozumiesz przez dobre? Mam dziecko w Amigo, braliśmy pod uwagę jeszcze ALA. Ale to są licea, które mają inne priorytety niż średnia na świadectwach czy wyniki matur. Dla mojego dziecka te akurat spełniały kryteria dobrych liceów.
      • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 08.03.24, 22:21
        Dziękuję za odpowiedź, chodzi mi o takie, które już jakiś czas działają mają swoją stałą siedzibę, nie jakieś wymysły nowe na rynku.
      • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 08.03.24, 22:24
        W Amigo nie ma już miejsc 👿
      • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 08.03.24, 23:51
        Znasz kogoś z ALA trudno znaleźć jakieś opinie
        • mak_z_figa Re: Prywatne LO Wrocław 08.03.24, 23:58
          Znam dwoje. Jedno w plastycznym, drugie w ogólnym. Oboje zadowoleni. Mogę podpytać jeśli masz jakieś pytania. Widziałam na stronie, że już tylko kilka dni jest na wysłanie zgłoszenia.
          • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 09.03.24, 01:48
            Też to właśnie widziałam ale liczę na to, że będzie możliwość zapisania dziecka po wynikach jak nie dostanie się tam gdzie chce. Z tego co czytam to szkoła dla leserów o same dzieciaki z problemami w szkole. Nie znalazłam nic pochlebnego a trudno mi w to uwierzyć skoro szkoła działa na rynku edukacyjnym. Wiesz może jaka tam panije atmosfera? Faktycznie tylko dzieci z problemami?
            • szeptucha.z.malucha Re: Prywatne LO Wrocław 10.03.24, 14:34
              Nie wiem nic o tym liceum ale generalnie ten system tak nie działa, że da się dzieciaka zapisać w lipcu. Wszyscy, którzy się asekurują, wpłacają wpisowe, czasem przystępują do egzaminów tej konkretnej szkoły i podpisują umowy.
              Oczywiście, jest opcja, że ktoś się wycofa, bo dziecko gdzieś się dostało ale mało prawdopodobna, bo szkoły się zabezpieczają umowami - na pewno nie chcą we wrześniu pustej klasy. Są też takie, gdzie miejsca się rozchodzą i szpilki nie wciśniesz. Takie mam spostrzeżenia po dotychczasowych dwóch rekrutacjach własnych dzieci, gdzie niepubliczne braliśmy pod uwagę.
              • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 10.03.24, 17:38
                Napiszesz coś więcej o tych umowach? Jeśli np. moje dziecko dostanie się teraz do prywatnego i podpiszę z nimi umowę to nie mogę jej zerwać jak dostanie się również do publicznej? Tzn. rozumiem, że mogę ale stracę np.wpisowe? Czy jak to jest zorganizowane? Nie pomyślałam o tym
                • szeptucha.z.malucha Re: Prywatne LO Wrocław 10.03.24, 17:46
                  Pewnie każda szkoła ma swoją. Ale wpisowe co do zasady wpisowe jest bezzwrotne. To zazwyczaj jest wcześniej podane, czasem na stronie.
                  • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 10.03.24, 17:51
                    Jeszcze jestem w stanie wpisowe stracic gorzej jakbym musiala popisac nauke na rok nauki np. i stracic np. 20 tys.
          • iza32 Re: Prywatne LO Wrocław 24.01.25, 22:06
            Witam, czy mogłabym prosić o kontakt do kogoś kto ma dzieci w ALA,chciałabym dopytać jak funkcjonuje to liceum, córka w tym roku Wybiera szkołę średnią?
    • joasia33 Re: Prywatne LO Wrocław 09.03.24, 20:56
      Moje dzieci są w ASSA. Córka za moment zdaje maturę. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Zapisywaliśmy w marcu, czyli jeszcze przed E8. Ale tam rekrutacja trwa cały rok. Jest to szkoła, w której obowiązkowo na lekcje chodzi się w 1 klasie (zwanej rokiem), potem można, ale nie trzeba. Natomiast trzeba zaliczyć materiał oczywiście. System więc trochę jak na studiach, łącznie z indeksami. Nie dla każdego się nadaje zatem, bo wymaga pewnej dyscypliny, żeby sobie nie narobić zaległości. Rozszerzenia od wyboru do koloru. Dzieci uwielbiają.
      • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 09.03.24, 22:58
        Dzięki za polecenie, szkoła wydaje się być fajna ale dla nas to koniec świata🫣
        • joasia33 Re: Prywatne LO Wrocław 10.03.24, 12:26
          W naszym przypadku jej lokalizacja to kolejny ogromny plus, to fakt. Dzieci wsiadają w autobus i po 10 minutach są pod szkołą. smile
      • yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 20:58
        A ja ASSY nie polecam. Formuła z dobrowolnością chodzenia na zajęcia sie nie sprawdza i wielu uczniów nie wyrabia się w czasie, ew mierzy się z naprawdę duzym stresem i presją, by na ostatnią chwilę spelnic wymogi (bonokazuje się, ze jestes wbostatniej klasie a masz masę kanalów do zaliczenia z poprzednich klas).
        Najbardziej efetywny system edukacji opiera sie na systematyczności. I tego się nie przeskoczy.
        • ayanna Re: Prywatne LO Wrocław 20.01.25, 19:04
          I może się okazać, że niby jesteś np. w trzeciej klasie, a nie masz nawet świadectwa ukończenia pierwszej. Przypadek znajomego, gdy chciał się przenieść do innej szkoły.
          • yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 20.01.25, 19:33
            Ale dokladnie tak jest. To przypadek statystycznego wręcz assowicza. Nie zaliczyles przedmiotu z 1 klasy, to chocbyś przerobił caly program szkoly, to mie nalezy ci się przeciez zadne swiadectwo zadnej klasy (inna sprawa, ze świadectw tez nie ma a dobrowolność uczestniczenia w zajęciach oraz automatyczne przechodzenie na kurs wyzej pomimo niezaliczenia kursow nizszych, generuje potężne zaleglosci).
        • nangaparbat3 Re: Prywatne LO Wrocław 23.03.25, 18:42
          A to pewnie zależy od konkretnej osoby. Są takie, zazwyczaj wysoko wrażliwe, które same z siebie będą się uczyć systematycznie, a brak stresu i poganiania tylko im pomoże. Znałam dwie dziewczyny, które z topowego LO przeszły do ASSY, z powodzeniem i bardzo zadowolone.
      • septembra Re: Prywatne LO Wrocław 15.03.24, 17:37
        Na studiach uczestniczenie w zajęciach jest obowiązkowe, olać można ewentualnie wykłady, ale też nie na wszystkich kierunkach
      • iza32 Re: Prywatne LO Wrocław 24.01.25, 22:04
        Witam, czy mogłabym prosić o kontakt, chciałbym dopytać o liceum Assa na ten rok?
      • yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 23.03.25, 18:31
        Ranking liceów na Dolnym Slasku
        tuwroclaw.com/galerie/ranking-liceow-dolnego-g348994/4962976?fbclid=IwY2xjawJNJJdleHRuA2FlbQIxMAABHV9XbDJV_M8dAOiqa4H0iMw04vU1TOtA_BuZpEp_z2_bcJwF_zgsxCP_rg_aem_OvRdBNBTswY5iA31m11Ffw
        Assa: 69 miejsce

tuwroclaw.com/galerie/ranking-liceow-dolnego-g348994/4962978?fbclid=IwY2xjawJNJDFleHRuA2FlbQIxMAABHV9XbDJV_M8dAOiqa4H0iMw04vU1TOtA_BuZpEp_z2_bcJwF_zgsxCP_rg_aem_OvRdBNBTswY5iA31m11Ffw
    • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 09.03.24, 22:59
      A słyszałyście o liceum Navigo? Bardzo blisko mojej pracy
      • n-ell Re: Prywatne LO Wrocław 11.03.24, 16:32
        Znam podstawówkę (filia warszawska) i ma dobre opinie. Model oparty na fińskim. Dla mnie była za daleko i jednak nieco za droga, ale rozważałam. Liceum nie znam
    • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 12.03.24, 13:41
      a nie lepiej spiąć się i wbić do państwowego? dlaczego państwowe jest poza zasięgiem?
      Wrocek ma naprawde fajny wybór, i nie tylko XIV
      • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 12.03.24, 15:02
        To jest opcja jak się nie uda do tego co chce a, że najbardziej na świecie chce do III to może być różnie😜 a co do XIV to po tym co dzisiaj przeczytałam to nie mam dobrego zdania.
        wiadomosci.onet.pl/wroclaw/uczen-liceum-brutalnie-pobity-przez-zamaskowanego-napastnika/ltk3c8e
        • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 03:24
          No ale jak się nie uda do tej III, to serio myślicie, że lepiej szukać jakichś dziwnych liceów prywatnych, niż wybrać inną sensowną szkołę z oferty publicznej? Nie wiem, co młodą przyciąga akurat w III LO, bo od tego trochę zależy, co by było naturalnym drugim (trzecim, czwartym...) wyborem. Jeśli ważne jest dla niej towarzystwo olimpijczyków z matmy, to faktycznie XIV, ewentualnie ALO, ale może chodzi o coś zupełnie innego?
          • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 10:28
            zgadzam się, szkoły publiczne beda raczej pewniejszym wyborem niż jakiś prywatny wynalazek

jak dziecie ma widoki na dobre liceum, to raczej nie wyłoży się tak, że zostanie bez wyboru
            • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 10:31
              Nie wiem dziewczyny ja mam mętlik w głowie, niczego nie jestem pewna. Chcemy się zabezpieczyć gdyby coś poszło nie tak, to jest taki plan zapasowy. Probne poszly na 90,80,80 ale czy to starczy nie wiem.🤷‍♀️
              • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 11:38
                No to ci właśnie mówimy, że zanim zaczniesz myśleć o prywatnych, to masz najpierw sensownie ułożyć listę w rekrutacji do publicznych. LO III jako szkoła pierwszego wyboru to jest świetny pomysł, ale macie jeszcze pięć miejsc do wypełnienia i to jest sprawa znacznie ważniejsza niż rozkminy o Amigo i Navigo, więc może skupcie się na tym. A jak masz mętlik w głowie i nie wiesz, co jest sensowne, to pokaż listę na forum (za zgodą córki oczywiście) - ocenimy, doradzimy.
                • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 12:24
                  Listy jeszcze nie ma, myślę, że po drzwiach otwartych się wyklaruje i wtedy jeśli nie macie nic przeciwko poproszę Was o pomoc. Na razie wydaje ni się ona bardziej kieruje się „towarzystwem” a wydaje mi się, że nie tędy droga.
                  • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 12:51
                    A to zależy, co rozumiesz przez towarzystwo. Jeśli "chcę iść tam, gdzie psiapsiółki" - to należy sprawdzić, czy psiapsiółkowa szkoła jest dopasowana do zainteresowań i możliwości dziecka. Jeśli tak, to spoko, niechże ją wpisuje jako pierwszy wybór. Ale jeśli nie, to oczywiście włączamy rodzicielską perswazję. Psiapsiółkować można się i po szkole, zresztą w nowym liceum pewnie pozna nowe koleżanki.

Natomiast argument "chcę iść do dobrej szkoły, bo tam znajdę towarzystwo ludzi, którzy chcą się uczyć i atmosferę sprzyjająca rozwojowi" to jest bardzo dobry argument. "Stajnie olimpijskie" to nie (nie tylko) szkoły, w których jakiś wybitny pedagog przygotowuje uczniów do olimpiady, ale przede wszystkim szkoły, w których uczniowie na korytarzach paplają o zadaniach olimpijskich. Fenomenalne doświadczenie, polecam.
                    • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 14:06
                      Głównie chodzi o koleżaneczki ale towarzystwo jakie może spotkać w szkole też jest ważne. Koleżanki nie z podstawówki do której chodzi bo tutaj akurat towarzystwo woli porozmawiać o imprezach, przypalić papieroska za szkoła itp. Takich rozmów o których piszesz raczej nie uświadczysz. Odchodząc od tematu to dziękuję Ci bardzo bo to co piszesz pozwala mi spojrzeć na pewne sprawy z innej perspektywy👍
                  • mikaaan Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 07:59
                    Moje "matematyczne" dziecko poza 3lo bierze pod uwagę ALO i klasy mat-fiz w 5lo, 8lo (szkoła uznawana za bardzo przyjazną - mamy taki kilka osób w starszych klasach), 9lo, 14lo.
                    Jeszcze nie wiemy w jakiej kolejności. Okaże się po dniach otwartych.
                    Z opinii o 14lo osób które się tam teraz uczą jedną mam bardzo złą, ale tu trochę obstawiam że zbyt ambitny rodzic wepchnął średnie dziecko, reszta o dziwo dobra.
                    • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 09:46
                      14lo zawsze miałe klimat specyficzny
                      tam drzewiej chyba obowiazkowo trzeba było startować w olimpiadach itp

ale to mimo wszystko sprawaiało, ze dzieciaki chciały się uczyć
                      • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 19:33
                        Bez przesady z tą obowiązkowością. Jak ktoś się nie nadaje na olimpiadę, to się nie nadaje i już, a nigdy nie było tak, żeby się wszyscy - albo choćby większość - nadawali.
                        Natomiast fakt, zawsze byli tam ludzie traktujący szkołę jako mało istotny element życia, potrzebny głównie dlatego, że startowanie w olimpiadzie wymaga statusu ucznia - i szkoła tę postawę paradoksalnie wspierała.
                        • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 15.03.24, 10:34
                          w 14lo był czas gdzie kazdy musiał, jak odpadł to już mowilo sie trudno, ale parcie ze strony dyrektora było wielkie
                • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 12:39
                  Navigo Ala odrzuciłam teraz interesuje się szkoła Atut i Urszulanki 🫣
                  • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 12:40
                    Atut jest spoko, znam nauczycieli, Urszulanki są dość siermiężne
                    • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 19:46
                      Córka mojej koleżanki chodziła do Urszulanek. W wieku 14 lat to była zakompleksiona, lekko niepełnosprawna dziewczyna z zaburzeniami odżywiania, w sumie niegłupia, ale stale w cieniu zdolniejszej młodszej siostry. I akurat w tej szkole odżyła, rozwinęła skrzydła, zdała całkiem dobrze maturę, studiuje, działa w duszpasterstwie akademickim i wreszcie wygląda na szczęśliwą. Tak że tego: siermiężne nie siermiężne, niektórym ewidentnie służą.
                  • iza32 Re: Prywatne LO Wrocław 24.01.25, 23:38
                    A dlaczego odrzuciłaś Navigo?Mysle o nim,wydaje się fajne…
                    • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 25.01.25, 00:00
                      Oj po tym jak dowiedziałam jakie „orły” się tam dostały w tym roku to za darmo nie chciałabym tej szkoły. Nie ma żadnych dowodów na wyniki uczniów, żadnego dowodu na to czy ten system bez podręczników i sprawdzianów jest dobry.
                      Jeśli dobrze pamiętam tam nie ma jeszcze 4 klasy. Dopiero za rok będzie rocznik, który będzie zdawał maturę.
                      Dlaczego szkoła wydaje Ci się być fajna?
                      To, że pokażą na FB jak na zajęciach z biologi robią sekcję surowych skrzydełek z kurczaka?
                      Czy układają jakieś domino na matmie zamiast normalnych lekcji.
                      Mnie to nie przekonuje, reklama i tyle.
                      Bardziej odstrasza mnie wiedza kto tam tam chodzi.
                      • monze85 Re: Prywatne LO Wrocław 25.01.25, 16:55
                        panirobak82 napisała:

> Oj po tym jak dowiedziałam jakie „orły” się tam dostały w tym roku to za darmo
                        > nie chciałabym tej szkoły. Nie ma żadnych dowodów na wyniki uczniów, żadnego do
                        > wodu na to czy ten system bez podręczników i sprawdzianów jest dobry.
                        > Jeśli dobrze pamiętam tam nie ma jeszcze 4 klasy. Dopiero za rok będzie rocznik
                        > , który będzie zdawał maturę.
                        > Dlaczego szkoła wydaje Ci się być fajna?
                        > To, że pokażą na FB jak na zajęciach z biologi robią sekcję surowych skrzydełek
                        > z kurczaka?
                        > Czy układają jakieś domino na matmie zamiast normalnych lekcji.
                        > Mnie to nie przekonuje, reklama i tyle.
                        > Bardziej odstrasza mnie wiedza kto tam tam chodzi.
                        Dzięki za opinię o Navigo, tak przypuszczałam, że tam mogą trafić takie "orły".
                        Jaką szkołę finalnie wybraliście?
                        • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 25.01.25, 19:36
                          Córka finalnie dostała się do tej wymarzonej.
                          Nie chcę tu pisać dokładnie😜
                          Szkoła z topki w rankingu.
                          Nie wiem jak w innych, ale w tej jest dużo nauki, nie ma taryfy ulgowej. Młodej się podoba dla mnie trochę przegięcie z wymaganiami.
                • iza32 Re: Prywatne LO Wrocław 24.01.25, 22:10
                  Jest 5 do wyboru a nie 3?Ja w tym roku z córką…
              • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 13:09
                > Probne poszly na 90,80,80 ale czy to starczy nie wiem.

Do jakiejś w miarę sensownej szkoły publicznej starczy na pewno. Do III LO - oj, niekoniecznie.
                I właśnie dlatego macie układać listę.
                • szeptucha.z.malucha Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 13:39
                  Ale próbne zazwyczaj wypadają słabiej niż egzamin właściwy. Inna motywacja, mniejszy zakres przerobionego materiału.
                  • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 14:37
                    Dlatego nie piszę, że nie starczy, tylko że niekoniecznie.
      • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 12.03.24, 15:04
        tvn24.pl/wroclaw/wroclaw-pobity-uczen-liceum-przez-zamaskowanego-napastnika-st7817038
        • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 12.03.24, 16:36
          omg
          patologia ma sie dobrze
        • babsee Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 11:09
          Rozumiem, że młodzież wieszająca sie w III L.O Ci nie przeszkadza?
          Co ma piernik do wiatraka,bo nie rozumiem...co ma pobity uczeń do jakości szkoły?Pobity, przez napastnika spoza szkoły.
          • panirobak82 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 12:24
            Ktoś się w szkole powiesił?😥nie słyszałam o tym
          • katriel Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 12:26
            > Pobity, przez napastnika spoza szkoły.

Ale umówionego przez dziewczynę z tej samej klasy, więc taka całkiem pozaszkolna to ta historia nie jest. Natomiast faktycznie, pojedyncza ustawka o niczym nie świadczy. Zresztą samobójstwa w III LO też chyba jakieś masowe nie są? (Może o czymś nie wiem.)
            • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 12:41
              masz racje, to sa jednorazowe patolgie, oczekuje ze szkoła i Policja działa
      • yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 20:59
        Państwowe licea są naprawdę dobrym wyborem.
    • stara-a-naiwna Re: Prywatne LO Wrocław 13.03.24, 20:10
      Z prywatnymi szkołami we Wrocławiu jest tak, ze one kładą nacisk na inne rzeczy niż faktycznie osiągniecia typowo szkolne / edukacyjne. Dla uczniów
      W większości są to szkoły wymagające dużo samodyscypliny i zaangażowania rodzica - w motywowanie dziecka i poniekąd dopilnowywanie.

Są też licea "prywatne" z nazwy - bo jak klasa ma 25 osób (chyba e edukacji tak jest) to niezaleznie od ceny - nie wiem czym się różni od państwówki?

A co do progów przyjęcia - są różne szkoły z różnym poziomem, nie koniecznie liceum tylko też technikum.
      Pod warunkiem, ze na kierunku który choć trochę interesuje dziecko.

i jeszcze - nie wiem jak gdzieś indziej - do ASSY trzeba się zapisywać do pierwszej klasy przed rekrutacją do liceum - bo potem nie ma miejsc - klasy są kilku-kilkunasto osobowe . Nie wiem jak jest w innych szkołach.

• yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 21:00
        W ASSie klasy nie są kilkunastoosobowe. W ostatniej klasie bywa mnostwo osób- spadów z innych szkoł. Bywa tez problem z dostaniem się do niektorych nauczycieli na konsultacje.
        • stara-a-naiwna Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 21:40
          ale ja nie napisałam, ze w assie klasy mają kilkanaście osób

tam sa małe klasy z tego co wiem - i w ciągu roku nie było w tym roku miejsc w 1 klasie
          • yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 15.03.24, 09:58
            Moje dzieci tam chodziły. Klasy nie są male, po prostu mnostwo osób nie chodzi do szkoly, bo można.
            • iza32 Re: Prywatne LO Wrocław 24.01.25, 22:17
              I poleca pani Asse?
              • yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 24.01.25, 23:01
                Ja? Nie.
          • yenna_m Re: Prywatne LO Wrocław 15.03.24, 10:02
            A... chodzilo Ci o to, że pomieszczenia są bardzo male? Tak, to fakt.

Dyrekcja jest bardzo życzliwa i bardzo pomocna, kilku nauczycieli naprawdę mega, sekretariat super, ale są tam tez tacy nauczyciele, ktorzy nie powinni pracować z mlodzieżą.
    • imponderabilia22 Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 21:12
      Jak się dziecko będzie uczyć to nie ma znaczenia jaki ogólniak wybierze.
      • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 14.03.24, 22:38
        tez prawda

to nie jest tak, że na oblegane studia są tylko dzieci z top 3 liceów w miescie
      • stara-a-naiwna Re: Prywatne LO Wrocław 15.03.24, 17:23
        nie do końca, są środowiska gdzie jest łatwiej i chętniej a są takie gdzie wręcz przeciwnie.

dobra, fajna klasa może pociągnąć w górę
        klasa gdzie dzieci szczują się na siebie, gdzie nauczyciel nie potrafi odpowiednio zareagować na konflikt moze zniechęcić i pociągnąć w dół
        • cranberries1983 Re: Prywatne LO Wrocław 16.03.24, 00:10
          to jest też trochę demonizowanie otoczenia

przykład z reki, moj znajomy uczył w szkole z bardzo dalekich tyłów rankigów
          i mlodziez tam, szczegolnie w zawodówce miała wywalone na nauke, zero atencji

i była tam dziewczynka co chciała się uczyć i nikt z klasy pod górke jej nie robił
    • monze85 Re: Prywatne LO Wrocław 20.01.25, 18:56
      panirobak82 napisała:

> Emamy jakie prywatne LO we Wrocławiu polecacie? Które są dobre?
      > Pytanie kolejne czy po wynikach do LO można się jeszcze dostać do prywatnego cz
      > y trzeba szybciej aplikować? Szukam opcji w razie jakby się nie udało do public
      > zje
      Panirobak82 jak się zakończyła kwestia liceum? Nas to czeka w tym roku sad
      • akicjak Re: Prywatne LO Wrocław 25.01.25, 18:15
        Również jestem ciekawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka