Dodaj do ulubionych

Ceny wakacji

• lajtova Re: Ceny wakacji 09.01.25, 06:32
      Tak mamy plany wakacyjne.
      Wczoraj uległy zmianie.
    • vivi86 Re: Ceny wakacji 09.01.25, 08:57
      Buty, wyżywienie i noclegi. Bo jak wy eko wzmożeni to chyba nie rozważacie innego transportu niż własne nogi smile ?
      • gr.uu Re: Ceny wakacji 09.01.25, 11:42
        A skąd wywnioskowałaś, że wzmożeni? Idź ty na jakąś terapię
        • vivi86 Re: Ceny wakacji 10.01.25, 14:55
          Sporo tu takich. Do czasu suspicious
      • mizantropka_20 Re: Ceny wakacji 10.01.25, 19:50
        Moje wakajki polegają na lataniu samolotem tam i powrotem, przynajmniej przez dwa miesiące - oczywiście ciągiem
    • atoness Re: Ceny wakacji 09.01.25, 11:05
      Nad morze jeżdżę w listopadzie, więc jest taniej. W tym roku 8000 za dziesięć osób. Plus dojazd. 5000 latem to raczej tanio.
    • nammkha Re: Ceny wakacji 09.01.25, 19:59
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Bardzo ciekawe te Wasze wyliczenia w przeliczeniu na osobę kosztu wakacji np. za granicą. Przyda mi się na przyszłość.

Wracając do pytań to tak, już mam takie wakacje zarezerwowane. Jeśli chodzi o standardy to jest to ogrodzony ośrodek wczasowy dla rodzin, są tam domki w różnym standardzie, są też różne atrakcje dla dzieci w cenie pobytu, domek jest skromny jednopokojowy z łazienką i tarasem, ale taki nam wystarczy. Posiłki sa dwa rano śniadanie w formie szwedzkiego stołu i później obiad, do wyboru wersje wege i mięsna. Ponoć smaczne, ale to się okaże.

Do plaży 1000 m więc raczej niedaleko.

Dzięki Wam już wiem, że to bardzo tanie wakacje.
    • edek1988 Re: Ceny wakacji 22.02.25, 17:24
      Hmmm realne nad polskim morzem. Ja z zona i 3ka dzieci na 7 dni w 2024 w Krynicy Morskiej 5000zl, byl dojazd wlasnym samochodem,nocleg-200m od plazy, posilki na miescie, jakies atrakcje typu rowery, automaty itp. Najwazniejsze, podzwonic, popytac o ceny noclegow. Bo ceny za podobny standard od 200 zl do 600zl(mieszkanie z aneksem kuchennym i lazienka) wiec mozna naprawde oszczedzic smile. Uwazam, ze to dosc tanio, tylko trzeba nie wstydzic sie dzwonic. Z drogiej strony za granica, jak patrze na ceny, to za 5 osob taka Turcja czy Bulgaria na 7 dni all inclusive kolo 5500zl tylko bez atrakcji oczywiscie. Wiec dla 4 osob z atrakcjami bedzie. Tylko teraz trzeba zamawiac na lipiec.
      • bywalec.hoteli Re: Ceny wakacji 22.02.25, 18:59
        Gdzie znajdziesz Turcję czy Bułgarię w cenie 5500 za 5 osób na tydzień?
        • dominika9933 Re: Ceny wakacji 23.02.25, 09:41
          Też jestem ciekawa. Od lat jeżdżę do Turcji w październiku (pod koniec) i płacę ok. 4000 zł za osobę, jedynka, przy dwóch osobach wychodzi ok. 3200 zł za osobę.
    • samanta1010 Re: Ceny wakacji 22.02.25, 18:37
      ale zależy jakim morzem, nad morzem andamańskim będzie ok plus koszty dojazdu (raczej dolotu)
    • wrota.do.lasu Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:26
      Jeśli chodzi o cenę to na pewno można taniej.tu wychodzi 700/ os
      My latamy za granicę...zazwyczaj jakieś wyspy.
      Lot w granicach 500pln kupowany zazwyczaj kilka mies wcześniej, auto wypożyczam też przez ryanair ....na tydz wychodzą grosze. Pożyczamy małe auto bo odległości na wyspach też nie są duże. Zazwyczaj jakiś citroen.
      Na nookibgu nocleg...teraz celuje tylko w domy....żadne klitki i apartamenty.
      Jest wygodnie, zazwyczaj spora dzialka 2 sypialnie, salon,kuchnia i oczywiście blisko morza.
      Ostatnio coś takiego początek X Sitonia Drugie zdj.to widok z dimu.300m od pieknej pustej plazy. Dawno wyleczylismy sie z wakacji w sezonie...i nie chodzi o kase tylko to meka...temp i tlumy.
      Bardzo polecam greckie wyspy...
    • wrota.do.lasu Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:32
      Za tą cenę mozna poleciec spokojnie do Marsa Alam , trzeba poszukac dovrej oferty last minute...1200/1300 dorosli plus dzirci pare stowek taniej spokojnie znajdziesz...wrazenie milion razy lepsze niz pierdziochowo nad zimnym Baltykiem.
      Jesli Baltyk to maj,czerwiec jak jest pogoda. Woda zawsze zimna a przynajmniej pusto j pieknie.
      • palacinka2020 Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:36
        Od wielu lat nie istnieje cos takiego jak "dobra oferta last minute". A wyjazd do Marsa Alam do dobrego hotelu, a nie 3 gwiazdki z pluskwami i smutnym basenikiem, kosztowalo 1200zl gdy byl covid I ruch turystyczny sie zatrzymal.
        • wrota.do.lasu Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:45
          Latam do MA od wielu lat ...min 2xw roku pluskiew nigdy nie uświadczyła a to co pluskwali być miało było zazwyczaj reakcją alergia na jakieś żyjątko morskie. To że,Polacy wszędzie widzą pluskwy jak i mają zatrucia jest chyba viralem.
          Byłam w różnych hotelach, są oczywiście różnice w infrastrukturze i jedzeniu ale wszędzie jest bezpiecznie dla zdrowia.

• wrota.do.lasu Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:47
          Przeglądam oferty regularnie i zawsze coś wyhaczysz a wiedząc jaka jest cena sprzed kilku tyg,dni widzisz różnice w cenie.
      • login.na.raz Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:48
        Ale to maj - czerwiec. Jak ktos ma dzieci w zlobku/przedszkolu, to mu bez różnicy czy pojedzie w wakacje czy w innym terminie (najczęściej przedszkola są czynne też w wakacje, jak nie, to dyżur jest w innym).
        Ale jak dzieci są w szkole, to fajnie by było, żeby wakacje miały jakoś zorganizowane. A nie, wyjazd w maju, a cały lipiec i sierpień siedzą w domu albo chodzą na półkolonie przez całe 2 miesiące.
    • palacinka2020 Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:34
      Malo a za granica zaplacisz 2 razy tyle.
      • wrota.do.lasu Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:41
        Ale głupoty piszesz....wszędzie są różne ceny.
        Wystarczy samemu sobie zorganizowac i masz tak jak chcesz i nie driga
        • palacinka2020 Re: Ceny wakacji 23.02.25, 11:43
          Organizuje sobie sama od lat. Szukam zawsze miejsc z atrakcjami dla dzieci, z fajnymi basenami, animacjami, zjezdzalniami. W Turcji czy Egipcie tego typu hotele nie kosztuja 1200 za tydzien.
    • login.na.raz Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:44
      To bardzo mało.
    • wrota.do.lasu Re: Ceny wakacji 23.02.25, 10:52
      Sprawdz sobie pensjonat frefmgata dąbki. Jeździłam tam jak syn był mały, ale zawsze przed sezonem było mega, pusto i pięknie.
      W sezonie nie odważyłabym się.
      smile
      Bardzo fajny właścicielsmile a po sąsiedzku babcia robiła domowe obiady,,,,naprawdę domowe, do dziś wspominamy i to było na zasadzie " co wam jutro ugotowac" smile gotowała dla siebie, męża plus chętnych gości.
      Ale tak jak pisałam to są wrażenia pozasezonowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka