krwawy.lolo 11.03.24, 20:00 Natchnieniem jest Larson. dziennikzachodni.pl/anatidefobia-lek-przed-byciem-obserwowanym-przez-kaczki-i-inne-najdziwniejsze-leki-swiata/ar/10754348 Powyżej wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:01 Jaką fobię wymyśliłaby eMatka w stosunku do innych mieszkańców i gości tego forum? W sensie zarówno negatywnym, jak pozytywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:44 Analkahenfobie! dotyczy to tego użytkownika, który boi się o tym nawet czytać, albowiem już od samej lektury budzą się w nim potrzeby, jakich wcześniej nie odczuwał 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:48 Nie, nie, nie. Ponieważ on nie może o tym czytać to to jest dysanalhakenleksja. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:14 Byly takie wątki o siostrzeńcu (bratanku?) którego partnerka miała szpiegować systemem Pegasus... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:15 Toż to właśnie lęk przed byciem obserwowanym przez kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:18 Nie będąc zbyt oryginalny zainicjuję dusidłofobią. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:25 Dusidłofobia - lęk przed dusidłem. Dusidło - urządzenie do duszenia. Spopularyzowane na forum przez niejaką Danielę. Daniela darmowo dusi dużym dusidłem... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:38 daniela34 napisała: > Daniela darmowo dusi dużym dusidłem... Akurat darmowo 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Fobie forumowe 11.03.24, 21:17 daniela34 napisała: > Daniela darmowo dusi dużym dusidłem... Dowolnego delikwenta? Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fobie forumowe 11.03.24, 21:31 daniela34 napisała: > 😁 > Dobrowolnie A stare, bufonowate dziady z wnuczkami mają pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:29 Czy lęk przed pomrowami się jakoś nazywa? Bo ja to mam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:37 Nachameisenphobie Afterant Syndrom Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Fobie forumowe 12.03.24, 07:27 Pomrow to nie mrówka to ślimol jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fobie forumowe 12.03.24, 07:35 W moim nazewnictwie kierowałem się dosłownym brzmieniem, nie znaczeniem. Pomrów wielki jest mi znany i nielubiany. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Fobie forumowe 11.03.24, 21:03 Ja też. Najbardziej przed nadepnięciem pomrowa. I raz mi się ziściło. Było AZ TAK strasznie, jak w wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fobie forumowe 12.03.24, 07:44 szarsz napisała: > Ja też. Najbardziej przed nadepnięciem pomrowa. I raz mi się ziściło. Było AZ T > AK strasznie, jak w wyobraźni. BOSO?😱 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Fobie forumowe 11.03.24, 22:47 Molluscophobia sie to nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:32 Przypomniała mi sie seria krótkometrażowek… 😂😂😂 Figaro Pho - Rhypo-phobia (Fear of Poo) Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:32 W Polsce akurat to moze byc uzasadnione. U nas faktycznie kaczki podsluchiwaly. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 20:48 Czyli żadna fobia, tylko z życia wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Fobie forumowe 11.03.24, 21:22 Lęk przed brakiem bidetu. Oraz przed obecnością walizek, jeśli miś niedobry. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Fobie forumowe 11.03.24, 22:18 Papafobia: strach przed papieżem Papafobia to strach lub lęk przed papieżem, lub czymkolwiek, co jest z nim związane. Niektórzy eksperci uważają, że jest to część fobii przed świętym lub eklezjofobii, czyli strachu przed Kościołami. Psychologowie uznają również, że jest to jedna z odmian fobii społecznych. Jeszcze niektórzy wiążą ją z tzw. syndromem białego fartucha, z uwagi na kolor papieskich szat. Jest to jednak bardziej “internetowa” teoria, która nie znalazła żadnego naukowego potwierdzenia. Niepokój może wywoływać sama myśl o papieżu, zdjęcia lub wzmianki w telewizji. Fobia nie jest skierowana ku konkretnemu ojcu kościoła, a raczej wobec samej instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: Fobie forumowe 11.03.24, 22:54 Boję się, że - na monopolowym nie zapytają o dowód - upiekę ciasto z przepisu Danieli, a wyjmę z piekarnika przepyszny jagielnik - pójdę na pocztę odebrać paczkę i to będzie zaginiona paczka od Joli Kotki - otworzę zmywarkę i znajdę szczotkę Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fobie forumowe 11.03.24, 23:02 Lęk przed brakiem bidetu, lęk przed brakiem kosza w łazience, lęk przed odkryciem szczotki do kibla w zmywarce oraz mąż ematki może mieć lęk przed walizkami stojącymi na korytarzu blokowym Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fobie forumowe 12.03.24, 00:26 Fear, serious fear, ze maz-lover-partner zapragnie kocurkowania Cattusexusphobia. No i bardziej mara nocna niz phobia - budzenie sie przerazonym & spoconym ze stachu, ze czlowiek stoi przed publika odzian w sukienke lyzwiaki - famous Vastislyzwiaksomnium, eh. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Fobie forumowe 12.03.24, 07:48 Lęki przed: - psychofankami - bergoasmafobia - lub ich brakiem - neglectusfobia, - redaktorkami - verbumgrammarnazifobia. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Fobie forumowe 12.03.24, 07:52 I w kontekście gróźb wygaszania: exstinctiofobia oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Fobie forumowe 12.03.24, 15:41 Kaczkofobia w tym kraju ma solidne uzasadnienie... Odpowiedz Link Zgłoś