02.09.25, 12:12
Dwa egzainy w jeden dzien! Oj bedzie picie!!! I najwiekszy kubel kfc!!! Jescze czwartek a nawet jak czwartek nie zdam, to powtorka w pazdzierniu mi nie przeszkadza!!!! Jezunku jak sie ciesze!!!!
Obserwuj wątek
    • mava12 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:19
      no gratulacje, tak czy siak (bo nie za bardzo sie wczytywałam).
      To teraz kim bedziesz? dyplomowana pielegniarką? pielegniarką anestezjologiczną?
      Niemniej, wszystkiego najlepszego i niech ci sie wiedzie. I dalszych sukcesów zawodowych.
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:21
        Dziekuje. Bede druga po dyplomowanej a przed asystenka pieleginarki. Dyplom chce robic juz pracujac
        • hrasier_2 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:23
          Glückwunsch.
          • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:29
            Danke schön!
        • miurielamirsa Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:53
          Czyli będziesz robiła to co Panie salowe w Polsce? Zmiana pampersów, karmienie itd?
          • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:11
            Heh, nie tylko to, bo tez tu robia dyplomowe, wyobraz sobie. Bede podawala leki, mierzyla parametry zyciowe, zakladala infuzje, pobierala krew, zakladala cewniki, odsysala (jesli cos ci cos mowi), robila ekcg, podlaczala pod monitory, reanimowala jak trzeba. Ot takie tam, zeby pacjenci wyszli ze szpitala chociaz troche w lepszym stanie niz przyszli lub co najmniej w nie gorszym. I do tego masa innych rzeczy o ktorych dyletanci nie wiedza a przekonuja sie, jak trafia na oddzial.
            • aankaa Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:15
              reanimowala jak trzeba

byle nie skokiem na klatę
            • miurielamirsa Re: Zdalam!!! 02.09.25, 14:35
              Ciekawe rzeczy się tam dzieją, obym nigdy nie musiała trafić do szpitala w Twoim kraju.
              Serio, jako lekarz, jestem przerażona tym co opisujesz o swoich uprawnieniach i (nie) umiejętnościach.
              Pacjenci mają wychodzić ze szpitala w lepszym stanie niż przyszli? Super, tylko przy takich metodach jakie Cię uczyli raczej czarno to widzę.
              Ale nic to, najwyżej będziesz balsamowala ciała, kolorowałam obrazki czg może zabierzesz pacjentów na wycieczkę do ZOO
            • mava12 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 17:29
              >Heh, nie tylko to, bo tez tu robia dyplomowe, wyobraz sobie

tak czy siak, gratuluję.
              Wolę żeby opiekowała się mną pielęgniarka po egzaminach, niz taka bez jakichkolwiek.
              I tu przypomina się mi mój pobyt w szpitalu, w czasie ciąży. Odczuwałam swędzenie, nie jakieś uporczywe ale jednak, i moja lekarka natychmiast wysłała mnie na obserwację, do szpitala. Pierwszy raz w życiu byłam w szpitalu i nie za bardzo pojecie miałam, jak to wygląda. Pielęgniarka przyniosła mi wieczorem górę tabletek jakichś i sobie poszła. chciałam je połknąć i dopiero dziewczyny z sali uswiadomiły mi, że to tabletki na całą dobę a nie na raz. Te dziewczyny-sasiadki leżały tu już od dawna, większośc w ciąży zagrożonej, więc znały zwyczaje i funkcjonowanie szpitala.
              Tak po prawdzie to większość tych tabletek miała działanie uspokajające i żeby pielegniarki miały spokój. a nie pacjentki. No ale to było dawno temu i w prl.
              Nie bądź taką pielęgniarką.
              • nick_z_desperacji2 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 18:07
                Przypomniałaś mi akcję z mojego ostatniego pobytu. Na sali była pani, której w nocy co 2h mierzyli cukier. Oświetlenia nad łóżkami brak, tylko walące po oczach górne na całą salę. I w tych warunkach udało mi się jednak zasnąć, na jakiś pół godziny, bo obudziła mnie pielęgniarka z lekami przeciwbólowymi. Nie bolało mnie, zabieg drobny, wydukałam, że nie chcę i próbowałam spać dalej. Nie udało sie, telepała mnie za ramię, aż wzięłam leki. Przy okazji całkiem mnie rozbudziła, nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać 🤦‍♀️
              • anomaliapogodowa81 Re: Zdalam!!! 03.09.25, 07:47
                mava12 napisała:

>
                > Nie bądź taką pielęgniarką.

Bez obaw, ona nie będzie żadną pielęgniarką.
      • lomek22 Re: Zdalam!!! 05.09.25, 12:39
        Sądząc po wpisie, to chyba obsługa na izbie wytrzeźwień?
        Albo sprzątaczka w muzeum figur sakralnych?
    • aankaa Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:19
      brawo!
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:26
        Dzieki serdeczne!!! Jeden egzamin czekasz na wynik dostajesz i lecisz na drugi. To byla masakra, nie przespana noc i nerwy jak postronki. A teraz leze jak przekluty balon a w glowie radocha taka, ze hej!
    • krwawy.lolo Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:24
      👍
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:29
        Dzieki!
    • demodee Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:36
      Gratulacje!
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:38
        Bardzo dziekuje. To lepsze niz urodziny. 😀
    • piwoniawpiwnicy Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:46
      Gratulacje!!! smile)
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 12:47
        Dzieki serdeczne!
    • wyprawa32768 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:03
      andallthat_jazz napisała:

> Oj bedzie picie!!!

a podziękowałaś za niepodniesienie podatków ?
      • aankaa Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:08
        palancie, co ma polska akcyza do kraju, w którym mieszka Anna?
        • wyprawa32768 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 14:17
          Bążur panie Rafale, ale może pisz pan pod własnym nickiem
          • aankaa Re: Zdalam!!! 02.09.25, 15:36
            szanowny panie wybrawa32768, uprzejmie informuję, że zawetowana przez prezydenta RP podwyżka akcyzy na wyroby alkoholowe nijak się ma do przepisów obowiązujących w kraju zamieszkania naszej forumowiczki
            • wyprawa32768 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 16:00
              no i można z kulturą ? jednak udało mi się kogoś nauczyć, więc moja obecność na tym forum ma sens i robota nie idzie w piach. A w temacie - skąd wiesz że nie wróci z tej okazji i nie popije sobie w kraju ?
              • anomaliapogodowa81 Re: Zdalam!!! 03.09.25, 07:45
                wyprawa32768 napisał:

> no i można z kulturą ? jednak udało mi się kogoś nauczyć, więc moja obecność na
                > tym forum ma sens i robota nie idzie w piach. A w temacie - skąd wiesz że nie
                > wróci z tej okazji i nie popije sobie w kraju ?

Twoja obecność na tym forum jest ekwiwalentem srania w miejscu publicznym.
                Sluchaj, czy ciebie to podnieca?
    • iberka Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:12
      Gratuluję! Jedz, pij i tańcz z radości smile
    • kocynder Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:14
      Gratulacje! Daj znać w czwartek, nie y można w październiku, ale fajniej by było mieć od razu z głowy. A dyplom chcesz robić "z marszu", od razu, czy dać sobie rok - dwa przerwy?
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:50
        Bede miala najpierw 2 misiace bardziej szkolen, niz pracy, zeby wdrozyc sie w oddzial. To normalna procedura. Pozniej marzy mi sie szkolenie czysto z psychiatrii dla pfa. A pozniej wlasnie dyplom juz z czystym kierunkiem psychiatria. Zobaczymy jak sie potoczy. Przez pol roku jak dobrze pojdzie bede miala kursow, ze hej. Wiec dyplom dopiero jak sie uspokoi z kursami. Szefostwo wie jakie mam plany i mimo wszystko zapewnilo, ze jest za i bedzie mi u nich dobrze, nawet jsk zechce odejsc kiedys. To potrwa. Na razie chce odpoczac chwile. Zniesiono juz bodaj 2 lata w zawodzie, zeby moc sie ubiegac o robienie dyplomu. Ale przy rozpoczeciu pracy mam tyle szkolen, ze odstep jest mi na reke
        • little_fish Re: Zdalam!!! 02.09.25, 22:39
          A ten poprzedni niezdany już poprawiłaś?
      • nick_z_desperacji2 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 17:38
        Nie rozpędzaj się, do dyplomowanej pielęgniarki trzeba zrobić studia, przynajmniej 3-letnie i 180 ETCS, bynajmniej nie z wycieczek do ZOO.
        • kocynder Re: Zdalam!!! 02.09.25, 17:48
          Ja się na tym znam jak indyk na astrofizyce. smile Anna pisze, że "później" chce dyplom, to chyba nic złego zapytać, czy to "później" to od razu po skończeniu tej szkoły, czy z poślizgiem? smile
          • nick_z_desperacji2 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 18:01
            Tylko Anna opowiada różne bzdury, które prawo weryfikuje. Ona żyje w przekonaniu, że "dorobi" uprawnienia na bazie czegoś w rodzaju szkoły policealnej, ale akurat wykształcenie pielęgniarek jest w UE ściśle określone.
    • nastarana Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:30
      Upewnij się, czy możesz mieszać swoje leki z alkoholem. Nie słuchaj taniego, gdyby ci mówił, że tak.
    • amsterdama Re: Zdalam!!! 02.09.25, 13:50
      💐
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 14:15
        Dzieki
    • alexis1121 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 14:23
      Gratulacje!! Ale z ciebie zdolniacha 🥳
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 22:23
        Dzieki serdeczne 🌺
    • anajustina Re: Zdalam!!! 02.09.25, 14:34
      Bardzo fajnie.
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 22:24
        Dziekuje!
    • szmytka1 Re: Zdalam!!! 02.09.25, 15:30
      KFC dla osoby tak chorej jelitowo jak ty, to samobójstwo. A że zdałaś, to wszak nikt nie bral pod uwagę innego scenariusz. Tylko dlaczego tak kiepsko, tylko 2? Z 5 minimum powinno albo pp tych 2 zwolnienie z reszty z wpisem celujący. Tak. W Polsce tak można, mialam raz na studiach po 1 zajęciach wpis bdb z egzaminu końcowego, tak się profesor wykładowca zachwycił moją wiedzą 😁 No wiec nie zaimponiłas mi! Ha.
    • eva_evka Re: Zdalam!!! 02.09.25, 17:32
      Gratuluję! I szacunek za wybór tego jakże ważnego i ciężkiego zawodu.
      • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 02.09.25, 22:22
        Dziekuje! Przepraszam jesli sie myle, ale cos mi sie roi, ze tez jestes z tej "branzy", wiec rozumiesz. Jesli nie, to i tak serdecznie dziekuje. Kocham ta robote! Mimo wszystko.
        • eva_evka Re: Zdalam!!! 03.09.25, 07:56
          Oj nie, nie ta branża, ja mogę Ci jakiś most zaprojektować smile
          • andallthat_jazz Re: Zdalam!!! 03.09.25, 09:42
            Oj to pomylilam przepraszam. Most? Dla mnie tylko? Przez Dunaj? Zbieram kase 😅 sie zglosze, spodziewaj sie zlecenia 🙃
    • anomaliapogodowa81 Re: Zdalam!!! 03.09.25, 07:51
      Bardzo mnie cieszy ten nowy pomysł na twoją historię.
      Rozumiem, że w kolejnych miesiącach możemy sie spodziewać nowego zalewu wzmożenia i histerycznych glupot o twoich konfliktach z kolegami z pracy, o tym, że jestes najlepsza na oddziale ale jednocześnie nikt sie na tobie nie poznał oraz wielkich zakochań w planach, którzy na ciebie spojrzeli, bo stałaś im na drodze.

A nie, czekaj, przecież wciaz nie wymyśliłaś jeszcze nowego miejsca pracy, póki co jestes bezrobotna i bez perspektyw.
      Musisz tutaj szybciutko coś wymyślić.
    • lilia.z.doliny Re: Zdalam!!! 03.09.25, 10:48
      Gratki smile
    • dolce-gabanana Re: Zdalam!!! 04.09.25, 19:35
      No i fajnie smile
    • kruszysia Re: Zdalam!!! 04.09.25, 19:48
      Super! Idź do heurigera - jeszcze jest dobra pogoda na to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka