Dodaj do ulubionych

lubicie latać nocą?

01.08.25, 16:30
gdy macie kwaterunek w hotelu np o godzinie 15 , a na lotnisku docelowym będziecie np o 6 rano?
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 16:42
      Lubie latac noca, ale tylko na miotle.
    • kamin Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 16:50
      Nie lubię latać nocą, jeździć nocą, maszerować nocą. Noc jest od spania.
    • lajtova Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 19:45
      Ja bym chciała polatać nocą na Moskwa i spuścić atomówkę na to ruskie pizdziszewo.
      • chicarica Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 21:15
        Jeśli chodzi o 20 km od centrum to nie wiem czy po wybuchu wyglądałoby tam dużo gorzej niż przed.
    • hrasier_2 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 19:49
      Jak ćma.
    • mamkotanagoracymdachu Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 19:55
      Latanie nocą jest spoko, bo to oznacza wylot wieczorem. Jedyne, czego nie lubię, to wylot wcześnie rano, i konieczność wstania o 3-4 w nocy.
    • 3-mamuska Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 19:55
      Fajnie sie lata nocą o ile nie znajdą się jakiś głupie gadajace osobniki.
      • memphis90 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 16:20
        Omg, raz mi się trafiła taka parka na nocnym locie, mogliby wygrać w cuglach program „jak oni pier…lą”. Byłam szczerze przerażona, bo panienka szykowała się do zdawania matury, a przez kilka godzin lotu głośno gadała tylko o tym, która koleżanka jest większym …szonem, …p…zdą i k…wą; jej towarzysz natomiast rozważał w nieskończoność czy tysiak „za steka” to dużo czy mało, aż miałam ochotę mu w końcu doradzić, żeby poszedł „na steka” za 990zl, a pozostałe 10zl przeznaczył na dezodorant i mydło, bo śmierdział potwornie… Jednym słowem brudas i pustak, za to wybitnie hałaśliwi…
    • palacinka2020 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 20:01
      a co ma do tego kwaterunek w hotelu?
      • zanetka.x Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 20:05
        bycie na walizkach, brak możliwości skorzystania z prysznica?
        • engine8t Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 20:21
          zanetka.x napisała:

> bycie na walizkach, brak możliwości skorzystania z prysznica?

No lotniskach sa prysznice a w hotelch opcja "early check-in".
        • taki-sobie-nick Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 20:40
          zanetka.x napisała:

> bycie na walizkach, brak możliwości skorzystania z prysznica?
          To się nazywa WYKWATEROWANIE Z HOTELU, trollu pisowski.

Kwaterunek to co innego.

Jak możesz robić takie błędy w języku OJCZYSTYM.
          • kamin Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 10:05
            Jeśli już to zakwaterowanie w hotelu, a nie wykwaterowanie. Przyganiał kocioł garnkowi.
        • palacinka2020 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 21:13
          W kazdym hotelu mozesz zostawic bagaz, nie trzeba do tego "kwaterunku". Prysznic wez wieczorem przed lotem.

Idziesz do hotelu, w okolicach 7-8 rano zostawiasz walizke i idziesz sobie na zwiedzanie, zaczynajac od kawiarni. Prosisz recepcje by do ciebie zadzwonili, jesli bedzie mozliwosc wczesniejszego wejscia do pokoju (jesli ci na tym zalezy). W wiekszosci hoteli sa mili, wiec prosze sprzatajacych by zaczeli od twojego pokoju wiec wczesnym popoludniem mozesz wrocic i sie zakwaterowac.

My zazwyczaj jezdzimy na wyjazdy bladym switem. Zdarzylo sie nam wyjechac o 5 rano, o 10 pojawic sie w hotelu na Slowacji. Pokoj dali od razu, choc bylismy tym bardzo zdziwieni.
          • freja08 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 13:06
            palacinka2020 napisała:

> Idziesz do hotelu, w okolicach 7-8 rano zostawiasz walizke i idziesz sobie na zwiedzanie, zaczynajac od kawiarni.

Po nieprzespanej nocy lub jakichś 2 godzinach płytkiego snu w samolocie zwiedzanie i kawiarnie byłyby dla mnie zerową przyjemnością.
            • memphis90 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 16:22
              Rano to jeszcze jedziesz na adrenalinie i kawie.
        • szara.myszka.555 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:30
          "bycie na walizkach"

Często w hotelu można zostawić bagaż dużo wcześniej, a zameldować się później.
          Przechowalnie również istnieją.
          A jeśli wynajmuje się auto, to problem już wcale nie istnieje.
          • aankaa Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:34
            a skąd taka żanetka może mieć o tym pojęcie? big_grin
            • hrasier_2 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 23:50
              aankaa napisała:

> a skąd taka żanetka może mieć o tym pojęcie? big_grin
              >
              Nisko ją oceniasz. Masz takie standardy wedle których wybierasz sobie ludzi, by im dać kopniaka.
    • engine8t Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 20:19
      Taki co lataja w nocy to sie nazywaja "latawice" ?
    • sandy_cheeks Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 21:31
      Nie lubie i nie latam, nie jeżdżę autem ani pociągiem po nocach. Zawsze podróż planuje na po śniadaniu, wręcz godziny lotów i konkretne lotnisko determinują moje destynacje wakacyjne. Za kilka dni mam wylot w okolicach 11, powrót okolo 16...
    • eagle.eagle Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 21:33
      Nieee, dla mnie byłoby to straszne. Przeważnie koło 5-8 wylatujemy, więc od 1-2 już jesteśmy w drodze i do kwaterunku, przeważnie, dojeżdżamy już jak można, ostatnio czekaliśmy koło godziny, bo doba zaczynała się o 16 a i tak trochę się opóźnili. I od razu idziemy spać.
      • aankaa Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:00
        dojeżdżamy już jak można, ostatnio czekaliśmy koło godziny, bo doba zaczynała się o 16 a i tak trochę się opóźnili. I od razu idziemy spać.

??
        • eagle.eagle Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:05
          Bo jak nie śpimy od 15 godzin, ewentualnie tylko koło godziny w samolocie, to jesteśmy zmęczeni i musimy odpocząć- my już w kwiecie wieku jestesmy. Pamiętam w Chanii jak pod oknami zaczęła nam grać orkiestra dęta, przebudziliśmy się na moment i dalej spalismy. Wychodzimy ( ok 20-21) na wieczorny spacer i kolację.
          • aankaa Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:24
            no, ja młódką też nie jestem ale 15 godzin bez snu to nie jest jakiś wyczyn wink
            • eagle.eagle Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 23:10
              Miało być 15 godzin podróży, bez snu trochę więcej, bo jak się wyjeżdża z domu o 1 w nocy to przeważnie się albo nie śpi albo najwyżej 2-3 godziny. Poza tym mnie wszelkie podróże bardzo męczą, samoloty chyba najbardziej.

I na szczęście podróżuje z kimś kto ma podobny tryb bycia do mojego, znaczy męczymy się tak samo, więc obydwoje zaraz po zameldowaniu się potrzebujemy snu.
              • palacinka2020 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 12:54
                Dlaczego masz wyjeżdżać o 1 w nocy na lot o 8 rano??
                • freja08 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 13:03
                  Przecież nie każdy ma lotnisko pod nosem, niektórzy muszą dojechać np. 3 godziny.
                  • palacinka2020 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 14:11
                    Jak masz 3h na lotnisko to jedziesz dzień wcześniej i śpisz w hotelu blisko. Wstajesz normalnie, idziesz na wczesne śniadanie i na lot.
                    • eagle.eagle Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 14:21
                      O 1 wyjeżdżam jak mam lot na 5:30, mamy dwie godziny na lotnisko. Jechanie o 20 do hotelu pewnie też nie jest złym pomysłem. Jednak lepiej dla nas przespać się później te 2-4 godziny w hotelu i na wieczór wyjść wypoczętym niż od 3 nad ranem być na nogach.
                    • freja08 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 14:44
                      palacinka2020 napisała:

> Wstajesz normalnie, idziesz na wczesne śniadanie i na lot.

Wczesne śniadanie w hotelu przy wylocie między 5 a 8 rano? Nie spotkałam się jeszcze ze śniadaniami przed 6 rano.
                      • eagle.eagle Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 14:47
                        W hotelach przy lotniskach mogą być takie opcje, jak raz byliśmy w hotelu przed lotem to dla tych co mieli bardzo ranny lot był przygotowany tzw suchy prowiant.
                      • palacinka2020 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 17:16
                        W hotelach lotniskowych jak najbardziej.
                        • eagle.eagle Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 18:22
                          Jak teraz patrzę to taki hotel jest w normalnej cenie. Kiedyś mój patrzył to mówił że za śniadanie chcieli jakąś kosmiczną cenę. Bilet na samolot kupujemy tak aby być na kwaterze koło godzin otwarcia doby hotelowej. Takie zwiedzanie miasta po 10 godzinach podróży, nie byłoby dla mnie komfortowe. Każdy robi tak jak dla niego jest najlepiej.
    • aankaa Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 21:58
      po pierwsze - zakwaterowanie, jeśli już
      6 rano na lotnisku docelowym + odebranie bagaży, dojazd do hotelu trochę czasu zajmuje. Jeśli nie wybiera się hotelu 1* zawsze jest możliwość zostawienia klamotów (są specjalne pomieszczenia dla gości przyjeżdżających wcześniej/wyjeżdżających później), wzięcia prysznica. Śniadanie też można dostać smile Następne kilka (?) godzin można spędzić zwiedzając okolicę/leżąc odłogiem przy basenie/na plaży.

Najbardziej lubię b. późne wyloty - cały dzień "w pięknych okolicznościach przyrody", szybki prysznic, odebranie walizki z przechowalni przy recepcji, transfer na lotnisko. I spanie w samolocie smile
      • mania_222 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:20
        Jeśli wylatujesz późno (22-23:59), to tracisz jeden dzień pobytu, bo w turystyce zorganizowanej biura podróży zaliczają ten dzień jako pobyt.
        • aankaa Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:27
          chyba ci się coś po..ło - dzień wylotu (tu niemal noc) to jest dzień pobytu, ze wszystkim co ci biuro zaoferowało w ofercie. Raczej wylot bladym świtem (ew. przyjazd późnym wieczorem) to dzień stracony
          • mania_222 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:33
            No nie.
            Lecisz na tydzień 10-16 lipca. Wylot 10 lipca o 22:30. Już masz jeden dzień zaliczony.
            • aankaa Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:35
              tsza czytać oferty, pszepani
              • mikams75 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 10:01
                Słyszałam, że w ofertach piszą wylot rano i sobie zastrzegają zmianę. Na krótko przed wylotem info się pojawia, te lot jest przesunięty na 23.
            • palacinka2020 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 12:57
              Ale autorka pisze o locie powrotnym o 22. Trzeba czytać ze zrozumieniem.
        • palacinka2020 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 12:56
          Biura zaliczają dzień wylotu jako dzień pobytu bez względu na to czy wylot jest o 10 rano czy 10 wieczorem.
    • ichi51e Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:02
      Nie zawsze masz wybór. Przy długim locie noc w samolocie to najmniejszy problem
    • leyla76 Re: lubicie latać nocą? 01.08.25, 22:16
      Nie cierpię, za tydzień mam lot do Genewy z Turcji. Pierwszy samolot o 4:15 rano. Do lotniska 2h30 jazdy samochodem. Przesiadka w Istambule . W Genewie będę o 12. Tragedia
    • mikams75 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 09:56
      Czasem przy dalekich lotach nie ma wyboru, więc miewałam i tak. Na miejscu staram się od razu wejść w rytm lokalny, nie celebruję jetlaga przez tydzień. Po zarwanej nocy w podróży i krótkich drzemkach w samolocie na kawie funkcjonuje do np. 20, śpię 12 godzin i jestem przestawiona.
    • chatgris01 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 13:22
      Wyłącznie!

https://www.gifimili.com/gif/2018/02/chauve-souris-au-ralenti.gif
      • jkl13 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 18:12
        👍
    • mia_mia Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 13:53
      Lubię, idę spać i się teleportuję do miejsca docelowego. Mam łatwość zasypiania w każdych warunkach.
    • miaumia Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 14:22
      Lubię latać balonem ;p
      Skompletowałam już losową i damską na razie załogę na podstawie popularności ogólnej i zapytań : Dramatika, Snakelilith, Alexis, Gruu, Daniela, Szarmszejk, Wapaha, Memphis, Mariolka, Ichi i Laurielle wink
    • karollo26 Re: lubicie latać nocą? 02.08.25, 17:28
      Wolę innych układ, ale taki również nie stanowi dla mnie jakiegoś wielkiego problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka