lalkaika 14.03.25, 20:56 Widzę co się dzieje w Pozzuoli itp. Jest forumka , która bardzo lubię czytać. Czy was dotknęło? Bo podobno cały sud odczuwa. Koszmar. My mamy za to Red alert powódź. Emilia Romagna . Juz przerabialiśmy w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arista80 Re: Włoszki 14.03.25, 21:06 Ja pisze z Umbrii na granicy z Toskania. U mnie pada ale poki co powodzi nie ma. Od czasu do czasu dostaje powiadomienia o alarmie żółtym z powodu silnych wiatrów. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Włoszki 14.03.25, 21:09 U mnie jest cały czas żółty, ale teraz zamiast wiatru jest ryzyko wystąpienia burz. Ale póki co wszystko działa. Dzieci były normalnie w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Włoszki 14.03.25, 21:14 Nie że panikuie ,ja mieszkam w miejscu gdzie zawsze powódź przechodzi bokiem. I mamy tfu tfu pod ręką szpital i wszystko. Ale gente che sta' addosso fiumi.. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Włoszki 14.03.25, 21:06 Jest też mało ale,kto nie zna Neapolu to nie wie. Chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Włoszki 14.03.25, 21:10 W Neapolu czujemy tylko boczną falę gdy jest powyżej 4, do tej pory było to dwa razy. Natomiast jeśli wybuchnie to pewnie będzie kiepsko, na razie zapewniają, że nie ma sygnałów, że magma wędruje w stronę powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Włoszki 14.03.25, 21:17 Właśnie o tobie myślę. To podpada pod stalking? Jeśli nie to trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Włoszki 14.03.25, 21:29 Świetnie i tak trzymać. Napiszę to teraz, najbardziej się boję trzęsienia ziemi. Wody i ognia też,ale dają ci ten cm ,że coś zrobisz , się obronisz. Ju Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Włoszki 14.03.25, 21:33 A jak jest terremoto to .. Zeszłym razem złapałam dziecko za fraki i na dwór. Byle dalej od budowy,i na ziemię a ja na nia Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Włoszki 14.03.25, 21:47 przepio napisała: > A co się dzieje w okolicach Neapolu? Ol, już wiem- odczuwalne trzęsienie ziemi. Współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Włoszki 14.03.25, 21:59 Pod Rzymem zero deszczu.. wczoraj kilka kropel napadalo i to by było na tyle. Tylko wiatr i tak szaro.. Ale niby od poniedziałku wraca słońce! Odpowiedz Link Zgłoś