Dodaj do ulubionych

Zdrada -o co zapytać?

• dekoderka Re: Zdrada -o co zapytać? 07.02.25, 21:54
      Przytulam ☹️
    • demono2004 Re: Zdrada -o co zapytać? 07.02.25, 22:41
      Matko, w zyciu bym nie poszła na to badziewie ,zwane terapią. Wyciaganie kasy z ludzi, dawanie złudnych nadziei.
    • kaki11 Re: Zdrada -o co zapytać? 07.02.25, 22:53
      Szczerze, nie widzę większego sensu zadawania pytań, które same nie przychodzą do głowy tylko poleciły je postronne dziewczyny. Ja będąc z tych którzy nie mówią, że na pewno koniec bo nie wiem jak by było, to myślę, że w takiej sytuacji chciałabym wiedzieć:
      -czy na pewno jeszcze mnie kocha i związku ze mną chce, ale tak od serca a nie bo dzieci/rachunek zysków i strat/przyzwoitość mu podpowiada.
      -ile było w tym uczucia, jakiegoś zakochania poza samym pożądaniem.
      -co myśli, ze było nie tak u nas, że go do tego to popchnęło
      -i jeśli jeszcze tego nie wie, takie techniczne typu kim ona dla niego była (na zasadzie skąd się znali, jaka to zależność) i ile to trwało.
      Inne pytanie, na ile bym była wstanie uwierzyć w odpowiedzi.

• 3-mamuska Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 00:17
        które same nie przychodzą do głowy tylko poleciły je postronne dziewczyny.

Dlaczego? Właśnie w szoku mozna nie pomyśleć. A poczytać przemyśleć i zdać sobie sprawe ze jedne chce sie je zadać inne nie.
        • memphis90 Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 11:33
          A jest jakieś okno czasowe, jak nie zadasz wszystkich pytań 21 lutego 2025 między 17.00 a 18.00, to koniec! Przepadło! 🤔
          • 3-mamuska Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:41
            memphis90 napisała:

> A jest jakieś okno czasowe, jak nie zadasz wszystkich pytań 21 lutego 2025 międ
            > zy 17.00 a 18.00, to koniec! Przepadło! 🤔
            >

Tak przepadlo bo wiesz potem za rok moze sie okazsc ze jednac chce cos wiedziec i dawaj walkowac przepracowany temat na nowo.
            Po to jest terapia aby cos przepracowac i isc dalej.
    • cottonrose Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 05:27
      Mysle, ze zdrada jest z powodu "postepujacej wymiany" partnera/ki - wtedy wczesnie czy pozniej zwiazek sie zakonczy
      Lub z powodu " poniosl mnie melanz".
      Glupi by zatem bylo, zeby fajny zwiazek konczyc bo kogos "ponioslo". A niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto jest pewny, ze nigdy, przenigdy go nie poniesie...
      Przyczyna, ktora spowodowala zdrade determinuje dalsze postepowanie.
      • ritual2019 Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 08:33
        Przyczyna, ktora spowodowala zdrade determinuje dalsze postepowanie.

Tez tak mysle. Dodam tez zs okolicznosci sa istotne, dluzszy romans, ONS, recydywa itp.
    • qrka Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:02
      Jak koleżanka już na wstępie zakłada, "że jak się nie uda to chociaż się rozstana pod opieką terapeuty", to zamiast wydawać kasę na terapię, niech odkłada na prawnika.
    • tojaba Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:19
      Teraz mi przyszło do głowy, że gdyby ten związek miał przetrwać, to nie koleżanka nie powinna zadawać pytań mężowi, tylko sobie: Co musiałby zrobić, żebym mu wybaczyła/chciała z nim być.
      I to samo pytanie powinien skierować do niej wiarołomny mąż: Czy mogę coś teraz zrobić, żebyś mi wybaczyła.

Bo inaczej wygląda, że koleżanka szuka winy w sobie...
    • wapaha Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:41
      nie potrafię odpowiedzieć, bo sytuacja jest dla mnie mocno abstrakcyjna. nie tyle z powodu zdrady partnera-co z faktu terapii i związku po zdradzie. nie wyobrażam sobie niestety dalszej relacji po takim wydarzeniu, wspólnej terapii i wspólnego zycia
      jesli doszłby do zdrady-shit happens - to byłoby niestety :sajonara
    • riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 09:49
      Ten terapeuta dziwny jakiś. To faceci zwykle interesują się technicznymi szczegółami zdrady - o to mu chodzi?! Ta pani już postawiła dwa zasadnicze pytania i więcej filozoficznych rozkmin jej nie potrzeba.
    • healios Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 10:05
      Bez sensu na wielu polach. Jak kolezanka bedzie drazyc to moze, po warunkiem ze panu cos strzeli do glowy I postanowi byc szczery, rzeczy ktorych wiedziec nie chce. Zaczynajac od opatrzylas mi sie po ona jest miloscia mojego zycia, ale zostane z Toba z poczucia obowiazku, albo dla innych korzysci. To bzdura ze kochanka nigdy nie jest lepsza, moze byc, na wielu polach. Naprawde kolezanka chce sie tego dowiedziec? I przy okazji ze ma meza idiote ze jej to wszystko mowi?
      Facet, albo bedzie klamal zeby jej bardziej nie zranic, albo wdepnie ja w podloge mowiac prawde ktorej nie chce uslyszec
      • riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:04
        Healios , bardzo mądrze. Zgadzam się z tym co napisałaś.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:07
        No otóż. Ale może tu chodzi o to, że ona ma te pytania zadać a nie ze on ma na nie odpowiedzieć?
        Ja zadałam kilka pytań i dostałam szczere odpowiedzi. I w sumie się cieszę, bo one były gwoździem do trumny tamtego związku, dzięki nim wiedziałam, że ja niczego ratować na takich gruzach nie chcę.
        • riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:18
          Mi parę kobiet również szczerze powiedziało wiele rzeczy , choć głównie na temat swoich motywacji odnosnie zwiazkow z wszelkimi facetami (mnie zgnoić jest dość trudno, poza tym ja nie miałem jakichś wielkich deficytow ktore można by wytykać). Nasiąkłem w wyniku tego wielkim cynizmem i nie
          kupuję przesłania hitu Zenka Martyniuka "Kochana, wierzę w miłość " 😉 Bo miłość w wydaniu kobiecym jest specyficzna. Ps. Tematu rozwijał nie będę, bo to nie miejsce na takie dywagacje.
      • 3-mamuska Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:38
        opatrzylas mi sie po ona jest miloscia mojego zycia, ale zostane z Toba z poczucia obowiazku,

No wtedy bedzie wiedziala ze nie potrzebuje go trzymac dalej. Duzo plusow bo i tak sie zwiazek rozpadnie. Skoro zostaje pan z obowiazku.
    • zerlinda Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:10
      1. Czy muszę jeszcze mężowi spakować walizkę, czy mogę wyrzucić rzeczy luzem przez okno?
      2. Czy ma tyle honoru żeby w sądzie przyznać, że rozwód jest z jego winy?
    • maszkaroni Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:32
      Skoro ma jedno to niech napisze to jedno. Niech nie tworzy nic na siłę.
    • sueellen Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:38
      Jedyne co by mnie interesowało gdybym miała kontynuować związek to:
      - czy ma pozamałżeńskie dziecko
      - czy zrobił testy na choroby weneryczne
      - czy romans jest definitywnie zakończony i jego głowa jest wolna od niej.

Po kiego grzyba mi cokolwiek więcej?
    • ajajaj_toja Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 12:39
      Bez sensu. Jako zdradzona i rozwiedziona i dająca szansę mężowi jeszcze rok po zdradzie - wiem, że życie po zdradzie sucks. Tego się nie da wymazać, nawet jakby maz już był kochany i najlepszy. To wraca, każda dłuższą nieobecność albo wyłączony telefon to trigger i odpalenie emocji. Życie do bani. Bo jak mozna dzielić życie i ufam komuś kto właśnie udowodnił, że umie najbliższą osobe zdradzić? Niech koleżanka kasę na terapię wykorzysta na poradę u prawnika.
    • vivi86 Re: Zdrada -o co zapytać? 08.02.25, 13:01
      Jakxmogl zrobić? Samodzielnie. Za kryzys w związku często, NIE zawsze odpowiadają 2 steony). Za zdradę odpowiada ten kto zdradził.
    • tania.dorada Re: Zdrada -o co zapytać? 09.02.25, 00:16
      No i jak teraz sobie wyobrażasz ciąg dalszy?
    • engine8t Re: Zdrada -o co zapytać? 09.02.25, 02:01
      Czy woli byc otruty czy zastrzelony?
    • alex_vause35 Re: Zdrada -o co zapytać? 09.02.25, 09:54
      Miałabym jedno pytanie - dlaczego.
    • asia_i_p1 Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 00:25
      Niech zbiorowa mądrość lepiej nie pomaga. Ona ma zadać takie pytania, na jakie jest gotowa usłyszeć odpowiedź.
      • m_incubo Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 16:30
        Przecież to farsa.
        Ten mąż musiałby być niepospolicie ciężkim idiotą, żeby odpowiadać szczerze na tego typu pytania, a ona naprawdę naiwna, żeby zakładać, że usłyszy prawdę.
    • furiatka_wariatka Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 09:15
      "... Tak bardzo jest w szoku ze nic jej do głowy nie przychodzi poza: jak mogłeś mi to zrobić i w czym ona jest lepsza...."

Skoro te pytania jej przychodzą do głowy, to je powinna zadać, a nie pytania z ematki.
    • wena-suela Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 13:30
      Koleżanka chodzi na terapię i rozsądnie myśli o rozwodzie, ale za bardzo "jest w szoku", żeby zadawać pytania? No, ja miałabym mnóstwo pytań w takiej sytuacji i oczekiwałabym szczerości. A co do rozwodu z orzekaniem o winie, to jedna z bardziej szkodliwych instytucji. Wyraźny wpływ kk.
    • figa_z_makiem99 Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 19:19
      Dzisiejszy infantylizm bije rekordy. Opowiadać o szczegółach zdrady i w czym ona była lepsza? Facet powie to co żona chce usłyszeć.
      • riki_i Re: Zdrada -o co zapytać? 10.02.25, 19:33
        Może powiedzieć prawdę, ale to jeszcze pogorszy sytuację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka