Dodaj do ulubionych

Marta 😍

12.04.25, 07:37
www.pudelek.pl/83-letnia-martha-stewart-zachwyca-mlodzienczym-i-odmienionym-wygladem-na-instagramie-czy-starzejesz-sie-wstecz-7144905097964512a
Za chwilę nie będzie starych twarzy!
A Wam jak się podoba i do czego się przyczepicie?
Obserwuj wątek
    • tanebo0001 Re: Marta 😍 12.04.25, 07:42
      Zadziwia mnie co potrafi photoshop...
      • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 07:55
        Raczej chirurg. Na jej insta są inne, niepozowane fotki.
        • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 13:16
          Ale wiesz że na insta standardem są filtry, czy pozowane zdjęcie czy nie, nie ma nic do filtrów. I potem jest jak ze zdjęciami Madonny czy Very Wang - idealny przykład insta vs rzeczywistość.

Chodziłam na brwi i rzęsy do polskiej kosmetyczki w NL, ma ona swój prywatny i firmowy profil na instagramie, na zdjęciach bardzo ładna dziewczyna i zgrabna dziewczyna, co prawda nie mój styl bo za bardzo „zrobiona” czyli powiększone usta, firanka rzęs, mocny makijaż, ale zawsze „dobrze” ubrana, fotki z odpicowanego dużego domu, gabinetu, knajp czy BMW.

Na żywo jej nie poznałam, niewysoka szara myszka, kiepskie włosy, krzywe nogi, 3 pokojowe mieszkanie socjalne i mąż budowlaniec bez przednich zębów. Gabinet czysty ale to maleńki pokój w mieszkaniu a na fotkach jak profesjonalne studio kosmetyczne, a

Jeżeli kosmetyczka z Pcimia jest w stanie zbudować cały profil na instagram to co dopiero Marta Steward i wyretuszowane fotki żeby wyglądać młodziej.

Chyba nie zrobiła liftingu szyi bo zadziera głowę na wszystkich zdjęciach żeby nie było widać zmarszczek.
          • tania.dorada Re: Marta 😍 12.04.25, 15:29
            Kiedyś pracowałam przy artykule o operacjach plastycznych i miałam wyszukać zdjęcia konkretnej mega gwiazdy o której było z grubsza wiadomo co sobie zrobiła z konkretna częścią ciała (nie twarzy), „przed” i „po”. Chyba przez tydzień przekopywałam wszystkie agencje i nie było opublikowanego ani jednego zdjęcia w którym ta część przed zmianą nie była jakoś zasłonięta - albo upozowaniem, albo jakimś szalem, musieliśmy zmienić na inną mega gwiazdę która miała na to wywalone.
    • tanebo0001 Re: Marta 😍 12.04.25, 07:43
      Grafik płakał jak retuszował?
    • dreg13 Re: Marta 😍 12.04.25, 07:52
      A potem widuję tych ludzi na żywo…
      Akurat nie Martę, oczywiscie, ale innych. I jeszcze takich filtrów nie wymyślono, żeby działały w realu.
    • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 07:55
      A Ty nie byłaś niedawno cool, zen, pogodzona z przemijaniem itp? Znowu Ci się odmieniło?
      I będą stare twarze, bo niewielu będzie stać na liftingi i całą resztę. Inni nie zechcą tak dużej chirurgicznej ingerencji.
      • homohominilupus Re: Marta 😍 12.04.25, 07:59
        Przecież szell dawno już zaczęła zbierać na lifting.
      • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 08:14
        Co ma cool zen do zachwytu twarzą drugiego człowieka? Czy generalnie pięknem?
        Raczej wpisuje się w sens.
        Marta wygląda rewelacyjnie.
        • marta.graca Re: Marta 😍 12.04.25, 08:48
          Serio zachwyca cię ktoś po serii operacji plastycznych? I jeszcze pisanie o pięknie w tym kontekście, paradne.
          • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 09:40
            Uważam, że wygląda pięknie.
            • memphis90 Re: Marta 😍 12.04.25, 13:05
              Na zalinkowanym zdjęciu wygląda 100% jak Jane Fonda, więc solidne filtry były grane (oprócz zabiegów).
              • tania.dorada Re: Marta 😍 12.04.25, 15:35
                No właśnie, Martha jest Polką i zawsze to było widać a na tym zdjęciu wygląda jak Amerykanka.

Niemniej wygląda tu młodziej i lepiej od 27-letniej Karoline Leavitt która swoją twarz cheerleaderki przerobiła trochę w Michaela Jacksona (nie uważam ze to nobliwe jeździć po kobietach i ich urodzie, ale Karoline jako osoba sprawia ze zbiera mi się na wymioty i nie mam dla niej dobrego słowa).
                • obrus_w_paski Re: Marta 😍 13.04.25, 00:26
                  Karoline Leavitt Ta od białego domu?! Ma 27 lat?! Wygląda na jakieś dobre 50!!! Ale na Jacksona nie wygląda
            • m_incubo Re: Marta 😍 12.04.25, 18:08
              Oczywiście, że tak uważasz.
          • taje Re: Marta 😍 12.04.25, 10:25
            A dlaczego nie można niby być pięknym po operacjach plastycznych? Nie ma znaczenia, czy ktoś jest „naturalnie” piękny, ważny efekt końcowy. Operacja bywają udane i nieudane, i po tych udanych jak najbardziej można pięknie wyglądać.
            • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:18
              taje napisała:

> A dlaczego nie można niby być pięknym po operacjach plastycznych?
              >
              Bo piękno to rzecz względna. Nie ma czegoś takiego jak "wyglądać pięknie". Ktoś może ci się podobać po operacjach plastycznych bo masz jakiś kanon urody który uważasz za piękny. Ktoś inny może uważać że każda operacja plastyczna niszczy twój naturalny wygląd więc nie może cię uczynić piękną.
            • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 13:20
              Też nie rozumiem, jeżeli ktoś chce i ma środki i będzie czuł się lepiej to wszystko jest dla ludzi, nie rozumiem tych dyskusji że operacje plastyczne to nie, botoks widać bo zamrożone twarze, medycyna estetyczna to pomyłka.
              Jak długo się nie przesadzi to oczywiście że można być pięknym i przed i po operacjach plastycznych.
              Jakoś nikt nie komentuje twarzy Brada Pitta czy Toma Cruisa że nie wyglądają na panów po 60tce. U nich to zapewne natura i dieta 😂
              • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:24
                andace napisała:

> Jakoś nikt nie komentuje twarzy Brada Pitta czy Toma Cruisa że nie wyglądają na
                > panów po 60tce. U nich to zapewne natura i dieta 😂

Rzeczywiście, nikt tego nie komentuje. Sama jedna na świecie to zauważyłaś i bogu dzięki że publicznie o tym powiedziałaś.
                • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 14:53
                  Nie zauważyłam żeby ma ematce były kilometrowe wątki o liftingu Pitta czy Toma, że świetnie wyglądają i tak naturalnie jak na swój wiek.
                  Oczywiście że w sieci sa dyskusje o operacjach obu panów, co wyszło, co nie wyszło etc.
              • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 13:50
                andace napisała:

> Jak długo się nie przesadzi to oczywiście że można być pięknym i przed i po ope
                > racjach plastycznych.
                >

I tu wchodzi kwestia, co to znaczy "się przesadzi".
                Każdy będzie miał ten punkt w innym miejscu.
                Ale popaplać sobie możemy.

Ps. Brad Pitt wygląda świetnie po liftingu.
                • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 14:23
                  primula.alpicola napisała:

> Ps. Brad Pitt wygląda świetnie po liftingu.

Brad Pitt nie miał żadnego liftingu. Przestań już pisać, że każdy naciąga sobie twarz. Pitt ma dopiero 61 lat, to nie jest u faceta wiek na lifting. Pitt ostrzyknął sobie jedynie gębę, widać wyraźnie, że stała się bardziej okrągła i wygładziły się przez to zmarszczki na policzkach. Moim zdaniem wygląda przez to fatalnie, jakby miał obrzęki. Stał się pucołowaty jak Leonardo Di Caprio z nadwagą. Jak komuś podobają się takie twarze, to ma już faktycznie tym kretyńskim medialnym trendem do gładkiej twarzy wygładzone zwoje mózgowe. Ze zmarszczkami i szczuplejszą twarzą wyglądał bardziej cool.
                  Na drugim zdjęciu ma jeszcze zmarchy, sto razy bardziej na plus.
                  • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 14:35
                    Snake, bo lifting teraz nie polega na wyeliminowaniu wszystkich zmarszczek i naciągnięciu skóry na maksa.

To nie zmarchy postarzają.
                    • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 15:02
                      pffpffpff napisał:

> Snake, bo lifting teraz nie polega na wyeliminowaniu wszystkich zmarszczek i na
                      > ciągnięciu skóry na maksa.
                      >
                      > To nie zmarchy postarzają.

Nie chcę nawet wiedzieć na czym polega dzisiaj lifting. W każdy razie Pitt wygląda po tym czymś gorzej niż przed. Biedna ofiara losu. Za 15 lat będzie wyglądał jak Mickey Rourke i nikt nawet nie będzie się dziwił, bo takich zombie będą całe brygady.
                    • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:04
                      Właśnie, dobry lifting nie polega na zrobieniu z 50 latki Chinki ze skośnymi oczami, plus zrobienie policzków jak u matrioszki i kaczego dzioba, bo czasem oglądam na instagramie "dzieła" niektórych lekarzy. Dobry lifting polega na odmłodzeniu w taki sposób, żeby ktoś starzejący się brzydko, bo ma tyłozgryz i chomiki na przykład wyglądał młodziej, lepiej, atrakcyjniej. Dobry zabieg na powieki też wygląda dobrze u kobiet z dużymi przepuklinami i nawisami skórnymi, a nie na zrobieniu bez potrzeby chińskich oczek. Wg mnie dzisiejsza moda polegająca na pompowaniu policzków i kaczych dziobów nie dodaje urody.
                      • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 15:22
                        figa_z_makiem99 napisała:

> Właśnie, dobry lifting

Nie ma czegoś takiego jak "dobry lifting". Lifting to lifting, po tym wygląda się inaczej i zwykle wcale nie lepiej. Dziwnie, sztucznie, absurdalnie. Nawet jak technika dziś jest lepsza i jest mniej strasznych wypadków ala twarz Mickeya Rourke, Sylvestra Stallone, albo pięć dziur w nosie u Michaela Jacksona. Tom Cruise też będzie wyglądał niedługo jak zombie. Możesz pisać co chcesz, nie przekonasz mnie. I właśnie męskie przykłady są najlepsze, bo od takich zliftowanych facetów odrzuca totalnie. To już całkowity brzydal Jack Nicholson, albo przeorany Robert Redford wyglądają lepiej. I tak samo odrzuca pewnie facetów od zrobionych kobiet.

• anajustina Re: Marta 😍 12.04.25, 15:22
                          Paul Newman też miał lifting dwa razy i wyglądał ok.
                          • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 15:25
                            anajustina napisała:

> Paul Newman też miał lifting dwa razy i wyglądał ok.

No właśnie, że wcale nie. Ta sama nienaturalność i twarz jak napuchnięta.
                            • anajustina Re: Marta 😍 12.04.25, 15:28
                              Faktycznie, szkoda.
                        • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 16:27
                          Wg ciebie nie ma "dobrego liftingu" i rozmiaru 34. Wszystkich w swoim zacietrzewieniu porównujesz do siebie i dostajesz pierdolca z powodu przemijania. A potem okazuje się przypadkiem, że nosisz rozmiar biustonosza 80 w obwodzie, a kobieta do której się rzucałaś 65. Na szczęście twoje zdanie mi lata.
                          • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 16:41

> Wg ciebie nie ma "dobrego liftingu" i rozmiaru 34.

OJP. Niedawno miałaś 36, teraz już 34? Uważaj byś nie zniknęła. big_grin
                            I pierdolca z powodu przemijania to mają te biedne ofiary medycyny estetycznej, a na pewno nie ja. W Hoolywoodzie to jeszcze gładka gęba może podnieść szansę na dobrą rolę, ale normalna Kowalska? Zresztą nawet w Hoolywoodzie mając forsy jak lodu można zrobić z siebie pośmiewisko, patrz atrakcyjna kiedyś Meg Ryan, czy Melanie Griffith, dziś obie z gębą jokera, albo katastrofalne próby z botoksem u Nicole Kidman. Kidman nie ma jeszcze 60 a wygląda jak alkoholiczka po odwyku. Obrzmiała, napompowana twarz. I ani miesiąca młodsza.
                            • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 16:53
                              Jeezuuu… tradycyjnie wątek na temat wyglądu skręcił w stronę szamba 🙄

Szkoda sad bo MS taka ładna się zrobiła.
                            • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 16:56
                              Nigdy tutaj nie pisałam, że mam rozmiar 36 smile I nie pokazuj ostrzykniętej i zbotoksowanej Kidman, bo nie ma to nic wspólnego z dobrym liftingiem babciu snake, jeszcze można znaleźć post z opisem rozmiaru twojego biustonosza i stopy. Zaraz wrzucisz zdjęcie z bobrem sprzed 20 lat z zorki5. Można znaleźć smaczki jak zakręcasz kaloryfery z oszczędności, pracujesz niby na 1/100 etatu, wyjechałaś z pipidówy z Polski B do Niemiec i mąż ci pokazał prawdziwy świat, oraz nosisz siaty w rękach a mąż prawi ci komplementy, że jesteś "silna". Stąd nienawiść do tego co nieosiągalne. A teraz nie zaśniesz smile
                              • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:59
                                A to noszenie zakupów wyklucza zrobienie operacji? Też noszę siaty w rękach
                            • jolie Re: Marta 😍 12.04.25, 17:05
                              snakelilith napisała:

> Zresztą nawet w Hoolywoodzie mając forsy
                              > jak lodu można zrobić z siebie pośmiewisko, patrz atrakcyjna kiedyś Meg Ryan,
                              > czy Melanie Griffith, dziś obie z gębą jokera, albo katastrofalne próby z botok
                              > sem u Nicole Kidman. Kidman nie ma jeszcze 60 a wygląda jak alkoholiczka po od
                              > wyku. Obrzmiała, napompowana twarz. I ani miesiąca młodsza.

Ale Kidman po tych pierwszych przeróbkach, gdy była dużo młodsza, wyglądała rewelacyjnie. Wyprostowane włosy też jej imo służą. Teraz wiek zrobił jednak swoje, a i każdy chirurg - plastyk i lekarz medycyny estetycznej potwierdzi, że poprawki uzależniają i u pewnej grupy pacjentów tak właśnie będzie - będą przychodzić ciągle po więcej.
                              • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 20:19
                                jolie napisała:

> Ale Kidman po tych pierwszych przeróbkach, gdy była dużo młodsza, wyglądała rew
                                > elacyjnie.

Moim zdaniem wcale nie wyglądała lepiej, a wyglądała ciągle dobrze, bo to z natury piękna kobieta, która w wieku lat 45 nie potrzebowała żadnej korektury. I tak właśnie jest, że kiedyś tam w okolicach 50 naturalne starzenie się daje kopa, ale na boginię, ona jest w moim wieku i ja nie wiem, czy tych kilka mimicznych zmarszczek pokazujących że człowiek się od czasu do czasu uśmiechał jest gorszych niż to co ona sobie zrobiła. Jak ona chce wyglądać za 5 albo 10 lat, skoro już dziś wygląda tak groteskowo?
                                I oczywiście, cała masa kobiet zapiera się, że one to nigdy nie przesadzą, albo lekarz im tego nie zrobi, ale to zwykle są jeszcze młode kobiety, które wstrzykują sobie ciut botoksu i robią jakąś mezo by w wieku lat 40 wyglądać jak 35 i nie zdają sobie sprawy, że w pewnym wieku to nie wystarczy
                                • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 01:59

> Moim zdaniem wcale nie wyglądała lepiej, a wyglądała ciągle dobrze, bo to z nat
                                  > ury piękna kobieta, która w wieku lat 45 nie potrzebowała żadnej korektury.

Mnie się podobała po poprawkach około trzydziestki - likwidacja uśmiechu dziąsłowego, delikatnie powiększone usta, pewnie podniesienie brwi. To nie były działania odmładzajace bo była młoda. I na tym powinna poprzestać, ewentualnie zrobić po pięćdziesiątce lifting jak większość starzejących się z honorem aktorek.

I t
                                  > ak właśnie jest, że kiedyś tam w okolicach 50 naturalne starzenie się daje kopa
                                  > , ale na boginię, ona jest w moim wieku i ja nie wiem, czy tych kilka mimicznyc
                                  > h zmarszczek pokazujących że człowiek się od czasu do czasu uśmiechał jest gors
                                  > zych niż to co ona sobie zrobiła. Jak ona chce wyglądać za 5 albo 10 lat, skoro
                                  > już dziś wygląda tak groteskowo?

No niestety, jest już dramatycznie źle. Chyba już Marta wygląda lepiej.

> I oczywiście, cała masa kobiet zapiera się, że one to nigdy nie przesadzą, albo
                                  > lekarz im tego nie zrobi, ale to zwykle są jeszcze młode kobiety, które wstrzy
                                  > kują sobie ciut botoksu i robią jakąś mezo by w wieku lat 40 wyglądać jak 35 i
                                  > nie zdają sobie sprawy, że w pewnym wieku to nie wystarczy

I większość nie przesadza. Chyba po prostu zdają sobie sprawę że mezo, stymulujące lasery czy ewentualnie oszczędnie dozowany botoks wystarczą dokładnie na odmłodzenie się o 5 lat (w wyjątkowych sytuacjach 10). Czyli potem w wieku 55 lat wyglądać na 50, 60 na 55. Większość kobiet korzystających z m.e. to nie fantastki.
                                • anajustina Re: Marta 😍 13.04.25, 08:11
                                  Przecież ona w wieku 45 lat to był jeden wielki botoks.
                    • aandzia43 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:49
                      pffpffpff napisał:

> Snake, bo lifting teraz nie polega na wyeliminowaniu wszystkich zmarszczek i na
                      > ciągnięciu skóry na maksa.
                      >
                      > To nie zmarchy postarzają.

Zgadzam się. Dobry lifting nie zmienia wyrazu twarzy i na pewno nie sprawia że jest naciągnięta czy opuchnięta. I nie widać tego słynnego "coś tu było robione z twarzą". Chyba ze śledzi się skrupulatnie czyjąś twarz na przestrzeni lat.
                  • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 14:41
                    snakelilith napisała:

> Przestań już pisać, że każdy naciąga sobie
                    >

Ja..?
                    • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 14:58

> Ja..?

No tak, ty. Ciągle piszesz przecież, że ktoś tam zrobił sobie to, czy tamto, choć nie ma na to żadnych dowodów, bo jak najbardziej istnieją kobiety, czy faceci, którzy w wieku 50 plus wyglądają ok i to bez żadnych zabiegów. Czytając jednak te wątki na forum ma się wrażenie, że każda kobieta już w wieku lat 40 plus jest styrana, zniszczona, nadgryziona zębem czasu i bez botoksu, kwasu, mezo, liftingu i bóg wie co jeszcze, straszy starą gębą. Masa kobiet w to wierzy i już w młodym wieku zaczyna "inwestować w siebie" znaczy w te wszystkie cuda na kiju, a efektem są straszliwe, groteskowe wizaże. I jeszcze potem nawet napisać nie można, że to wygląda źle.
                      • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 15:00
                        Co ma 40-letnia kobieta do 60-letniego alkoholika?
                      • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 15:06
                        snakelilith napisała:

> primula.alpicola napisała:
                        >
                        >
                        > > Ja..?
                        >
                        > No tak, ty. Ciągle piszesz przecież, że ktoś tam zrobił sobie to, czy tamto, ch
                        > oć nie ma na to żadnych dowodów,

Naprawdę, ja ciągle to piszę?
                        • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 15:10

> Naprawdę, ja ciągle to piszę?

Wystarczająco często, bym sobie właśnie zapamiętała, że wiesz dokładnie co kto sobie zrobił, tak jakbyś znała te osoby prywatnie.
                          • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 15:13
                            snakelilith napisała:

>
                            >
                            > > Naprawdę, ja ciągle to piszę?
                            >
                            > Wystarczająco często, bym sobie właśnie zapamiętała, że wiesz dokładnie co kto
                            > sobie zrobił, tak jakbyś znała te osoby prywatnie.

Sądzę, że z kimś mnie pomyliłaś.
                            • jolie Re: Marta 😍 12.04.25, 15:20

>
                              > Sądzę, że z kimś mnie pomyliłaś.

Ze mną? 😛
                              • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 15:30
                                jolie napisała:

>
                                >
                                > >
                                > > Sądzę, że z kimś mnie pomyliłaś.
                                >
                                > Ze mną? 😛

No właśnie? Albo geez_luize, ona jest chyva z branży, i rozpoznaje te rzeczy?
                                • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 16:30

> No właśnie? Albo geez_luize, ona jest chyva z branży, i rozpoznaje te rzeczy?

Geez_luize niczego nie rozpoznaje, tylko pisze ciągle te same brednie, że jak coś widać, to znaczy, że to był zły zabieg, a tych dobrych nie widać. I miliony takich cudnie zrobionych chodzą po ulicach i nikt tego nie zauważa. Jeszcze raz, brednie, brednie i jeszcze raz brednie. Każdy zabieg jest widoczny i większość nie na korzyść. Nawet wyprasowne "delikatnie" czoło jest widoczne, bo zwykle nie pasuje do reszty. Ale jak ktoś w tym pracuje i ciągle z takimi ludźmi przebywa, to traci kompletnie oko dla naturalnej estetyki. A potem mamy zdjęcia celebrytek na pudelku, których nikt nie rozpoznaje, bo w pewnym wieku wszystkie wyglądają jak jeden klon i różnią się tylko kolorem włosów.
                                  • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 16:35
                                    Widoczna to jest desperacja starzejącej się 60 latki, która nie potrafi zaakceptować siebie i dostaje pierdolca, obrzydza sobie wszystko co jest dla niej nieosiągalne. Takie zachowanie świadczy również o starzeniu się umysłu i zamykaniu w swoim świecie, który dla innych jest śmieszny. Jak Don Kichot walczący z wiatrakami smile
                                    • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:37
                                      Przecież to jest dla każdego osiągalne, kliniki medycyny estetycznej są powszechnie dostępne
                                      • figa_z_makiem99 [...] 12.04.25, 16:45
                                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                        • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:48
                                          Snake ma forsy jak lodu i jak będzie chciała to sobie zrobi lifting, prędzej niż Ty. Śmieszne jest przekonanie że jak ktoś jest czemu przeciwny to dlatego że go nie stać. Takie podejście świadczy o wąskich horyzontach. A rozmiar 34 to żadne powód do dumy i cel do dążenia. Nie jest w niczym lepszy od 38
                                          • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 17:07
                                            Tak, snake ma forsy jak lodu i nazywa cię starym indianinem z powodu sympatii. Ale ja was lubię, pomimo, że z jakiegoś powodu dostajecie na moim punkcie pierdolca, to z sympatii, czy z zawiści? smile
                                            • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 17:09
                                              Snake mnie organicznie nie znosi ale nijak w logiczny sposób nie wynika z tego że jest biedna 😀 Jest zdecydowanie zamożniejsza ode mnie, po prostu ją wybitnie wkur…
                                              • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 17:11
                                                Lubię cię czasem odblokować głuptasku i tak zawsze piszesz pod moimi postami, a dziś będziecie obydwie miały trochę żeru. Miłego wieczoru.
                                                • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 17:13
                                                  Nie dziwię się że mnie nazywasz głuptaskiem, to z zazdrości, że mój intelekt jest dla ciebie niedostępny. Co tłumaczy dlaczego pani programistka potrzebuje męża żeby się utrzymać 😀
                                                  • pursuedbyabear Re: Marta 😍 12.04.25, 17:21
                                                    Boshe, dawno nie było walki w kisielu... No liczę na was, drogie panie, mam przed sobą długi wieczór nad nudną pracą.
                                                  • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 17:26
                                                    A jak zrobiłam ten lifting gru.u, bo dziś będę błyszczała jak milion dolarów wieczorem smile
                                              • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 17:12
                                                Bo ja będę miała ciężki wieczór i musiałam się trochę nakręcić.
                                                • gru.u [...] 12.04.25, 17:14
                                              • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 20:27
                                                gru.u napisała:

> Snake mnie organicznie nie znosi ale nijak w logiczny sposób nie wynika z tego
                                                > że jest biedna 😀 Jest zdecydowanie zamożniejsza ode mnie, po prostu ją wybitni
                                                > e wkur…

Raz się z tobą zgodzę gru. big_grin Jest dokładnie tak jak piszesz. Gwoli sprawiedliwości dodam jednak, że nie ja nazwałam cię Indianinem, a był to komentarz kogoś innego w tym sławetnym fitnesowym wątku. Figa jak zwykle coś tam nonsensowo jąka, nawet nie wiem, po co ja jej odpowiadałam.
                                        • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 16:50
                                          Oooj…
                                    • m_incubo Re: Marta 😍 13.04.25, 12:23

> Takie zachowanie świadczy również o starzeniu się umysłu i zamykaniu
                                      > w swoim świecie, który dla innych jest śmieszny. Jak Don Kichot walczący z wiat
                                      > rakami smile

Jedno szczęście, że tobie starzenie się umysłu z całą pewnością nie grozi big_grin
                                  • aandzia43 Re: Marta 😍 12.04.25, 16:58
                                    "Nawet wyprasowne "delikatnie" czoło jest widoczne, bo zwykle nie pasuje do reszty."

Wyprasowane czoło nie pasuje do reszty gdy reszta jest już pomarszczona. Kobieta niestara z jędrną skórą twarzy z botoksem na lwią zmarszczkę czy bruzdy na czole wygląda normalnie. No ale mamy mistrzów igły i znawców anatomii i mamy uczniów czarnoksiężników czyli małpy z brzytwą.
                                    • snakelilith Re: Marta 😍 12.04.25, 20:36
                                      aandzia43 napisała:

> Wyprasowane czoło nie pasuje do reszty gdy reszta jest już pomarszczona. Kobiet
                                      > a niestara z jędrną skórą twarzy z botoksem na lwią zmarszczkę czy bruzdy na cz
                                      > ole wygląda normalnie.

Kobieta NIESTARA wygląda zwykle młodo i bez botoksu. Często nie robi żadnej różnicy i otoczenie nawet nie zauważa, że lwia zmarszczka była i zniknęła. Ale tu mowa jest o kobietach 50 plus, a tu mamy inne oznaki starzenia się, związane ze zmianą owalu, jędrności tkanek i surowszego wyrazu twarzy. Przy takiej twarzy sztucznie wygładzone czoło wygląda nawet karykaturalnie, a lifting robi, że nie wygląda się jak własna młodsza wersja, a ktoś inny.
                                      • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 01:44

> Kobieta NIESTARA wygląda zwykle młodo i bez botoksu. Często nie robi żadnej róż
                                        > nicy i otoczenie nawet nie zauważa, że lwia zmarszczka była i zniknęła.

Potężna lwia zmarszczka czy bruzdy na czole postarzają wyraźnie kobietę 30-50 chociaż reszta ciągle jędrna. Brak tych bruzd odmładza i nie robi efektu niewspółmierności z innymi częściami twarzy. Sama z botoksu nie korzystam ale widuję dobrze zrobione czoła. Jakby nie powiedziały to bym się nie domysliła.

Ale tu
                                        > mowa jest o kobietach 50 plus, a tu mamy inne oznaki starzenia się, związane ze
                                        > zmianą owalu, jędrności tkanek i surowszego wyrazu twarzy. Przy takiej twarzy
                                        > sztucznie wygładzone czoło wygląda nawet karykaturalnie, a lifting robi, że ni
                                        > e wygląda się jak własna młodsza wersja, a ktoś inny.

Można przesadzić, oj można. Widziałam, i nikt mi nie musiał zdradzać sekretów wink
                      • jolie Re: Marta 😍 12.04.25, 15:30
                        snakelilith napisała:

> No tak, ty. Ciągle piszesz przecież, że ktoś tam zrobił sobie to, czy tamto, ch
                        > oć nie ma na to żadnych dowodów, bo jak najbardziej istnieją kobiety, czy facec
                        > i, którzy w wieku 50 plus wyglądają ok i to bez żadnych zabiegów.

Ja często udzielam się w celebrycko- urodowych wątkach i dyskutuję o poprawkach. I właśnie - dyskutujemy o aktorach z Hollywood czy polskich celebrytach czyli ludziach żyjących z wyglądu. I tak, tam operacji jest zatrzęsienie, co po prostu widać gołym okiem. Zwykłych śmiertelników często gęsto na te operacje po prostu nie stać, choć tu też następuje zmiana społeczna.

Czytając jed
                        > nak te wątki na forum ma się wrażenie, że każda kobieta już w wieku lat 40 plu
                        > s jest styrana, zniszczona, nadgryziona zębem czasu i bez botoksu, kwasu, mezo
                        > , liftingu i bóg wie co jeszcze, straszy starą gębą.

Tego akurat nigdy nie pisałam, zatem może jednak nie chodzi o mnie? 😉

P.S. Jeżeli chodzi o Brada Putta - pełna zgoda, po tych wypełniaczach wygląda dziwnie. To samo David Beckham.
                        • jolie Re: Marta 😍 12.04.25, 15:33
                          *Brada Pitta oczywiście!
                  • ta_jedna_karen Re: Marta 😍 12.04.25, 14:53
                    snakelilith napisała:

>
                    > Brad Pitt nie miał żadnego liftingu.

Oh my sweet summer child…😂
                • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 14:55
                  Zdecydowanie lepiej wygląda po liftingu niż Tom, chociaż ten drugi chyba znowu coś poprawiał bo jest trochę lepiej i znów przypomina siebie.
            • marta.graca Re: Marta 😍 12.04.25, 13:34
              Dla mnie to ten sam rodzaj piękna, co po Photoshopie czy filtrach na Insta, ale też nie czuję potrzeby, by w wieku 40 lat wyglądać na 20, a w wieku 80 na 50.
              • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 14:58
                Ale dobry lekarz i operacje plastyczne czy lifting czy medycyna estetyczna nie zrobi z 40 czy 50 latki 20 latki, nie o to w tym chodzi. Jestem pewna że są kobiety i mężczyźni którzy próbują cofnąć czas na tyle że stają się swoją własną karykaturą, plus celebryci którzy nie znają umiaru, ale sporo osób korzysta z zabiegów i operacji i jakbyś nie widziała to byś się nie zorientowała co zostało zrobione (no chyba że to pełny lifting).
                • marta.graca Re: Marta 😍 12.04.25, 17:37
                  Ale nadal mówimy o Marcie Stewart z wątku? Przecież tu nie trzeba być specjalistą, by widzieć, że jest sporo zrobione, by nie wyglądać na 84.
                  • taje Re: Marta 😍 12.04.25, 17:47
                    Ale co w tym złego, że chce wyglądać młodziej?
                    • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 17:50
                      taje napisała:

> Ale co w tym złego, że chce wyglądać młodziej?
                      >

Ale po co?
                      • taje Re: Marta 😍 12.04.25, 17:57
                        Bo tak lubi. Przecież Ty nie musisz jak nie chcesz.
                        • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 18:05
                          taje napisała:

> Bo tak lubi. Przecież Ty nie musisz jak nie chcesz.
                          >

A co tu jest do lubienia?
                          • taje Re: Marta 😍 12.04.25, 20:19
                            Mnie się efekt końcowy u Stewart podoba i musisz to jakoś przeboleć.
          • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 15:16
            Czy takie same zdanie masz o Kreglickiej czy Torbickiej?
            • marta.graca Re: Marta 😍 12.04.25, 17:39
              Obydwie są z natury urodziwe, zapewne bez poprawiania też wyglądałyby ładnie, tyle że nie x lat młodziej ( więc ewidentnie dążą do tego, by mocno cofnąć czas).
            • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 17:51
              andace napisała:

> Czy takie same zdanie masz o Kreglickiej czy Torbickiej?

Samo! To zdanie a nie te zdanie.
    • homohominilupus Re: Marta 😍 12.04.25, 08:00
      Będą stare twarze.
      Moja na przykład.
      #teamstaratwarz
      • marta.graca Re: Marta 😍 12.04.25, 08:48
        Moja też!
        • bazia_morska Re: Marta 😍 12.04.25, 10:38
          I moja. A serio mnie zachwycają twarze, na których widać emocje i przeżyte lata (Stone, Rosselini, Porizkova), u Marty mogę się zachwycić najwyżej tym, że za milion $ można takie lalki lepić taśmowo.
    • memphis90 Re: Marta 😍 12.04.25, 08:35
      Chyba coś poszło nie tak, bo jej twarz zastygła w kuriozalny dziubek z wysuniętą żuchwą…
      pagesix.com/2023/12/29/style/martha-stewart-82-posts-thirst-trap-in-lace-nightgown/ https://pagesix.com/wp-content/uploads/sites/3/2023/12/martha-stewart-takes-mirror-selfie-74212465.jpg https://pagesix.com/wp-content/uploads/sites/3/2023/12/martha-stewart-9271626.jpg https://pagesix.com/wp-content/uploads/sites/3/2023/12/martha-stewart-sexy-pool-selfie-19716845.jpg https://pagesix.com/wp-content/uploads/sites/3/2023/12/martha-stewart-9271622.jpg
      • anajustina Re: Marta 😍 12.04.25, 08:47
        Uszy brzydkie.
      • tanebo0001 Re: Marta 😍 12.04.25, 08:49
        Dlaczego ona tak zadziera głowę?
        • jowita771 Re: Marta 😍 12.04.25, 08:53
          Żeby podbródki nie wisiały.
        • mikams75 Re: Marta 😍 12.04.25, 09:10
          zeby szyja i podbrodek byly naciagniete
      • hanusinamama Re: Marta 😍 12.04.25, 10:26
        Jak sie tak wyciągnie to się poprawia kontur twarzy smile
      • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 12:47
        Po prostu uznała, że w takim ustawieniu wygląda najlepiej na zdjęciach i tego się trzyma.
        • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 14:59
          Albo jeszcze czeka na lifting szyi 😉
          • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 15:08
            A tego nie można zrobić za jednym zamachem?
            • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 15:14
              Może w jej wieku nie można było? Nie znam się, widziałam tylko że można zrobić też lifting szyi, a ona ma na wszystkich fotkach zadartą głowę więc zakładam że nie chce pokazywać zmarszczek.
        • tanebo0001 Re: Marta 😍 12.04.25, 16:52
          A nie mogła zrobić też tego z klatką piersiową?
    • anorektycznazdzira Re: Marta 😍 12.04.25, 08:49
      Babka wygląda spoko, biorąc pod uwagę wiek to naprawdę bdb, tylko po cholerę robi te dziubki żałosne jak jakaś blachara?!
      • jowita771 Re: Marta 😍 12.04.25, 08:55
        Mam w pracy koleżankę, która średnio raz w tygodniu wrzuca zdjęcie z dzióbkiem. Gdybym jej nie widziała na żywo, to bym pomyślała, że ma taki wyraz twarzy na stałe.
      • hanusinamama Re: Marta 😍 12.04.25, 10:26
        Wyciąga brodę do przodu i robi dziobek to się automatem lepszy kontur twarzy robi. Nic nie wisi
        • anajustina Re: Marta 😍 12.04.25, 15:14
          Aż zobaczę przed lustrem.
      • tanebo0001 [...] 12.04.25, 16:53
        • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:55
          Co ma dziubek do wejścia na ścianę???
    • gryzelda71 Re: Marta 😍 12.04.25, 08:56
      Ciekawi mnie jak się poruszą.
    • voyah3 Re: Marta 😍 12.04.25, 10:00
      wygląda jak starsza pani po serii operacji plastycznych
    • szarmszejk123 Re: Marta 😍 12.04.25, 10:07
      Borze jak ja tej baby nie trawie. Sama nie wiem czemu, ale wzbudza we mnie agresję:p
    • pursuedbyabear Re: Marta 😍 12.04.25, 10:15
      To jest dramat. I kolejny przykład wpędzania kobiet w durne myślenie, że nie wolno im się starzeć.
      • homohominilupus Re: Marta 😍 12.04.25, 10:17
        Widziałaś kto wątek założył?
        • pursuedbyabear Re: Marta 😍 12.04.25, 13:12
          Widziałam. Nie dziwię się 🙂
      • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:41
        A ktoś każe kobietom wzorować się na celebrytkach? Jak to mówi, #wlaczmyslenie
        • pursuedbyabear Re: Marta 😍 12.04.25, 16:00
          A myślisz, że mało się wzoruje?...
          • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:12
            A to już ich wybór, jakie sobie wzorce wybierają.
      • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 14:34
        Mnie nie wpędziło. I raczej nie wpędzi.
        To, co mnie boli to raczej kwestie przemijalności i ulotności życia, nie gładkiej powłoki.
        Co mimo to nie wyklucza się z dostrzeżeniem wyjątkowo udanej zmiany wizerunku czyjejś twarzy, metamorfozy ciała czy przemiany duchowej 😁🤷‍♀️

Jeśli Ciebie to tak trigeruje, to ktoś tu ma problem i myślę, że nie jestem to ani ja ani MS 🤭
        • pursuedbyabear Re: Marta 😍 12.04.25, 16:05
          Mnie nie triggeruje. Godzę się z tym, że się starzeję. Godzę się z tym że mój przystojny ojciec kilka tygodni temu spłonął w piecu krematoryjnym, tyle o ulotności życia.

Stewart nie jest przykładem przemiany duchowej ani zmiany wizerunku. Skalpele, ostrzykiwanie i filtry. Tak chcesz wyglądać jako 80-latka? Spoko.
          • gris_gris Re: Marta 😍 12.04.25, 17:26
            Wyrazy współczucia! Trzymaj się…
      • taje Re: Marta 😍 12.04.25, 19:39
        Mnie za to zastanawia, że wiele dyskutantek nie ma nic przeciwko temu, żeby mężczyzna identyfikował się jako kobieta, natomiast odbierają prawo innej kobiecie identyfikowania się z młodszą sobą. Dlaczego Martha Stewart nie może czuć się i chcieć wyglądać jak czterdziestolatka? Podwójne standardy.
        • marta.graca Re: Marta 😍 12.04.25, 20:01
          Ale nie ma cudów, nie będzie wyglądać jak czterdziestolatka.
          • taje Re: Marta 😍 12.04.25, 20:02
            A jak chce jak pięćdziesięciolatka to już może?
          • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 20:34
            Mężczyzna też nie będzie wyglądał jak kobieta
    • bazia_morska Re: Marta 😍 12.04.25, 10:30
      do grobu będą kłaść się "nastolatki"
      • anajustina Re: Marta 😍 12.04.25, 15:15
        A potem odkopią szkielet ze sztucznym biustem.
        • krwawy.lolo Re: Marta 😍 12.04.25, 20:03
          Albo sam biust. Skoro plastik rozpada się dopiero po tysiącach lat. wink
          • tanebo0001 Re: Marta 😍 12.04.25, 20:08
            Za tysiąc lat archeolodzy stwierdzą że kobiety chodziły z odkrytym biustem...
    • angazetka Re: Marta 😍 12.04.25, 10:37
      A co jest złego w starych twarzach? A tu się przyczepić akurat łatwo: do osoby, która robi sobie cyrki z twarzą.
    • daniela34 Re: Marta 😍 12.04.25, 10:47
      (...) dlatego też miedzy innymi towarzyszy mi wielka wdziecznosc do mojej twarzy, ze jest tworem perfekcyjnym. Dala mi zdrowo wygladac przez 41 lat mojego zycia, uśmiechac sie ustami i oczami, płakać ze szczęścia, wyrażać zdziwienie albo złość, pozwala cieszyc się zyciem, jest zrodlem przyjemnosci, To wystarczajaco duzo, zeby nie wymagac od niej niefizjologicznego wygladu. Czy moglabym - pewnie tak, gdybym miala takie wartosci - jestem pracowita, zorganizowana, zorientowana na cel, ale powtarzam - nie chcę, bo to nie jest moje (...)

(...) pisalam o nierealnym fit instagramie, ktory uwazam za szkodliwy zwyczajnie (...)

(.. ) Czy starzejące się Sophia Loren, Brigitte Bardot ze zmarszczkami i opadającym owalem byłyby teraz do ewentualnego zaakceptowania i tolerowania przez cialopozytywnych? To już nie jest symbol seksu I kobiecej urody? Teraz gonimy za nierealną babą przerobioną milionem operacji plastycznych (...)

• anomaliapogodowa81 Re: Marta 😍 12.04.25, 10:55
        To shell? 😂
        • daniela34 Re: Marta 😍 12.04.25, 10:59
          Nie. To przerobiony wpis kotejki z wątku o (nie)byciu fit.
          Uznałam, że ten wątek też zasługuje na wpis w duchu...powiedzmy nieco egzaltowanej ciałopozytywności.
          Bo o ile ćwiczenia służą zdrowiu i zachowaniu kondycji (co przyznaję, choć ich nie uprawiam, jak wiadomo), o tyle przerabianie sobie twarzy na całkiem nową zdecydowanie cialopozytywne nie jest.
        • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 12:49
          anomaliapogodowa81 napisała:

> To shell? 😂

Też tak pomyślałam, to ten sam vibe!
    • waleria_bb Re: Marta 😍 12.04.25, 10:47
      To tylko zdjęcia, nie wątpię w jej wyprasowaną i naciągniętą buzię, ale na żywo pewnie wygląda inaczej.
      Dłonie i ciało i tak zdradzają wiek, jestem generalnie za poprawkami, ale nie przypisuję im magicznej mocy. Nie odmłodzi się kogoś o 20 lat i jak rozumiem pogoń za dobrym wyglądem, tak nie rozumiem obsesji młodziej, młodziej. Na naszym polskim podwórku też mamy Gonię R. i co, mimo generalnego remontu nikt jej nie weźmie za 30-latkę.
    • bene_gesserit Re: Marta 😍 12.04.25, 10:49
      To smutne, że kobiety w pewnym wieku muszą się uciekać do takich sposobów, żeby o nich mówili.
      Jak każda kobieta, która zdecydowała się na serię poważnych zmian, przestała być podobna do siebie samej. Zyskała wygląd młodszy o kilkadziesiąt lat, straciła cechy, które ja charakteryzowały, czyniły sobą.

Jeśli widzisz w lustrze zupełnie obca twarz, nie powinnaś mieć jakiegoś kryzysu tozsamowościowego?
      • waleria_bb Re: Marta 😍 12.04.25, 10:54
        Tzw. identity loss po operacji plastycznej twarzy to problem na serio występujący. Nie wiem, jak w świecie gwiazd i celebrytek, ale kobiety po niewinnej korekcie nosa miesiącami nie mogą przyzwyczaić się do nowej twarzy, mają kryzys za kryzysem, że wyglądają dziwnie, mimika jakaś inna itd.
        • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 12:56
          Chyba u tych tworów, które oszpecają sobie twarz setną operacją i chcą się zmienić w aliena. Po operacji byłam zadowolona i chętnie patrzyłam w lustro. Nie miałam żadnego kryzysu. To coś jak syndrom poaborcyjny, który się wmawia kobietom?
          • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 13:01
            Tak mi się zdaje. To jest kwestia perspektywy, która zmienia się w zależności od położenia 4liter właściciela.
            Te same kobiety, które 10 lat temu procedurę botoksu, lasera czy mezoterapii igłowej uznawały kategorycznie za plastik i dowód na problemy psychiczne, dziś ochoczo wymieniają się polecajkami kolejnych urządzeń, zabiegów, a podniesienie brwi jest dla nich zabiegiem kosmetycznym.

Gwarantuje, że za kilka lat zacznie się tu to samo w kontekście liftingu twarzy.

• figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 13:16
              Jeśli ktoś robi operację w dobrej klinice u rozsądnego chirurga, taką, po której będzie wyglądał lepiej- obwisła skóra, obwisle powieki, duży czy krzywy nos, to potwierdzam, że czuje się za.....biście. Nie mówię o ludziach zaburzonych, którzy robią z siebie pośmiewisko. Nie miałam żadnego kryzysu tożsamości, co za bzdury.
              • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 13:26
                Nie ma co ukrywać, że ładnemu człowiekowi, jest w życiu łatwiej. Natomiast chore jest bazowanie wyłącznie na wyglądzie, jak robią to patocelebrytki i zmiana w aliena. Pseudo uroda bez inteligencji produkuje zaburzone twory, które funkcjonują dzięki operacjom w mediach, ale ktoś im te operację robi i ktoś te twory obserwuje.
                • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 13:30
                  Tak! Mnie przerażają młode dziewczyny klony, upodabniające się ewidentnie do dmuchanych lalek z sex shopów.
                  Podoba mi się efekt u Stewart.
                  • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:31
                    pffpffpff napisał:

> Tak! Mnie przerażają młode dziewczyny klony, upodabniające się ewidentnie do dm
                    > uchanych lalek z sex shopów.
                    > Podoba mi się efekt u Stewart.

Czyli filtry z Instagrama.
                    • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 13:34
                      Chyba nie. W programach typu królowa przetrwania czy 50 niestety widać, że to nie filtry. To znaczy tak, używają filtrów dodatkowo, ale ingerencje chirurgiczne na tą samą modłę również.
                      • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:36
                        pffpffpff napisał:

> Chyba nie. W programach typu królowa przetrwania czy 50 niestety widać, że to n
                        > ie filtry. To znaczy tak, używają filtrów dodatkowo, ale ingerencje chirurgiczn
                        > e na tą samą modłę również.

Ja wiem że to naiwne pytanie ale po co karmisz swój mózg takim g..nem.
                        • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 13:43
                          Bo jest to coś tak odmiennego i kosmicznego od mojej bańki, że wszystkie seriale świata się przy tym chowają. Plus nie ma obawy że stracę wątek zasypiając.
            • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:20
              pffpffpff napisał:

> Tak mi się zdaje. To jest kwestia perspektywy, która zmienia się w zależności o
              > d położenia 4liter właściciela.
              > Te same kobiety, które 10 lat temu procedurę botoksu, lasera czy mezoterapii ig
              > łowej uznawały kategorycznie za plastik i dowód na problemy psychiczne, dziś oc
              > hoczo wymieniają się polecajkami kolejnych urządzeń, zabiegów, a podniesienie b
              > rwi jest dla nich zabiegiem kosmetycznym.
              >
              > Gwarantuje, że za kilka lat zacznie się tu to samo w kontekście liftingu twarzy
              > .
              >
              Gwarantować możesz ewentualnie jedynie w kontekście własnego środowiska. Nie wiem czy masz córki, ale jeśli tak, to jest mi ich strasznie żal.
              • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 13:27
                Gwarantuje w odniesieniu do ematek. W moim otoczeniu hipokrytów niewielu.
                • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:31
                  pffpffpff napisał:

> Gwarantuje w odniesieniu do ematek. W moim otoczeniu hipokrytów niewielu.

Ach, więc twoje koleżanki które się zoperowały namawiają córki do tego samego i mówią im że są brzydkie i każdą otrzymaną kasę powinny odkładać na zabiegi.
                  • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 13:40
                    Masz obsesję midge? Co mają córki i wmawianie im brzydoty, do zrobienia sobie liftingu przez starszą kobietę? Widocznie chciała, jest zdrowa, ma pieniądze i czas. Gdybym była na jej miejscu, to kto wie?
                    • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:42

> Masz obsesję midge? Co mają córki i wmawianie im brzydoty, do zrobienia sobie l
                      > iftingu przez starszą kobietę? Widocznie chciała, jest zdrowa, ma pieniądze i c
                      > zas. Gdybym była na jej miejscu, to kto wie?

I cele.
                      • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 13:55
                        Ach tak, bo cele można mieć tylko, kiedy nie zależy ci na wyglądzie smile Gdyby robiła sobie cycki pontony dziwiłabym się, a tak niech się cieszy z młodszej twarzy.
                  • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 13:40
                    🤦‍♀️ nie. Można po prostu się nie wypowiadać w tonie kategorycznym „ja to bym nigdy!” w odniesieniu do cudzych wyborów.
                    Co nie ma nic wspólnego z namawianiem.
                    W mojej bańce nie ma biustow czy choćby ust na 18tke, nie ma dmuchanych lalek i nie ma nawet presji na młody wygląd. I dzięki Bogu.
                    Natomiast nie jest to też temat tabu i o zabiegach nie mówiło się nigdy z wypiekami na twarzy.

• midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:43
                      pffpffpff napisał:

> 🤦‍♀️ nie. Można po prostu się nie wypowiadać w tonie kategorycznym „ja to bym
                      > nigdy!” w odniesieniu do cudzych wyborów.
                      > Co nie ma nic wspólnego z namawianiem.
                      > W mojej bańce nie ma biustow czy choćby ust na 18tke, nie ma dmuchanych lalek i
                      > nie ma nawet presji na młody wygląd. I dzięki Bogu.
                      > Natomiast nie jest to też temat tabu i o zabiegach nie mówiło się nigdy z wypie
                      > kami na twarzy.
                      >

Na pewno nie ma smile bardzo wiarygodnie to brzmi od kogos kto się zachwyca filtrami z instagrama
                      • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 13:57
                        Ktoś kto reaguje histerycznie na cudzą operację, jest równie porąbany, jak ktoś kto wierzy, że te zdjęcia nie są retuszowane.
                        • figa_z_makiem99 Re: Marta 😍 12.04.25, 14:05
                          Ale lifting na pewno ją odmłodził i operacja powiek.
                      • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 14:05
                        midge_m napisał(a):

>
                        >
                        > Na pewno nie ma smile bardzo wiarygodnie to brzmi od kogos kto się zachwyca filtra
                        > mi z instagrama

Też się zdziwiłam. Shell sprawia wrażenie osoby z takiej bańki, w której (młody) wygląd liczy się bardzo mocno.
                        • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 14:08
                          Przecież nie musi mieć takich poglądów jak znajomi. Na przykład moje znajome masowo uprawiają jakieś wygibasy duchowe i ezoteryczne, jakieś kręgi, rytuały i inne takie, a mnie do tego nie ciągnie
                          • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 14:25
                            W mojej wygibasy duchowe to ja 🤭 i nikt poza tym. Oczywiście mam siłą rzeczy znajome „z branży” bliższe i dalsze, ale to jednak nie jest moja bańka bańka.
                    • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:44
                      A dlaczego nie można deklarować się w pewnych kwestiach? Na przykład niejedna emotka pisała że ona by się nigdy nie związała z dzieciatym facetem. Albo nigdy nie poszła do łóżka z 20 lat młodszym. Ich poglądy, ich deklaracje
                      • anajustina Re: Marta 😍 12.04.25, 14:25
                        A ile tu pisało bądź sugerowało, że 20 czy 30 lat młodsi ustawiają się do nich w kolejce!
                      • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 14:30
                        Można.
                        Ale tu raczej mam na myśli takie mocno zajadłe poglądy, nie takie „ojeeej… ja to bym chyba tak nie mogła”. Tylko nacechowane absolutną krytyką, bo już nawet nie tylko nutka ironii czy sarkazmu.

Dla mnie takie typowe przedstawicielki zjawiska „wyjątkowej sytuacji”.

Mam część poglądów mocno wbita w moją tożsamość i charakter i tych zasadniczo jestem pewna. Bywa, że z kimś lub czymś się nie zgadzam i bywa, że krytykuje. Ale właściwie za każdym razem umiem powiedzieć / przyznać na głos, że racji nie miałam.
                        • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 14:33
                          Ale trudno mówić o racji bądź nie jak mowa jest o osobistych wyborach. Ja bym nigdy nie związała się z obcokrajowcem / jaka tu racja lub nie? To po prostu mój wybór życiowy. Tak jak wiem że nigdy nie wstąpiłabym do żadnego kościoła czy grupy religijnej
                          • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 14:39
                            Ja nie rozumiem kwestii określania się generalnie w sprawach, które są w danym momencie czysto hipotetyczne.
                            To jest trochę abstrakcja dla mnie.
                            Ja się zazwyczaj muszę zastanowic. Chyba, że chodzi o kwestie bezpieczeństwa/ komfortu moich dzieci.
                        • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 14:36
                          Tak na marginesie - wyżej podważasz prawo ludzi do kryzysu po zmianie wyglądu twarzy. I to jest ok? A krytyka operacji już nie?
                          • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 14:43
                            Ja? Nie.
                            Odniosłam się do wmawiania, że zmiana każdorazowo ten kryzys wywołuje.
                            A tak nie jest. Podobnie jak z syndromem poaborcyjnym.
                            • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 14:45
                              Zresztą to jest ciekawe porównanie - ciekawe jak na kwestie aborcji zapatrują się przeciwniczki / panie obśmiewające i „ja to bym nigdy” operacje plastyczne?

Gdzie hasło „moje ciało, mój wybór”? 🤭

I wracamy do pani hipokryzji. Jak zwykle wink
                              • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 14:47
                                A wiesz że można być za prawem do aborcji i samemu nie chcieć jej robić?
                              • mocca25 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:12
                                Zanim powiesz hipokryzja racz zauważyć fundamentalne różnice: o ile mi wiadomo wszelkie zabiegi medycyny kosmetycznej są na życzenie, nie są prawnie zabronione, lekarzowi nie grozi więzienie za sam fakt wykonania zabiegu, a polecającej lekarza medycyny estetycznej też nie zaaresztują. Znaj miarę.
                                • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:18
                                  To nie ma znaczenia. Chodzi o prawo do dysponowania ciałem i szacunek dla wyborów innej osoby. I dla mnie ktoś, kto krzyczy na manifestacji o prawie do tego, a następnie jedzie po kimś, kto się odważył do zoperowania sobie twarzy, tyłka czy biustu, jest niestety hipokrytą.

• mocca25 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:24
                                    Ma znaczenie FUNDAMENTALNE. Chodzi o prawo. A opinie to można mieć dowolne na obie sprawy.
                                    • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:32
                                      Aaa! Czekaj! Czyli jeśli w Polsce kobiety będą miały prawo do aborcji na życzenie, wtedy inne kobiety będą miały prawo do wyrażania głośno co myślą o usuwaniu ciąż? I że one by tak nigdy! One by uważały!
                                      😂 jest to najśmieszniejsza i najdurniejsza rzecz jaką usłyszałam.
                                      Kobieta ma prawo do zrobienia aborcji, tatuażu, liftingu itd. I jeśli ktoś krzyczy że ma prawo do jednego, a jedzie po drugim, to odbiera (tak! odbiera!) jej prawo do dysponowania swoim ciałem. Oczywiście robi to tylko w swojej ograniczonej głowie.
                                      A najgorsze, że przeważnie te same panie głośno deklarują otwartość na wszelkie poszukiwania własnej tożsamości. Z wyjątkiem! Jeśli owe poszukiwania powodują upgrade. Różowe, niebieskie włosy, cialopozytywnosc? TAK! Ale nic! Nic! Co powoduje, że człowiek zyskuje na atrakcyjności zewnętrznej i wpasowuje się w ogólnie przyjęty (bo ten się zmienia co dekadę) kanon urody.
                                      • mocca25 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:35
                                        Aaa! Czekaj! Czyli jeśli w Polsce kobiety będą miały prawo do aborcji na życzenie, wtedy inne kobiety będą miały prawo do wyrażania głośno co myślą o usuwaniu ciąż?

te "inne kobiety' mają prawo do wyrażania opinii na temat aborcji - nikt im tego nie zabrania. I korzystają z prawa do wyrażania tej opinii.

Przestań mylić obowiązujące prawo z wyrażaniem opinii
                                      • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 15:35
                                        A dlaczego prawo do aborcji miałoby ograniczać prawo do wolności wypowiedzi? I wyjaśnij dlaczego uważasz że nie można wyrażać głośno opinii o czyjejś operacji ale o czyimś partnerze i związku już tak? Nie, krytyka jakiejś decyzji to nieczęsto odebrania prawa do niej.
                                        • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:45
                                          Dlatego, że trudno manifestować i walczyć o prawo do czegoś, co nie jest zgodne z naszymi poglądami i co potępiamy.
                                          A
                                          • mocca25 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:47
                                            A ktoś tego oczekuje?
                                            • mocca25 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:47
                                              p.s. i czy prawo tego wymaga???
                                              • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:50
                                                Nie, absolutnie 😉
                                                My tu sobie tylko milutko i sympatycznie filozofujemy. Czyż nie?
                                                • mocca25 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:53
                                                  Nie. Wymieniamy opinie i one mogą być różne. Natomiast nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na demonstracje. O czym ty w ogóle piszesz?????
                                          • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 15:50
                                            I tu się różnimy. Zupełnie niezgodne z moimi przekonaniami jest na przykład posyłanie dziecka do szkoły katolickiej ale jestem za prawem do istnienia takich szkół. To jest właśnie kwestia wolności. Co nie zmienia faktu że oceniam takie szkoły negatywnie. Ale nie uważam że każdy musi mieć takie poglądy jak ja
                                      • jolie Re: Marta 😍 12.04.25, 16:49
                                        pffpffpff napisał:

> A najgorsze, że przeważnie te same panie głośno deklarują otwartość na wszelkie
                                        > poszukiwania własnej tożsamości. Z wyjątkiem! Jeśli owe poszukiwania powodują
                                        > upgrade. Różowe, niebieskie włosy, cialopozytywnosc? TAK! Ale nic! Nic! Co powo
                                        > duje, że człowiek zyskuje na atrakcyjności zewnętrznej i wpasowuje się w ogólni
                                        > e przyjęty (bo ten się zmienia co dekadę) kanon urody.

Shelerko, pisanie o zazdrości to jednak trochę ziew, nie sądzisz? Choć może faktycznie gdzieś się z tym borykasz przez całe życie, bo chyba byłaś modelką czy coś w tym stylu. Nie każda kobieta ma problem z urodą innej kobiety czy z lubieniem ładniejszej od siebie.
                                        • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 16:51
                                          Myślę, że to nie jest kwestia zazdrości, a fałszywie pojmowanej tolerancji.
                                          • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:52
                                            Tolerancja to nie to samo co zachwyt
                                            • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 17:17
                                              Tym bardziej nie jest nią pogardą.
                                          • jolie Re: Marta 😍 12.04.25, 17:12
                                            pffpffpff napisał:

> Myślę, że to nie jest kwestia zazdrości, a fałszywie pojmowanej tolerancji.

Fałszywie pojmowanej tolerancji? Eee, udziwniasz😉. Brzytwa Ockhama - ja mam skojarzenie z zazdrością o wylaszczenie.
                                  • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 15:32
                                    Sam jechałaś po mnie za niewłaściwe wybory związkowe i „ty byś nigdy” więc sporo w tym hipokryzji. Poza tym czym innym jest krytyka a czym innym zakaz prawny. Nie musi cały świat się Toba zachwycać ale nikt Ci nie zabrania pokrycia całego ciała tatuażami, zrobienia implantów dowolnej części ciała
                                    • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:39
                                      Ja zdaje się broniłam jego żony. Mam alergię na tego typu historie i za dużo widziałam. Poza tym uważam nadal, że dokonałaś dość dziwnego wyboru 🤷‍♀️
                                      Który stał się nieco mniej absurdalny po późniejszych wątkach.
                                      • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 15:42
                                        Czyli można oceniać wybór partnera jako dziwny a wyboru operacji już nie? Inna sprawa, że bronienie osoby stosującej przemoc wobec dzieci jest dla mnie kuriozalne i obrzydliwe, zddycowabie bardziej niż jakakolwiek krytyka czyjejś operacji
                                        • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:48
                                          Grruu, to bardzo miłe, że uważasz mnie za kogoś aspirującego do bycia ideałem, ale nie bardzo wiem skąd taki pomysł.
                                          Jestem tylko człowiekiem.
                                          Umiem się do tego przyznać i bardzo to w sobie lubię. Te umiejetność. Uważam za jedną z lepszych cech charakteru.
                                          • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 15:50
                                            To dlaczego nie dajesz innym tego prawa? Ty możesz być hipokrytką bo jesteś człowiekiem a inni nie?
                                            • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 15:53
                                              gru.u napisała:

> To dlaczego nie dajesz innym tego prawa? Ty możesz być hipokrytką bo jesteś czł
                                              > owiekiem a inni nie?

Nie, nie, shell jest taka wyjątkowa, taka inna, widzi więcej, szerzej i głębiej (trzecie oko?).
                                              I strasznie spięta się wydaje, może się mylę, ale takie wrażenie.
                                              Jaki to jednak luz być oceniającą hipokrytką.
                                              • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:59
                                                Faktycznie robię wrażenie spiętej. To ciekawe, że to widzisz. Może u Ciebie to też dar? 🤔
                                                • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 16:02
                                                  pffpffpff napisał:

> Faktycznie robię wrażenie spiętej. To ciekawe, że to widzisz. Może u Ciebie to
                                                  > też dar? 🤔

No ja myślę!
                                            • pffpffpff Re: Marta 😍 12.04.25, 15:55
                                              Daję, daję smile zwracam uwagę na zjawisko socjologiczne.
                                              Którego, rzecz jasna, jestem częścią.
                                              • mocca25 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:59
                                                Jeżeli zjawiskiem socjologicznym nazywasz mylenie prawa z wyrazaniem opinii to faktycznie jesteś częścią tego zjawiska
                                  • primula.alpicola Re: Marta 😍 12.04.25, 15:38
                                    Ale nikt nikomu nie odbiera prawa do liftingu i do wypełniaczy.
                                    Natomiast można chyba powiedzieć, że efekt się nie podoba?
                            • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 14:46
                              Nikt nie napisał że każdorazowo tylko że coś takiego istnieje
              • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:37
                Dlaczego? Córka nie musi mieć identycznego podejścia jak matka. W jaki sposób lifting 55-letniej matki szkodzi 20-letniej córce?
                • midge_m Re: Marta 😍 12.04.25, 13:41
                  gru.u napisała:

> Dlaczego? Córka nie musi mieć identycznego podejścia jak matka. W jaki sposób l
                  > ifting 55-letniej matki szkodzi 20-letniej córce?

Zapytaj swojej psychoterapeutki.
                  • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:45
                    Niestety jako plebs nie mam swojej terapeutki, ani nawet zaprzyjaźnionego rzeźnika
            • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:21
              Albo odwrotnie - kiedyś wypełniały sobie lwią zmarszczkę a dziś im cudza mezoterapia przeszkadza 😀
            • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 08:35
              pffpffpff napisał:

> Tak mi się zdaje. To jest kwestia perspektywy, która zmienia się w zależności o
              > d położenia 4liter właściciela.
              > Te same kobiety, które 10 lat temu procedurę botoksu, lasera czy mezoterapii ig
              > łowej uznawały kategorycznie za plastik i dowód na problemy psychiczne, dziś oc
              > hoczo wymieniają się polecajkami kolejnych urządzeń, zabiegów, a podniesienie b
              > rwi jest dla nich zabiegiem kosmetycznym.

Shell- juz któryś raz to powtarzasz-możesz podać konkretne nicki ? Bo wiesz - to że 30-35 letie kobiety nie myślały te 10 lat temu o medycynie estetycznej swiadczy raczej o zdrowym rozsądku . To ty byłaś wyjątkiem- młodą kobieta która dała sobie gmerać w twarzy w poszukiwaniu ideału piekna i dobrego samopoczucia. Ba-to ty również jesteś tą osobą, która zmieniła zdanie i która wprost pisze, ze żałuje pewnych estetycznych decyzji. Hipokryzja ?
              >
              > Gwarantuje, że za kilka lat zacznie się tu to samo w kontekście liftingu twarzy
              > .
              > ty już nie gwarantuj- jesteś chyba jedyną forumką, która jest jak chorągiewka, nie tylko czesto zmieniasz zdanie ale równie często się wykłócasz obrażasz a potem przepraszasz-z dumą podkreslajac że potrafisz przyznać się do błędu. Żadna to duma. Lepiej zastanowic sie przed a nie po
              • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 09:07
                Nie żałuje, że wcześnie zaczęłam, bo dla mnie nie było za wcześnie. Przypominam, że to nie zawsze jest kwestia wieku, tylko potrzeb skóry i ciała. A potrzeby wtedy miałam jak przeciętna kobieta dziesięć lat starsza. Perimenopauza dopadła mnie po 38 urodzinach. A życie mnie nie oszczędzało.
                Żałuję, że nie trafiłam odrazu do porządnego lekarza, a poszukiwania rad na forum kończyły się wmawianiem mi, że robię z siebie kobietę kota.
                Tak, żałuję nici i eksperymentów z wypełniaczami oraz lasera.
                Nie żałuję całej masy zabiegów, dzięki którym nie posypałam się kompletnie, przechodząc meno.
                Zwłaszcza, że nie miałam wtedy takiej wiedzy i świadomości, jaką mam dziś.
                I nadal uważam medycynę estetyczną za coś pięknego. Tylko szkoda, że przeważają w niej, a raczej najbardziej widoczne są efekty takie, jak z pod ręki „doktora” Panka.

Ps. 30-35 lat to dobry czas na botoks, mezo, laser itp. Zwłaszcza jeśli nie ma się czasu na wieloetapową, regularną pielęgniarkę. Ale właściwą pielęgnacją i dbanie o całościowy dobrostan daje zdecydowanie lepsze efekty niż igła.
                • marta.graca Re: Marta 😍 13.04.25, 09:11
                  Nie, większość kobiet w wieku 30-35 lat nie potrzebuje botoksu, laserów ani podobnych rzeczy.
                  • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 09:14
                    Nikt ich nie potrzebuje. Potrzebuje go człowiek wody, jedzenia i czegoś chroniącego przed zimnem. Reszta to fanaberie
                    • kariwitch00 Re: Marta 😍 13.04.25, 11:01
                      Zrobiłyście z twarzy pole do rywalizacji, pogoni za modą i ścigania się między sobą, kobiety są ponapuszczane na siebie,są dla siebie coraz gorsze, krytyczne, oceniające,wiadomo kto na tym korzysta.
                      • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 11:10
                        Mów za siebie, ja się z nikim nie ścigam i z nikim nie rywalizuję. Jedynym punktem odniesienia jestem sama dla siebie, czy to w treningach czy w innych kwestiach. O co mam rywalizować z innymi kobietami?
                      • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 11:15
                        Ludzie zawsze będą ze sobą rywalizować. Na każdym polu. Kobiety będą toczyć spory o wyższości kp nad mm, cc nad SN, byciem pełnoetatową matką i żoną kontra robieniem kariery zawodowej, faceci będą się licytować na długość penisa, ilość włosów, cen aut, zer na koncie, obwodu bicepsa itp.

I tak, zawsze ktoś korzysta na tej rywalizacji.
                        • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 11:16
                          Czy z tego powodu należy dołączać do tej rywalizacji? Chyba nie.
                        • krwawy.lolo Re: Marta 😍 13.04.25, 11:22
                          Obwód bicepsa mierzy sobie chyba z pół tego zacnego forum. Ba, posiada opaskę naramienną wysyłającą permanentnie pomiar do wypasionego buksiora, generującego wykresy i diagramy w excelu.
                          • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 11:42
                            krwawy.lolo napisał:

> Obwód bicepsa mierzy sobie chyba z pół tego zacnego forum. Ba, posiada opaskę n
                            > aramienną wysyłającą permanentnie pomiar do wypasionego buksiora, generującego
                            > wykresy i diagramy w excelu.

coś ci się pozajączkowało wink -jaka opaska naramienna ? -wiesz ty gdzie jest ramię ? wink
                            • krwawy.lolo Re: Marta 😍 13.04.25, 11:58
                              oto ramię
                              • krwawy.lolo Re: Marta 😍 13.04.25, 12:01
                                Na pewno są opaski sinozębem komunikujące się z zegarkiem.
                              • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 12:18
                                krwawy.lolo napisał:

> oto ramię
                                brawo
                                smile

i twierdzisz ze nosi sie na nim opaski mierzące parametry ? wink
                                • krwawy.lolo Re: Marta 😍 13.04.25, 13:07
                                  Nie mam pojęcia. Wyobrażam sobie, że to możliwe, jak w przypadku napierśników czy innych naprzegubów.
                                  • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 17:54
                                    krwawy.lolo napisał:

> Nie mam pojęcia.

w końcu załapałeś

• gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 11:45
                            Ja sobie mierze ale punktem odniesienia jest dla mnie mój biceps sprzed kilku miesięcy a nie cudzy
                      • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 11:58
                        kariwitch00 napisała:

> Zrobiłyście z twarzy pole do rywalizacji, pogoni za modą i ścigania się między
                        > sobą, kobiety są ponapuszczane na siebie,są dla siebie coraz gorsze, krytyczne
                        > , oceniające,wiadomo kto na tym korzysta.

Współczuję wewnętrznych problemów w dudy wziętych.
                        • kariwitch00 Re: Marta 😍 13.04.25, 12:04
                          aandzia43 napisała:

> kariwitch00 napisała:
                          >
                          > > Zrobiłyście z twarzy pole do rywalizacji, pogoni za modą i ścigania się
                          > między
                          > > sobą, kobiety są ponapuszczane na siebie,są dla siebie coraz gorsze, kry
                          > tyczne
                          > > , oceniające,wiadomo kto na tym korzysta.
                          >
                          >
                          > Współczuję wewnętrznych problemów w dudy wziętych.
                          >
                          Możliwe że nie rejestrujesz tych problemów bo one są kulturowe skąd nadajesz?
                          • kariwitch00 Re: Marta 😍 13.04.25, 12:07
                            Czekczem raczej nie jesteś
                            • kariwitch00 Re: Marta 😍 13.04.25, 12:08
                              * chodziło o Czukczów
                          • marta.graca Re: Marta 😍 13.04.25, 12:09
                            Ja z Polski i nie rywalizuję z nikim.
                          • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 12:20

> >
                            > Możliwe że nie rejestrujesz tych problemów bo one są kulturowe skąd nadajesz?

Z Polski, duże miasto. Rejestruję dużą różnorodność. Od pan typu zakonnica bezhabitowa po panie wygładzone. I przede wszystkim masę tego co pomiędzy, tłumy. W każdej grupie są zadowolone i lubiące siebie i te niepogodzone i sfrustrowane, to kwestie osobowościowe, nie wynikające z przynależności do bańki.
                  • witamina_d_3 Re: Marta 😍 13.04.25, 09:23
                    Też tak uważam. Dużo lepiej by większości zrobiła świadomość tego, jak na skórę wpływają fajki, alkohol, zarywanie nocy i nadmierne opalanie.
                    • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 09:30
                      Można nigdy nic palić, nie wychodzić bez kremu z filtrem, nie zarywać nocy i nie pić alkoholu a i tak mieć ochotę zrobić mezoterapię
                      • primula.alpicola Re: Marta 😍 13.04.25, 09:47
                        O co chodzi z mezoterapią, czy była jakaś mezogate, którą przegapiłam?
                        • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 09:58
                          Chodzi o to, że Snake mi wytknęła wielce inwazyjne zabiegi na twarz wynikające rzecz jasna z głębokich kompleksów bo tak z raz w roku chodzę na osocze 😀
                          • primula.alpicola Re: Marta 😍 13.04.25, 10:01
                            Aaa, to. Snejki Ci wszystko wytknie, no taki układ planet, czy co tam.
                            Wlasnie sobie przypomniałam, ze może by trzeba dermapen strzelić.
                            • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 10:04
                              Że też takich zakompleksionych ludzi zafiksowanych na wyglądzie dopuszczają do pracy w szkole 🙄
                              • primula.alpicola Re: Marta 😍 13.04.25, 10:06
                                gru.u napisała:

> Że też takich zakompleksionych ludzi zafiksowanych na wyglądzie dopuszczają do
                                > pracy w szkole 🙄

Że mnie?! No faktycznie.
                                A jeszcze gumek nie używa, obłęd.
                          • beaucouptrop Re: Marta 😍 13.04.25, 10:34
                            Gru, popraw mnie jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że pisałaś, że prewencyjnie robisz tez botoks.
                            • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 10:39
                              A tak, pół roku po 40 poszłam
                      • witamina_d_3 Re: Marta 😍 13.04.25, 09:52
                        gru.u napisała:

> Można nigdy nic palić, nie wychodzić bez kremu z filtrem, nie zarywać nocy i ni
                        > e pić alkoholu a i tak mieć ochotę zrobić mezoterapię

No coś Ty!
                • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 09:14
                  Mnie w ogóle trochę dziwi stawianie w jednym rzędzie zabiegów znacząco zmieniających wygląd (lifting, wolumetria, operacje plastyczne, wypełniacze) i zabiegów poprawiających stan skóry. Najbardziej mnie rozbawiła wiadomo forumka która się musi wzmożyć na wszystko co zrobię, bo sama smaruje się różnymi rzeczami żeby nie mie. przebarwień, mieć ładną cerę, nawilżoną a wielkie halo robi z mojego delikatnego zabiegu jakim jest osocze
                  • witamina_d_3 Re: Marta 😍 13.04.25, 09:21
                    Czy to ta sama forumka, która w ogóle nie dba o urodę a hasło "krem z filtrem" kojarzy jej się wyłącznie z przebarwieniami, przy całkowitym zignorowaniu zdrowotnego wpływu ochrony skóry przed promieniowaniem słonecznym? big_grin
                    • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 09:29
                      To ta sama która jest ponad dbanie o wygląd, ale jednak nie chce mieć przebarwień na twarzy, jakby twarz z przebarwieniami jakoś gorzej pełniła swoją funkcję niż bez przebarwień. I ta sama, którą niegdyś latała na obcasach, bo modne i nieważne że niezdrowe, pacykowała twarz makijażami i ostrzykiwala lwia zmarszczkę pp czym w wieku 60 lat uznała że jest ponad to i poucza innych. To samo zjawiskowo co emerytowane prolajferki po trzech skrobankach
                      • snakelilith Re: Marta 😍 13.04.25, 11:37
                        gru.u napisała:

> To ta sama która jest ponad dbanie o wygląd, ale jednak nie chce mieć przebarwi
                        > eń na twarzy, jakby twarz z przebarwieniami jakoś gorzej pełniła swoją funkcję
                        > niż bez przebarwień.

Oczywiście, że nie ta samo, bo przebarwienia (dotyczące bardzo jasnej skóry) świadczą o szkodach słonecznych, a te mogą doprowadzić do raka. Znam kilka osób w wieku 70 plus, które właśnie walczą z białym rakiem skóry i nawet jak wizualnie mogą mieć to w doopie, to jednak liszaje i rany na twarzy po zabiegach złuszczających trochę uprzykrzają im korzystanie ze świeżego powietrza, bo trudno teraz wiosną chronić odpowiednio chorą skórę przed słońcem. A w tym wieku ograniczenie ruchu ma większe konsekwencje.
                        Więc tak, jestem stara i myślę już dziś, jak będzie gdy będę jeszcze starsza. A ponieważ czas leci tylko w jedną stronę, ty też nie będziesz wiecznie młódką, zresztą i już teraz nie jesteś. Dla rikusia jesteś okołomenopauzalną babą, nie wartą uwagi. Nie wyobrażaj więc sobie, że masz jeszcze nie wiem ile czasu.
                        I porównywanie noszenia szpilek w wieku 35 minus, albo używania kosmetyków jako filtr UV, czy tam nisko stężonego retinolu, na który nie trzeba nawet recepty, do zabiegów, w których przerwa się ciągłość skóry, albo do poważnych operacji upiększających, które mogą przy pechu stać się zagrożeniem dla zdrowia i życia, albo tym bardziej "skrobanek", które dla wielu kobiet mogą być moralnymi dylematami, jest po prostu śmieszne. Straciłaś całkowicie umiar i kontakt z rzeczywistością. Ale w ogóle mi to nie przeszkadza, że w moim wieku będziesz wyglądać jak któraś ze straszących twarzą jokera. Każdemu jego porno....
                        • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 11:49
                          A co mnie obchodzą upodobania Rikiego, który jest kilkanaście lat poza interesującą mnie grupą wiekową? A czasu mam od cholery, jestem z długowiecznej rodziny, więc spora szansa że dopiero się do półmetka zbliżam… Leczenie raka retinolem i kremami to jakaś przełomowa rzecz w medycynie 😀 Szpilkami też pewnie coś leczyłaś, może chorobę kolan? 😀 po co retinol jal wygląd nie ma znaczenia? Nie wiem jak będę wyglądała w twoim wieku, ważne żebym nie była agresywna frustratka z obsesją na punkcie życia obcych ludzi
                          • snakelilith Re: Marta 😍 13.04.25, 12:36
                            gru.u napisała:

Leczenie raka retinolem
                            > i kremami to jakaś przełomowa rzecz w medycynie

Masz jakieś intelektualne ograniczenia? To co robię przeciwko przebarwieniom robię jako profilaktykę zdrowotną skóry. Większość robię dla zdrowia i braku wielu chorób w przyszłości, takie rzeczy jak ruch, zdrowe odżywianie i styl życia, a nie dla pięknej doopy. To, że przedłużenie młodości jest tego efektem, to przyjemny bonus. U ciebie jednak doopa jest na pierwszym miejscu i jesteś gotowa dla niej zrezygnować nawet z kawałka zdrowia, bo wstawianie sobie zbędnego "plastiku" w ciało to nie szpilki, które po kilku godzinach można wrzucić w kąt i pójść potrenować nogi, by kolana nie marudziły.
                            I chyba męskie zdanie jest ci bardzo ważne, bo sama podawałaś to jako argument popierający urodę twojej sukienki. Nie wiem dlaczego krytykujesz u rikusia akurat wiek (on chyba nawet nie jest jeszcze taki stary), to przecież był dokładnie twój target. Dla młodszych facetów, dla których estetyka jest ważna, tym bardziej nie będziesz z przeróbkami atrakcyjna, bo oni mają do wyboru zbiór kobiet od ciebie młodszych i jeszcze bez "plastiku". Nie ale całe twoje życie, to myślenie życzeniowe, a nie logika, więc nie dziwi.

• gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 13:30
                              Retinol to profilaktyka zdrowotna? Tak tak, ja w wieku 42 lat jestem stara a Riki mając 56 jest młodziutki 😀 Dla kogo ja jestem atrakcyjna to Ty nie masz pojęcia, ale zdecydowanie nie zależy mi żeby to była to grupa gustująca w dwudziestoletnich prostytutkach. Na szczęście jestem atrakcyjna dla dużo bardziej interesujących niż Riki i jego przechodzeni kumple
                              • snakelilith Re: Marta 😍 13.04.25, 14:12
                                gru.u napisała:

> Retinol to profilaktyka zdrowotna?

Oczywiście. Wygładza skórę, usuwa zrogowacenia, stylmuluje produkcję kolagenu i zmusza do unikania słońca oraz stałego używania filtra. Szybciej się zauważa, gdy na skórze coś się robi. Ty wiesz na czym polega biały rak skóry? Do tego anty aging działanie retinolu jest bardzo ograniczone, więc serio myślisz, że ktoś mający więcej niż 2 komórki mózgowe myśli, że retinol powstrzymuje starzenie i usuwa zmarszczki? Ha, ha, ha.

• gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 15:17
                                  Używanie filtrów bez stosowania retinolu jest gorsza profilaktyka nowotworów?
                                  • snakelilith Re: Marta 😍 13.04.25, 18:26
                                    gru.u napisała:

> Używanie filtrów bez stosowania retinolu jest gorsza profilaktyka nowotworów?

A zdrowie to tylko brak nowotworów? Serio, mam ci objaśniać świat jak pięciolatce? Nie wiesz, że skóra większości kobiet z wiekiem produkuje coraz mniej sebum, staje się więc bardziej sucha? Do tego regeneracja się zwalnia, skóra się wolniej złuszcza, a przez spadek estrogenów jest mniej ukrwiona, odżywiona i nawodniona. To wszystko sprawia, że może robić się szorstka, szara, mniej elastyczna, łuszczyć się, pękać, być bardziej wrażliwa na atmosferyczne warunki, mogą się robić brzydkie płaskie tzw. starcze brodawki, albo nawet zaskórniki. Czy życzenie by tego na skórze nie było i by była przyjemna i miękka w dotyku, a w razie jakiś problemów szybko się goiła (bo to robi np. retinol), to dla a ciebie życzenie podobne do chęci posiadania sterczących, nienaturalnych cycków? Z balsamu do ciała też mam zrezygnować, co tam, niech się ciało po chlorowanej wodzie w basenie łuszczy i sypie?
                                    Jeżeli więc jesteśmy przy porównaniu do aborcji, to pomiędzy całkowitą abnegacją i kilkoma skrobankami, gdy się zdarzy, a surowym życiem zakonnicy odrzucającym całkowicie ryzyko ciąży, istnieją różne formy antykoncepcji. I ja w stosunku do mojej skóry wybieram łagodną formę zapobiegania zmian dermatologicznych, która większego wpływu na starzenie się i tak nie ma. Przypuszczam, że fakt, że śpię co najmniej 8 godzin ma większy wpływ na wiek mojej skóry od retinolu, ale pewnie ze snu też powinnam zrezygnować. big_grin
                                    • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 18:45
                                      Ależ wybieraj sobie co chcesz. Nawet sculptre sobie znowu zrób jak potrzebujesz, w czym problem? Tylko po prostu odwal się od tych, którzy wybierają inaczej. Szczególnie że przywalasz się bardzo wybiórczo, bo jakoś za Primulą nie łazisz wytykając jej botoks i mezoterapię i nie wpadasz w amok, że Thank you korzysta z medycyny estetycznej. Takie wzmożenia emocjonalne chyba są mało zdrowe też
                                      • snakelilith Re: Marta 😍 13.04.25, 21:34
                                        gru.u napisała:

> Ależ wybieraj sobie co chcesz. Nawet sculptre sobie znowu zrób jak potrzebujesz
                                        > , w czym problem? Tylko po prostu odwal się od tych, którzy wybierają inaczej.

Ale co znaczy "odwal"? Zabraniam ci coś robić? Wpadam ci na chatę i sprawdzam, ile zabiegów robisz w roku, albo ważę użyty silikon? Albo podpisałam petycję polityczną z zamiarem zakazu operacji upiększających? Więc to ty się ode mnie odwal, bo ja wyrażam tu tylko moje zdanie. Najwyraźniej jednak uważasz mnie za wyjątkowo opiniotwórczą, i/albo własne decyzje za nie do końca przemyślane, bo moja negatywna ocena takich zabiegów mocno ci przeszkadza.

• wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 09:22
                    gru.u napisała:

> Mnie w ogóle trochę dziwi stawianie w jednym rzędzie zabiegów znacząco zmieniaj
                    > ących wygląd (lifting, wolumetria, operacje plastyczne, wypełniacze) i zabiegów
                    > poprawiających stan skóry. Najbardziej mnie rozbawiła wiadomo forumka która si
                    > ę musi wzmożyć na wszystko co zrobię, bo sama smaruje się różnymi rzeczami żeby
                    > nie mie. przebarwień, mieć ładną cerę, nawilżoną a wielkie halo robi z mojego
                    > delikatnego zabiegu jakim jest osocze

przeczysz sama sobie wink
                    postawiłaś właśnie w jednym rzędzie smarowanie skóry ( brak przerwania tkanki) z podaniem osocza ( przerwanie tkanki w sumie dwukrotne - pobranie krwi a po odwirowaniu wstrzyknięcie jej igłami). Poza tak istotna różnicą , która NIE MOŻE stawiać tych zabiegów w jednym rzędzie - jest jeszcze kwestia środków finansowych -smarowania vs ostrzyknięcia osoczem

• gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 09:26
                      Są kremy kosztujące setki złotych… Co do przerwania skóry, można ją posmarować retinolem i dochodzi do intensywnego złuszczenia. Poza tym ja pisałam o celach i efektach a nie o przerywaniu skóry. Co ma wspólnego mezoterapia z chirurgią plastyczną? I s czym lepsze jest smarowanie skóry żeby wyglądała lepiej od zabiegu żeby wyglądała lepiej?
                      • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 11:46
                        gru.u napisała:

> Są kremy kosztujące setki złotych… Co do przerwania skóry, można ją posmarować
                        > retinolem i dochodzi do intensywnego złuszczenia.

ale nie dochodzi do nakłuwania skóry i do podania jakiegoś środka pod skróre

Poza tym ja pisałam o celach
                        > i efektach a nie o przerywaniu skóry.

przyrównałaś smarowanie skóry do wstrzyknięcia osocza w skóre

Co ma wspólnego mezoterapia z chirurgią p
                        > lastyczną? I s czym lepsze jest smarowanie skóry żeby wyglądała lepiej od zabie
                        > gu żeby wyglądała lepiej?

ty mi powiedz ponieważ to ty podałaś takie przykłady ( nie na chirurgię plastyczną a na podejmowane działania estetyczne )
                • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 09:18
                  pffpffpff napisał:

> Nie żałuje, że wcześnie zaczęłam, bo dla mnie nie było za wcześnie. Przypominam
                  > , że to nie zawsze jest kwestia wieku, tylko potrzeb skóry i ciała. A potrzeby
                  > wtedy miałam jak przeciętna kobieta dziesięć lat starsza. Perimenopauza dopadła
                  > mnie po 38 urodzinach. A życie mnie nie oszczędzało

ty chyba trochę jednak wypierasz bo twoje przygody z medycyną estetyczną zaczęły się przed 38 rż
                  ile lat ma twoje najmlodsze dziecko i ile masz lat teraz ? ( wiem że to można znaleźć w wyszukiwarce ale nie chcę tego robic )

> Żałuję, że nie trafiłam odrazu do porządnego lekarza, a poszukiwania rad na fo
                  > rum kończyły się wmawianiem mi, że robię z siebie kobietę kota.
                  nie kojarzę "kobity kota"- ale skoro żałujesz-to jednak to wmawianie nie było bezpodstawne

> Tak, żałuję nici i eksperymentów z wypełniaczami oraz lasera.
                  > Nie żałuję całej masy zabiegów, dzięki którym nie posypałam się kompletnie, prz
                  > echodząc meno.
                  j/w - nie tłumacz się meno, bo to u ciebie zaczęło się wcześniej. oszukujesz nas albo siebie

> Zwłaszcza, że nie miałam wtedy takiej wiedzy i świadomości, jaką mam dziś.
                  > I nadal uważam medycynę estetyczną za coś pięknego. Tylko szkoda, że przeważają
                  > w niej, a raczej najbardziej widoczne są efekty takie, jak z pod ręki „doktora
                  > ” Panka.

nie będę tutaj dyskutować nawet, bo każdy ma swoje poczucie piękna i estetyki a ja-pewnie dlatego że to temat dla mnie obcy i się na nim nie znam- nie widzę tego "piękna"

>
                  > Ps. 30-35 lat to dobry czas na botoks, mezo, laser itp.

ekhm .....
                  to twoja opinia czy ma jakieś naukowe podstawy ?

Ale właściwą pielęgnacją i d
                  > banie o całościowy dobrostan daje zdecydowanie lepsze efekty niż igła.

hm. chyba trochę znowu przeczysz sama sobie
                  • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 10:17
                    Nie, nie przeczę.
                    Perimeno nie zadziewa się z dnia na dzień. Określam te 38 lat jako taki punkt krytyczny, bo wtedy zaczęły się jazdy z cyklami. To nie jest tak, że wszystko następuje jednocześnie.
                    To po pierwsze. Po drugie - pierwszy botoks zrobiłam po 30tce.. Nie chcę już wracać do tamtego okresu, ale był trudny. I ten kto przeżył długotrwały kilkuletni stres, wie jaki wpływ ma na wygląd. I wtedy zaczęłam szukać pomocy. Również w medycynie estetycznej. Nie miałam ani czasu ani kasy na to, żeby o siebie zadbać całościowo.
                    Dziecko urodziłam późno, bo w wieku 36 lat. I to był piękny czas, ale mało spałam i kiepsko odżywiałam. Podłapałam idiotyczne kompleksy, że teraz już będę na zawsze tylko matka i zona i dołożyłam sobie obowiązków, najpierw dg, później etatem.
                    W tym szaleństwie wjechała perimeno.
                    I dopiero w pandemii się zatrzymałam w tym wyścigu.
                    I wtedy zaczęłam mieć czas dla siebie, bo nie mogłam sobie wymyślać i dokładać kolejnych spraw na głowę.
                    Przypadkiem trafiłam na Kobido i efekt mnie zachwycil. Zaczęłam sobie przypominać różne techniki, rady i wskazówki mojej byłej teściowej i zrozumiałam, że pędziłam na oślep, a można spacerem dojść do tego samego celu.
                    Po drodze udało się ogarnąć meno za pomocą dobrze ustawionej HTZ i jest ok.

Nie, nie przeczę. Uważam, że cel można osiągnąć idąc roznymi drogami w zależności od naszych możliwości. I uważam, że łączenie medycyny naturalnej z klasyczna się nie dość że nie wyklucza, to jest bardzo fajnym polaczeniem. Nie tylko jeśli chodzi o kwestie estetyki, ale zdrowia generalnie.
                    • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 12:16
                      pffpffpff napisał:

> Perimeno nie zadziewa się z dnia na dzień. Określam te 38 lat jako taki punkt k
                      > rytyczny, bo wtedy zaczęły się jazdy z cyklami. To nie jest tak, że wszystko na
                      > stępuje jednocześnie.

wiem
                      jednakże wcześniej piszesz o menopauzie a teraz już o perimenopauzie-to nie jest to samo

> To po pierwsze. Po drugie - pierwszy botoks zrobiłam po 30tce.. Nie chcę już wr
                      > acać do tamtego okresu, ale był trudny. I ten kto przeżył długotrwały kilkuletn
                      > i stres, wie jaki wpływ ma na wygląd. I wtedy zaczęłam szukać pomocy. Również w
                      > medycynie estetycznej. Nie miałam ani czasu ani kasy na to, żeby o siebie zadb
                      > ać całościowo.

no o tym piszemy..pierwszy botoks po 30 tce i zdziwienie że inne >30 latki go nie robią..

> Dziecko urodziłam późno, bo w wieku 36 lat. I to był piękny czas, ale mało spał
                      > am i kiepsko odżywiałam. Podłapałam idiotyczne kompleksy, że teraz już będę na
                      > zawsze tylko matka i zona i dołożyłam sobie obowiązków, najpierw dg, później et
                      > atem.
                      Więc nie byłaś w perino-byłaś jak najbardziej płodna

> W tym szaleństwie wjechała perimeno.

Perino to nie menopauza , nie miałaś menopauzy w wieku 38lat -by właśnie niią tłumaczyć/usprawiedliwiać dość mocne /liczne zabiegi estetyczne

> I dopiero w pandemii się zatrzymałam w tym wyścigu.
                      > I wtedy zaczęłam mieć czas dla siebie, bo nie mogłam sobie wymyślać i dokładać
                      > kolejnych spraw na głowę.
                      > Przypadkiem trafiłam na Kobido i efekt mnie zachwycil. Zaczęłam sobie przypomin
                      > ać różne techniki, rady i wskazówki mojej byłej teściowej i zrozumiałam, że pęd
                      > ziłam na oślep, a można spacerem dojść do tego samego celu.
                      > Po drodze udało się ogarnąć meno za pomocą dobrze ustawionej HTZ i jest ok.

Fajnie, że znalazłaś się w tym punkcie
                      >
                      > Nie, nie przeczę. Uważam, że cel można osiągnąć idąc roznymi drogami w zależnoś
                      > ci od naszych możliwości. I uważam, że łączenie medycyny naturalnej z klasyczna
                      > się nie dość że nie wyklucza, to jest bardzo fajnym polaczeniem. Nie tylko jeś
                      > li chodzi o kwestie estetyki, ale zdrowia generalnie.

ja się mocno odnoszę jednak do twoich sarkastycznych wypowiedzi nt pań które jako 30latki nie chciały myśleć o żadnych bardziej inwazyjnych zabiegach, które odwodziły od nich również ciebie a z których teraz te ponad dekadę później się nabijasz
                      niefajnie
                      • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 12:46
                        Menopauza zaczyna się po ostatniej miesiączce. Ponieważ jak tylko zaczęły mi się problemy z cyklem, próbowałam różnych metod radzenia sobie z szeregiem objawów, brałam przez część tego okresu między 38 a 44 urodzinami różnego rodzaju tabletki hormonalne. Trudno mi więc orzec, kiedy miesiączka była ostatnia, a kiedy była krwawieniem z odstawienia. Tym bardziej, że bywało tak, że „okres” pojawiał się po 6 mcach.
                        Zakładam, ze 40 urodziny to była ta granica, bo wtedy gin powiedział mi, że wg usg jajniki są już puste 🤷‍♀️
                        Perimeno to u mnie był rollercoaster. Meno to już taki melex.

To nie było odwodzenie tylko brzydkie i przykre epitety. Oczywiście, że nie wszystkich i że trudno teraz konkretnym nickom przypisywać, zwłaszcza że od tego czasu pozmieniały tożsamość wink
                        Ale podejście generalnie się mocno zmieniło. I trudno nie unosić ironicznie jednej brwi, kiedy się czyta jak kolejne panie opisują rozpisywane im procedury, a reszta siedzi i notuje uważnie.
                        I nie ma już botoks =plastik i kobieta kot.
                        Nope.
                        Wiesz jak jest… niektórzy pamiętają „Alana”, inni kobietę kota, plastik i płaski obwisły tyłek. Każdy ma jakiś kompleks 🤷‍♀️

• wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 13:00
                          pffpffpff napisał:

>
                          > To nie było odwodzenie tylko brzydkie i przykre epitety. Oczywiście, że nie wsz
                          > ystkich i że trudno teraz konkretnym nickom przypisywać, zwłaszcza że od tego c
                          > zasu pozmieniały tożsamość wink
                          nie odniose sie, nie pamietam, nie kojarze
                          w sumie mogłabys wkleić te brzydkie epitety itp- można byłoby sie odnieść konkretnie-póki co to taka mowa-trawa

> Ale podejście generalnie się mocno zmieniło. I trudno nie unosić ironicznie jed
                          > nej brwi, kiedy się czyta jak kolejne panie opisują rozpisywane im procedury, a
                          > reszta siedzi i notuje uważnie.
                          skąd ty wziełaś tę historię big_grin
                          wyobraźnia szaleje wink

> I nie ma już botoks =plastik i kobieta kot.
                          > Nope.
                          wciąż są kobiety koty a karpiko-glonów coraz wiecej..

> Wiesz jak jest… niektórzy pamiętają „Alana”, inni kobietę kota, plastik i płask
                          > i obwisły tyłek. Każdy ma jakiś kompleks 🤷‍♀️
                          > nie każdy
                          >
                          • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 13:12
                            Wapaha, ja nie jestem z frakcji „archiwistek” forumowych smile, które w 10 sekund zalinkuja ci konkretny wątek nawet jeśli autorka zmieniała nick 65 razy po drodze.

Tematy dotyczące pielęgnacji (od wlosingu, przez fitness po zabiegi i pielęgnację twarzy). No nie mów, że nie podczytujesz.

Fakt. Niektórzy, jak Ty mają bardzo twardą skorupę i niesamowita umiejętność wypierania się słów i poglądów. #orzeszki
                            W sumie chyba wezmę z Ciebie przykład. Bo to zdrowsze. Zdecydowanie.
                            • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 17:50
                              pffpffpff napisał:

> Wapaha, ja nie jestem z frakcji „archiwistek” forumowych smile, które w 10 sekund
                              > zalinkuja ci konkretny wątek nawet jeśli autorka zmieniała nick 65 razy po drod
                              > ze.

szkoda, bo to takie czcza rozmowa

>
                              > Tematy dotyczące pielęgnacji (od wlosingu, przez fitness po zabiegi i pielęgnac
                              > ję twarzy). No nie mów, że nie podczytujesz.

rzadko -to nie moja bajka
                              >
                              > Fakt. Niektórzy, jak Ty mają bardzo twardą skorupę i niesamowita umiejętność wy
                              > pierania się słów i poglądów. #orzeszki
                              > W sumie chyba wezmę z Ciebie przykład. Bo to zdrowsze. Zdecydowanie.

"orzeszki" zostały przeze mnie potwierdzone i omówione-choć parę trolli pragnie bym się wypierała, odżegnywałam, rwała wlosy z głowy,
                • riki_i Re: Marta 😍 13.04.25, 11:12
                  pffpffpff napisał:

> Ps. 30-35 lat to dobry czas na botoks, mezo, laser itp. Zwłaszcza jeśli nie ma
                  > się czasu na wieloetapową, regularną pielęgniarkę.

Nie no, weź przestań! Rozumiem, że optyka osoby z premenopauzą w wieku 38 lat jest inna, ale litości! Moja żona jak miała 30-35 to faceci padali trupem, a była full natural. Jest multum powodów, z których kobiety się przedwcześnie starzeją, u jednych ciało źle znosi poród (porody), inne wchodzą w kilogramy, mogą być problemy hormonalne o których wspomniałaś , może być alko i bulimia, stresy ,brak snu i przepracowanie, a urodę całkowicie zniszczyć potrafi nawet nadmierna solarka (lub naturalne opalanie) typu Kasia Nast. Kwantyfikator "każda kobieta 30-35 powinna zacząć zabiegi" to szaleństwo. Po co niby, jeśli tabuny facetów za Tobą latają? Argumentu, że jak zaczniesz w wieku 30-35 , to będziesz musiała mniej robić w wieku 45-50 nie kupuję, bo to bullshit (za wyjątkiem poprawek rzeczy które dana pani miała od maleńkości typu korekta nosa, likwidacja sińców pod oczami itp.)

I jeszcze.... masa ludzi nie potrafi się w odpowiednim momencie zatrzymać. Piosenkarka Jennifer Rush (vel Heidi Stern) pierwsze efekty miała dobre , zwłaszcza pełne usta zamiast pierwotnej ściśniętej linijki dały mega dobry rezultat. No ale potem... poszło w kierunku fatalnym, dziś jest rozpaczliwym przykladem "ofiar chirurgii plastycznej".

Ty nie pierwszy raz wyrażasz na forum zachwyt nad przykładami skrajnymi. Uwierz mi jako facetowi- Twoja ulubiona Agniecha Woźniak-Starak naprawdę nie wygląda atrakcyjnie. Plastik nawet w wydaniu bez kaczego dzioba nie jest hot. Każdy mężczyzna , który nie leci na kasę i fejm ma dokładnie takie zdanie. Dobrze zrobiony plastik to nadal plastik.
                  • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 11:42
                    Oczywiście, że jest to kwestia indywidualna i zdarzają się 30latki z fantastyczną skóra, zwłaszcza jeśli mają oceany czasu i pieniędzy na dbanie o siebie. Zdaje się, że u Was pierwsze dziecko pojawiło się w okolicach mojego trzeciego.
                    I zdaje się, że pani żona była raczej z frakcji „wielbcie mnie panowie”, nie „jestem niezależna silną kobieta, odpoczynek nie jest dla mnie”.
                    To sporo zmienia.

Wracając do botoksu. Lwia zmarszczka pojawia się najczęściej w tym wieku. Delikatna. Ale sęk w tym, że jeśli się jej nie spacyfikuje (chociażby właściwym oklejaniem, czy regularnym masażem) to ona się bardzo szybko utrwala. I wtedy botoks po 40tce już nie wystarczy.
                    Mezoterapia natomiast to rodzaj pielęgnacji. Poprawia kondycję skóry.

Nie zaliczyłabym AWS do plastików. Plastik to inna kategoria. Nie podoba mi się kierunek, który obrała MRM. Tam faktycznie już trochę za dużo dobrego, ale fajnie że pokazuje możliwości.
                    I jeszcze jedno. Kwestia ulegania modzie w trwałych zmianach na twarzy.
                    To jest moim zdaniem bardzo słabe. Bardzo. Czyli modne sa grube brwi? Robimy takie, nawet jesli totalnie nie sa dopasowane do naszej urody. Liplift? Każda na jedną modłę. Celebrytka zrobiła foxy eyes? Jest wysyp foxy eyes. Moda na odstające pupy? Wyścig na coraz większe implanty. Biusty? To samo. Bez ładu i składu. Tatuowanie, usuwanie, powiększanie, zmniejszanie. Bo moda.
                    I tak, w tym widzę zatracenie siebie. Bo to już nie jest patrzenie na siebie i widzenie swojej indywidualności i swoich własnych potrzeb i możliwości, swoich zalet i swoich wad, tylko nieustanne dążenie do upodobnienia się do innych.

I to jest chyba sedno tego całego estetycznego problemu.
                    • wapaha Re: Marta 😍 13.04.25, 12:21
                      pffpffpff napisał:

> Oczywiście, że jest to kwestia indywidualna i zdarzają się 30latki z fantastycz
                      > ną skóra, zwłaszcza jeśli mają oceany czasu i pieniędzy na dbanie o siebie. Zda
                      > je się, że u Was pierwsze dziecko pojawiło się w okolicach mojego trzeciego.
                      > I zdaje się, że pani żona była raczej z frakcji „wielbcie mnie panowie”, nie „j
                      > estem niezależna silną kobieta, odpoczynek nie jest dla mnie”.
                      > To sporo zmienia.

inaczej
                      zdarzają sie 30latki które nie mają fantastycznej skóry
                      • marta.graca Re: Marta 😍 13.04.25, 12:23
                        Chyba jak palą dwie paczki fajek dziennie i spędzają całe dni na opalaniu...
                      • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 12:24
                        Cała masa ludzi nie ma fantastycznej skóry nigdy
                        • marta.graca Re: Marta 😍 13.04.25, 12:25
                          A co to jest fantastyczna skóra?
                          • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 12:30
                            Jędrna, gladka, odpowiednio nawilżona, bez żadnych problemów, bez przebarwień, wykwitów i cienia zmarszczek.
                            • midge_m Re: Marta 😍 13.04.25, 12:34
                              pffpffpff napisał:

> Jędrna, gladka, odpowiednio nawilżona, bez żadnych problemów, bez przebarwień,
                              > wykwitów i cienia zmarszczek.
                              Cienia zmarszczek! Niezłe delulu powyżej 30 roku życia.
                    • riki_i Re: Marta 😍 13.04.25, 21:14
                      pffpffpff napisał:

> Zdaje się, że u Was pierwsze dziecko pojawiło się w okolicach mojego trzeciego.

36 lat

> I zdaje się, że pani żona była raczej z frakcji „wielbcie mnie panowie”, nie „j
                      > estem niezależna silną kobieta, odpoczynek nie jest dla mnie”.

Tak, pisałem o tym wielokrotnie.

> Wracając do botoksu. Lwia zmarszczka pojawia się najczęściej w tym wieku. Delik
                      > atna. Ale sęk w tym, że jeśli się jej nie spacyfikuje (chociażby właściwym okle
                      > janiem, czy regularnym masażem) to ona się bardzo szybko utrwala. I wtedy botok
                      > s po 40tce już nie wystarczy.

Owszem, szanowna małżonka miała już wtedy lwią zmarszczkę. Delikatną. Wiem z powodu takiego, że ją wówczas dostrzegła i parę razy mi o niej mówiła. Zapewne teraz ma sporo większą, nie wiem, musiałbym się szczegółowo przyjrzeć. Tyle, że ja doprawdy nie wiem, czemuż owa lwia zmarszczka miałaby być czynnikiem dyskwalifikującym jej erotyczną atrakcyjność.

Jako facet mówiłem to 1000 razy i powiem po raz tysiąc pierwszy. Dyskwalifikują w pierwszym rzędzie mocno nadmiarowe kilogramy, na które sporo mężczyzn reaguje alergicznie. W drugim rzędzie mogą to być różne rzeczy rażące z indywidualnego punktu widzenia danego mężczyzny (np. mój kumpel zbrzydził się do byłej kochanki, gdy po paru latach przerwy spotkał się z nią znowu, poszedł do sauny i zauważył włosy w obwódkach wokół piersi), ale NIGDY PRZENIGDY nie słyszałem, aby jakikolwiek pan zraził się do jakiejś kobiety z powodu lwiej zmarszczki!

> Nie zaliczyłabym AWS do plastików. Plastik to inna kategoria.

AWS ma całkowicie, podkreślam dobitnie - całkowicie inną twarz niż niegdyś.

www.pudelek.pl/agnieszka-wozniak-starak-wraca-do-telewizji-zobaczcie-jak-sie-zmienila-od-poczatku-kariery-zdjecia-6549065118856833g
                      Tak, nie ma kaczego dzioba, polików chomików i ust pontonów. Tego akurat nie ma.

Ale obecnie nie stoi nawet w pobliżu naturalności. Jest całkowicie sztuczna i w tym sensie określam ją jako 'plastik'.

• aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 21:51
                        "ale NIGDY PRZENIGDY nie słyszałem, aby jakikolwiek pan zraził się do jakiejś kobiety z powodu lwiej zmarszczki!"

Święta prawda. Z tym że pogłębiona przedwczesna lwia zmarszczka plus bruzdy za czole dodają kilka lat. Nie analizujemy że ktoś ma 35 lat ale ma bruzdę taką czy inną tylko odbieramy twarz jako
                        starszą o kilka lat. Aha, umiejętna likwidacja lwa nie równa się wyprasowanie na blachę tongue_out Nawet nie wiesz co kto ma zrobione jeśli nie przesadza z prasowaniem. Jakby co ja nie mam, nie potrzebuję, więc nie jestem pliszką ci swój ogonek chwali.
                  • kariwitch00 Re: Marta 😍 13.04.25, 11:44
                    Dla siebie ale przeciwko innym paniom i ku uciesze rikich którzy korzystają że kobiety patrzą na siebie męskimi oczami
                    • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 12:03
                      kariwitch00 napisała:

> Dla siebie ale przeciwko innym paniom i ku uciesze rikich którzy korzystają ż
                      > e kobiety patrzą na siebie męskimi oczami

big_grin big_grin big_grin
                      I znowu ta rywalizacja, i węszenie spisków, i syndrom oblężonej twierdzy.
                  • gru.u Re: Marta 😍 13.04.25, 11:45
                    A co to jest „full natural”? Że tylko krem nivea? Jest cała masa zabiegów pielęgnacyjnych które nijak nie ujmują naturalności. I bynajmniej nie chodzi o to, żeby tabuny facetów latały. Bo większość kobiet niezależnie od zabiegów niezbędnie piękna i nikt nie będzie padał trupem. A poza tym sporej części jest to doskonale zbędne. To są zabiegi których nie widać, w tym sensie że widać po prostu gładką, zadbaną cerę. A czy dana osoba taką miała zawsze czy na przykład pozbyła się przebarwień po trądziku laserem to już nie wiesz. I oczywiście to nie niweluje rujnującego trybu życia. Można mieć zdrowy tryb życia, korzystać z zabiegów poprawiający wygląd skóry (wygląd skóry nie rysy twarzy, wielkość ust czy kształt nosa). Co do plastiku to leci na to bardzo wielu facetów. Przejdź się po Żurawiej czy Mokotowskiej to zobaczysz. Co oczywiście nie oznacza, że każda kobieta chce do tego dążyć i chce budzić zainteresowanie mężczyzn tego typu. Ja nie zamierzam iść w taki look, ale podoba mi się to, że mam te 42 lata i rano po obudzeniu wyglądam tak jak wyglądam.
                    • riki_i Re: Marta 😍 13.04.25, 20:59
                      gru.u napisała:

> A co to jest „full natural”? Że tylko krem nivea?

O ile pamiętam okres o którym mowa (30-35 l.) to było grane następująco:
                      - lekki szampon koloryzujący wzmacniający barwę włosów (długie do pasa, jedyny pozostały zabieg to regularne podcinanie włosów o 1-2 cm, no i odżywka co jakiś czas)
                      - regulacja brwi
                      - makijaż na codzień , dość spory

> Co do plastiku to leci na to bardzo wielu facetów. Przejdź się po
                      > Żurawiej czy Mokotowskiej to zobaczysz.

Jest to zjawisko godne ubolewania. Należałoby jednak także zapytać amatorów podobnego wyglądu, czy chcieliby mieć na stałe taką kobietę w domu. Stawiam, że większość odpowiedziałaby, iż niekoniecznie.

• gru.u Re: Marta 😍 14.04.25, 02:46
                        Oczywiście że są tacy, co chcą i myślę że nie jest to taki mały procent. Kanon instagramowy cieszy się sporym powodzeniem. Można mieć inny gust ale nie ma co udawać, że tak nie jest. Oczywiście są też tacy, co deklarują że uwielbiają naturalność a w obserwowanych same produkty tureckich klinik wink Natomiast myślę że zdecydowana większość po pierwsze nie zna się na temacie, a po drugie widzi efekt i ma wywalone na to, czy ładna cera to efekt najtańszego kremu czy regularnych wizyt u kosmetyczki albo czy harmonijne rysy twarzy to tak od matki natury czy jednak nos został poprawiony. I myślę że zarówno męskie upodobania jak i kobiece działania znajdują się w większości przypadków pomiędzy „jak natura stworzyła” a „wielkie usta, wielkie policzki, zęby z Turcji, wielkie rzęsy, wielkie implanty piersi i bbl”.
                • black_magic_women Re: Marta 😍 13.04.25, 12:12
                  A dlaczego żałujesz lasera?
                  • black_magic_women Re: Marta 😍 13.04.25, 12:12
                    black_magic_women napisała:

> A dlaczego żałujesz lasera?

To pytanie do Szell
                  • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 12:28
                    Ponieważ należę do tego procenta ludzi, u których wystąpiło przyspieszone zanikanie tkanki tłuszczowej i laser tylko wzmógł ten efekt na twarzy.
                    Poza tym uważam, że to jest jednak bardzo inwazyjna metoda. Za bardzo, jak na zabieg, który sprawdza się najlepiej w serii i który należy co jakiś czas powtarzać.
                    • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 12:43
                      pffpffpff napisał:

> Ponieważ należę do tego procenta ludzi, u których wystąpiło przyspieszone zanik
                      > anie tkanki tłuszczowej i laser tylko wzmógł ten efekt na twarzy.
                      > Poza tym uważam, że to jest jednak bardzo inwazyjna metoda. Za bardzo, jak na z
                      > abieg, który sprawdza się najlepiej w serii i który należy co jakiś czas powtar
                      > zać.

Spytam z ciekawości, jaki laser?
                      • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 12:47
                        Frakcyjny
                        • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 13:22
                          pffpffpff napisał:

> Frakcyjny

Rozumiem że nie ablacyjny?
                          • pffpffpff Re: Marta 😍 13.04.25, 14:33
                            Ablacyjny.
                            • aandzia43 Re: Marta 😍 13.04.25, 15:49
                              pffpffpff napisał:

> Ablacyjny.

Ok. Pytam bo czytałam że to rzadkie powikłanie częściej ma miejsce przy nieablacyjnym. Bo głębiej działa. W każdym razie współczuję powikłań.
          • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:20
            No tak bo jak ty czegoś nie doświadczyłaś to nie istnieje
      • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:19
        Nie muszą tylko chcą. Co więcej, mogą też żyć bez tego, że o nich mówią. A co do kryzysu - ja miałam spory po operacji wady zgryzu, bardzo dziwne uczucie widzieć w lustrze kogoś innego
        • anajustina Re: Marta 😍 12.04.25, 14:51
          Ja tak miałam przy szkłach kontaktowych. Też dziwne uczucie.
        • waleria_bb Re: Marta 😍 12.04.25, 17:04
          Słyszałam, że po operacjach orto ciężko jest. Kryzys miałam po korekcie nosa i naprawdę bardzo, bardzo dużo kobiet na czatach/grupach się z tym zmagało. To nie ma nic wspólnego z powodzeniem operacji, po prostu niektórym trudniej przyzwyczaić się do nowej twarzy. Co my tam jednak wiemy o kryzysie, bzdura i wmawianie kobietom głupot jak syndromu poaborcyjnego. 😀
          • aandzia43 Re: Marta 😍 12.04.25, 17:14
            Co my tam jednak wiemy o kryzysie, bzdura i wmawiani
            > e kobietom głupot jak syndromu poaborcyjnego. 😀

Tak właśnie big_grin
    • krwawy.lolo Re: Marta 😍 12.04.25, 10:57
      Wlazłem tam i odkryłem cel życia. Zostanę Championem Pudelka. Dzięki!
    • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:11
      Na instagramie to ja mogę w każdej chwili wstawić zdjęcie na którym wyglądam jak blond 20-letnia modelka 😀 Żaden wyznacznik
      • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 13:22
        Dokładnie! I nadal na zdjęciach będziesz wyglądała naturalnie 😉
        • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 13:38
          Nie będę, natomiast będę miała więcej lajkow 😀 To jest dla mnie fenomen, może czas się przełamać
          • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 14:50
            Naturalnie jak na 20 letnia blondynkę, oczywiście że nie naturalnie jak na samą siebie 😉 moja kosmetyczka, o której wspominałam wcześniej ma kilkanaście tysięcy obserwujących 😳
            • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 15:02
              Mnie to nieustająco zaskakuje że ludzie jak szaleni lajkuja twory grafiki, ale w sumie influencerki AI też się cieszą powodzeniem
              • andace Re: Marta 😍 12.04.25, 15:12
                Jako że pod względem filtrów i celebrytek ma instagramie i SM jestem boomerką, bo głównie śledzę profile wystroju wnętrz, żarcia i podróży, to dopiero jak zobaczyłam różnicę między prawdziwą kobietą a jej profilem na instagramie to zorientowałam się jak bardzo technika poszła do przodu i że stare przeróbki w Photoshop to amatorszczyzna.
                I że ludzie to oglądają i wierzą że takie naturalne niepozowane selfie komórka w łazience to bez żadnej ingerencji.
    • heca007 Re: Marta 😍 12.04.25, 14:00
      Kilka razy próbowałam obejrzeć programy tej pani. I chyba nie jestem targetem, nie porwała mnie. Nie rozumiem do końca fenomenu choć wiem, że odniosła ogromny sukces i jest mega popularna nawet mimo odsiadki.
    • jolie Re: Marta 😍 12.04.25, 15:39
      Na tych zdjęciach wygląda oczywiście lepiej. Ja jestem pod wrażeniem wyglądu Jennifer Beals i Jane Seymour - pierwsza po 50-tce czy nawet 60-tce wyglądała po prostu obłędnie, a druga nadal jest Dr Quinn w wieku 74 lat.
      • kariwitch00 Re: Marta 😍 12.04.25, 15:54
        Dobry jest ostatni podcast Marty Niedźwiedzkiej o tym jak twarz stała się obszarem interwencji mody, jak internet zalany jest pomyslami na modną twarz.gwiazdy influencerki operują na zdjęciach i filmach głównie twarzą, pokazują się wymalowane, przefiltrowane a wcześniej zoperowane.Dla kogo jest ta moda?
        • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:08
          Tak jak każda, dla tych którzy chcą się w to bawić
          • kariwitch00 Re: Marta 😍 12.04.25, 16:14
            Zostaniesz z niemodna twarzą, tego jeszcze nie było.
            • gru.u Re: Marta 😍 12.04.25, 16:34
              Nigdy nie miałam modnej i jakoś żyję
            • black_magic_women Re: Marta 😍 13.04.25, 12:20
              kariwitch00 napisała:

> Zostaniesz z niemodna twarzą, tego jeszcze nie było.

Ja bym wolala zostać z niemodną talią 😉
    • m_incubo Re: Marta 😍 12.04.25, 18:10
      Nie podoba mi się kompletnie, no i nie musi, ale nie mam ochoty się niczego czepiać. Niech robi ze swoją twarzą co chce, przecież to jej twarz.
      • grey_delphinum Re: Marta 😍 12.04.25, 18:49
        Biedna... Co musi siedzieć w głowie kobiety, żeby sobie cos takiego zrobić. Chyba same negatywne emocje: strach, brak akceptacji i pewności siebie.

Byla ikoną, a zostanie zapamiętana z powodu odsiadki i tego liftingu. Żal.
    • po_godzinach_1 Re: Marta 😍 12.04.25, 19:44
      To ładna kobieta kiedyś była.
    • pepsi.only Re: Marta 😍 13.04.25, 08:42
      Podoba mi się, ale to tylko zdjęcia, jednakowa poza, jednakowa mina, wyreżyserowana, żeby wyprostować zmarszczki na szyi.
      To jednak starsza kobieta, tyle że zrobiona. Wystarczy spojrzeć na dłonie i szyję na innych zdjeciach, i wszystko jasne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka