Dodaj do ulubionych

Podloga z zywicy lub mikrocementu

17.08.25, 08:21
Do lazienki, co myslicie? Podoba mi sie taki surowy styl i brak fug. Jak sprawuje sie taka podloga w czyszczeniu?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 08:33
      Jasnoszara cały czas jest brudna. Ja mam teraz brazowoszzaroczarna w połysku i tak jest ok. Ale wygląda trochę jak z plastiku.
      • czerwonylucjan Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 08:37
        Mowisz o zywicy?
        • ichi51e Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 12:21
          A widzisz dobra uwaga. Taka z mikrocementu mielismy poprzednio - byla jasnoszara. Nie do wiary jak każdy włos na tym widać. Do tego zrobiła się plama chciałam usunąć nie schodziło więc wzięłam zmywak i sprobowałam zetrzeć. Wytarłam dziurę w warstwie zewnętrznej - było jeszcze gorzej. Więc polecam sprawdzić jak się konserwuje. Teraz mam właśni żywice i naprawdę blisko ideału.
      • ichi51e Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 08:39
        Ale generalnie brak fug tonery gamechanger. Ona ma potencjał żeby być najlepszym rozwiązaniem. Tylko trzeba dobrze kolor dobrać.
        • czerwonylucjan Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 08:44
          Ale mowisz o zywicy czy mikrocemencie? Co mas na scianie? Ja lubie mat wirc nie wiem czy pyknie
          • ichi51e Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 09:51
            Ścianę mam ceglaną więc u mnie pasuje
    • marecky81 Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 08:43
      Mam mikrocement w garażu. Doskonale czyści się karcherem.
    • turkusowozlota Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 11:17
      Nie znam sie ale sie wypowiem 😄
      Widzialam filmik gdzie podłoga z mikrocementu byla na całym parterze domu, również na schodach. Facet chodzil po domu i pokazywał, gdzie coś upadło czy uderzyło, na podłodze powodowało to odprysk, pęknięcie. Pokazywał rant stopnia ukruszony, bo mu cos spadło na ten schodek i ukruszylo stopień. Powiedział, ze nigdy więcej by nie zrobił takiej podłogi bo tych niewielkich skaz nie da sie niczym naprawić.
      • chersona Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 11:55
        mogłabyś dać namiar na ten filmik?
        • turkusowozlota Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 12:42
          Niestety nie, bo mi sie kiedys wyświetlił przypadkiem, a ze ja lubie takie okoloremontowe tematy to obejrzałam.
    • princesswhitewolf Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 12:58
      Ale czy to jest trwale? Mialam epoxy zywice na dachu szopy i po roku zaczela pekac. Polozylam na to pape dla swietego spokoju
    • barattolina Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 17:44
      Miałam w poprzednim mieszkaniu na całej powierzchni białą żywice epoksydową z piaskiem kwarcowym i najmniejszym uziarnieniu. Myło się to przewspaniałe, a wyglądało jak milion dolarow. Żadnych fug.
    • pepsi.only Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 19:02
      Jasna , a zwłaszcza biała, chłonie różne rzeczy, i szybko plami się. Nie do domycia.
    • sueellen Re: Podloga z zywicy lub mikrocementu 17.08.25, 20:19
      Ja jestem team drewno. Jakoś te żywice i inne cementy do mnie nie przemawiają .. gola stopa lubię chodzić po drewnie, ewentualnie wełnianym dywanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka