Dodaj do ulubionych

histeroskopia

04.07.24, 19:28
Dzisiaj otrzymałam skierowanie na to badanie/zabieg z powodu plamień i krwawień. Będę w szpitalu dwie doby. O nic więcej nie dopytałam lekarza bo nie spodziewałam się tego. Mam więc do Was pytanie. Czy któraś to miała? Czy to jest bolesne badanie? Czy po wyjściu ze szpitala lekarz wypisuje L4 i jeśli tak to na ile dni?
Obserwuj wątek
    • kubek0802 Re: histeroskopia 04.07.24, 19:54
      kklamra napisała:
      ?Czy po wyjściu ze szpitala lekarz wypisuje L4 i jeśli tak to na ile
      > dni?
      >
      Moje doświadczenie w tej kwestii jest takie że lekarz zawsze pytał na ile chcę i tyle wystawiał. W kwestii zabiegu się nie wypowiem bo takiego nie miałam.
      • lemonka5 Re: histeroskopia 04.07.24, 20:16
        O wątek dla mnie! 15 lipca będę miała histeroskopię bo organizm mnie zdradził i wyprodukował polipa w macicy. Nie jest bolesne, bo w krótkiej narkozie, czy sensacji, czy tam znieczuleniu dożylnym, jak oni tam to nazywają. Jutro mam spotkanie z anestezjologiem, to powiem więcej.
        • lemonka5 Re: histeroskopia 04.07.24, 20:18
          Sedacji oczywiście...
          • piataziuta Re: histeroskopia 04.07.24, 20:21
            narkoza a sedacja to jednak duża różnica...
            • memphis90 Re: histeroskopia 04.07.24, 20:38
              Między głębszą sedacją a krótkim dożylnym nie taka znów duża… Przy hojnej ręce anestezjologa jedno może płynnie przejść w drugie…
    • piataziuta Re: histeroskopia 04.07.24, 20:20
      Sirjusli, nie wiesz nawet czy to badanie czy zabieg?
      Wiesz chociaż, jaki jest dzień tygodnia?

• lemonka5 Re: histeroskopia 04.07.24, 20:28
        Wiem,zabieg. A na skierowaniu nawet, o zgrozo, nazwali to operacją. Dzień tygodnia czwartek.
        • lemonka5 Re: histeroskopia 04.07.24, 20:29
          A co do sedacji to oczywiście mogę się mylić.
        • memphis90 Re: histeroskopia 04.07.24, 20:40
          Masz na skierowaniu „operacja histeroskopii”..? Natomiast Ziuta się czepia, bo to zabieg diagnostyczny - czyli badanie wink
          • lemonka5 Re: histeroskopia 04.07.24, 20:51
            W czasie histeroskopii będą mi usuwać polipa i coś jeszcze co mu towarzyszy, a zostało nazwane strukturą. A może określili to jako operację po to żeby mnie mnie zdenerwować...kto ich tam wie..?
            • agniesia331 Re: histeroskopia 04.07.24, 22:31
              To jest operacja. Usypiają xie i w ciągu ok pół godz usuwają polipa i dają material do badania histopatologicznego. Potem spisz i cie wybudzają. Dają obiad i 2 godz nadzór. Potem wychodzisz do domu. To cały zabieg histeroskopia. Miałam 2 x też po krwawieniu i po roku znów. Po zabiegu mnie nic nie bolało,normalnie przeszłam kilka km spacerkiem przez Wwe wracając że szpitala. Zwolnienie lekarskie nie było potrzebne.
              U mnie pechowo zs 2 razem w kolejnym w polipie był rak i czekało
              mnie leczenie. Z reguły jest ok, ja miałam pecha.
    • runny.babbit Re: histeroskopia 04.07.24, 21:53
      A miałaś wizytę u anestezjologa przed? Powinnaś dostać, opowie jak to będzie wyglądało, zakwalifikuje do zabiegu.
      • paskudek1 Re: histeroskopia 05.07.24, 16:49
        runny.babbit napisał(a):

> A miałaś wizytę u anestezjologa przed? Powinnaś dostać, opowie jak to będzie wy
        > glądało, zakwalifikuje do zabiegu.

Opowiem 🤣🤣🤣 ha ha, dobrze jak łaskawie się przedstawi. Spyta o różne rzeczy, np o wagę, nie sprawdzi sam niczego. Dobrze jak po zabiegu ktokolwiek z nią porozmawia i powie jej czego jej nie wolno, co jest normalne a co może niepokoić.
    • 00zxc00 Re: histeroskopia 05.07.24, 08:11
      Dwie doby w szpitalu i L4??? 🤣 Pewnie na tydzień co najmniej!
      Alez sie tam z soba cackacie w Bolandzie. Ja mialam usuwanego polipa w UK i po prostu weszlam i wyszlam, caly zabieg trwal kilka minut z kamera a bol moze kilka sekund. Naprawde az trzeba na to znieczulenia? Przed szczepionka na covid tez bierzecie znieczulenie?
    • wena-suela Re: histeroskopia 05.07.24, 11:25
      Ja miałam. Zostałam rano przyjęta na oddział, a po paru godzinach wyszłam. Nic nie boli, przyjemnie, płytkie znieczulenie. Chyba 2 dni zwolnienia. Albo tylko 1, nie pamiętam.
    • gunila7 Re: histeroskopia 05.07.24, 16:37
      Miałam w kwietniu. Przyjęcie do szpitala w poniedziałek rano, pobranie krwi, badanie gin. z usg, rozmowa z anestezjologiem. We wtorek rano zabieg, znieczulenie dożylne, odlot w ciągu sekundy. Zbudziłam się tak jakbym nagle wynurzyła się z bardzo głębokiego snu. Trwało to ok. 15 minut. Nic nie bolało, również po zabiegu, tylko byłam senna przez resztę dnia i cieszę się, że nie musiałam od razu iść do domu, spokojnie sobie pospałam w szpitalnym łóżku. W środę rano wypis. Po 3 tygodniach wynik badania histopatologicznego. Na szczęście wszystko ok. Nie wiem ile dają zwolnienia, bo mam wolny zawód i nie brałam.
    • swinka-morska Re: histeroskopia 05.07.24, 16:48
      Mnie po histeroskopii zapytano ile chcę zwolnienia, poprosiłam o 2 tygodnie, bo nie wiedziałam czego się spodziewać. To było za dużo, 2-3 dni by wystarczyły w zupełności.
    • terazkasia Re: histeroskopia 05.07.24, 17:11
      Miałam w zeszłym tygodniu smile Ale w szpitalu nie leżałam, choć tam zabieg/badanie robiono. Przyjęcie na szpitalny oddział 8 rano, ok 10 zabieg (z uśpieniem - oczywiście wcześniej wywiad z anestezjologiem), o 12 opuszczenie szpitala. Zero bólu po obudzeniu, później też nie; tylko senność przez pewien czas.
      O L4 pytano, ale ja nie chciałam, więc nie wiem, na ile dają przy tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka