czcigodnystarzec 11.09.24, 21:21 Zęby będą odrastać. www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,ludziom-beda-odrastac-zeby--powstal-lek-o-taki--dzialaniu,artykul,16443075.html Ludziom będą odrastać zęby? Powstał lek o takim działaniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:24 Mój dentysta od dawna o tym opowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:45 ichi51e napisała: > Mój dentysta od dawna o tym opowiadał. > A dentystka mojej partnerki niegrzecznie wyśmiała moją partnerkę, kiedy ta wspowmniała że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyinchains Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:44 „ Wstępne badania przeprowadzone na myszach i fretkach przyniosły obiecujące rezultaty – u zwierząt wyrosły nowe zęby. Nie stwierdzono żadnych negatywnych skutków ubocznych.” Świetny rezultat, tylko że gryzonie mają nieustannie rosnące zęby. czcigodnystarzec napisał(a): > Zęby będą odrastać. > www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,ludziom-beda-odrastac-zeby--powstal-lek-o-taki--dzialaniu,artykul,16443075.html > Ludziom będą odrastać zęby? Powstał lek o takim działaniu > Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:45 lillyinchains napisał(a): > > „ Wstępne badania przeprowadzone na myszach i fretkach przyniosły obiecujące re > zultaty – u zwierząt wyrosły nowe zęby. Ale chory ząb boli, nie można tak sobie czekać, aż sam wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyinchains Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:53 Ale co to ma do rzeczy? taki-sobie-nick napisała: > lillyinchains napisał(a): > > > > > „ Wstępne badania przeprowadzone na myszach i fretkach przyniosły obiecuj > ące re > > zultaty – u zwierząt wyrosły nowe zęby. > > Ale chory ząb boli, nie można tak sobie czekać, aż sam wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Koniec dentystów 12.09.24, 00:19 Że dentyści i tak by zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:56 taki-sobie-nick napisała: > Ale chory ząb boli, nie można tak sobie czekać, aż sam wypadnie. Można wyrwać bolący ząb. A potem wyrośnie nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Koniec dentystów 11.09.24, 23:43 "Świetny rezultat, tylko że gryzonie mają nieustannie rosnące zęby." Mówisz, że japońscy naukowcy przeoczyli ten mały fakt...? Może do nich napisz. "mice with a congenitally low number of teeth" Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Koniec dentystów 12.09.24, 06:22 Może nie naukowcy - na myszach i fretkach robiono wstępne badania - ale dziennikarze. Mogliby podpytać, bo jak by nie patrzeć, człowiek nie wiewiórka. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:48 A czy w tych odrosnietych zębach będzie czip? Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:52 karyna-z-radzymina napisała: > A czy w tych odrosnietych zębach będzie czip? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Koniec dentystów 11.09.24, 21:57 Ciekawe 🙂 ale dentyści nadal będą mieć pracę Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Koniec dentystów 12.09.24, 06:41 O… czeka mnie wstawienie implantow - to mówicie, że czekać? 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Koniec dentystów 12.09.24, 06:57 Jak się możesz bez nich obyć 40 lat to możesz poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Koniec dentystów 12.09.24, 08:17 pffpffpff napisał: > O… czeka mnie wstawienie implantow - to mówicie, że czekać? 😁 Sam prezes czeka, to ty też możesz poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Koniec dentystów 12.09.24, 07:02 Podawany dożylnie… A jak odrosną w waginie…? Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Koniec dentystów 12.09.24, 09:11 memphis90 napisała: > Podawany dożylnie… A jak odrosną w waginie…? > Pewnie odrasta tam gdzie jest expresja tego białka które jest blokowane. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Koniec dentystów 12.09.24, 09:40 memphis90 napisała: > Podawany dożylnie… A jak odrosną w waginie…? to będziemy na nowo śpiewać Jurka Bożyka, ewentualnie z letkimi modyfikacyami Jurek Bożyk - Zęby w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Koniec dentystów 12.09.24, 07:10 Pewnie nie doczekam czasów, jak będzie w powszechnym użyciu, albo u schyłku mojego życia będzie to można kupic, ale cena zaporowa skutecznie mnie powstrzyma. Niemniej cieszę się z myślą o przyszłych pokoleniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Koniec dentystów 12.09.24, 07:26 To już niedługo. Komercyjnie pewnie w ciągu 10 lat. Pierwszy pacjent już pewnie z tym zębem. www.popularmechanics.com/science/health/a60952102/tooth-regrowth-human-trials-japan/ Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Koniec dentystów 12.09.24, 09:32 Pamiętam jak 20 lat temu było głośno o tym specyfiku, które kładziesz na zeba z próchnica. Niby jak zmiana mała to najlepszy sposób. No akurat nikt mi nir zaproponował na mikro ubytek tego lęku. Wszyscy wiercą. Stomatologia nie posunęła się zbytnio do przodu. To nadal są kowalskie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Koniec dentystów 12.09.24, 09:52 " To nadal są kowalskie metody." Dlatego trzeba podejsc do zadania innowacyjnie i opracowac metode odrastania zebow. Moze sie okazac, ze w przyszlosci zamiast leczyc powazne ubytki, to sie bedzie wyrywac zab, za trzy miesiace zastrzyk w miejsce po zebie, a po miesiacu nowy zab bedzie juz w paszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Koniec dentystów 12.09.24, 17:54 Wspaniała wiadomość. Oby wkrótce pojawiły się kolejne postępy. Odpowiedz Link Zgłoś