iberka Re: Buty w pracy 03.04.25, 16:45 Nie zmieniam. Noszę wygodne buty, zawsze skórzane, oddychające, nie cisnące etc. Polecam. W domu zdejmuję i żadnych dramatów nie ma. W niektórych pokojach buty zmieniane widzę i np.biegi w szpilkach wysadzanych cyrkoniami albo w skórzanych laczkach prosto z targu od górala 🤦. Do tego skarpetki i jest "uroczo". Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Buty w pracy 03.04.25, 18:48 Nie zmieniam. Nie mamy drescodu więc spokojnie jak chcę mogę biegać cały dzień w sandałach czy adidasach, chociaż też w półbutach na obcasach czy w botkach, zależy co pasuje mi do stroju. Budów nie wygodnych zwyczajnie nie kupuję, nie mam w biurze specjalnie gorąco więc absolutnie po powrocie do domu nie mam dramatu. W pracy przebieram buty tylko na chwilę, kiedy chcę/muszę wejść na halę produkcyjną, i tam muszę mieć specjalne obuwie ochronne. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Buty w pracy 03.04.25, 19:34 Mam własny pokój. Albo zmieniam, albo siedzę bez butów. Odpowiedz Link Zgłoś
00zxc00 Re: Buty w pracy 04.04.25, 13:11 Oczywiście że zmieniam i oczywiście że w pracy biurowej chodzę w butach na obcasach jak większość kobiet. Nie muszą to być 12cm szpilki. Ematki oczywiście żyją w alternatywnej rzeczywistości gdzie w biurze nosi się adidasy, trampki i klapki albo chodzi na boso. Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Buty w pracy 04.04.25, 14:38 Bez przesady z tymi ematkami na obcasach.. Ja nie wyobrażam sobie przyjść w zimowych butach, choćby najwygodniejszych i najzdrowszych i być w nich cały dzień. A gdzie machanie paluszkami i gimnastyka stopy? Do pracy mam blisko, mogę przyjść w obcasach, ale całego dnia bym nie wytrzymała. Przy pracy siedzącej nogi też i puchną, przejście na drugi koniec firmy nie załatwia sprawy.. A km jest sporo. I pięter moc.. Mam swoje koturny i pomykam.. A chodzę szybko.. Za szybko.. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Buty w pracy 04.04.25, 15:40 No ja chodzę w sneakersach i tak chodzi większość. "lakiereczki" i obcasiki ma dyrektor oraz prezydenci Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Buty w pracy 04.04.25, 16:55 Nie wiem w jakich biurach pracujesz, ale obecnie nawet w ministerstwach urzędniczki wyższego szczebla np. dyrektorki departmentów, na oficjalne spotkania przychodzą w trampkach czy innych sneakersach. Klapek i na boso rzeczywiście nie zarejestrowalam..Może nie na takie spotkania, gdzie prasa się pojawia, ale wewnętrzne, robocze, jak najbardziej. Nie musi to się każdemu podobać, ale moda i obyczaje się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś