aagnes Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 07:31 Frekwencja - dramat. Rolnicy, wieś, emeryci, ściana wschodnia - jak zwykle nie zawiedli. wszystko jest jasne, syndrom sztokholmski + brak wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 08:06 Ja wczoraj słyszałam ( na własne uszy nie wyrwane z kontekstu w TV), ze za PIS to im było dobrze. Uwaga: za PIS zboże z Ukrainy nie przyjezdzało...nie wiem co ludzie mają zamiast mózgów? Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 08:09 Ja to juz jstem na takim etapie ze kazdego kto zyje z panstwowego cycka pozbawilabym glosu, mam dosc sluchania komu ile sie NALEŻY. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:32 Na ścianie wschodniej nic nie ma - zakładów pracy, z mojej wsi do miasta jest 80 km. Nie ma siłowni, angielskiego dla dzieci, basenów, lekarzy, imprez kulturalno - oświatowych ( festyn, dożynki i poświęcenie nowego wozu strażackiego się nie liczą), przyzwoitej edukacji, ostatnia całodobowa apteka w miasteczku niedawno się zamknęła ( najbliższa- 30-40 km). Nawet teatrzyk objazdowy nie dojeżdża. Na ścianie wschodniej zostali po wsiach sami emeryci i ci niebawem wymrą. Masa pustych, opuszczonych domów za bezcen albo w ruinie. Są wsie, że został jeden zamieszkany dom. Każdy młodszy, który chciał coś osiągnąć i pracować musiał wyjechać - stąd wyniki pisowi zrobili emeryci, nieroby, pińcetplusy i nieliczni rolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:04 Nie pozdrawiam prawie połowy uprawnionych do głosowania, którym nie chciało się ruszyć dupy do najbliższej komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:28 Nie. Jestem załamana wynikiem PiSu do sejmiku na Lubelszczyźnie. Wygląda na to, że będą rządzić sami w składzie z Marianem Kowalskim (to taki tutejszy Bąkiewicz). Sytuacje ratują moralnie wyniki miasta Lublin, gdzie wygrała Platforma. Pocieszam się, że na ścianie wschodniej zostali po wsiach sami emeryci i ci niebawem wymrą. Każdy młodszy, który chciał coś osiągnąć i pracować musiał wyjechać - stąd wyniki pisowi zrobili emeryci, nieroby, pińcetplusy i nieliczni rolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxeeez Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:38 Ja z Lublina, lubelskie dramat, ale samo miasto kolejny rok prezydent z platformy. Jedyny plus. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:45 Żuk to akurat średni plus dla Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
xxxeeez Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:50 średni, ale lepszy niż PiS Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:55 Oddałam nieważny głos na prezydenta. Jednak gdyby doszło do II tury głosowałabym za Żukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:37 halo Wrocław, jak oceniacie wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:50 Mam nadzieję, że wygra przeciwnik Sutryka. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:58 We Wrocławiu na prezydenta wybór z kategorii między dżumą a cholerą ( nieudacznik versus kobieta od Hołowni rodzinnie uwikłana w aferę śmieciową), będzie 2 tura i pewnie nieudacznik wygra . Odpowiedz Link Zgłoś
xxxeeez Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:38 Czy ja dobrze ogarniam wyniki, i widzę, że PiS nie ma prezydenta NIGDZIE? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 09:59 Ale ze prezydenta miasta? Stalowa Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 11:20 Mozę mieć w Chełmie i i w Zamościu. Odpowiedz Link Zgłoś
ivonette21ivonette Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 13:27 Już teraz chyba wszyscy powinni zrozumieć intencje polityczne tych pisowców na traktorach tuż przed wyborami którzy blokowali drogi , miasta i rozrzucali obornik i wylewali gnojówkę . A teraz w 60 % zagłosowali na PiS a tylko w 10% na PO i w 3 % na Lewicę. PiSiorstwo na traktorach prowadziło kampanię wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 15:58 W tym cyklu brakuje jeszcze po rolnicy protestują , rolnicy narzekają na Tuska i wylewają gnojownik przed domem rodziców Hołowni Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 18:19 Tam główne skrzypce grała ruska agentura i pożyteczni idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 21:16 ivonette21ivonette napisała: > Już teraz chyba wszyscy powinni zrozumieć intencje polityczne tych pisowców na > traktorach Jasne - powinni zagłosować na rzygające na nich kałuszki Odpowiedz Link Zgłoś
4sycje Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 13:42 Utrzymuje się niskie poparcie dla lewicy, conieco dziwne w kontekście ich entuzjazmu dla "dej", które niestety większość społeczeństwa traktuje jak oczywistość oraz jasnego stanowiska w sprawie prawa aborcyjnego, popieranego przez większość Polaków. Za to młodzi chyba uznali, że w październiku już załatwili sprawę, a w weekend trzeba korzystać z ładnej pogody (też korzystałam, co nie przeszkodziło mi w głosowaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 18:17 Lewica nie ma do zaoferowania niczego, czego nie oferowałoby KO/PIS. Poza tęczową flagą na ratuszu, ale to raczej nie sprawi, że słupki poparcia poszybują im w górę. Poza tym zachowanie niektórych polityków Lewicy zwyczajnie odrzuca. Posłanka rzucająca do Marszałka Sejmu żeby wy€%@#*&ł to jest pukanie w dno od spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
4sycje Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 18:32 Chamskie słowa są chamskie, ale nieszkodliwe. W odróznieniu od dążenia do utrzymania prawa, które robi z kobiet wory na płody. KO niestety jest zakładnikiem polityki "dej", poza tym zliberalizowała się światopoglądowo, więc może rzeczywiście zjada lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 19:04 Są szkodliwe, o czym świadczą np. samobójstwa ofiar hejtu. Odpowiedz Link Zgłoś
4sycje Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 19:12 Mówimy o jednorazowym "wypier..." skierowanym do kogoś, kto ma swoje za uszami. Uważać to za hejt mogą chyba tylko przewrażliwione (na swoim punkcie) Zetki. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 19:17 Ta pani jest znana ze swojego chamstwa na x. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 19:18 Chyba tylko patologia nie uważa tego za szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
4sycje Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 19:24 Chyba tylko sadysta uważa, że kobieta = inkubator. Skupianie się na chamstwie Żukowskiej, a nie na podłości Hołowni, to w zasadzie przedstawienie się skupiającego się i pozwala zakończyć dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 20:04 Ojtam, chamstwo. Jakby byla mezczyzna to byloby, ze odpowiedziala w krotkich, zolnierskich slowach a tak to szok I niedowierzanie bo niewiasta ma miec buzie w ciup I raczki zlozone na podolku. Furda, ze nadal my najgorsze prawa reprodukcyjne w Europie, wielkie larum bo Zukowska napisala to, co wielu facetow przed nia i po niej pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 20:06 Dobrze, ze Iza z Pszczyny umierala cicho I bez przeklenstw na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 21:13 marta.graca napisała: > Są szkodliwe, o czym świadczą np. samobójstwa ofiar hejtu. Rozumiem, że oskarżasz Strajk Kobiet o doprowadzenia do czyjegoś samobójstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 22:08 Z odpowiedzi domyśliłam się, że odpisałam pod postem kogoś, kogo mam wygaszonego, ale była to odpowiedź na posta 4sycji. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 22:47 Czyli wygląda to tak: Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 12:02 Dzięki za mapy - popatrzcie tylko na drugą - wybory samorządowe i gdzie wygrały komitety lokalne - tam widać, ze idea samorządności się zakorzeniła - reszta - szkoda gadać, bo dramatycznie to wygląda. Nic dziwnego, że sprawy się w kraju tak mają, jak duża część społeczeństwa na garnuszku partii, zamiast samemu gospodarzyć na swoich lokalnych terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 21:01 Mam podobne zdanie. Mnie Lewica zraziła do siebie tymi przedwyborczymi akcjami. A na Zukowską nie mogę patrzeć. Chodziło tylko o większe poparcie w wyborach, a nie prawa kobiet. A wyszło im tak, ze mają mniej niż konfa. A PIS stał się partia nr 1 wśród głosujących kobiet. Coś poszło nie takt. Nie wiem kto jest teraz mniej tolerancyjny: konfa czy lewica? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 21:48 Tak, tak, PiS stał się partią nr 1. Tyle że to nieprawda. PiS od lat jest partią numer 1. Przy średniej wieku jego wyborców w okolicy 60-tki. I tu się nic nie zmieniło, oprócz tego, że poparcie mu _spadło_. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 22:13 arthwen napisał(a): > Tak, tak, PiS stał się partią nr 1. > Tyle że to nieprawda. PiS od lat jest partią numer 1. Przy średniej wieku jego > wyborców w okolicy 60-tki. I tu się nic nie zmieniło, oprócz tego, że poparcie > mu _spadło_. > Tyle że teraz to wygląda tak: "Najmłodsi (18-29) w wyborach parlamentarnych 2023 i samorządowych 2024. IPSOS dla TVN24. 2023: 🥇 Koalicja Obywatelska: 27,6% 🥈 Trzecia Droga: 17,9% 🥉 Konfederacja: 17,8% 4⃣ Lewica: 17,4% 5⃣ Prawo i Sprawiedliwość: 14,4% 2024: 🥇 Koalicja Obywatelska: 24,2% (-3,4) 🥈 Prawo i Sprawiedliwość: 21,6% (+7,2) 🥉 Trzecia Droga: 16,9% (-1) 4⃣ Konfederacja: 15,4% (-2,4) 5⃣ Lewica: 12,7% (-4,7)" Równo w tyłek kopa dostaje lewica x.com/RadekKar/status/1777061417180442703 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 12:24 Ale to jest związane z frekwencją, która w samorządowych zawsze jest niska. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 13:55 Porównujesz nieprównywalne? Przecież wybory samorządowe to inne wybory niż parlamentarne. Trochę Inaczej się głosuje, bo chodzi o lokalną władzę, częściej pomija się partyjne przynależności, jest niższa frekwencja, młodzi częściej nie idą, za to starsi chętniej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 22:06 Mnie zraziła już wcześniej. Są odklejeni od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 05:51 marta.graca napisała: > Mnie zraziła już wcześniej. Są odklejeni od rzeczywistości. > Odklejeni bo ? W kraju z pokoleniami JP 2 otwarcie walczą z kościółkowym traktowaniem kobiet? Oj kobiety, same sobie to robicie a później płaczecie bo nie macie równego dostępu do tego z czego wszystkie Europejki już dawno korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 12:27 Nie, akurat z odklejeniem to nie o prawa kobiet chodzi. Nie da się ukryć, że Lewica jest mocno odklejona, a same prawa kobiet (w tej kwestii się zgadzam w 100%) niestety nie są w stanie przykryć reszty idiotyzmów z jakimi Lewica potrafi wyskoczyć. Owszem, mają trudno, bo oprócz teoretycznie Konfederacji, to cała reszta partii jest populistyczna, więc Lewica próbuje być bardziej. Ale robi to albo zupełnie bezmyślnie, albo niepotrzebnie wystawia na świecznik totalnych świrów. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 12:41 Zgadzam się w 100 proc. Osoby, które się żadną pracą ani DG nie skalały wymadrzają się, co pracodawca powinien i jakie podatki należy płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 12:46 marta.graca napisała: > Zgadzam się w 100 proc. Osoby, które się żadną pracą ani DG nie skalały wymadrz > ają się, co pracodawca powinien i jakie podatki należy płacić. Och jak wygodnie jest tak Grażynko byznesu myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 12:54 Ja? Żadną bizneswoman nie jestem i nikogo nie zatrudniam. Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 14:15 arthwen napisał(a): > Nie, akurat z odklejeniem to nie o prawa kobiet chodzi. > Nie da się ukryć, że Lewica jest mocno odklejona, a same prawa kobiet (w tej kw > estii się zgadzam w 100%) niestety nie są w stanie przykryć reszty idiotyzmów z > jakimi Lewica potrafi wyskoczyć. > Owszem, mają trudno, bo oprócz teoretycznie Konfederacji, to cała reszta partii > jest populistyczna, więc Lewica próbuje być bardziej. Ale robi to albo zupełni > e bezmyślnie, albo niepotrzebnie wystawia na świecznik totalnych świrów. > A kto w tej koalicji będzie głośno krzyczał o prawach kobiet? Jak się tego nie wykrzyczy to Szymek z Władkiem i Donaldem będą tak kluczyć aby nic nie ruszyć za bardzo. Wrócimy do kompromisu ewentualnie i na tym się skończy. Walkę mogą tylko podjąć same kobiety a te na lewicy są dosyć waleczne Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 21:32 >A kto w tej koalicji będzie głośno krzyczał o prawach kobiet? Jak się tego nie wykrzyczy to Szymek z Władkiem i Donaldem będą tak kluczyć aby nic nie ruszyć za bardzo. Będą kluczyć, tym bardziej im słabsza jest Lewica. Dla nich to znak (dla Hołowni bardzo komfortowy), że aborcja nie obchodzi wyborców, więc po co się tym zajmować. Nie wolno grymasić, trzeba zacisnąć zęby i głosować taktycznie na Lewicę, aby panowie czuli oddech Lewicy na plecach. Inaczej się nie da tego załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 18:22 Co za głupota głosować na partie w wyb.samorzadowtch...glosuje się na człowieka. Na to co robil przed wyborami...szczerze to mam s d...jeśli jest dobrym społecznikiem czy po,pis,ko czg wolny sluchacz Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 19:28 A ja jestem zadowolona- głosowałam (i został wybrany za pierwszym razem) kolejny raz na swojego niepartyjnego prezydenta i od niego najwięcej radnych. Lubię to, że u niego liczy się przede wszystkim moje miasto, to, jak ma żyć się ludziom- nie ucieka w politykę partyjną. Szkoda, że ostatni raz mógł startować. I jak czytam emamy to część nie rozumie, że samorządowiec ma być dobrym społecznikiem, jak pisze ktoś wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 19:28 Człowiek człowiekiem ale moim kryterium było jednak to, aby nie był z PiS i nie miał więcej niż 65 lat. Geriatrii mówię nie Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 20:28 Straszą nas, że Barbara Nowak może zostać marszałkiem woj. małopolskiego. Słabo mi (( Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 21:04 dni_minione napisała: > Straszą nas, że Barbara Nowak może zostać marszałkiem woj. małopolskiego. Słabo > mi (( 😱😱 Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 21:52 Matko, też to przeczytałam. To jakiś koszmar☹️, kto zagłosował na tego babsztyla?. A ojciec Dudy zdobył ponad 40 tysięcy głosów, brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 05:53 jolie napisała: > Matko, też to przeczytałam. To jakiś koszmar☹️, kto zagłosował na tego babsztyl > a?. A ojciec Dudy zdobył ponad 40 tysięcy głosów, brak słów. Dziadki myślące tak samo jak oni. Oni zagłosowali a młodzi spacerowali w słoneczny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 21:58 W Krakowie wybór między dżumą a cholerą......Oby tylko Gibała nie został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 22:01 Oby nie. Nie wierzę mu jak Morawieckiemu (wiem, że mówi się "jak psu" ale po co to psy obrażać?) Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Wybory samorządowe - exit poll 08.04.24, 22:38 Właśnie się zastanawiam co w drugiej turze zrobią wyborcy Kmity 🤔 No i wstyd mi za Nowakową 😤🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 07:06 Nowakowa "w parze" z Dudą - seniorem Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 19:01 Jeszcze gotowa się zakochać, skoro Rysio porzucił 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 17:04 Jak zostanie Miszalski, to będzie to, co jest. To przecież spadkobierca Mackie Majchra. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 22:11 pursuedbyabear napisała: > Jak zostanie Miszalski, to będzie to, co jest. że niby lepszy byłby gibała, który nie umie wytłumaczyć się z tego, co zrobił z ponad 230 000 000 złotych (słownie: dwustu trzydziestu milionami złotych) w gotówce, które jego firmie "pożyczył" ojciec i na którym ciążą zarzuty prokuratorskie za fałszowanie podpisów pod referendum o odwołanie majchrowskiego? Zapewne okoliczność, że ten z zawodu synek tatusia, alkoholowego barona, jest przy okazji siostrzeńcem pierwszego bezkręgowca RP, czyli "poparłem ale się nie cieszyłem" gowina nie ma z tym żadnego związku... Z zajmującym się deweloperką bratem ten typ pewnie też "nie utrzymuje kontaktu", tak, jak z .ujem jarosławem... <sarkazm>. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 11:51 Tymczasem w Bartoszycach kobieta pokłóciła się ze swoim partnerem i wyniki wyborów, wyciągnęła kość z gotowanej zupy i tą kością go pobiła. Pani czeka na wytrzeźwienie. Pan wyszedł już ze szpitala. Niestety, w trakcie policyjnej interwencji zaginęła kość i obecnie trwają poszukiwania tego dowodu rzeczowego... Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 12:04 No to się pani wyrok odwiesi, bo w zupie była kość Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Wybory samorządowe - exit poll 09.04.24, 13:56 Widać jasno że woke pogrąża lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś