Dodaj do ulubionych

do miłośniczek Lilysilk

06.02.25, 13:01
Na stronie amerykańskiej dość znaczna podwyżka cen. Na niemieckiej jeszcze po staremu, ale podejrzewam, że to kwestia czasu, kiedy i w Europie zmienią.
Obserwuj wątek
    • aniax95cam [...] 06.02.25, 13:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 13:56
      ceny jedwabiu w ogole ostanio oszalaly sad coz, cena popularnosci
      • kropkaa Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 14:08
        Miałam w koszyku prostą spódnicę, do której nie jestem przekonana, czy na pewno potrzebuję, ale kolor piękny, jedwab gruby (33 mm) więc szybko nabyłam.
        • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 15:22
          kupuj! kiedy bedziesz sie ubierac? jak bedziesz stara ? - ulubione powiedzonko wziete z Samozwaniec tongue_out

a ja sie przelamalam do aliexpresu tongue_out
          poniewaz sklep hermesa w stanach nie chcial do mnie wyslac apaszki a sklep w santiago bez przedplaty nie chcial przyjac zamowienia, to sie obrazilam i kupilam w milanowku, ale ze paczka utknela na cle (nie tylko apaszka tam byla wink) to zaczelam przegladac jedwabne oferty na ali i kupilam 4 w roznych rozmiarach, swietny jedwab, wiec teraz rozgladam sie za posciela, bo mam tylko jedna i na czas prania koncze w bawelnie tongue_out

apaszki doszly w tydzien a paczka nadal lezy i czeka na zmilowanie celnikow
          • kropkaa Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 18:17
            Mnie Aliexpress pokonuje. Szukałam góry z jedwabiu (kiedyś zakładalam wątek), ale pokazuje mi samo badziewie po kilkadziesiąt zł. Nie mam pojęcia co zrobić, żeby mi wyszukało takie piękne wdzianka w chińskim stylu z matowego jedwabiu.
            • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 19:27
              a tego to nie wiem, moze na ali nie ma takich cudow? wrzucam mulberry scarf a potem co mi tam podpowiada, czytam komcie i tlumacze ich 'certfikaty', bo to czasami sie rozjezdza - kolezanka zachecona zakupem koldry z jedwabnym wypelnieniem, kupila tez posciel, piekna fakt, ale ja, jak to ja, sprawdzic trzeba i kazalam jej kawalek spalic, hmm, spalil sie jak papier, oczywiscie reklamacja a sprzedawca twierdzi, ze to jedwab z yukki 🤷‍♀️ roslinny znaczy (nie modal), w opisie wszedzie mulberry a tylko w certfikacie, ze to yukka
              kolezanka jednak i tak zachwycona jakoscia i komfortem spania, na szczescie nie zaplacila tyle co za jedwab
              • kropkaa Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 20:04
                No to mnie zachęciłaś big_grin
                • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 20:06
                  ale moje apaszki wszystkie czysty jedwab 🙃
            • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 19:36
              cos takiego, to tylko przykladowo

es.aliexpress.com/item/1005007838812024.html
              • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 19:38
                sklep

yangcansaosisilkhouse.es.aliexpress.com/store/912563301/pages/all-items.html?
            • taje Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 15:56
              No Ali trzeba uważać bo oszukują. Wystawiają bieliznę jako jedwab ale jak przetłumaczysz chińską metkę okazuje się, że to poliester...
              • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 16:22
                to wiem, najwiecej info jest na ich 'certyfikatach', jesli tam jest 'silk' to ok

tak wlasnie kolezanka sie nabrala na 'jedwab', komentarze, ze 'seda real', opis sugeruje jedwab morwowy (zdjecia itp), tylko na certyfikacie 100% cassava - drobnym druczkiem

'macalam' ten material, gdybym nie miala doswiadczenia z jedwabiem to bym sie nabrala tongue_out

tyle dobrego, ze reklamacje uznali a kolezanka twierdzi, ze spi sie pod tym swietnie
          • arthwen Re: do miłośniczek Lilysilk 07.02.25, 11:40
            O, jak ci przyjdzie ta pościel, to daj proszę znać jak z jakością! Bo mi się zepsuł sklep, w którym do tej pory kupowałam, a też chcę sobie kolejny komplet kupić.
            • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 07.02.25, 12:38
              jeszcze nie kupilam, rozgladam sie, po doswiadczeniu kolezanki mam troche obaw czy nie wtopie, z drugiej strony jak mam wydac np 4 tys pln to wole kupic w PL, tak jak poprzedni

malbery.eu/
              a z trzeciej strony, mam tez ochote sprobowac tego roslinnego, kolezanka pieje z zachwytow
              • arthwen Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 12:26
                Tak, własnie to jest ten sklep, który mi się zepsuł tongue_out
                • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 15:19
                  jakosc im spadla? dawno kupowalam, wiec nie wiem jak teraz

wykopalam wczoraj na ali sprzedawce, ktory dolacza probke do spalenia, wiec moze to bedzie dobry trop?

kolezanka za moja namowa zlozyla reklamacje🙂 oddali kase 🙃
                  • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 15:45
                    es.aliexpress.com/item/1005002036110762.html?
                  • arthwen Re: do miłośniczek Lilysilk 10.02.25, 09:56
                    Jakość jedwabiu im nie spadła, ale od jakiegoś czasu postanowili na każdej sztuce dodać swoje haftowane logo. Już nie powiem, że to koszmarnie wygląda (kolor haftu, owszem, dopasowany do koloru jedwabiu), to przede wszystkim drapie! Na szczęście nacięłam się przy poszewkach na jaśki, bo akurat chciałam 3 dokupić w innych kolorach i przy kontakcie telefonicznym dowiedziałam się, że teraz robią na wszystkim.
                    No i nie kupię u nich więcej, bo co ja z tym głupim haftem zrobię? Nie pasuje mi to totalnie, taka pierdoła, a psuje pościel za kilka tysięcy uncertain
                    Do małych poszewek znalazłam sobie inną firmę, ale nie robią pościeli pełnowymiarowej, tylko poszewki na jaśki i jakieś pierdołki typu gumki do włosów, opaski, maski, takie tam drobiazgi.
                    • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 10.02.25, 15:57
                      a tak, ten haft niby nic a jednak, ale gorsze sa obszycia 'lamowka', sciaga sie toto przy praniu, najslabsze miejsce szycia chyba, bo wlasnie na tych szwach rozlazi sie jasiek zeby to naprawic musze czyms podszyc a i przy okazji zmniejszy sie rozmiar

pewnie sie zdecyduje na te linkowana z ali ale dla wlasnej przyzwoitosci poczekam na jakas okazje, moze na dzien kobiet ? tongue_out
              • mocca25 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 17:23
                Tam kupowałam poszewkę na poduszkę - jest świetna
                • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 18:34
                  ja posciel, koldre, jaska a wczesniej poszewke na jaska, ale poszewke chyba ze trzy lata temu
                  wszystko bylo ok, tylko fakt, poszewka na jaska zaczyna sie juz rozpadac i kolor mocno splowial - to akurat rozumiem

apaszke od hermesa mam ponad 30lat i dopiero ostanio pokazaly sie mikroskopijne dziurki a nie cuduje z praniem, piore w pralce
                  • arthwen Re: do miłośniczek Lilysilk 10.02.25, 10:08
                    Ja mam od nich dwa komplety pościeli, poduszki (wypełnienie 50% surówki jedwabnej, z wierzchu 100% jedwabiu).
                    Ale chciałam dokupić jeszcze jeden komplet, ze dwa prześcieradła i kołdrę z wypełnieniem z jedwabiu. I z tego wszystkiego to mogłabym kołdrę, bo na wewnętrznych nie robią tego haftu chyba, ale strzeliłam focha i jak nie mogę kupić pościeli, to kołdry tez nie kupię, bo nie!
              • kropkaa Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 17:45
                Sorry za głupie pytanie, ale nie rozważasz pościeli z LilySilk?
                • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 18:30
                  ja? Lilysilk do mnie nie wysle, pytalam przy okazji koszuli, ktora linkowala Taje
                  • mocca25 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 19:37
                    Pytanie do mysiulka. Jedwab a sprawa kocia. Zastanawiam się na kupnem poszewki jedwabnej właścicielce kotów, ale zastanawiam się czy kocie pazurki nie zrobią z poszewki jedwabmej "koronki"
                    • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 19:48
                      a to zalezy, jesli tylko koty beda 'przechodzic' to nie, ale jak zaczna ugniatac czy drapac to zniszczy sie jak kazdy material

Kicia.Yoda (*) miala swoja wlasna jedwabna poszewke i jakos dziur nie bylo - teraz urna jest owinieta sad

Grubson za to uwielbia sie tarzac w mojej poscieli (ciocia Yoda mowila, ze jedwab dobrze robi na futro), wystarczy, ze wstane np do lazienki i juz mam kudlatego jedwabnika na lozku i tez jakos nie widze zniszczen
                      • mocca25 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 19:52
                        Dzięki. Czyli w sumie nie wiadomo. Tyle, że poduszkę łatwiej ukryć przed kotem niż całą pościel. Muszę pomyśleć.
                  • kropkaa Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 20:17
                    Kupuję ze strony amerykańskej i niemieckiej, zależy od cen - Niemcy częściej dają 30%. Spróbuj po prostu wpisać adres na różnych. Na de mogę podzielić się rabatem 30% tylko nie wiem, czy przechodni.
                    • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 20:35
                      nic to nie da, od razu pokazuje sie baner 'nie wysylamy do twojej lokalizacji'

to juz nie pierwszy sklep z takim komunikatem, hermes z usa tez do mnie nie wysyla
                      • mysiulek08 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 20:37
                        i na ali mam ten spokoj, ze wszystkie oplaty graniczne sa juz wliczone w cene, wiec nic nie utyka na cle i nie musze sie tlumaczyc co kupilami za ile i nie nalicza sobie oplat np za przesylke w wysokosci wzietej z kosmosu
    • gris_gris Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 19:17
      kropkaa napisała:

> Na stronie amerykańskiej dość znaczna podwyżka cen. Na niemieckiej jeszcze po s
      > taremu, ale podejrzewam, że to kwestia czasu, kiedy i w Europie zmienią.

Zgdaza sie. Trwaja prace nad nowelizacja unijnych przepisow celnych i jednym z elementow jest usuniecie obecnego zwolnienia z cla dla produktow o wartosci nizszej niz 150 euro. Czyli tanie chinskie produkty podrozeja.
      • mocca25 Re: do miłośniczek Lilysilk 06.02.25, 19:22
        Serio? Szkoda wielka. Nie kupuję na temu, ali itp, ale zdarzają się kosmetyki, książki, inne drobiazgi z "normalnych" sklepów (np M&S)
    • mocca25 Re: do miłośniczek Lilysilk 08.02.25, 17:39
      Tak myślę, że jeżeli mają być jakieś znaczące podwyżki jedwabiu to może pora pomyśleć o prezentach gwiazdkowychsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka