ichi51e Re: Tempeh, tofu, seitan 22.05.24, 19:15 Trzeba kupić dobre tofu po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tempeh, tofu, seitan 28.05.24, 08:19 Donoszę że pierwsza próba, udana, za mną. Tofu pokrojone w drobną kostkę, marynowane całą noc w mieszance oliwy, octu, miodu, musztardy, sosu sojowego i czerwonej pasty tom yum. Odcedzone, usmażone na rumiano. Zjedzone z plasterkami ugotowanej marchewki, komosą ryżową i natką pietruszki. Bardzo dobre. Następna próba będzie nie z patelnią, tylko z frajerem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Tempeh, tofu, seitan 28.05.24, 08:44 Dobre tofu dla mnie robi Moriyama smakuje tak jak tofu powinno smakować. Są różne rodzaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Tempeh, tofu, seitan 28.05.24, 08:44 Morinaga nie wiem czemu mi zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tempeh, tofu, seitan 28.05.24, 09:12 ichi51e napisała: > Morinaga nie wiem czemu mi zmieniło > Dzieki, zapisuję na przyszłość. To moje to było Solida Food. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: Tempeh, tofu, seitan 28.05.24, 09:12 www.kwestiasmaku.com/przepis/kurczak-po-koreansku To co prawda przepis na kurczaka, ale zamieniam na tofu i smażę we frajerze. Moim zdaniem pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tempeh, tofu, seitan 30.05.24, 11:22 Oto mój dzisiejszy brunczyk, tofu z frajera, marchewka z cukinią z patelni, quinoa i nieco mozzarelli. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tempeh, tofu, seitan 31.05.24, 08:22 lilia_tygrysia napisała: > Wygląda pysznie I nawet było😃 Odpowiedz Link Zgłoś