Dodaj do ulubionych

Nadmiar RZECZY

21.12.24, 21:01
W połowie roku robiłam malowanie 2 pokoi. Ponieważ malowanie było na raz i łączyło się z wymianą mebli wszystko co było w meblach w 2 pokojach wylądowało w komórce. Do nowych mebli wróciły głównie ciuchy (chociaż w przypadku mojej córki to nie wszystkie, a większość tych które pozostała na wygnaniu prawie dorosła panna określa "meh" - czyli "ble"). A w komórce zostały zbierane przez dekady "pamiątki"
Obserwuj wątek
    • danaide2.0 Re: Nadmiar RZECZY 21.12.24, 21:11
      No, to prezenty w tym roku już kupione!

A jak brzmi pytanie.
      • bulzemba Re: Nadmiar RZECZY 21.12.24, 21:27
        Pytania brak. Zwyczajnie na ostatniej prostej przed wigilią zajrzałam do komórki a tam skarby z dwóch pokoi. A my się bez tego doskonale obchodzimy. Tylko wyrzucić trochę trudno bo to "pamiątki"
        • memphis90 Re: Nadmiar RZECZY 21.12.24, 21:30
          Stare ciuchy to „pamiątki”?
        • iwoniaw Re: Nadmiar RZECZY 21.12.24, 21:34
          bulzemba napisała:

> Pytania brak. Zwyczajnie na ostatniej prostej przed wigilią zajrzałam do komórk
          > i a tam skarby z dwóch pokoi. A my się bez tego doskonale obchodzimy. Tylko wyr
          > zucić trochę trudno bo to "pamiątki"
          >

Ale to sa tak jak napisalaś "pamiątki" czy faktycznie pamiątki? Tzn. czy te rzeczy kojarzą Ci się z czymś ważnym/miłym? Czy w ogóle czujesz potrzebę - nawet rzadko - żeby chociaz je obejrzeć? Jeśli nie - to co jest tym ogranivznikiem, ktory sprawia, ze "wyrzucić trochę trudno"? Czy to są rzeczy w jakikolwiek sposób użyteczne, nie ze dla Cieibie tu i teraz, tylko czy ktos moglby ich uzywac tak na co dzień? Czy gdyby ktos je chcial zabrać, to mialabyś opory, by je oddać czy poczulabys ulgę, ze sie miejsce zwalnia?
        • aankaa Re: Nadmiar RZECZY 22.12.24, 16:20
          skoro masz problem z osobistym wyrzuceniem "pamiątek" są profesjonalne firmy zajmujące się opróżnianiem mieszkań/komórek/piwnic
          • bulzemba Re: Nadmiar RZECZY 22.12.24, 20:21
            Jeszcze do tego nie dojrzałam...
            • alina460 Re: Nadmiar RZECZY 22.12.24, 20:27
              Pewnie, bo "szkoda".
            • hrasier_2 Re: Nadmiar RZECZY 22.12.24, 20:32
              bulzemba napisała:

> Jeszcze do tego nie dojrzałam...
              >
              Dojrzysz. Bo od nowego roku będzie ciężej coś wyrzucić. Teraz ludzie robią porządki, całe śmietniki zawalone gabarytami mebli, porcelany z WC i inne.
              • danaide2.0 Re: Nadmiar RZECZY 23.12.24, 11:52
                Dojrzejesz. Na wszelki wypadek sprawdziłam znaczenie "dojrzysz".
                Ach, ten polski.
    • wena-suela Re: Nadmiar RZECZY 23.12.24, 11:16
      Nie wiem o co chodzi, ale pewno o zaleganie niepotrzebnych rzeczy i niemożność wyrzucenia. No, to jakby powszechne, ale rada jest jedna. Wyrzucić. Tym bardziej, ze już jest po segregacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka