demono2004 Re: Zdrada -o co zapytać? 07.02.25, 22:41 Matko, w zyciu bym nie poszła na to badziewie ,zwane terapią. Wyciaganie kasy z ludzi, dawanie złudnych nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zdrada -o co zapytać? 07.02.25, 22:53 Szczerze, nie widzę większego sensu zadawania pytań, które same nie przychodzą do głowy tylko poleciły je postronne dziewczyny. Ja będąc z tych którzy nie mówią, że na pewno koniec bo nie wiem jak by było, to myślę, że w takiej sytuacji chciałabym wiedzieć: -czy na pewno jeszcze mnie kocha i związku ze mną chce, ale tak od serca a nie bo dzieci/rachunek zysków i strat/przyzwoitość mu podpowiada. -ile było w tym uczucia, jakiegoś zakochania poza samym pożądaniem. -co myśli, ze było nie tak u nas, że go do tego to popchnęło -i jeśli jeszcze tego nie wie, takie techniczne typu kim ona dla niego była (na zasadzie skąd się znali, jaka to zależność) i ile to trwało. Inne pytanie, na ile bym była wstanie uwierzyć w odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 00:17 które same nie przychodzą do głowy tylko poleciły je postronne dziewczyny. Dlaczego? Właśnie w szoku mozna nie pomyśleć. A poczytać przemyśleć i zdać sobie sprawe ze jedne chce sie je zadać inne nie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 11:33 A jest jakieś okno czasowe, jak nie zadasz wszystkich pytań 21 lutego 2025 między 17.00 a 18.00, to koniec! Przepadło! 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:41 memphis90 napisała: > A jest jakieś okno czasowe, jak nie zadasz wszystkich pytań 21 lutego 2025 międ > zy 17.00 a 18.00, to koniec! Przepadło! 🤔 > Tak przepadlo bo wiesz potem za rok moze sie okazsc ze jednac chce cos wiedziec i dawaj walkowac przepracowany temat na nowo. Po to jest terapia aby cos przepracowac i isc dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonrose Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 05:27 Mysle, ze zdrada jest z powodu "postepujacej wymiany" partnera/ki - wtedy wczesnie czy pozniej zwiazek sie zakonczy Lub z powodu " poniosl mnie melanz". Glupi by zatem bylo, zeby fajny zwiazek konczyc bo kogos "ponioslo". A niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto jest pewny, ze nigdy, przenigdy go nie poniesie... Przyczyna, ktora spowodowala zdrade determinuje dalsze postepowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 08:33 Przyczyna, ktora spowodowala zdrade determinuje dalsze postepowanie. Tez tak mysle. Dodam tez zs okolicznosci sa istotne, dluzszy romans, ONS, recydywa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:02 Jak koleżanka już na wstępie zakłada, "że jak się nie uda to chociaż się rozstana pod opieką terapeuty", to zamiast wydawać kasę na terapię, niech odkłada na prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
tojaba Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:19 Teraz mi przyszło do głowy, że gdyby ten związek miał przetrwać, to nie koleżanka nie powinna zadawać pytań mężowi, tylko sobie: Co musiałby zrobić, żebym mu wybaczyła/chciała z nim być. I to samo pytanie powinien skierować do niej wiarołomny mąż: Czy mogę coś teraz zrobić, żebyś mi wybaczyła. Bo inaczej wygląda, że koleżanka szuka winy w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:41 nie potrafię odpowiedzieć, bo sytuacja jest dla mnie mocno abstrakcyjna. nie tyle z powodu zdrady partnera-co z faktu terapii i związku po zdradzie. nie wyobrażam sobie niestety dalszej relacji po takim wydarzeniu, wspólnej terapii i wspólnego zycia jesli doszłby do zdrady-shit happens - to byłoby niestety :sajonara Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:49 Ten terapeuta dziwny jakiś. To faceci zwykle interesują się technicznymi szczegółami zdrady - o to mu chodzi?! Ta pani już postawiła dwa zasadnicze pytania i więcej filozoficznych rozkmin jej nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
healios Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 10:05 Bez sensu na wielu polach. Jak kolezanka bedzie drazyc to moze, po warunkiem ze panu cos strzeli do glowy I postanowi byc szczery, rzeczy ktorych wiedziec nie chce. Zaczynajac od opatrzylas mi sie po ona jest miloscia mojego zycia, ale zostane z Toba z poczucia obowiazku, albo dla innych korzysci. To bzdura ze kochanka nigdy nie jest lepsza, moze byc, na wielu polach. Naprawde kolezanka chce sie tego dowiedziec? I przy okazji ze ma meza idiote ze jej to wszystko mowi? Facet, albo bedzie klamal zeby jej bardziej nie zranic, albo wdepnie ja w podloge mowiac prawde ktorej nie chce uslyszec Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:04 Healios , bardzo mądrze. Zgadzam się z tym co napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:07 No otóż. Ale może tu chodzi o to, że ona ma te pytania zadać a nie ze on ma na nie odpowiedzieć? Ja zadałam kilka pytań i dostałam szczere odpowiedzi. I w sumie się cieszę, bo one były gwoździem do trumny tamtego związku, dzięki nim wiedziałam, że ja niczego ratować na takich gruzach nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:18 Mi parę kobiet również szczerze powiedziało wiele rzeczy , choć głównie na temat swoich motywacji odnosnie zwiazkow z wszelkimi facetami (mnie zgnoić jest dość trudno, poza tym ja nie miałem jakichś wielkich deficytow ktore można by wytykać). Nasiąkłem w wyniku tego wielkim cynizmem i nie kupuję przesłania hitu Zenka Martyniuka "Kochana, wierzę w miłość " 😉 Bo miłość w wydaniu kobiecym jest specyficzna. Ps. Tematu rozwijał nie będę, bo to nie miejsce na takie dywagacje. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:38 opatrzylas mi sie po ona jest miloscia mojego zycia, ale zostane z Toba z poczucia obowiazku, No wtedy bedzie wiedziala ze nie potrzebuje go trzymac dalej. Duzo plusow bo i tak sie zwiazek rozpadnie. Skoro zostaje pan z obowiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:10 1. Czy muszę jeszcze mężowi spakować walizkę, czy mogę wyrzucić rzeczy luzem przez okno? 2. Czy ma tyle honoru żeby w sądzie przyznać, że rozwód jest z jego winy? Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:32 Skoro ma jedno to niech napisze to jedno. Niech nie tworzy nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:38 Jedyne co by mnie interesowało gdybym miała kontynuować związek to: - czy ma pozamałżeńskie dziecko - czy zrobił testy na choroby weneryczne - czy romans jest definitywnie zakończony i jego głowa jest wolna od niej. Po kiego grzyba mi cokolwiek więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
ajajaj_toja Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:39 Bez sensu. Jako zdradzona i rozwiedziona i dająca szansę mężowi jeszcze rok po zdradzie - wiem, że życie po zdradzie sucks. Tego się nie da wymazać, nawet jakby maz już był kochany i najlepszy. To wraca, każda dłuższą nieobecność albo wyłączony telefon to trigger i odpalenie emocji. Życie do bani. Bo jak mozna dzielić życie i ufam komuś kto właśnie udowodnił, że umie najbliższą osobe zdradzić? Niech koleżanka kasę na terapię wykorzysta na poradę u prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 13:01 Jakxmogl zrobić? Samodzielnie. Za kryzys w związku często, NIE zawsze odpowiadają 2 steony). Za zdradę odpowiada ten kto zdradził. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Zdrada -o co zapytać? 09.02.25, 00:16 No i jak teraz sobie wyobrażasz ciąg dalszy? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zdrada -o co zapytać? 09.02.25, 02:01 Czy woli byc otruty czy zastrzelony? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Zdrada -o co zapytać? 09.02.25, 09:54 Miałabym jedno pytanie - dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 00:25 Niech zbiorowa mądrość lepiej nie pomaga. Ona ma zadać takie pytania, na jakie jest gotowa usłyszeć odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 16:30 Przecież to farsa. Ten mąż musiałby być niepospolicie ciężkim idiotą, żeby odpowiadać szczerze na tego typu pytania, a ona naprawdę naiwna, żeby zakładać, że usłyszy prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 09:15 "... Tak bardzo jest w szoku ze nic jej do głowy nie przychodzi poza: jak mogłeś mi to zrobić i w czym ona jest lepsza...." Skoro te pytania jej przychodzą do głowy, to je powinna zadać, a nie pytania z ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 13:30 Koleżanka chodzi na terapię i rozsądnie myśli o rozwodzie, ale za bardzo "jest w szoku", żeby zadawać pytania? No, ja miałabym mnóstwo pytań w takiej sytuacji i oczekiwałabym szczerości. A co do rozwodu z orzekaniem o winie, to jedna z bardziej szkodliwych instytucji. Wyraźny wpływ kk. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 19:19 Dzisiejszy infantylizm bije rekordy. Opowiadać o szczegółach zdrady i w czym ona była lepsza? Facet powie to co żona chce usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 19:33 Może powiedzieć prawdę, ale to jeszcze pogorszy sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś