Dodaj do ulubionych

Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain

06.12.24, 21:35
Od długiego czasu używałam w okresie jesienno-zimowym perfum jak w tytule wątku. Latem zawsze coś lżejszego; mam też zawsze jakieś głębsze, bardziej eleganckie perfumy na większe okazje, ale Champs Élysées było takim moim podstawowym zapachem od jesieni do wiosny. Zapach jest trwały, opakowanie 100 ml zawsze wystarczało na więcej niż 1 sezon. No i właśnie mi się kończy i widzę, że te perfumy strasznie podrożały, cena mniej więcej 3 razy w górę. No i myślę, żeby może spróbować je czymś zastąpić. Nie chodzi mi absolutnie o podróbki, ale o zapach w podobnym stylu.
Zamierzam wybrać się do jakiejś sephory czy innego douglasa i poszukać czegoś, ale może ktoś podpowie, jakie zapachy mogłabym sprawdzić. Obawiam się, że jak zacznę wąchać różne perfumy w ciemno, to najdalej przy czwartych przestanę już czuć jakiekolwiek zapachy.
Ematka wie wszystko, więc może doradzi.
Obserwuj wątek
    • elenelda Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 06.12.24, 21:44
      Używałaś wody toaletowej czy perfumowanej? Jaki masz budżet? Champs Elysees edt w sklepie na N. kosztuje 308 zł, edp 591 zł.
      • glanaber Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 06.12.24, 22:03
        Perfumowanej. W sklepie na N faktycznie 75 ml po 591 zł. Ostatnio znacznie mniej płaciłam za 100 ml. Dlatego szukam jednak czegoś tańszego.
        Wód toaletowych w ogóle unikam,
        • elenelda Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 06.12.24, 22:36
          Zapach edt będzie najbardziej zbliżony. I jest dość trwały.
    • brenya78 Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 06.12.24, 23:41
      Zaintrygowalas mnie. Jak to pachnie?
      • glanaber Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 07.12.24, 09:47
        Nie odpowiem Ci, niestety, bo kompletnie nie umiem w opisy perfum, te wszystkie nuty głowy, serca itd.
        Dlatego szukam wskazówek co warto powąchać, bo zawsze dobieram perfumy na węch.
    • bazia_morska Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 07.12.24, 07:53
      Fragrantica mówi, że podobnym zapachem jest Celine Dion i jeszcze Rasasi Entebaa. Arabskie perfumy są często klonami tych znanych marek. Ew spróbuj poszukać na Fragrantice po nutach zapachowych.
      • glanaber Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 07.12.24, 09:45
        Dzięki, to jest jakiś trop
    • mmoni Re: Zapach w stylu Champs Élysées Guerlain 08.12.24, 21:51
      W pierwszym odruchu chciałam Ci polecić Acqua di Parma Luce di Rose, które ostatnio wąchałam, ale one są jeszcze droższe... chociaż przepiękne. Z tańszych perfum wyszukiwarki internetowe podpowiadają Maboussin Promise Me Flower, Elizabeth Arden 5th Avenue NYC Dream i Elie Saab Girl of Now Rose Petal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka