Dodaj do ulubionych

Wynik badania MRI

09.06.25, 12:52
Mam zmiany pokrwotoczne mozgu.
Pierwsza diagnoza (do potwierdzenia i kontroli )-naczyniak mozgu.
W srode mam umowionego lekarza.
Szczerze,to nie wiem co dalej.
Ze wszytkich diagnoz stawialam parkinsona.
A najbardziej nerwice.
Nie wiem co myslec.
Obserwuj wątek
    • makurokurosek Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 12:59
      Trzymaj się. Najważniejsze to się nie dołować i myśleć optymistycznie.
      • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:05
        Trzepneło mna. Jeszcze nie wiem co mam myslec. Taka zamrozona jestem.
        Glupia satysfakcja ze nie wymysl7lam ,ze nie zwariowalam oto mam na papierze.
        A z drugiej jakas glebia.
        • anajustina Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 22:06
          A duży on jest? Do jakichś tam rozmiarów nie trzeba operować, wystarczy obserwacja.
          • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 07:56
            anajustina napisała:

> A duży on jest? Do jakichś tam rozmiarów nie trzeba operować, wystarczy obserwa
            > cja.

10x11x9 mm i powoduje poprzez swoja lokalizacje wlasnie drzenie miesni, zaburzenia koordynacji ruchow.
            Dodatkowo doszlo do krwawienia w tej okolicy wiec musza cos z tym zrobic. Bo jak raz naczyniak krwawil to jest wysokie ryzyko kolejnego krwawienia.
    • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:03
      A i jeszcze doczytalam rozproszone ogniska o srednicy do 5mm - jak glioza naczyniowa.
      • lillyinchains Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 18:10
        Groźnie brzmiąca glioza naczyniowa to najzwyklejsze zmiany naczyniowopochodne, typowe w Twoim wieku. Na to się nie umiera. Nie wymaga leczenia ani nic. Spokojnie

abidja napisała:

> A i jeszcze doczytalam rozproszone ogniska o srednicy do 5mm - jak glioza naczy
        > niowa.
    • primula.alpicola Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:09
      Na razie nic nie myśl, co?
      Poczekajmy do środy.
      • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:49
        primula.alpicola napisała:

> Na razie nic nie myśl, co?
        > Poczekajmy do środy.

Ok, musze opuscic Internety.
        Poskladac sie do kupy.
        ❤️
    • alpepe Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:14
      Też nie wiem, dlatego ściskam serdecznie i życzę sił do leczenia. Masz wreszcie ddobrą iagnozę, to bardzo dużo.
      • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:48
        alpepe napisała:

> Też nie wiem, dlatego ściskam serdecznie i życzę sił do leczenia. Masz wreszcie
        > ddobrą iagnozę, to bardzo dużo.
        >

Mam blizny pozapalne oznaczajace neurodegradacyjne procesy w OUN.
        Tylko kwestia jaka choroba to powoduje.
        No I te zmiany pokrwotoczne...kiedy, jak, dlaczego...brak mozliwosci mojej kontroli nad tym, wplywu jest obezwładniający.
    • bazia_morska Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:32
      Nie czytaj internetów. Ściskam 🥰
      • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 13:46
        bazia_morska napisała:

> Nie czytaj internetów. Ściskam 🥰

Za pozno.
        Przeczytalam.
        Ale juz wiecej nie bede .
        Szumi mi w uszach ze zdenerwowania. Posiedze w ogrodzie, widok moich kwiatow jakos mnie uspokaja. Pewnie "pogadam" z wroblami. Ostatnio to lubimy.
        • alfa36 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 17:15
          Trzymaj się, zawsze diagnoza jest lepsza, niż jej brak.
        • homohominilupus Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 22:52
          abidja napisała:

> bazia_morska napisała:
          >
          > > Nie czytaj internetów. Ściskam 🥰
          >
          > Za pozno.
          > Przeczytalam.
          > Ale juz wiecej nie bede .
          > Szumi mi w uszach ze zdenerwowania. Posiedze w ogrodzie, widok moich kwiatow ja
          > kos mnie uspokaja. Pewnie "pogadam" z wroblami. Ostatnio to lubimy.

I to jest dobra taktyka.

Trzymaj się!
    • mayaalex Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 17:20
      Trzymaj sie! Wazne, ze masz diagnoze, wreszcie bedzie mozna cos konkretnie robic. Nie siedz za duzo w internecie, jakos wytrwaj do srody, forum trzyma kciuki za Ciebie!
    • rycerzowa1 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 17:34
      A jakie masz objawy, skoro podejrzewałaś chorobę neurodegeneracyjną?
      Parkinsona chyba nie widać w rezonansie.
      • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:45
        rycerzowa1 napisał(a):

> A jakie masz objawy, skoro podejrzewałaś chorobę neurodegeneracyjną?
        > Parkinsona chyba nie widać w rezonansie.

Nie, nie widac parkinsona w obrazach MRI.
        A objawy pojawily sie w kwietniu:trzesenie sie rak, miesnie nog, problemy z zejsciem ze schodow ( wzmozone napiecie miesniowe ) I obezwladniajace zmeczenie.
        Wczesniej mialam juz takie objawy, lzejsze,krotsze. Ignorowalam bo a to praca, a to zima, a to moze brak witamin, a to moze za duzo kawy.
    • mocca25 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 17:39
      Pomysł, że nie ma ludzi zdrowych są tylko nie przebadano. Ty już jesteś przebadana, czyli z górki. Powodzenia w leczeniu!
    • aqua48 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 18:08
      Trzymam kciuki, diagnoza postawiona, czas na leczenie. Wytrwałości i cierpliwości Ci życzę. A jeśli będziesz się bała lub będziesz miała wątpliwości to pisz.
    • eliszka25 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 20:01
      Diagnoza, to już bardzo dużo. Trzymam kciuki za Ciebie, a Ty nie czytaj internetów. Dr Google, to nie jest najlepszy specjalista. Jutro już wtorek, trzymaj się!
    • sueellen Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 20:11
      Nie rozumiem dlaczego dostajesz wyniki PRZED wizytą u lekarza.. już któryś raz czytam że ktoś dostał najpierw wynik a dopiero potem szedł na konsultacje i na forum się dopytywał co ten wynik oznaczał. Przecież to jest jakieś nieporozumienie. W UK pacjent nigdy, nawet idąc do prywatnego szpitala nie zobaczy wyniku przed konsultacją. Wynik przedstawia mu lekarz . Zawsze.
      • danaide2.0 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:10
        Badanie i opis robi osobna jednostka, do której cię skierowano. Musisz się pofatygować z wynikiem do tego, który dał skierowanie.
        • sueellen Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 23:25
          danaide2.0 napisała:

> Badanie i opis robi osobna jednostka, do której cię skierowano.

No to ten kto skierował powinien dostać wynik i objaśnić wynik..
          Musisz się pofa
          > tygować z wynikiem do tego, który dał skierowanie.

No właśnie to jest bez sensu, bo wynik powinien zostać wysłany do lekarza zlecającego, a nie pacjenta. Jak lekarz otrzyma wynik ustawia pacjentowi wizytę i wyjaśnia mu kolejne kroki..
      • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:39
        Dlatego,ze MRI robilam w Gdansku prywatnie.
        Lekarza mam w Norwegii.
        W Norwegii tez stoje w kolejce do neurologa.
        A poniewaz drzenia miesniowe sie nasilaly postanowilam zrobic badania na wlasna reke.
        Ot I tyle.
        Gdyby wszystko bylo w Norwegii lekarz pierwszy otrzymuje badania o ktorych potem mnie informuje przez aplikacje lub zaprasza do gabinetu.
        • sueellen Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 23:20
          Rozumiem, że w Polsce jest tak, ale to nie jest korzystne dla pacjenta bo dostaje wynik którego nie rozumie... Wynik powinien być wysyłamy do lekarza który badanie zlecił a nie pacjenta.
        • sueellen Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 23:27
          abidja napisała:

> Dlatego,ze MRI robilam w Gdansku prywatnie.

No rozumiem. Tylko zaraz... , w Polsce można sobie iść i poprosić o MRI bez skierowania od lekarza? 😱
          • 3-mamuska Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 23:54
            sueellen napisała:

> abidja napisała:
            >
            > > Dlatego,ze MRI robilam w Gdansku prywatnie.
            >
            > No rozumiem. Tylko zaraz... , w Polsce można sobie iść i poprosić o MRI bez sk
            > ierowania od lekarza? 😱

Pewnie ze mozna placisz idziesz i w UK tez mozesz sobie zrobić prywatnie.
            Tez robiłam MRI poczatkiem maja w pl.
            Zachowujesz sie jakbys nigdy w pl nie mieszkała.
            • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:00
              3-mamuska napisała:

> Pewnie ze mozna placisz idziesz i w UK tez mozesz sobie zrobić prywatnie.

Nieprawda. Chyba że u jakiegoś konowała pt polskielabolatoriumnawyspach.com

Nie. Idziesz prywatnie do specjalisty który dla ciebie zleca badanie a następnie sekretariat ustawia ci wizytę podczas której dostajesz wynik. Leczę się niemal wyłącznie prywatnie w UK więc mi nie wmowisz że wynik przychodzi pacjentowi do domu . Nie przychodzi. Można oczywiście wystąpić o dokumentację medyczną i wszystkie wyniki ale to później. Diagnozę przedstawia lekarz.

> Tez robiłam MRI poczatkiem maja w pl.

Brawo ty. Ja nigdy nie robiłam MRI w Polsce. Robiłam za to wielokrotnie w UK . Prywatnie i na NFZ...
              > Zachowujesz sie jakbys nigdy w pl nie mieszkała.
              >

Mieszkałam w czasach gdy do lekarza chodziłam na bilanse a nie po diagnozy...
              • 3-mamuska Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 10:47
                Haha no tak w calym uk sie leczysz…
                Ja bylam juz zapisana tu w Londynie ale zmarła mi mi mama i tak musiałam jechałam do pl i zrobiłam w pl.
                Kolejna co wszystkie rozumiemy pozjadała.
                Leczysz sie zdaje sie z dodatkowego prywatnego ubezpieczenia, a nie prywatnie wiec musisz miec od lekarza.
            • afro.ninja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:00
              Trzeba mieć skierowanie. Na rtg też.
      • 3-mamuska Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 23:52
        sueellen napisała:

> Nie rozumiem dlaczego dostajesz wyniki PRZED wizytą u lekarza.. już któryś raz
        > czytam że ktoś dostał najpierw wynik a dopiero potem szedł na konsultacje i na
        > forum się dopytywał co ten wynik oznaczał. Przecież to jest jakieś nieporozumie
        > nie. W UK pacjent nigdy, nawet idąc do prywatnego szpitala nie zobaczy wyniku p
        > rzed konsultacją. Wynik przedstawia mu lekarz . Zawsze.

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️czasem lepiej zamilczeć…
        To sa twoje wyniki i masz do nich prawo.
        • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:01
          3-mamuska napisała:

>
          > 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️czasem lepiej zamilczeć…
          > To sa twoje wyniki i masz do nich prawo.
          >

Oczywiście że mam prawo i mam je wszystkie w domu, ale nie dostaje ich przed wizytą u lekarza tylko PO ..
          • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:06
            sueellen napisała:

>
            > Oczywiście że mam prawo i mam je wszystkie w domu, ale nie dostaje ich przed wi
            > zytą u lekarza tylko PO ..

Chodzi mi o to, że zostawianie pacjenta samego z raportem badania bez żadnego wyjaśnienia jest moim zdaniem niedopuszczalne ale okazuje się w Polsce jest normą a potem zdziwienie że Polak diagnozuje się dr Google albo na forum... Teraz pewnie diagnozę stawia chatgpt...
            • pupu111 Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:12
              Nierzadko to google i forum jest lepsze. Neurolog nawet nie widziała potrzeby wysłac autorki na to badanie, tylko stwierdziła, że jak juz jest to badanie, to ok, ale przeciez to nerwica. JPRD
              • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:16
                pupu111 napisał(a):

> Nierzadko to google i forum jest lepsze. Neurolog nawet nie widziała potrzeby
                > wysłac autorki na to badanie, tylko stwierdziła, że jak juz jest to badanie, t
                > o ok, ale przeciez to nerwica. JPRD

Nie no po co w ogóle lekarze jak są google i forum?
                • pupu111 Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:18
                  Do pobierania astronomicznych pensji przy minimalnym zainteresowaniu pacjentem.
                  • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:43
                    pupu111 napisał(a):

> Do pobierania astronomicznych pensji przy minimalnym zainteresowaniu pacjentem.
                    >

Bez komentarza..
                • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:15
                  Suellen,ale to wlasnie mnie spotkalo. Zero zainteresowania. Zaplacilam 309 zl za 20 min wizyty, gdzie bylam w gabinecie nie wiecej niz 10. Lekarka nie chciala mnie sluchac, wystawila diagnoze nie ze swojej specjalizacji. Nawet wpisala to w moja dokumentacje bo poprosilam w rejestracji o przeslanie.
                  Jak lezalam na kozetce a miesnie nog mi samoistnie drzaly ona stwierdxila ze NIC nie widzi. Wyszlam z gabinetu z poczuciem ze mam omamy, ze widze i czuje czegos czego nie ma.
            • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:02
              Tak, masz racje. Zostalam z wynikami sama. I wiem ze cos jest ale nie wiem jak powazne ,czy to cos ostatecznego, czy nie 1000 mysli.
              Dodatkowo wynik jest po polsku wiec musze go roboczo przetlumaczyc. Zanim przyjdzie wersja od bieglego.
              Z jednej strony dobrze wiedziec,ze nie jestem hipochondryczka, choc teraz ti gorzka satysfakcja a z drugiej ja i maz jestesmy z tym sami do jutra.
          • nick_z_desperacji Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 01:34
            Ale po co mam 9sc do lekarza zlecającego, skoro leczyć się z tym wynikiem MRI od razu miałam zamiar u innego? Żeby kolejkę blokować? Tak samo z ENG, skierowanie dostałam od neurologa, ale neurolog wykonujący badanie znalazł od razu problem bardziej dla ortopedy niż neurologa, więc mogłam się umówić od razu. Inaczej musiałaby czekać na wizytę u neurologa, żeby dla ortopedy wyniki wyciągnąć, bo jakbym miała u niego wizytę czybciej niż u neuro, to nie miałabym z czym iść. Super rozwiązanie, zwłaszcza że jak ktoś musi szukać, to lepiej, żeby wpisał wyniki, niż same objawy, przynajmniej ai sobie zawęzi, a nie wyrzuci na jednym wdechu gaz mózgu i asl.
            • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:15
              nick_z_desperacji napisała:

> Ale po co mam 9sc do lekarza zlecającego, skoro leczyć się z tym wynikiem

Gdybys dostała (odpukac) diagnozę bardzo poważnej choroby , to byś zrozumiała , że takie zostawienie pacjenta z opisem bez żadnego wyjaśnienia co to właściwie znaczy jest nieludzkie.
              • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:18
                Suellen, po MRI kazdy pytal czy cos widac. Pani Techniczka odpowiadala,ze nie wolno jej udzielac informacji.Opis po 2-3 tygodniach.
                I ja to rozumiem.
                Mialam dosc spokojne 8 dni po badaniu. Po prostu czekalam.
                • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:28
                  abidja napisała:

> Suellen, po MRI kazdy pytal czy cos widac. Pani Techniczka odpowiadala,ze nie w
                  > olno jej udzielac informacji.Opis po 2-3 tygodniach.
                  > I ja to rozumiem.
                  > Mialam dosc spokojne 8 dni po badaniu. Po prostu czekalam.

Zgazda się. Zwłaszcza że to nie technik opisuje tylko radiolog, albo nawet dwóch.
                  • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:39
                    Dwoch, radiolog i radiolożka.
              • nick_z_desperacji Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:27
                Tylko mogłabym ją dostać 3 m-ce później, bo zanim dostałabym skierowanie, to lekarz musiałby omówić wyniki wszystkich, nawet tych, którzy jego opinią nie są zainteresowani. Tak samo mam z próbami wątrobowymi, zleca poz, potrzebne psychiatria, więc dopóki są w normie nie idę drugi raz do poz.
                • sueellen Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:38
                  nick_z_desperacji napisała:

> Tylko mogłabym ją dostać 3 m-ce później, bo zanim dostałabym skierowanie, to le
                  > karz musiałby omówić wyniki wszystkich, nawet tych, którzy jego opinią nie są z
                  > ainteresowani. Tak samo mam z próbami wątrobowymi, zleca poz, potrzebne psychia
                  > tria, więc dopóki są w normie nie idę drugi raz do poz.

Są choroby i choroby. MRI to nie badanie krwi tylko specjalistyczne badanie które ma na celu potwierdzić lub wykluczyć bardzo poważne choroby np nowotworowe. Osobiście nie wyobrażam sobie by dostać informacje o nowotworze złośliwym w takiej formie...co innego gdy MRI ma potwierdzić że go nie ma. Po ostatnim MRI lekarz zadzwonił i powiedział że wszystko ok więc nie muszę się fatygować na wizytę. I to rozumiem.
    • mysiulek08 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 20:12
      tego naczyniaka to sobie guglem zdiagnozowalas na podstawie opisu ' zmian pokrwotocznych' ?
      tak samo jak glioze naczyniowa ?

nigdy, przenigdy nie konsultuj opisu czegokolwiek medycznego z guglem czy innym ai ! zawsze skonczysz z najgorsza dostepna opcja i nie bedziesz o niczym innym myslec

nie pomne ile to juz nowotworow/zawalow/udarow i innych sobie zdiagnozowalam, nawet przy niewinnych, rutynowych badaniach

przytul Natasze, zrob sobie herbate, zjedz ciastko/czekolade i oddychaj - wdech-wydech

😘😘😘😘
      • grey_delphinum Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 20:20
        Nie napiszę niczego mądrego na temat wyniku, bo się w ogóle na tym nie znam, ale moooocno przytulam, bo wiem, ze czas oczekiwania na wizytę u lejarza jest cholernie ciężki emocjonalnie.
      • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:35
        Nie, tak mam w opisie badania. Z podanymi wymiarami ognisk do 5mm ktor lekarka nazwala gliozy naczyniowe.
        A naczyniak jamisty pojawia sie pod lacinska nazwa przy zmianie krwotocznej takze z wymiarami 10x11x90 mm
        • mysiulek08 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:39
          ok ale i tak nie odpusc internet 😘

coby nie bylo, juz wiesz mniej wiecej 'na czym stoisz' a reszta nalezy do lekarza/lekarzy
          • mysiulek08 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:39
            * bez 'nie' - tylko odpusc
          • abidja Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:41
            Wiem, odpuscilam.
            Wypilam kawe, podlalam kwiaty gnojowica 🫢 i wzielam prysznic z mezem 😉.
            Jutro przyjezdza do mnie przyjaciolka, wiec nie bede sama.
            Natasza uparcie kladzie sie na mnie wiec duzo leze ❤️
            • mysiulek08 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 22:01
              😘😘
          • pupu111 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 23:27
            Jakby autorka sama nie szukała to by ją nadal leczyli 20 lat na depresję i nerwicę.
            Dobrze, autorko, ze zadziałałas.
            Pamiętam wątek, pisałas ze nie możesz utrzymac pedzla w dłoni, i ci wmawiano nerwice nie robiąc żadnych badan z tego co pamiętam. No tak, grunt to zdac sie na lekarzy. Ja bym ich do sądu zapodała.
            • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:10
              Tak Pupu, dokladnie tak by bylo.
              Neurolozka po 2 objawach i pytaniu czy przyjmuje jakies leki ( tak, antydepresanty ) wystawila diagnoze : polekowe, nerwica, depresja. Chociaz nie jest psychiatra i nie zna ani tych lekow ani depresji.
              Gdybym jej posluchala leczylabym nerwice i myslala ze jestem zbyt leniwa lub wymyslam objawy skoro nie ma poprawy.
        • fgh05 Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 22:19
          abidja napisała:

> z wymiarami 10x11x90 mm

90mm ? A nie 9mm ?
          • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 08:07
            9, masz racje,oczywiscie mm.
    • 3-mamuska Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 21:51
      Dobrze ze wiesz co jest.
      Teraz lecznie kontrola i bedzie dobrze.
      Powodzenia i trzymam kciuki.
    • eva_evka Re: Wynik badania MRI 09.06.25, 22:10
      Trzymaj się.
      Na razie diagnoza do potwierdzenia, najlepiej u dwóch lekarzy.
      Mogę tylko napisać, że w rodzinie też rok temu byla diagnoza, były leki i na ten moment człowiek funkcjonuje normalnie. Nie znam niestety szczegółów, bo nie pytam.
    • migafka357 Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 00:04
      Kiedyś mi lekarka tak powiedziała i to mądre było - diagnozy nie trzeba się bać, bo jeśli jest choroba, to ona była przecież już wcześniej, diagnoza ją tylko nazywa i ułatwia leczenie. Wiem, że się boisz, też bym się bała, ale lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Cokolwiek to jest, teraz będzie dużo łatwiej. Trzymam kciuki.
    • abidja Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 18:00
      Jednak bogini czuwa nade mna.
      Zadzwonila do mnie pani neurolog i zaprosila na jutro, na 8 .00 do Sandviki. Akurat zwolnila sie jej godzina. I neurolozka jest Ukrainka z umiejetnoscia czytania po polsku.
      Wiec jutro neurolog potem lekarz rodzinny.
      Licze ze od razu bede wiedziala co dalej.
      Trzymajta kciuki .
      Bardzo Wam dziekuje za slowa wsparcia i otuchy.
      Cokolwiek to jest bez walki mnie nie weźmie!
      • ardzuna Re: Wynik badania MRI 10.06.25, 22:44
        abidja napisała:

> Jednak bogini czuwa nade mna.
        > Zadzwonila do mnie pani neurolog i zaprosila na jutro, na 8 .00 do Sandviki. Ak
        > urat zwolnila sie jej godzina. I neurolozka jest Ukrainka z umiejetnoscia czyta
        > nia po polsku.

Super!!! Napisz po wizycie.
    • abidja Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 11:09
      Jestem po wizycie u neurologa.
      Trwala godzine i 15 min.
      Na poczatku wywiad, opis orzypadkow w rodzinie, herbatka rumiankowa 🥰 i badanie z mloteczkiem, wykalaczka i cos co przypomina narzedzie do strojenia fortepianu.
      Stanie, chodzenie, mruganie, klaskanie.
      Powiedziala,ze prawa strona ciala sygnalizuje problemy w lewej stronie mozgu i wyglada to na lekkie krwawienie.
      Po tym dopiero wziela wynik MR .
      To nie parkinson, to nie MS.
      Wszystko co manifestuje moje cialo to efekt krwawienia z naczyniaka.
      Takze pogorszone, zamglone widzenie - a ja myslalam ze to starzenie sie.
      Czeka mnie kolejne badanie i szczegolowa lokalizacja naczyniaka oraz potwierdzenie,ze to naczyniak, nie inna krwawiaca zmiana. A potem zabieg.
      Przez tetnice w pachwinie .
      Mam zyc w miare normalnie ale nie schylac sie, unikac ulozenia glowy nizej, nie dzwigac, nie podnosic, odpoczywac i sie nie stresowac bo wszystko bedzie ok.
      Reszta zmian-te w istocie bialej do dalszej diagnozy. Nie stanowia w tej chwili zagrozenia a moga byc powiazane z krwawieniem. Ona musi zobaczyc je i ich lokalizacje.
      Takze do sierpnia mam odpoczywac i cieszyc sie rodzina.

Dziewczyny, dziekuje za slowa wsparcia i otuchy. Bardzo mi pomogłyscie.
      Jak zwykle jestescie nieocenione, w sytuacjch kryzysowych ❤️❤️❤️❤️

• alicia033 Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 11:27
        no to trzymamy kciuki, żeby to był ten naczyniak i za udany zabieg (zresztą innej opcji i tak nie mawink). I słuchaj się dalej Nataszy, wie, co robi, jak Cię obsiada do głaskaniasmile).
        • abidja Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 11:30
          Tak, to prawda. Normalnie nic nie robie bo kot na mnie lezy. A eiadomo,jak kot spi nie wolno ruszac bo bogowie sie gniewaja.
          Wiec tak sobie lezymy calymi dniami. Z przerwa na kuwete 😉😁
          • bazia_morska Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 13:51
            Buziaczki!
      • primula.alpicola Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 13:59
        No, dobre wieści!
      • eva_evka Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 14:01
        Bardzo dobrze czytac takie dobre wieści! Cieszę się razem z Tobą.
      • anajustina Re: Wynik badania MRI 11.06.25, 15:05
        Wow, super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka