hortensja80 07.10.24, 09:56 Możecie polecić jakiś dobry podkład dla osoby. w wieku j.w.? Ostatnio zauważyła, że to które jeszcze pare lat temu dobrze wygladały na mojej twarzy, teraz uwypuklają zmarszczki itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pffpffpff Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:20 Podstawa to pielęgnacja. Bez zadbanej, nawilżonej dobrze skóry, żaden podkład nie będzie dobrze wyglądał. Używam minerałów od Anabelle minerals. Rozswietkajacego. Przestałam się lubić z płynnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja80 Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:43 No właśnie równolegle usiłuje sobie ustawić odpowiednią pielęgnację twarzy, nawilżenie itd, bo z tym u mnie na co dzień też słabo... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:57 Mimicznych zmarszczek przez nawilżenie nie zlikwidujesz i będzie ich coraz więcej, a tego podkładem nie zatuszujesz, a raczej się je tym podkreśla. Celem byłoby więc stosować mniej podkładu i podkłady mniej matujące, bardziej kremowe, rozświetlające, robiące glow, o mniejszym kryciu. A na suche skórki najlepiej działają kwasy i retinol. Do tego te substancje walczą z przebarwieniami, bo te bardziej postarzają od zmarszczek i te grube tony podkładu u kobiet po 50 to zwykle do desperackiego przykrycia plam. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:20 Z tego powodu od kilku lat uzywam BB. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:32 A jaki możesz polecić? Dla mnie podkład to za wiele, ale dobrego kremu bb to bym poużywała Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:41 Inglot z spf 50. Chociaż przed słońcem chroni. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:41 Żeby przykryć zmarszczki sam podklad nie wystarczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 10:48 Przestałam używać podkładu w klasycznej formie. Do odświeżenia koloru twarzy i uzyskania glow mieszam prosty ekologiczny podkład z małym kryciem z kremem. Jeżeli chcę więcej krycia, to używam podkładu mineralnego w proszku. Ja lubię Lily Lolo, bo ich kolor Blondie wtapia się idealnie w mój ton skóry więc mogę używać go nawet punktowo. Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja80 Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 12:17 tez ciekawe, popróbuje jeszcze podkładów a jak będzie dalej kicha, rezygnuje chyba całkowicie, bo jak na razie niestety postarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 11:44 Wszystko zalezy od stanu skory, dobra pielęgnacja to podstawa, ja uzywam giorgio armani i chanel na zmiane, dla mnie ok, nie podkreslają zmarszczek, co prawda nie mam ich duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja80 Re: Podkład po 45 rż 07.10.24, 12:19 ja obecnie używam Lancome, na początku byłam zachwycona tym jedwabistym efektem, ale teraz jak się widzę - zwłaszcza w pracy na spotkaniach w kamerce - to widzę tylko zmarszczki i starzejącą się kobietę...no cóż, czasu nie zatrzymam Odpowiedz Link Zgłoś