Dodaj do ulubionych

Buty w pracy

• azalee Re: Buty w pracy 03.04.25, 15:57
      Nie zmieniam i nigdy nie zmienialam.
    • iberka Re: Buty w pracy 03.04.25, 16:45
      Nie zmieniam. Noszę wygodne buty, zawsze skórzane, oddychające, nie cisnące etc. Polecam.
      W domu zdejmuję i żadnych dramatów nie ma.

W niektórych pokojach buty zmieniane widzę i np.biegi w szpilkach wysadzanych cyrkoniami albo w skórzanych laczkach prosto z targu od górala 🤦. Do tego skarpetki i jest "uroczo".
    • kaki11 Re: Buty w pracy 03.04.25, 18:48
      Nie zmieniam. Nie mamy drescodu więc spokojnie jak chcę mogę biegać cały dzień w sandałach czy adidasach, chociaż też w półbutach na obcasach czy w botkach, zależy co pasuje mi do stroju. Budów nie wygodnych zwyczajnie nie kupuję, nie mam w biurze specjalnie gorąco więc absolutnie po powrocie do domu nie mam dramatu. W pracy przebieram buty tylko na chwilę, kiedy chcę/muszę wejść na halę produkcyjną, i tam muszę mieć specjalne obuwie ochronne.
    • mama-ola Re: Buty w pracy 03.04.25, 18:53
      Zmieniam.
    • purchawkapuknieta Re: Buty w pracy 03.04.25, 19:34
      Mam własny pokój. Albo zmieniam, albo siedzę bez butów.
    • 00zxc00 Re: Buty w pracy 04.04.25, 13:11
      Oczywiście że zmieniam i oczywiście że w pracy biurowej chodzę w butach na obcasach jak większość kobiet. Nie muszą to być 12cm szpilki. Ematki oczywiście żyją w alternatywnej rzeczywistości gdzie w biurze nosi się adidasy, trampki i klapki albo chodzi na boso.
      • sitniczek Re: Buty w pracy 04.04.25, 14:38
        Bez przesady z tymi ematkami na obcasach..
        Ja nie wyobrażam sobie przyjść w zimowych butach, choćby najwygodniejszych i najzdrowszych i być w nich cały dzień. A gdzie machanie paluszkami i gimnastyka stopy? Do pracy mam blisko, mogę przyjść w obcasach, ale całego dnia bym nie wytrzymała. Przy pracy siedzącej nogi też i puchną, przejście na drugi koniec firmy nie załatwia sprawy.. A km jest sporo. I pięter moc.. Mam swoje koturny i pomykam.. A chodzę szybko.. Za szybko..
      • iberka Re: Buty w pracy 04.04.25, 15:40
        No ja chodzę w sneakersach i tak chodzi większość. "lakiereczki" i obcasiki ma dyrektor oraz prezydenci wink
      • 152kk Re: Buty w pracy 04.04.25, 16:55
        Nie wiem w jakich biurach pracujesz, ale obecnie nawet w ministerstwach urzędniczki wyższego szczebla np. dyrektorki departmentów, na oficjalne spotkania przychodzą w trampkach czy innych sneakersach. Klapek i na boso rzeczywiście nie zarejestrowalam..Może nie na takie spotkania, gdzie prasa się pojawia, ale wewnętrzne, robocze, jak najbardziej. Nie musi to się każdemu podobać, ale moda i obyczaje się zmieniają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka