Dodaj do ulubionych

Czego robic nie nalezy?

19.12.24, 17:44
Byl kiedys taki watek bodaj na forum kobieta i smialam sie do rozpuku. Byly porady z kazdej dziedziny. Moze i e-matka ma zlote rady i zyciowe doswiadczenie, czego robic nie nalezy. Zaczynam.

Nie nalezy wpasc na pomysl zjedzenia makaronu z karmelizowana kapusta, ktorego to nie jadlyscie wieki a akurat trafilyscie na menu z tym daniem i wam sie zachcialo. Moze okazac sie, ze odzwyczajony organizm zareaguje bardzo mocno. Na zajeciach nagle czujecie, ze wlasnie zaczyna wam brzuch rozsadzac (nigdy tak nie mialam). I jestescie zmuszone, albo kaszlec jak gruzliczka (jesli wlasnie sie w brzuchu przelewa), albo krecic sie na krzesle, albo, co najgorsze wybiegac do toalety co 10-15 minut i trzymac kciuki, by nikogo w niej nie bylo. To ja dzisiaj na zajeciach z etyki. 🙄
Obserwuj wątek
    • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 17:49
      Do tej pory reagowalam tak tylko na biala surowa cebule. Kapusta, groch, fasola nie robila na moim ukladzie trawiennichym wrazenia. Dlatego nie przeczulam katastrofy.
      • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 17:50
        trawiennym
    • tilijka123 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 17:52
      A nie chodzi o ten wątek z forum Wystarczajaco Dobra Pani Domu forum.gazeta.pl/forum/w,49213,71877906,71877906,Bledy_ktore_popelnic_nalezy.html ?
      • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 17:53
        O to, to! Moze uda sie zaktualizowac o nowe zyciowe doswiadczenia. 😂
      • jasnoklarowna Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:45
        To był wątek na forum humorum. Miał kilka tysięcy wpisów. Z niektórych wyłam na głos. Ludzie wpisywali swoje wtopy.....
      • m_incubo Re: Czego robic nie nalezy? 20.12.24, 08:27
        Mów, chodzi zapewne o wątek z forum humorum.
    • anomaliapogodowa81 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 18:09
      Czy ty właśnie odczułaś potrzebę założenia wątku o tym, że dostalaś sraczki?

SERIO?!

Dziewczyno, ogarnijże się wreszcie, ogarnij życie, twoje szukanie atencji na tym forum przybiera niepokojąco desperackie formy.
      • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 18:15
        Nie dostalam sraczki, tylko wzdecia po kapuscie. A poniewaz nie posiadam jal ty kija w dudzie, potrafie smiac sie z siebie. To, ze biegalam, co chwile do toalety, wpisalo sie w tematyke zajec. Zamiast szurac krzeslem i zwalac na innych, zachowalam sie etycznie.

Moze ty sie zajmij swoim zyciem? Hmmm, co ty na to?
        • simonna Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 18:51
          A dopiero co jęczałaś na forum, że nie wiesz, jak ogarniesz tyyyle zajęć. A dzien w dzień łapiesz nowe prowokacyjne wątki. Tak, lubisz zbierać bęcki, byle się wokół ciebie temat kręcił. Musisz mieć nudne życie, skoro zmyślasz takie chore historie.
          • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 18:58
            Nie zmyslam. Jestem przemeczona a jutro ostatni dzien przed zasluzonym wolnym. Egzaminy pozaliczane, rowniez ten z wtorku. Wiec po 8 godzinach tluczenia materialu ns ostatnim wydechu, "delektuje sie e-matka. Jej poczuciem humoru oraz luznym podejsciem do zycia. W weekend bede spala do wypeku. A od poniedzialku odhaczam moja liste to do. Ot, takie nudne zycie.
          • hrasier_2 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:04
            simonna napisała:

> A dopiero co jęczałaś na forum, że nie wiesz, jak ogarniesz tyyyle zajęć. A dzi
            > en w dzień łapiesz nowe prowokacyjne wątki. Tak, lubisz zbierać bęcki, byle się
            > wokół ciebie temat kręcił. Musisz mieć nudne życie, skoro zmyślasz takie chore
            > historie.
            Fajny wysyp dziwnych nicków, a od kiedy nie można tu pisać i zakładać wątków. Nawet jak ma się słaby dzień. Masz jakiś w tym problem. Nie musisz u niej być.
        • anomaliapogodowa81 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 18:59
          andallthat_jazz napisała:

>
          >
          > Moze ty sie zajmij swoim zyciem? Hmmm, co ty na to?

Ale to ty dzwonisz 😂
          • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 20:23
            A ty nie musisz odbierac. 😂😂😂
        • bezmiesny_jez Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 20:11
          >A poniewaz nie posiadam jal ty kija w dudzie, potrafie smiac sie z siebie.

Słusznie, to bardzo zabawna historia. Uśmiałam się. Ostatnio tak się śmiałam, jak mój synek dostał alergii po pomarańczach i cały był w kropki big_grin
        • ta Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 20:44

> Nie dostalam sraczki, tylko wzdecia po kapuscie. A poniewaz nie posiadam jal ty
          > kija w dudzie…

…więc mogłaś puszczać bąki bez przeszkód. To zdrowo i dobrze, że ci ulżyło.
          Możesz opowiedzieć o tej przygodzie więcej?

• beaucouptrop Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 21:46
          》To, ze biegalam, co chwile do toalety, wpisalo sie w tematyke zajec. Zamiast szurac krzeslem i zwalac na innych, zachowalam sie etycznie. 《
          Przyznałas się do tego, że to ty puszczasz śmierdzące bąki? I co to ma wspólnego z etyką? Nie rozumiem.
          • ta Re: Czego robic nie nalezy? 20.12.24, 14:47
            beaucouptrop napisała:

( do autorki wątku)

> Przyznałas się do tego, że to ty puszczasz śmierdzące bąki? I co to ma wspólneg
            > o z etyką? Nie rozumiem.

Pomogę smile
            Autorka etycznie nie puszczała cichaczy w sali wykładowej, ale wynosiła je w sobie poza salę.
            Czy wszystkie udawało się donieść na miejsce ( w domyśle WC) jeszcze nie wspomniała.
            Być może będzie to temat następnego wątku.
      • wapaha Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 21:13
        anomaliapogodowa81 napisała:

> Czy ty właśnie odczułaś potrzebę założenia wątku o tym, że dostalaś sraczki?
        >
        > SERIO?!

Źle czytasz
        Istotne są okoliczności
        Gdzie dostała tej sraczki
        W TRAKCIE ZAJĘĆ
        suspicious

(Etyka,pewnie pikuś dla naszej filozofki )
        >
        > Dziewczyno, ogarnijże się wreszcie, ogarnij życie, twoje szukanie atencji na ty
        > m forum przybiera niepokojąco desperackie formy.
      • borsuczyca.klusek Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 21:17
        Tu raczej o bąki chodziło 🙄
    • szarmszejk123 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:00
      W podobnym klimacie, z dziś - nie należy dawać psu zbyt dużo brokułów, bo będzie cały dzień sądził śmierdzące bąki wprost pod twoim nosem.
      • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:21
        Powiedz psu, ze go rozumiem. 😂 Jeszcze droga do domu to byla meka panska (2 metra). Wreszcie, ze tak powiem cisza po burzy. Ale nigdy wiecej. 😅
        • hrasier_2 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:25
          Czyli doszłaś😀
        • szarmszejk123 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:55
          Pies się akurat nie krępuje, jest całkiem wyluzowany w temacie:p
          • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 20:09
            No ja mialam zajecia z etyki i wypadalo sie etycznie zachowywac. 🙄😂 Twoj pies zwolniony z obowiazku. Pamietam jak moje koty potrafily milosnie patrzec mi w oczy i takiego tajniaka puscic, ze lzy naplywaly do oczu... Oczywiscie ze wzruszenia. 🙄
            • little_fish Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 21:22
              Puszczanie bąków na zajęciach nie jest nieetyczne tylko niekulturalne 😉
      • turzyca Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 22:28
        W podobnym klimacie - nie należy jeść curry, karmiąc noworodka piersią. Noworodkowi to nie zaszkodzi, ale rodzice będą mieli wrażenie, że trafili do okopów pierwszej wojny światowej.
        Nie należy w takiej sytuacji jeść też szparagów - woń zaniedbanego szaletu miejskiego skoncentrowana w pieluszce rozmiaru zerowego zwala z nóg.
    • zerlinda Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:32
      Jak na osobę uczulona na wszystko bardzo dziwnie się odżywiasz. Dostaniesz w końcu wstrząsu anafilaktycznego i szlag cię trafi.
      • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:42
        I forumki odetchna z ulga. 😂 Wstrzas juz jeden mialam, wiec nic nowego, jak zapewne zapamietalas. Co mnie zastanawia, ze zamiast skupic sie na temacie watku i/lub czytac, odpisac z sensem, czesc forum nie odpusci, by analizowac mnie. Te wszystkie zajete, zadowolone i szczesliwe i spelnione maja ogromna potrzebe by wypowiedziec sie w moim watku, jak to nieszczesliwa jestem, przeanalizowac wszystkie moje watki, dac mi 100 rad, co powinnam zmienic. 😂 To serio urocze. Proponuje gumke w majtach rozluznic. W dobrej pani domu bylo na luzie, fajnie. E-matka? Drewno.
        • hrasier_2 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:49
          Ale to jest takie forum. Na początku jak Cię nie znałem. To pomyślałem, zjedzą to dziewczątko. Ale teraz wiem, że nie😀 Koniec roku, a w różnych wątkach pełny rachunek sumienia🤣
    • mysiulek08 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:37
      nawet watek zalozylam 😅

nie nalezy dodawac ani kropli oleju do ubitej piany z bialek... niby wiem, no ale..
      • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:45
        O to podpowiem z dawnych czasow. Nie nalezy sie zagadywac robiac bita smietane. Myk i masz bite, slodkie maslo. 😅
        • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:49
          Probowalysmy z bratowa zachowac twarz i chociaz czesc tego zjesc, ze niby tak mialo byc. Nie, nie rob tego!
          • mysiulek08 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:55
            ju zrobilam wink
            dokonczylam to 'maselko' i bylo w sam raz do kruchego ciasta smile
            • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 20:03
              Oook, my skonczylysmy "zachowywanie twarzy" walczac z bratowa o porcelane w wc. W tle smiech szyderczy brata i bratanka. 🙄🤦‍♀️
      • magda.z.bagien Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:49
        Czemu? Bo mnie kusi, żeby spróbować.
        • mysiulek08 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:54
          piana opada i robi sie 'ciapaja' tongue_out to bylo kilka kropek migdalowego ekstraktu (baza olejowa) i zamiast nugatu mialam pol misy slodkiej, miodowej masy ale nie byl to nugat

podobnie wiorki kokosowe, do wrzuceniu do ubitej piany z bialek nalezy tylko delikatnie wymieszac szpatulka a nie rozga miksera tongue_out
      • magda.z.bagien Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 19:50
        Ok, pewnie majonez?
        • kk345 Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 21:23
          Z czego twoim zdaniem robi się majonez?
        • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 20.12.24, 06:51
          Magda, majonez to zoltka. 😂
    • pursuedbyabear Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 20:46
      Nie należy romansować z psychoterapeutą.
      Sądząc po liczbie zakładanych ostatnio wątków, masz hipomanię.
      • andallthat_jazz Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 21:41
        Sadzac po twoich wpisach, jestes zwyczajnie glupia.
        • zerlinda Re: Czego robic nie nalezy? 19.12.24, 21:52
          To jak nazwiesz osobę, która nie wie jak się zachować w żadnej sytuacji i o wszystko musi pytać na forum? Która ma zle kontakty że wszystkim dookoła I przeżywa, że psychoterapeuta spędza czas z żoną i dziećmi a nie z pacjentką czyli z tobą? Można by napisać, że jesteś debilką, no ale to by było niegrzeczne.
        • anomaliapogodowa81 Re: Czego robic nie nalezy? 20.12.24, 07:49

> Sadzac po twoich wpisach, jestes zwyczajnie glupia.

Twoje asertywne odszczekiwania ostatnimi czasy są dość żenujące, pokazują kompletny jednak brak kultury i prostactwo, niestety.
          • hrasier_2 Re: Czego robic nie nalezy? 20.12.24, 08:16
            anomaliapogodowa81 napisała:

> andallthat_jazz napisała:
            >
            > > Sadzac po twoich wpisach, jestes zwyczajnie glupia.
            >
            > Twoje asertywne odszczekiwania ostatnimi czasy są dość żenujące, pokazują kompl
            > etny jednak brak kultury i prostactwo, niestety.
            Ja bym na twoim miejscu. Nie wchodził w jej wątki. Jest tyle innych i takich wyniosłych. Po co masz się dołować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka