mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:24 Jest tansza/droższa? Tańsza o około 50 euro (w międzyczasie spojrzałam na neta - ze wzgledu na rosnące zainteresowanie jakies niemieckie biuro wprowadziło, chyba w tym roku) Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:29 turystyka.rp.pl/biura-podrozy/art42241571-wakacje-all-inclusive-ale-bez-wliczonego-alkoholu-to-sie-moze-niektorym-oplacac Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:52 A alkohol jest dostępny w danym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:00 Nie mam pojecia, zapytaj organizatora. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 10:01 Zapewne jest, a ci z oferty kupują alkohol w barach albo na mieście. Trochę w tym racji, jeśli to zwykłe AI, a nie Ultra AI. Lokalne najtańsze alkohole nie są najwyższych lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 10:11 Lokalne czyli jakie? p.s. nie trzeba kupować najtańszych, amatorzy najtanszych wybierają All-inc Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 10:13 Lokalne najtańsze. Sikacze. Dlatego Wybiera się opcję Ultra. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:34 Nie jezdze na AI, ale czesto jezdze na weekend czy kilka dni do duzych polskich hoteli z oferta HB. Bardzo lubie te oferty. Atrakcji w hotelach jest mnostwo, sa baseny, klub dla dzieci, lezaki, biblioteczka. Po sniadaniu idziemy zwiedzac, wracamy kolo 15-16 by dzieci sie pobawily w hotelu i skorzystaly z animacji a potem kolacja. Wszystkie oferty, z ktorych korzystalam, uwzglednialy napoje bezalkoholowe do sniadania i kolacji. Nie bylo jak w Turcji gdzie trezba placic za kazda butelke wody. Alkohole byly zawsze platne, i sila rzeczy pijanych osob nie widzialam wcale. Jakas lampka wina do kolacji czy drink wieczorem, ale obrazkow typu alkohol lejacy sie strumieniami na basanie tam nie ma. Nie jest to oferta o ktora ci chodzi (AI), ale polecam wyprobowac kiedys w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:43 2 razy byłam na AI soft. Z alkoholi było tylko piwo i wino do kolacji. Animacje były też mocno ograniczone i kończyły się wcześnie. Mnie się to podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:59 Na ematce chęć niepicia alkoholu i przebywania w towarzystwie bez alkoholu jest podstawowym objawem choroby alkoholowej. Ale nie przejmuj się, bo ogólnie wszystko jest tu objawem choroby alkoholowej, tylko ematki są wolne od nałogu, reszta świata powinna się leczyć w zasadzie już w momencie napomknięcia czegoś na temat picia lub niepicia alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:12 przeciez w tych drinkach nie ma alkoholu, bo sa tak rozcienczone: Polacy kupuja wodke w lokalnych marketach podczas takich wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:51 Jaką kupowałeś? Interesuje mnie jakaś w lokalnych marketach w Egipcie. abria napisała: > przeciez w tych drinkach nie ma alkoholu, bo sa tak rozcienczone: Polacy kupuja > wodke w lokalnych marketach podczas takich wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 15:46 To zależy, gdzie pojedziesz. Są oferty z alkoholem dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:51 Ja nie piję alkoholu, a czasem biorę AI i zwyczajnie wtedy nie piję, tzn. piję napoje bezalkoholowe z oferty. Natomiast chętnie pojechałabym do miejsca, w którym alkohol nie jest serwowany, ale nie natknęłam się na takie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:53 Wystarczy wpisac w wyszukiwarke, jest ich sporo Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 14:04 Z tego co wyszukałam, to albo jakieś halal resorts albo yoga retreats. Ani jedne, ani drugie mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 14:46 Ja znalazlam, oferty w Australii, Wloszech, Portugalii, Thailand, UK, Costa Rica, Mexico oraz cruises alcohol free. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:57 A ja rozumiem Cię świetnie, że chciałabyś wypoczynku bez ludzi, którzy bezustannie podchodzą po drineczki, tankują cały dzień, bo słabe i za darmo, i w efekcie łażą podpici. I to wcale nie dotyczy tylko naszych prostaków-cebulaków, różne nacje tak się zachowują, nie masz gwarancji, że wysoka cena wakacji to wyższa kultura gości hotelowych. Sama lubię różne alkohole, lubię, kiedy mi towarzyszą w jakichś spotkaniach itp., bo czemu nie - ale z przyjemnością bym pojechała w miejsce, gdzie się nie pije na terenie obiektu albo pije naprawdę z umiarem, bo np. trzeba za to zapłacić. Argumenty o psie ogrodnika są po prostu totalnie z du.. i panie chyba faktycznie mają jakiś problem, jak się nie można napić. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 13:02 Takie hotele sa, na calym swiecie, to nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 15:25 są AI w krajach arabskich, bezalkoholowe. problemem takich hoteli jest zwykle to, że są dostępne tylko dla obywateli danego kraju lub ostateznie dla legalnych rezydentów. my z mężem z takiej oferty nie mogliśmy skorzystać, gdyż ani ja, ani dzieci rezydentami nie byliśmy, rezydencje mial tylko mąż. Odpowiedz Link Zgłoś