Dodaj do ulubionych

Domowe klapki

• majenkirr Re: Domowe klapki 27.07.25, 13:45
      Gumowe. Najwygodniejsze na świecie.
      • hosta_73 Re: Domowe klapki 28.07.25, 14:53
        Co to za firma? Podobne do Ortoflex, ale chyba pięta bardziej zabudowana.
    • magdulecp Re: Domowe klapki 27.07.25, 13:54
      No to kup sobie kapcie.
    • szare_kolory Re: Domowe klapki 27.07.25, 14:09
      Klapki dla pielęgniarek. Są odpowiednio miękkie i odpowiednio sztywne tam, gdzie trzeba. Mają dobrze wyżłobione podbicie, a mam stopę z wysokim podbicie i szeroką.
    • alexis1121 Re: Domowe klapki 27.07.25, 14:14
      Polecam satynowe baleriny! A jak muszą być jednak klapki, to spójrz na zarahome. Mają sporo tego typu kapci.

• alina460 Re: Domowe klapki 27.07.25, 15:14
        Ale po co mi polecasz jakieś cizemki, podczas gdy ja chcę klapki?
    • zona_mi Re: Domowe klapki 27.07.25, 14:44
      alina460 napisała:

> Chodzi mi o klapki do chodzenia
      > po mieszkaniu, a nie po obejściu czy ogrodzie,więc żadne tam Crocksy, proszę.

Nie japonki, w których chodzę po mieszkaniu, a nie obejściu czy ogrodzie, to akurat crocs - nic nie poradzę, że najbardziej mi odpowiadają i polecam. Fajne do utrzymania w czystości, wygodne, ładne.

Mają tyle najróżniejszych fasonów, że nie rozumiem "tylko nie Crocsy", chyba że masz uraz do firmy jako takiej.
      Aktualnie chodzę w takich:

https://www.crocs.pl/data/gallery/2024/6b4bf903f89df2011b5a29a5ff8bdabe06c56e1d/6crocs_6800ceaaad06b.webp
    • ritual2019 Re: Domowe klapki 27.07.25, 15:00
      Nie przypuszczalabym ze mozna miec problem z wyborem klapek...
      • alina460 Re: Domowe klapki 27.07.25, 15:15
        Człowiek uczy się całe życie 😁
        • ritual2019 Re: Domowe klapki 27.07.25, 15:21
          Na ematce to raczej nie edukacja, to odkrywanie kolejnych poziomow absurdu.
    • alina460 Re: Domowe klapki 27.07.25, 15:17
      Dziękuję za polecenia klapek, kupiłam Birkenstocki Madrit Eva.
      • mysiulek08 Re: Domowe klapki 27.07.25, 15:22
        a arizona eva nie bylyby lepsze? lepiej stope trzymaja, ulubiony model moich wspoldomownikow 🙂 moje leza w szafie, uzywam tylko w termach
    • mysiulek08 Re: Domowe klapki 27.07.25, 15:17
      lubie domowe klapki ale juz nie nosze, ulubione, wygodne, stabilne, skorzane to byly glownie berkemanny ( tez ze wzgledu na haluksa), wygrywaly z kazdymi innymi
      calkiem ok sa ortomed, helios, mialam tez jakis z inblue ale nie bylam zadowolona
      najgorzej mi bylo w birkenstockach
      w gre nie wchodzily zadne 'plastikowe' - nawet z najlepszego tworzywa (crocsy nosilam ' w obejsciu')
      zanim odkrylam berkemanny to kupowalam jakies nomane, cos w stylu birkenow ale duzo dla mnie wygodniejsze
      nie mogly byc plaskie, z cienka podeszwa, wiec wszelkie gumowe sportowe nie wchodzily w rachube
    • z_lasu Re: Domowe klapki 27.07.25, 17:26
      Natural style Home spa. Lniane. Od kiedy odkryłam nie chcę innych.
    • elieka Re: Domowe klapki 27.07.25, 23:05
      Generalnie lubię chodzić boso, ale mam też ulubione klapki. Najlepsze na świecie. Kupione z 10 lat temu w Biedrze na jakiejś wyprzedaży, jak na jakimś wyjeździe zgubiłam swoje. Kurcze, są nie do zdarcia, mega wygodne, szybkoczyszczące się.
    • mava12 Re: Domowe klapki 28.07.25, 14:31
      ja chodze w sportowych, a dokładniej basenowych, piankowych.
      Dokładnie takie
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTo2nAKqOrwPrOfhu1I-n6Y6DGHoScMBxh_m-V9Y1N3GCkb3vhrhO_V19_B3Dnx4E4NsgQ&usqp=CAU
      Po pierwsze są piankowe a więc niezwykle lekkie i dopasowują do stopy.
      Po drugie góra jest "ażurowa" a przy czynnosciach domowych klapki najczęściej niszczyły się na górze (pękały, nawet ze skóry tylko po dłuższym czasie) bo przy ciągłych zgięciach stopy (a to gdzies się schylić, a to coś) to tam nie wytrzymywały.
      Po trzecie, mozna je uprać a podeszwa jest 'rozdzielna", że tak powiem. Czyli mozna wyjąć ten niebieski środek, w razie potrzeby przemyć albo wszystko wrzucic do pralki.
      ja jestem bardzo zadowolona. Na tyle, że po pierwszym zakupie, w decathlonie, dokupiłam od razu kilka par i sukcesywnie z/uzywam - bo obecnie nie ma ich juz w sprzedaży. Cena była "normalna" a nie za 100 monet.
      Jesli będę kupowała nastepne to w podobnym stylu.
      W zimie zakładam cieplejsze skarpetki, w zasadzie to w ogóle skarpetki, jakiekolwiek bo w mieszkaniu mam ogrzewanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka