Dodaj do ulubionych

Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11

02.09.25, 22:06
Oglądacie? Zapraszam do komentowania
Obserwuj wątek
    • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.09.25, 22:24
      Melduję się! Jeśli uda mi się jutro obejrzeć, to zaraz dołączę, a jak nie jutro to dopiero w przyszłym tygodniu, ale na pewno będę *zaciera łapki*
    • best_bej Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.09.25, 22:30
      Po obejrzeniu wielu sezonów Love is Blind, dochodzę do wniosku że wolę polski, niereżyresowany ŚOPW.
      Pani z HR fajna! Panowie jak na razie bez szału.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 07:22
        Ja wolę jednak LiB. Daje nadzieję, że gdzieś na świecie są normalni faceci. W ŚOPW panowie to odpadły atomowe. Ale oczywiście ŚOPW będę oglądać - guilty pleasure wink
        • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 15:26
          I właśnie to jest ciekawe że są normalni ludzie a nie podstawieni aktorzy
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 20:03
            Ślub australijski to aktorzy, ale LiB niekoniecznie
      • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 12:24
        Pani z HR z tym chichotem trwającym w nieskończoność jest brrrrr. Niby HR, ale nad własnymi emocjami nie panuje
    • alicia033 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.09.25, 22:34
      Musiałabym na głowę upaść, żeby oglądać produkcje tego typu.
      • login-zajety321 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 16:37
        Ale wejdę w wątek, żeby skomentować. Logiczne przecież
    • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.09.25, 22:45
      O, znowu Ogrodzieniec. Ślub w plenerze w marcu. Super pomysł, jak zwykle. Co sezon to samo - goście trzęsący się jak trzciny na mroźnym wietrze big_grin
      • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 15:41
        No to jest mega
        ten namiocik i likierek na rozgrzanie wink
      • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 22:23
        Fajnie wyglądało to ujęcie, gdzie brnęli pod wiatr i ledwo byli w stanie iść do przodu big_grin
        • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 11:48
          Jeszcze coś mi się kojarzy jakieś ujęcia ze skaczącymi po błocie
          • rb_111222333 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 12:19
            Jak w śwince peppie smile
        • malaperspektywa Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 13:57
          To jest determinacja 😀
    • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.09.25, 23:46
      Porownujac to do australijskiego MAFS to nasz kraj wyglada jak krzyżówka ruskiej wsi z mołdawią. Boszzz te szarosci, bloki, szare wersalki i te sluby w marcu w tej pizgawicy to jakis koszmar jest.

Kadrowa śmieszkująca, familia zdruzgotana, najlepsza matka przerażona kamerami i nieznajomością zięcia i ojciec, Roman, z rozkminką kto płaci za ten cyrk 😂

Unihokej wydaje się miły, najlepiej jak powiedzial, ze jest taaaaki dzentelmenski ze jak rozstal sie z kobitą i wiedział, ze to ona potrzebuje i kocha ich wspolny dom i trudno by jej bylo sie z chalupą rozstac,
      to tak sie empatyxcznie zachowal ze dal jej tą szanse ze to ona mogla go… spłacic! smile

Prezydent ma tyle wigoru co ta jego laweta. Ale moze sie rozkręci.

Ogladalismy dzis z małzonkiem umierajac z nudow ale to obywatelski obowiazek wink ciekawe kto bedzie nastepny.
      • szara.myszka.555 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.09.25, 23:51
        "Porownujac to do australijskiego MAFS to nasz kraj wyglada jak krzyżówka ruskiej wsi z mołdawią"

Ale australijski MAFS to raczej klimat naszego Love Island/Hotel Paradise itp., czyli innymi słowy = fabryka influencerów pokąsanych przez botoks i kwas hialuronowy. Już chyba wolę te szare wersalki...
        • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 15:40
          No dokładnie

Nie sposób tego australijskiego oglądać
          • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 11.09.25, 06:46
            Australijski, to zupełnie inny klimat - tam są dramy, spotkania grupowe, pomocni, wspierający i karcący eksperci a do tego piękne widoki, czyli pogoda, ocean oraz uśmiechnięci ludzie smile. U nas szaro, buro, ponuro (znowu nagrania na przełomie zimy i wczesnej wiosny), ludzie umęczeni albo z nadmiarem energii (jak u króliczka duracell). Oglądam, bo to moje guilty pleasure a australijski lubię smile
      • barbaram1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 00:20
        A dla mnie ten Unihokej od razu nie rokujący. Był w długim związku, nawet dom kupili i kicha. Ale ona go spłacać musi, więc domniemam, że pani pracowała i ogarniała wszystko a on tylko z kijem hokejowym biegał, niekoniecznie się angażował, ani finansowo, ani wspierająco w inny sposób. Tak go sobie zdiagnozowałam w 5 minut😀
        • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 15:28
          Nie kumam, chyba kupili razem i dlatego ona go spłaca
          ???
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 20:06
          On ma nawet stronę na Wikipedii i sporo osiągnięć, więc nie sądzę, że to “tylko z kijem biegał”. Na tej zasadzie piłkarze z milionowymi zarobkami “tylko za piłka biegają”. Samochód ma przyzwoity.
        • awf-33 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 22:24
          barbaram1 napisała:

> A dla mnie ten Unihokej od razu nie rokujący. Był w długim związku, nawet dom k
          > upili i kicha. Ale ona go spłacać musi, więc domniemam, że pani pracowała i oga
          > rniała wszystko

Powiedział, że on więcej pracował i się mijali, dlatego coś się wypaliło. Dom kupili wspólnie, on się wyprowadził a ona mu pól oddała.
          • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 05.09.25, 06:34
            On jej sprzedał pół domu i rozstali się w zgodzie. On mówi o tym b.rzeczowo i spokojnie - miłe zaskoczenie, chociaż ma w sobie coś dziwnego, niepokojącego.
          • barbaram1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 05.09.25, 15:29
            Ok. Nie zapamiętałam tego, że on mówił, że więcej pracował. Po prostu odebrałam to jako tłumaczenie się w stylu, miałem dom, ale byłem tak bardzo dobry dla swojej żony, że pozwoliłem jej w tym domu zostać i pozwoliłem, aby mnie spłaciła. Taki dobry Pan ze mnie. Tak jakby się tłumaczył, czemu w tym domu nie mieszka i że ugrał kasę od żony. Nie wiem, czemu ale właśnie tak to odebrałam. Może błędnie, może przesadziłam. Może macie rację. Zobaczymy, czy nie będzie to typ rozliczający każdą złotówkę, ale sam nie dający nic z siebie. Życzę jego "wybrance", abym to ja się myliła.
      • best_bej Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 04:56
        amelti napisała:

> Porownujac to do australijskiego MAFS to nasz kraj wyglada jak krzyżówka ruskie
        > j wsi z mołdawią. Boszzz te szarosci, bloki, szare wersalki i te sluby w marcu
        > w tej pizgawicy to jakis koszmar jest.

No koszmar,ale właśnie tak wygląda Polska i no i mamy marzec. Też nie kumam dlaczego uparli się na ten plener.
        >
        > Kadrowa śmieszkująca, familia zdruzgotana, najlepsza matka przerażona kamerami

Na matkę sie wkurzyłam, widać że emocje nią rządzą i nie jest wstanie ich kontrolować. Nie ma łatwo z nią Pani kadrowa. Z drugiej strony ja na miejscu matki pewnie nie wpuściłbym kamer w ogóle do domu. Są granice prywatności i byłabym wkurzona na córkę gdyby mi telewizję na chatę sprowadziła.
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 07:19
          Mogła odmówić. Były już rodziny, które nie brały udziału w nagraniach czy też takie, które nie były filmowane w domach.
        • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 09:55
          Imo matka była załamana, że jej córka szuka męża w takim programie.
          • koronka2012 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 09.09.25, 23:56
            A kto by nie byl?
      • ponis1990 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 06:12
        Świetne podsumowanie, haha ;p POdpisuję się pod wigorem lawety . I mam wrażenie, że ładne kwiatki wyjdą z hokeisty.
      • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 10:06
        > Prezydent ma tyle wigoru co ta jego laweta. Ale moze sie rozkręci.

Oglądaliśmy wczoraj z mężem i mówię, że ten laweciarz wygląda jak Nawrocki. Wg mojego męża podobieństwa brak.

> to tak sie empatyxcznie zachowal ze dal jej tą szanse ze to ona mogla go… spłacic!

Czuję, że z nim będą dymy. Jeżeli w miarę wyględny 40-latek, który pracuje w korpo (ma kontakt z kobietami) i ma kasę (ex go spłaciła big_grin) jest sam to znaczy, że są tam jakieś redflagi.

Kuzynka go obgadała, że ma on problemy z komunikacją w związku. Z drugiej strony ekspertki wypytywały księgową czy umie dotrzeć do partnera. Czyli z dużym prawdopodobieństwem będą oni małżeństwem. Czuję, że skończy się na tym, że gdy ona będzie mieć oczekiwania/pretensje on będzie wychodził pobiegać.
        • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 16:49
          o co wam chodzi z tym splacaniem????
          pewnie wzieli kredyt czy cos wiec chyba ona musi mu oddac te kase skoro on juz tam nie mieszka?????
        • baenzai Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 16:51
          Wygląda jak Nawrocki po tygodniu w Zgierzu smile
      • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 15:25
        Australijski właśnie jest nudny i taki przerysowany prze reżyserowany

Nasz jest 1 000 000 razy lepsze
      • hanusinamama Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 15:29
        "najlepsza matka przerażona kamerami i nieznajomością zięcia i ojciec, Roman, z rozkminką kto płaci za ten cyrk 😂"
        - też bym była
        - bardzo sensowne pytanie
    • ruscello Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 09:53
      Wiem, że niesłusznie wink ale byłam trochę zdziwiona, że obie rodziny sprawiały wrażenie, że nie słyszały wcześniej o tym programie. Też nie oglądam wielu programów, ale te trwające od kilku lat przynajmniej obiły mi się o uszy i mniej więcej kojarzyłabym o co chodzi.
      • koronka2012 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 09.09.25, 23:58
        ruscello napisała:

> Wiem, że niesłusznie wink ale byłam trochę zdziwiona, że obie rodziny sprawiały w
        > rażenie, że nie słyszały wcześniej o tym programie.

Może to tacy co oglądają tylko Republikę? 😂
    • abidja Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 12:46
      Moj maz po operacji lezal i ogladal norweska wersje i amerykanska. Teraz probuje z polska.
      Ja odmawiam uczestniczenia.
      Za to chetnie slucham gdy mi opowiada o poszczegolnych parach lub facetach "odpadach".
      • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 15:59
        W zeszłym sezonie Boczek wysoko podniósł poprzeczkę dla "odpadów ".
        Wszystko wskazuje na to, że hokeista w tym sezonie będzie walczył o ten zaszczytny tytuł.
        • abidja Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 16:53
          lauren6 napisała:

> W zeszłym sezonie Boczek wysoko podniósł poprzeczkę dla "odpadów ".
          > Wszystko wskazuje na to, że hokeista w tym sezonie będzie walczył o ten zaszczy
          > tny tytuł.

Zaciekawilas mnie tym odpadem Boczkiem.
          • baenzai Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 16:58
            Koleś zaczął z grubej rury - od przyjecia nazwiska swojej żony co wywołało jej konsternację. big_grin

Nie oglądam tego programu ale w ten wątek się akurat wkręciłem.
            • husky_cat Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 17:41
              Ale planowania na weselu połączenia ślubu kościelnego z komunia jego syna za kilka tygodni nic nigdy nie przebije ☺
            • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 18:46
              Przejął nazwisko i oddać nie chce big_grin
              • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.09.25, 22:48
                A wcześniej walczył z byłą w sądzie, żeby ich syn miał jego nazwisko. Teraz dziecko ma nazwisko nikogo z rodziny big_grin
            • malaperspektywa Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 14:01
              A potem po rozwodzie nie chciał jej oddać nazwiska.
              • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.09.25, 14:04
                Oni jeszcze nie są po rozwodzie. Mają go jakoś na dniach i Boczek z tej okazji planuje lajwa na IG 🤭 Pewnie czuje niedosyt, bo jego 5 minut po programie już minęło i całe szczęście nie wróci.
                • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 05.09.25, 10:46
                  Proszę bardzo, rozwód już dzisiaj:
                  www.onet.pl/styl-zycia/plejada/agata-i-piotr-ze-slubu-od-pierwszego-wejrzenia-rozwodza-sie-padla-konkretna-data/38sv6yj,0898b825
                  • beata985 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 15:52
                    I co ? Rozwiedli ich? Bo nie chce mi się kopać w necie...
                    Swoją drogą w tej sytuacji rozwod tez powinien byc przyspieszony i bezproblemowy ...ja po 20latach małżeństwa szybciej się rozwiodłam niż oni...
                    • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 20:21
                      > I co ? Rozwiedli ich?

Tak. Boczek zachował nazwisko żony.
                      • beata985 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 22:47
                        lauren6 napisała:

> > I co ? Rozwiedli ich?
                        >
                        > Tak. Boczek zachował nazwisko żony.

No co za debil bez honoru🤦‍♀️
                        • marooska Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 13:32
                          Co proszę???? Nazwisko żony???? O ile Agata charakterologicznie "nie byla w moim typie" , o tyle współczuję jej bardzo. To powinno być zabronione w tego typu programachsad
    • smoczy_plomien Odcinek 1 03.09.25, 22:42
      No dobra, udało się obejrzeć! 🥰

Odcinek 1.
      Pierwsze wrażenie - w tym sezonie nikt na pierwszy rzut oka nie wygląda na odpad atomowy! Dwie dziewczyny i dwóch chłopaków wyglądają na zadbanych i ładnych, a dobre pierwsze wrażenie, to połowa sukcesu, więc sezon potencjalnie rokujący na sukces.

Poszczególne osoby:
      Maciek - bardzo seksowny, ale pierwsze słowo, które przychodzi mi do głowy, kiedy na niego patrzę to: zawzięty. Sport, rutyna, wycisk, regularność i do tego chyba w miarę sukces zawodowy. Wygląda jakby bardzo dużo od siebie wymagał i chyba ciężką pracą wyszedł z jakiegoś grajdoła patrząc po domu siostry i spodziewanych reakcjach rodziców, więc podejrzewam, że on będzie osobą, która nie umie iść na kompromis.

HRka - korpo dziewczyna, ładna, zadbana. Bardzo zorganizowana i uporządkowana, zobaczymy na ile elastyczna. Mama wygląda na fajną, pewnie po pierwszej reakcji będzie dużym wsparciem dla dziewczyny.

Laweciarz - tu najsłabiej. Przede wszystkim to, że w dwóch wypowiedziach warunkował swoje zaangażowanie staraniem partnerki. Czyli raczej chce być samcem alfa, o którego dziewczyna będzie się starać, ale ta jego chałupa i bida-wóz to marny wabik. No i jakoś nie ufam facetom w muszkach wink Pewnie go sparują z Kają nosaczową. Dziewczynie przydałby się aparat na zęby, inny makijaż, inna fryzura, bo generalnie nie wygląda źle, ale robi wrażenie lekko zaniedbanej.

Maciek wydaje się pasować do HRki, ale jeśli wprowadzili ich w jednym odcinku to raczej na pewno nie będą parą.
      • lauren6 Re: Odcinek 1 04.09.25, 11:47
        Wykopki już wyszperały w internecie, że Maciek sam prowadzi swoją stronę na Wikipedii (co jest dziwne) oraz udzielił wywiadu, w którym mówił, że jego marzeniem jest zostanie celebrytą.

Czyli zgłosił się do programu dla współprac reklamowych na IG, a żona to tak przy okazji. Zobaczymy z kim go sparują, ale materiał na dramy już jest.

Jeżeli chodzi o Nawrockiego- laweciarza to zastanawiam się czy tak bardzo zalazł za skórę ex partnerce, że zerwała z nim przez smsa. Pewnie niedługo sami się przekonamy.
        • amelti Re: Odcinek 1 04.09.25, 13:10
          Maciek sam prowadzi swoją stronę na Wikipedii (co jest dziwne)

co to znaczy? nie kumam smile wyjaśnij proszę przecież wikipedia to endyklopedia online, jak można prowadzić "swoją" strone? o kim/czym? on sam to nie Mickiewicz żeby w nim było w wikipedii chyba? nie trybię big_grin
          • lauren6 Re: Odcinek 1 04.09.25, 13:20
            Prowadzi stronę o sobie samym:
            pl.m.wikipedia.org/wiki/Maciej_Walkowiak
        • smoczy_plomien Re: Odcinek 1 04.09.25, 13:31
          Hmm, nie myślałam o tym w kategorii "zalazł za skórę" - przecież mogła mu się trafić taka powalona laska. Ale jakby tak na to spojrzeć, że może być jakimś psychopatą, to i wypadek pierwszej partnerki można oceniać jako podejrzany.

Nie widziałam wywiadu, ale jeśli faktycznie tak jest to szkoda. Ale grubiej jest na pewno z kolesiem z drugiego odcinka - na fb jego koleżanka ze studiów wklejała jego profil na FB. Gość jest aktywnie promującym się coachem. Jak zobaczyłam te jego filmiki, to zrobiło mi się bardzo żal przyszłej partnerki, bo tutaj nie mam wątpliwości, że poszedł do programu, żeby rozbujać biznes.
          • lauren6 Re: Odcinek 1 04.09.25, 14:02
            Wywiad:https://wykop.pl/cdn/c3201142/9eab3aa0252c5c3d6f103d709fa3b510a1644554bc70494168dc9ebe33bec757,w800.jpg?author=duza_kalarepa&auth=3c3ee3b70131dc3baf188acf9078955a
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Odcinek 1 04.09.25, 20:08
        Maciek nie wydaje mi się seksowny, wydaje się za to jakiś stary - myślałam, że ma ponad 50.
        • zanetka.x Re: Odcinek 1 04.09.25, 20:23
          ma straszny zarost, facet któremu siwieje broda powinien ją zgolić
    • smoczy_plomien Odcinek 2 09.09.25, 23:15
      Ja to chyba naprawdę jestem naiwna, że co sezon wierzę, że komuś się uda i kibicuję big_grin

O ile pierwszy odcinek tchnął nadzieją, o tyle po tym czuję, że niestety nic z tego nie będzie, i to przez chłopów.

Kaja nosaczowa - bardzo pozytywne zaskoczenie! Ładnie się wypowiada, mądrze, szczerze, otwarcie. Poukładana.

Księgowa - totalna klapa w rozmowie z prowadzącymi, nie umiała odpowiadać na pytania, a jak już coś z siebie wydusiła to sztampowe wypowiedzi rodem z wypracowania na polski: "w miłości poznajemy również siebie" ;f

Maciej - kosmita. Coach biznesu - nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. Dla mnie to taki nikt, kto drobnym cwaniactwem się ustawił i rozdmuchał sobie ego do takich rozmiarów, że go zaczyna rozsadzać. Przed prowadzącymi grał ustaloną rolę, zachowanie wyreżyserowane. Zabrakło mi dociekliwości prowadzących - jeśli chłop zaczyna pracę o 5 i kończy późną nocą, to gdzie czas na żonę? No i nie wiem, czy zwróciłyście uwagę - on do siostry mówi per "Aleksandro", a ona do niego "Macieju" big_grin Jaka dysfunkcyjność rodziny przynosi takie skutki? big_grin

Podtrzymuję to, co pisałam tydzień temu:
      Kaję dadzą z laweciarzem i to jest dokładnie ten sam case co Agata i Boczek w poprzednim sezonie - co ma połączyć otwartą na świat korpo laskę (UX designer) z doświadczonym życiem laweciarzem z gospodarstwem i niewykończoną chałupą w Zgierzu? Żądam, aby produkcja wyjaśniła, o czym wg nich ta para ma rozmawiać w wolnych chwilach i jak spędzać wspólnie czas. Jedyny plus, że Łódź i Zgierz blisko siebie.

Chojraka od coachingu dadzą z HRką. On jest moim zdaniem totalnie niezainteresowany małżeństwem, szkoda dziewczyny.

Jeśli gdziekolwiek ma być szansa, to tylko u hokeisty i rudej. Szkoda sad
      • lauren6 Re: Odcinek 2 10.09.25, 12:45
        Księgowa to typowa quiterka, która poczuła się w niedoczasie, bo młodsi bracia i były partner pozakładali rodziny. Jeżeli ją faktycznie sparują z Maćkiem, który ma mieć problemy z komunikacją w związku, to 4 tygodnie eksperymentu szybko miną na namowach ekspertek by zaczęli ze sobą rozmawiać.

Kaja z charakteru póki co na plus, ale ma trudną urodę. Jeżeli nie spodoba się mężowi to może wejść w buty Igi lub Kamili od aptekarza i będą dymy.

Łysy hobbit pracoholik perfekcjonista to tragedia. Z góry współczuję kobiecie, którą z nim ożenią. To nie ma prawa się udać.

Ogólnie dziewczyny w tej edycji są raczej spoko. Nie mają patologicznego vibe, chyba nie mają nałogów, są pracowite, ustawione życiowo i mieszkaniowo. Gorzej z facetami, minimum poprzeczka niżej od tych kobiet.

Plus za to, że w tej edycji nie ma uczestnika z dzieckiem.
        • amelti Re: Odcinek 2 10.09.25, 14:23
          Kaja to będzie krzyżówka IGI i KAŚKI.

Obawiam się, że dadzą jej Nawrockiego i będzie cyrk, bo ona będzie w tym związku lawetą a on tym autem na górze wink

Do tego cóż, uroda bardzo trudna, tam by się prosił chirurg który by uciął nadmiar skóry z buzi, bo ona wygląda jakby schudła 80 kilo i opadła jej cała twarz. dziwna uroda, bardzo.

Łysy coach i doradca biznesowy, pedant, pracoholik i wybuchowy CEO od spółek w wynajmowanym mieszkaniu to jest taki red flag, że głowa mała. On coś odwali, mówię wam.

• lauren6 Re: Odcinek 2 10.09.25, 14:31
            Nieleczony tyłozgryz kończy się chomikami w młodym wieku, co widać na przykładzie tej dziewczyny.

Też myślę, że Łysy coach coś odwali. Na pudlu plotkują, że wcześniej zgłaszał się do Hotel Paradise. Był już taki jeden co wcześniej szukał szczęścia w HP i po skończonym eksperymencie w ŚOPW po prostu kazał żonie się wyprowadzić z jego mieszkania.
            • amelti Re: Odcinek 2 10.09.25, 19:33
              Ja w ogole zachodze w glowe ze to sa najlepsi u „wybrani” uczestnicy w naszym kraju. Nie ma sezonu zeby polowe uczestnikow nie stanowili niestabilni ludzie niemogacy stworzyc relacji kub odwalajacy jakieś akcje (kaśka, iga, ta od kolczykow z modeliny, Boczek, ten Tomek z aspargerem, plastuś, matka rysia ze szlugiem w każdej scenie…)

W australijskiej wersji nie dosyc ze kazdy chlop i babka sa niesamowitej wrecz urody i sporadycznie w grupie 10 par zdarzy sie jedna gdzie ktos nie wyglada jak z top model to dodatkowo tam kazdy ma jakis charakter. Lepszy, gorszy, ale ci ludzie są wyraziści, ciekawi, majacy coś do pokazania…
              Gdzies mi tez mignelo info ze tam na dany rok maja kilka tysięcy zgloszeń!

U nas, patrzac na profil osob ktore są w programie to mam wrażenie, że liczba wszystkich uczestników jaka sie zglosiła wynosi 6.
              • baenzai Re: Odcinek 2 10.09.25, 22:00
                amelti napisała:

> Ja w ogole zachodze w glowe ze to sa najlepsi u „wybrani” uczestnicy w naszym k
                > raju. Nie ma sezonu zeby polowe uczestnikow nie stanowili niestabilni ludzie ni
                > emogacy stworzyc relacji kub odwalajacy jakieś akcje (kaśka, iga, ta od kolczyk
                > ow z modeliny, Boczek, ten Tomek z aspargerem, plastuś, matka rysia ze szlugiem
                > w każdej scenie…)
                >

Ale po co ktoś w miarę ogarnięty miałby się zgłaszać do tego programu?

Gdyby to była konwencja typu ,,zamykamy babę i chłopa na tydzień w chałupie z kamerami ale bez tego cyrku ze ślubem i weselem'' to poziom uczestników byłby pewnie sporo wyższy.
              • smoczy_plomien Re: Odcinek 2 10.09.25, 22:21
                Dla mnie wersja australijska to straszny scam. Reżyserowane dramy, w które naprawdę ciężko uwierzyć. Naście par, z których żadna nie zostaje razem. Moja ulubiona była para starszych ludzi. Wyglądało, że świetnie do siebie pasują, super się dogadują i dobrali się jak w korcu maku, aż pan z dnia na dzień stwierdził, że muszą się rozejść, bo w obecności tej kobiety on widzi duchy xD A to wszystko rozwleczone w 700 odcinków, więc kupa czasu zmarnowanego...
                • lauren6 Re: Odcinek 2 10.09.25, 23:30
                  Myślę, że cały sukces polskiej wersji polega na tym, że uczestnikami są całkowicie przeciętni ludzie, a nie gwiazdki instagrama poulepszane w gabinetach medycyny estetycznej.

> zrozumiałam, że jego narzeczona zmarła, ale opowiadał o tym bardzo dziwnie

Zrozumiałam, że jego pierwsza dziewczyna zginęła w wypadku komunikacyjnym. Potem miał narzeczoną, ale się rozstali.
                  • smoczy_plomien Re: Odcinek 2 14.09.25, 23:45
                    Ona chyba nie zginęła od razu w wypadku. Właśnie tak niejasno to mówił, że jeździł do niej do szpitala i widział jak gasła. Nie powiedział wprost, że zmarła, co wzbudza moje wątpliwości.
              • szara.myszka.555 Re: Odcinek 2 11.09.25, 09:02
                "Ja w ogole zachodze w glowe ze to sa najlepsi u „wybrani” uczestnicy w naszym kraju"

Różnica jest taka, że w Australii i w UK te śluby są "na niby" - więc zgłaszają się głównie aspirujący celebryci i pseudo-influencerzy.

A w Polsce, ten ślub jest formalny, na serio. Odkręcenie tego może być drogą przez mękę.
                • amelti Re: Odcinek 2 11.09.25, 11:39
                  no Agata z Boczekoddajnazwisko to chyba rok czekali na datę rozwodu.

tak sobie myślę, że to jest w ogóle najwiekszy absurd, że te związki są formalnie zawarte. Do tego masz takiego psychola jak Boczek, który formalnie jest mężem z twoim nazwiskiem i bujasz się z tym rok albo więcej.

Aż strach pomyśleć co jak wyskoczą sprawy kredytowe, prawne, spadkowe czy szpitalne i takiemu się odpali jakaś lampka. Nie wiem, to by go trzeba wszędzie blokować zawczasu. Choć tam chyba intercyza jest, rozdzielność etc, niemniej tu chłop np. wziął nazwisko i oddać nie chce!
                  • lauren6 Re: Odcinek 2 11.09.25, 12:31
                    Przecież ten cały Boczek miał problemy finansowe i padła nawet sugestia, że zmienił nazwisko by uciec przed wierzycielami.

Myślę, że oni podpisują intercyzę przed ślubem, ale mimo wszystko małżeństwo z dłużnikiem może napsuć krwi.
                    • lauren6 Re: Odcinek 2 11.09.25, 12:46
                      Ponadto Agata mówiła, że rozwieść mieli się w marcu, ale Boczek robił problemy, wziął adwokata i stąd rozwód odbył się dopiero we wrześniu. Jestem przekonana, że typ chciał pieniędzy od żony (Agata ma jakiś majątek) i pewnie dopiero adwokat mu przetłumaczył, że nie ma szansy na ugranie choćby złotówki. Przecież tam od początku była wojna o zasoby, a dokładnie o to, że Agata nie chciała go sponsorować. Jak się dowiedział, że dziewczyna wybudowała dom w Australii to mu pewnie żyłka pękła.
                    • furiatka_wariatka Re: Odcinek 2 24.09.25, 13:53
                      Intercyza chyba nie wyklucza dziedziczenia? Więc jeśli przez ten rok czekania na rozwód, żonie czy mężowi przydarzy się jakiś wypadek to będą po sobie dziedziczyć? To przecież jakiś absurd. Że w ogóle ktokolwiek się tam zgłasza, chyba im muszą dużo płacić, że takie ryzyko podejmują.
                      • lauren6 Re: Odcinek 2 24.09.25, 14:00
                        > Intercyza chyba nie wyklucza dziedziczenia

Nie

> przydarzy się jakiś wypadek to będą po sobie dziedziczyć?

Tak.

A teraz wyobraźmy sobie Mamę Rysia, która ulega wypadkowi i jej syn dziedziczy tylko część mieszkania, bo połowa przypada ojczymowi-randomowi z programu.

Udział w programie to głupota, ale jeśli ma się dziecko to głupota do sześcianu.
                        • rb_111222333 Re: Odcinek 2 23.10.25, 10:55
                          Można spisać testament chociaż nie wiem czy można podważyć zachowek.
              • loginematka Re: Odcinek 2 11.09.25, 11:19
                > U nas, patrzac na profil osob ktore są w programie to mam wrażenie, że liczba w
                > szystkich uczestników jaka sie zglosiła wynosi 6.

celne i nieźle podsumowuje i moje odczucia smile

• niemcyy Re: Odcinek 2 24.09.25, 22:44
                amelti napisała:

> Ja w ogole zachodze w glowe ze to sa najlepsi u „wybrani” uczestnicy w naszym k
                > raju. Nie ma sezonu zeby polowe uczestnikow nie stanowili niestabilni ludzie ni
                > emogacy stworzyc relacji kub odwalajacy jakieś akcje

Czy ktoś mogący stworzyć relację zgłaszałby się do ślubu z randomem?

• pani.asma Re: Odcinek 2 10.09.25, 19:36
            Tak dla tego CEO to na pewno będę oglądać

• loginematka Re: Odcinek 2 10.09.25, 14:46
          podoba mi się określenie "ma trudną urodę" wink

Faceci w 90% patrzą na to właśnie, i laska ma po prostu problem w życiu bo na kumpelę to ona pasuje w 200%, ale na żonę i kochankę - w niewielkim stopniu.
          Z kim by nie była, nie rokuje. Niestety.

Pozostałe dziewczyny w porządku, wiedzą czego chcą a to dobry znak.
          • baenzai Re: Odcinek 2 11.09.25, 11:06
            Typiara jest faktycznie mało atrakcyjna ale miała partnera już w szkole średniej a potem jeszcze była w długim związku ze wspólnym mieszkaniem. Mężczyźni z jej pokolenia o podobnym poziomie urody często nawet baby za rękę nie trzymali. To są te detale. smile
      • iberka Re: Odcinek 2 10.09.25, 20:40
        Macieja kojarzę - albo z tindera albo z innego on-line 'u wink
    • mabel_mora Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 10.09.25, 20:40
      Dziewczyny - wszystkie fajne, normalne, ogarnięte ..
      Faceci - co jeden to gorszy - Brevik - przeraża mi jego wygląd, czarne (jak u przedsiębiorcy pogrzebowego), za ciasne marynarki
      ten z siwieąca brodą - taki wioskowy celebryta...
      a laweciarz - bardzo smutny, dobrze zrozumiałam, że jego dziewczyna zmarła?
      • mabel_mora Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 10.09.25, 20:41
        ...mylę się? smile
      • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 10.09.25, 22:18
        Też zrozumiałam, że jego narzeczona zmarła, ale opowiadał o tym bardzo dziwnie. Nie chcę się doszukiwać drugiego dna, ale na tyle dziwnie, że nieszczególnie mnie zdziwi, jeśli się okaże, że coś innego się tam wydarzyło.
    • mabel_mora Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 11.09.25, 12:46
      widzę takie pary:
      1. Breivik + księgowa (ma ładne, uporządkowane mieszkanie i będzie mu prowadzić księgowość)
      2. Ta blondynka (nic nie zapamiętałam o niej) + koszmarny Maciek
      3. wdowiec-laweciarz + najbardziej pozytywna i fajna pani 2 piesków

a ekspertki w kolejnej edycji budzą we mnie jeszcze większą niechęć
      • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 16:55
        Brevik
        Omarlam
      • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 20:22
        mabel_mora napisała:

> widzę takie pary:
        > 1. Breivik + księgowa (ma ładne, uporządkowane mieszkanie i będzie mu prowadzić
        > księgowość)
        > 2. Ta blondynka (nic nie zapamiętałam o niej) + koszmarny Maciek
        > 3. wdowiec-laweciarz + najbardziej pozytywna i fajna pani 2 piesków
        >
        > a ekspertki w kolejnej edycji budzą we mnie jeszcze większą niechęć

Obstawiam podobnie. Blondynke moga dac do hokeisty, kierujac sie kryterium atrakcyjnosci fizycznej.

I wg podobnego klucza Kaje dadza do Laweciarza, ignorujac, ze dziewczyna jest 3 levele wyzej. A potem przez cala edycje beda ja pouczac tonem dobrych cioc, ze powinna mu dac szanse, a zadna z nich (ekspertek) tez by przeciez na niego nie spojrzala.

Ewentualnie Kaje dadza do hokeisty, zeby mu sie nie spodobala i zeby byly dymy.

• lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 20:43
          Obstawiam, że hokeiście dobrali księgową, bo jest najstarsza ze wszystkich kobiet w tej edycji.

Księgowa mówiła, że jej brak wyższego wykształcenia u męża nie będzie przeszkadzał. Z tym, że chyba żaden z tych 3 facetów wyższego wykształcenia nie ma. Hokeiście hokej kolidował z nauką, laweciarz raczej nie byłby laweciarzem po studiach, a łysy hobbit też chyba studiów nie skończył, bo papierek nie jest mu potrzebny do szczęścia.

Łysego hobbita pewnie dobrali do Karoliny z HR, bo jako jedyna nie będzie od niego wyższa (jeśli nie założy szpilek). Bardzo mi jej żal, bo ten koleś to zakompleksiony bobek po internetowych kursach podrywu (ten tekst do Zuzanny: na żywo jesteś jeszcze piękniejsza niż w telewizji 🥴 ).

A dla Kai pozostaje laweciarz-nudziarz.
          • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 20:57

>
            > A dla Kai pozostaje laweciarz-nudziarz.

Intuicja podpowiada mi, ze on bedzie nafochowany i z pretensjami.
    • pepsi.only Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 15:40
      Nadrobiłam. 😁
      Dziewczyny świetne, choć blondi kadrowa nie panuje nad emocjami, ten histeryczny śmiech 🤯 Kaja ma trudną urodę ale jest miła sympatyczna i ma ok rodzinę- widac u nich super relacje rodzinne (przypomniała mi Kornelię).
      Księgową odbieram jako nadopiekuńczą, nadodpowiedzialną, ale z mądrym partnerem uda się jej.
      Faceci, słabiej wypadają. Zdecydowanie słabiej uncertain moim zdaniem żaden nie rokuje. Ani sportowiec, ani laweciarz a najtrudniejszy przypadek ten w garniturze bez szyi...

Bardzo jestem ciekawa jak ich sparują.
      • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 20:17

> Księgową odbieram jako nadopiekuńczą, nadodpowiedzialną, ale z mądrym partnerem
        > uda się jej.

Tylko w tej edycji takiego nie widac. Ale odbieram ja podobnie.
    • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 14.09.25, 20:15
      Nadrobilam dwa pierwsze odcinki.

Kaja - na zdjeciach robila o wiele gorsze wrazenie, niz w programie. Mimika, gestykulacja, sposob mowienia dodaja jej atrakcyjnosci, ale jest duze ryzko, ze (kogokolwiek by jej nie przydzielili) pierwsze wrazenie bedzie zle i potem juz z tego nie wyjda i powtorzy sie scenariusz jak u aptekarza albo Igi. Jej rodzina wydawala mi sie sympatyczna, wspierajaca i na poziomie. Dziewczyna chyba jest odwazna i bez kompleksow (albo pozbawiona instynktu samozachowawczego), ze zdecydowala sie na udzial w takim programie.

Lysy zapracowany z Krakowa (chyba ma ksywe Breivik na wykopie) - typ wydaje mi sie sliski i falszywy.

Laweciarz - depresyjny, malo ekspresyjny, bez energii. Ogolnie przygnebiajace wrazenie i kazda z potencjalnych partnerek stoi od niego jakies 2 poziomy wyzej, wiec ktorejkowiek nim nie uszczesliwia beda dymy i rozczarowanie. Na facebooku i wykopie ludzie typuja, ze polacza go z Kaja, ale chyba przepasc intelektualna jest zbyt duza.

Hokeista - z panow chyba najbardziej rokujacy (co nie znaczy, ze rokujacy)

Blondynka z HRow - chyba najladniejsza kobieta w tej edycji, ale ten nerwowy smiech szybko staje sie nie do wytrzymania.

Ksiegowa - wydaje sie ogarnieta, ale chyba ma bardzo toksyczne relacje z rodzina. Rodzice bardzo sie postarali, zeby wychowac dziewczyne, ktora bedzie starala sie zrobic dobrze calemu swiatu, a jej potrzeby beda nieistotne (troche mnie zmrozily te opowiesci o opiece nad blizniakami i chodzeniu za matke do szkoly, zeby robic jej notatki). Jest potencjal na jakies dramy. Obstawiam, ze moze polacza ja z lysym panem z Krakowa, bo oboje wspominali, ze sa pedantyczni.

• malaperspektywa Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 15:24
        Brevik jest straszny. Nie zostałabym z nim sam na sam nawet na pięć minut. Ma jakiś taki psychopatyczny rys, i w wyglądzie, i w zachowaniu. Pozostali dwaj panowie też słabi, ale nie budzą we mnie aż tak negatywnych emocji. Szkoda tych dziewczyn, szczególnie Kaji. Wydaje mi się taka najbardziej nornalna i naturalna.
        • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 16:52
          > Brevik jest straszny. Nie zostałabym z nim sam na sam nawet na pięć minut. Ma jakiś taki psychopatyczny rys

Z kolei Karolina wygląda na inteligentną choleryczkę. Myślę, że dość szybko zorientuje się w manipulacjach i intencjach Brevika. Obstawiam, że najdalej po 2 tygodniach małżeństwa wybuchnie i mu nawrzuca.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 18:29
          To jest pozer. Facet pełen kompleksów lansujacy się na wielkiego gracza. A Kaja jest super, u niej wszystko gra włącznie z fajna rodzina. Niestety patrząc na tych panów to szkoda dziewczyny.
    • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 16.09.25, 22:27
      Jak tam, oglądacie dzisiejszy odcinek? big_grin
      • 00zxc00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 16.09.25, 23:25
        Ale te matki panien młodych staro wyglądają! surprised 51 lat a wyglądają jak babuleńki. A na forum niedawno był wątek jak to 50-tki to jeszcze młode babki.
        • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 22:43
          Też o tym pomyślałam. Babka 10 lat ode mnie starsza, a wygląda jak moja matka.
      • 00zxc00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 16.09.25, 23:27
        Wszyscy uczestnicy wydają się sympatyczni. Sypią żartami jak z rękawa. Ziemniak czy parowka? XD Taki optymistyczny był ten odcinek, nie taki sztywny jak zwykle.
        • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 16.09.25, 23:32
          Próbowałam się bawić w dopasowywanie, ale teraz już naprawdę nie mam pojęcia, kogo z kim sparują. Jakoś nikt mi do nikogo nie pasuje.
          • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 12:43
            Maciek starszy chce mieć dziecko, księgowa chce mieć dziecko. Pewnie wg "ekspertek" pasują jak ulał!

Możliwe, że skończy się to jak Oliwii i Łukasza: szybką ciążą i znacznie dłuższym rozwodem. Ale przynajmniej zostaną ze sobą jakiś czas po programie (tvn będzie miał swój sukces) i zrealizują swoje plany prokreacyjne. Win-win.

Tylko Maciej musi zmienić samochód na większy, bo do tej jego popierdółki nie wejdzie fotelik samochodowy.

Niezmiennie twierdzę, że Maciej młodszy to porażka. W tym czarnym garniturze z czarnym krawatem wygląda jak cieć z zakładu pogrzebowego. Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, że w kuchni na witrynce miał poustawiane różne siłowniane odżywki. Może myśli, że dzięki temu jego nowa żona uzna jego brak szyi za wynik intensywnych treningów, a nie tuszy? Ci jego znajomi byli delikatnie mówiąc dziwni.

Cofam, że Nawrocki to nudziarz. Przy takiej mamuśce to w tym małżeństwie będzie się działo. Może nie od razu z wysokiego C jak u Marka i Kornelii, ale jest potencjał na dymy z teściową w tle.

Karolina bardzo ładnie wygląda w sukni ślubnej. Kaja też wybrała piękną sukienkę, która podkreśla jej zgrabną figurę. Kasia wybrała sprawdzony model, który chyba widziałam w każdej poprzedniej edycji programu.

Poza tym odcinek nudny i rozwleczony.
            • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 14:54
              Ja czuję, że Laweciarza sparują z Kają, bo panie ekspertki uwielbiają takie kontrasty. Uznają, że zarazi go swoją energią. Jeśli tak, współczuję jej, on jest taki strasznie rozlazły i rozmemłany.

Breivika biznesmena pewnie z blondynką. On będzie pewnie patrzył głównie na wygląd u partnerki. Kaję skreśliłby na starcie, mimo, że dziewczyna pogodna i miła.

Hokeista tak jak mówisz, może z tą księgową ze względu na pragnienie szybkiego rodzicielstwa.

Kaja pięknie wyglądała w tej sukience! <3
              • pepsi.only Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 13:59
                briar_rose napisał(a):

> Ja czuję, że Laweciarza sparują z Kają, bo panie ekspertki uwielbiają takie kon
                > trasty. Uznają, że zarazi go swoją energią. Jeśli tak, współczuję jej, on jest
                > taki strasznie rozlazły i rozmemłany.
                >
                > Breivika biznesmena pewnie z blondynką. On będzie pewnie patrzył głównie na wyg
                > ląd u partnerki. Kaję skreśliłby na starcie, mimo, że dziewczyna pogodna i miła
                > .
                >
                > Hokeista tak jak mówisz, może z tą księgową ze względu na pragnienie szybkiego
                > rodzicielstwa.
                >
                > Kaja pięknie wyglądała w tej sukience! <3

Ale utrafiłaś z wytypowaniem par. BRAWO! smile
            • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 18:31
              Tam chyba wszyscy oprócz Kai mają porąbane rodziny. Maciek z broda ma za sobą ojca i to już jakiś plus. Księgowej matka za to porażka. Szkoda mi bardzo tej dziewczyny. Taki wolny elektron bez wsparcia, z którego wszyscy mogą sobie posmieszkować.
            • yennefer.00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 14:30
              Karolina ładna, ale ma kiepski gust, jej stylizacja ślubna nie wygląda dobrze. Najlepszy gust ma Kaja- ładna suknia i welon, chyba też najładniejsze mieszkanie. Karolina młoda i ładna, a gust ma przaśny i niemodny
          • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 14:47
            Kaje na pewno z laweciarzem, bo tylko u nich podczas slubu na zajawkach z kolejnego odcinka bylo slonecznie.
          • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 22:45
            Dam sobie rękę uciąć, że:
            Hokeista z rudą
            Breivik z blondyną
            Laweciarz z Kają
      • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 14:51
        Odcinek nudny jak flaki z olejem. Te przygotowania i przymiarki zawsze sa nudne, ale chyba w poprzednich edycjach byla to lepiej przemyslane i pokazywali chociaz jeden slub i wesele, a nie samo lazenie po sklepach i mocowanie sie z drzwiami w hotelu.

Kasia bardzo sympatyczna i ogarnieta.

Laweciarz jeszcze bardziej anemiczny niz ostatnio.

Hokeista i coach z Krakowa wydaja mi sie jeszcze bardziej niedojrzali niz ostatnio.

Wspolczuje wszystkim trzem paniom.

• briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 14:59
          ania357 napisała:

> Hokeista i coach z Krakowa wydaja mi sie jeszcze bardziej niedojrzali niz ostat
          > nio.

Od razu widać po co Breivik przyszedł do programu i w jego przypadku - nie jest to żona i małżeństwo. Mam nadzieję, że się mylę, ale po tym co sobą reprezentuje w sieci nie da się myśleć inaczej. Udział w programie to dla niego tylko reklama. Wiadomo, że się rozwiedzie.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 18:35
          A ja myślę, że Kaja z laweciarzem mogą mieć szanse. Ona jest pogodna, pełna życia, a on jakiś taki przygaszony, ale jej energia może sprawić, że jakaś iskra w nim się zapali. No i ma super rodzinę, więc może jak laweciarz dostanie trochę energii, uśmiechu i rodzinnego ciepła to poczuje się utulony i ożyje.
          • ponis1990 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 20:14
            Aaaalbo będziemy mieli kolejną drame a'la Iga na Szrenicy z Karolem: ,,bo ty sie nie uśmiechasz, bo ty jesteś za poważny"
            • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 20:21
              Iga była smutasem i od początku była dziwna. Kaja wydaje się być zupełnie na innym biegunie.
          • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 23:04
            Pomysł parowania ludzi z koncepcją na starcie, że są różni i mają się wzajemnie naprawiać jest delikatnie mówiąc chybiony. Już nie raz próbowano go stosować w tym programie i zawsze z jednakim skutkiem. A to jest naprawdę bardzo proste: żeby zagrało ludzi musi coś łączyć, a do tego potrzebne są wspólne zainteresowania, choćby to była hodowla patyczaków, LARPy albo niedzielne służenie do mszy.
      • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 15:04
        Oglądałam, ale nic nie napiszę bo umarłam z nudów.
      • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 17.09.25, 22:43
        Dopiero obejrzałam. Okropnie się wynudziłam, ciężko było przebrnąć. Pod koniec rzucił mi się w oczy kontrast: dziewczyny uśmiechnięte, wesołe, śmieszkujące, w towarzystwie koleżanek vs faceci zestresowani, pobladli, z paniką w oczach, jeden nie może się dopiąć, drugi ma za luźno, a trzeci wali flachę.
        • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 18.09.25, 10:00

> a trzeci wali flachę.

ktory, bo chyba przeoczylam?
          • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 18.09.25, 16:50
            No trzeci 🤣 Swoją drogą zastanawiałam się, dlaczego tak się wystawiają co sezon z alkoholem zamiast wziąć dyskretnie hydroksyzynę. Ale po hydro nie można pić alko, więc pewnie z myślą o weselu...
            • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 18.09.25, 19:07
              A to nie jest taka hotelowa woda w butelce?
              • baenzai Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 18.09.25, 20:36
                Jest.

Kiedyś sam się pomyliłem tylko w drugą stronę. To znaczy myślałem, że w tej butelce są procenty i już przeszło mi przez myśl ,,ale fajny hotel'' ale ostatecznie wyszło, że to zwykła woda. smile
        • barbaram1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 18.09.25, 10:14
          To jest bardzo dobre podsumowanie.
          • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 23.09.25, 13:37
            Nikt tu do nikogo nie pasuje. Wróżę katastrofę.
    • dzikka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 08:48
      I jak wrażeniasmile Jedna para wyraźnie na plus (Kaja + Krystian), druga -"na dwoje babka wróżyła" (Karolina+Maciej) ale trzecie małżeństwo, póki co to katastrofa (Kasia +Maciej2)
      • jennifer1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 09:33
        Zrobiło się w końcu trochę ciekawiej... Rzeczywiście dwie pary wyglądają na zadowolone z drugiej połówki (póki co wink ). Kasia mocno zawiedziona... chyba tu się nie uda, będzie pewnie tylko próbowała to jakoś przetrwać. Kaja wyglądała naprawdę ładnie i widać, że Krystian był zauroczony. Karolina i Maciek - od razu zaskoczyło. Myślałam na początku, że ostatecznie żadna para nie przetrwa a tu niespodzianka może jednak się uda... chociaż może za wcześnie na takie stwierdzenia.
    • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 09:25
      Po odcinku 4:

Maciej i Kasia - skoro już w odcinku ślubnym puścili narzekania Kasi na wygląd Maćka to znak, że będzie tam dymić. Ogólnie nie dziwię jej się, że jest rozczarowana. Chciała partnera, z którym założy rodzinę, a dostała duże dziecko. I z wyglądu, i z zachowania. Matko, te kolorowe bransoletki do garnituru. Tragedia. Zdecydowanie brakowało mu kolorowej czapki z daszkiem do uzupełnienia stylizacji.

Laweciarz i Kaja - Laweciarz mistrz jazdy bez zapiętych pasów. Fajnie, że się sobie z Kają spodobali. Laweciarz od razu odżył: z depresyjnego typa zrobił się radosny, sypiący komplementami jak z rękawa. Kaja też zadowolona i jej się nie dziwię, bo dostała z przydziału najprzystojniejszego męża z całej trójki. Fajnie jakby im się udało.

Maciek i Karolina - Maciek jako jedyny umie poprawnie zapiąć pas w samochodzie. Myślę, że zachował się ładnie, gdy poszedł się przedstawić rodzinie panny młodej. Też zżerał go stres, a jednak potrafił elegancko się zachować w przeciwieństwie do drugiego Maćka. Myślę, że Karolina mu się nie spodobała. I vice versa. Jedyna para, w której obie strony pamiętały, żeby na swój ślub zabrać dowód osobisty.

Ogólnie ślub w plenerze na przełomie marca i kwietnia to poroniony pomysł. Nie wiem po co TVN od kilku sezonów w to brnie. Zmarzłam od samego patrzenia na zmarzniętych uczestników programu.
      • ponis1990 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 09:39
        Jak Maciek i Karolina się sobie nie spodobali, to dobrze grają, bo ja odniosłam inne wrażeniesmile ale też myślę, że Maciek kołcz będzie wolał się lansować na insta. Przykro mi się zrobiło z powodu Kasi, która wyraźnie zaznaczała, że chce kogoś wyzszego, wiec znowu zrobili eksperci na złość.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 09:49
          No nie wiem. Pozytywy kupił żonie prezent i przywitał się z rodziną. Nie mam zaufania do niego, ale może to być całkiem sensowny gość. U nich czekam na rozwój sytuacji.
          • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 10:25
            Na wykopie piszą, że ten Maciek to scammer i wystarczy się do niego odezwać na tiktoku, żeby dostać jakieś oferty dotyczące kryptowalut.
            Z drugiej strony póki co w programie prezentuje się dobrze.
            Póki co trudno mi rozgryźć tego typa. Zobaczymy co będzie dalej. Z jednej strony może się z żoną świetnie dogadać, nawet pod względem zawodowym. Z drugiej strony jeśli Karolina poczuje, że jej mąż jest nieszczery i tylko gra na popularność to dziewczyna może się nieźle odpalić. Ona wygląda na taką, która ma krótki lont.
            • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 10:57
              Na pewno to pozer, więc na dymy nie ma co liczyć. Najwyżej będzie kulturalny rozwód. Koleś, który do siostry mówi Aleksandro nie pozwoli sobie na publiczne jazdy.
        • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 25.09.25, 10:17
          Breivik ma wśród gości Anitę i Adriana, to będzie gra i promowanie siebie. Pewnie liczył, że dostanie gazelę jak jego kumpel.
          • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 25.09.25, 23:28
            Slub w marcu a Adrian dzis potwierdził drugiego jeszcze wiekszego guza kolo tego glejaka, wiec mozna szacowac ze jego miesiace sa policzone sad((
            Takie to zycie niesprawiedliwe sad
            • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 26.09.25, 09:36
              Też czytałam o tym nawrocie góza u Adriana sad Na tym ślubie Maćka i Karoliny tak ładnie z Anitą wyglądali, ona jak zwykle taka eteryczna, przytulona do męża. Straszna tragedia sad
            • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 26.09.25, 10:00
              Straszna tragedia. Poszli do programu, żeby ułożyć sobie życie, ułożyli, a teraz jak jest dwoje małych dzieci, małżeństwo to pora odchodzić. To tylko pokazuje jak kruche jest szczęście.
      • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 09:46
        Kaśka to będzie druga Aśka barakara. On z kolei to połączenie jednorożca z typem od Julii, aspi na pełnej. W sumie to połączenie nie dziwi, oni by z nikim nie stworzyli niczego, więc lepiej niech się kłócą razem niż mieliby innym zabrać szanse. Laweciarz i Kaja nie zawiedli, typowałam od razu, że Kaja laweciarza ożywi, zobaczymy dalej, oby im wyszło. Maciek i Karolina mają szansę. Nie sądzę, że ona mu się nie spodobała. Myślę, że podeszli do tematu bez uprzedzeń, a to już duży plus.
        • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 10:16
          > Kaśka to będzie druga Aśka barakara.

Moim zdaniem to inny przypadek. Barakara ewidentnie poszła do programu wypromować książkę. Mąż nie był jej do niczego potrzebny. Kamil był spoko, a ona szukała dziury w całym.
          Tutaj trudno mieć pretensje do Kasi, bo hokeista zachowuje się jak pajac. Ona wyraźnie poszła do programu, żeby założyć rodzinę, bo czuła presję ze strony matki i ciśnie ją instynkt macierzyński. A tu dostała 15 latka w ciele 45 latka i już wie, że z kimś takim się nie rozmnoży. Widać, że robi dobrą minę do złej gry, śmieje się na siłę z jego nieśmiesznych żartów, a najchętniej by stamtąd zwiała.
          • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 10:56
            Przede wszystkim to ona uważa, że on jest za niski i za stary. O zachowaniu nawet nie było mowy. Laska jest z tych co jej wszystko będzie przeszkadzać. Sama za to ma wygląd i myślenie starej baby. Oczywiście, że Maciek to dzieciak, ale jej nikt nie dogodzi, taki typ, który z każdym facetem będzie siebie i wszystkich wokół upewniać, że on nie dla niej.
            • yennefer.00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 15:31
              Dobrze napisane- wygląd i zachowanie starej baby. Ja nie mogę się nadziwić, że to młode dziewczyny. Gust i poglądy mają jakby się w czasie zatrzymały. Jedynie Kaja odbiega od tego wzorca. Bardzo lubię ten program, ale w najnowszym sezonie wszystko wygląda, jak w sezonach sprzed lat. Nie jest to dla mnie wada, bo fajnie się ogląda, bardziej zdziwienie. Nawet ekspertki, które przecież są tam jakoś stylizowane, ubierają się, jakby się w czasie zatrzymały 😳
              • kariwitch00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 16:32
                Ludzie oczadzieli doradzają plastykę twarzy bo jakaś laska nie spełnia oczekiwań co do nosa czy podbródka. Czytam komentarze apropos tego programu i po raz kolejny zastanawiam się gdzie zabrnęliśmy.
                • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 17:22
                  Donikąd. Kaja jest świetnym przykładem, że mimo przeciętnej urody można mieć gust najlepszy look na tym ślubie, poczucie humoru i świetne podejście do ludzi.
      • marooska Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 13:39
        Kaja pieknie rozkwitła. Dziewczyna z bardzo przyjemną aurą. Oby laweciarz tego nie zepsuł...
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 17:20
          Ta dziewczyna jak na razie jest najbardziej sensowna. Fajna, uśmiechnięta, pełna życia. Jak tak dalej pójdzie to może być dobry finał. Ale właśnie laweciarz, on ma swoje twarde przekonania w głowie i tu może walnąć, bo nie będzie elastyczny, a przy Kai trzeba trochę luzu i spontaniczności. No, ale zobaczymy. Zaskoczyła mnie pozytywnie Karolina. Dostała najmniej urodziwego typa, a nie grymasi, czeka na rozwój sytuacji, bierze co dają. Ogromny plus dla niej, widać, że chce sobie ułożyć to życie. Za to Kaśka jak byłam za nią tak nie jestem, ciężka kobieta.
          • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 17:39
            Komentarze puszczane w czasie ślubu zostały przecież nagrane później. Moim zdaniem Kaśka powiedziała o wzroście męża, ale pod spodem był komunikat, że jej się po prostu nie spodobał. I z wyglądu, i z zachowania. Przecież na tym początkowym etapie nie powie, że facet zachowuje się idiotycznie, wygląda jak pajac i ona nie chce z kimś takim zakładać rodziny. Po jej postawie w czasie ślubu widać, że ją od typa odrzuca.

Natomiast drugi Maciek wyglądał normalnie, zachowywał się w porządku, więc Karolina była jego postawą uspokojona. Sama jest niziutka, więc raczej nie miała oczekiwań by jej dobrać wysokiego męża. Pierwszy Maciej jest faktycznie niższy od Kasi na obcasach.
            • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 19:30
              Kaska to już mimika i cała sobą pokazała na ślubie co myśli. Było to chamskie i naprawdę nie na miejscu. Tymczasem sama przyszła jak nieogar, przez którego biedna świadkowa latała w te i we wte, bo sierota dowodu nie miała. Nie przekonasz mnie, facet dziecinny, ale ona królewna z drewna. 33 lata na karku, a zachowanie panny w wieży. Taka wyżej s...a niż dude ma, a w rzeczywistości metal starej panny.
              • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 19:34
                Zresztą Kaśka jest jak jej matka, identyczna. Wcześniej było mi jej szkoda, bo cała ta rodzina taka szpileczke w Kasie. Ale ona jest taka sama.
      • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 21:16
        Nadmieńmy jednak, że ruda w ankietach nie potrafiła sprecyzować, jakiego partnera oczekuje i było jej wszystko jedno, "byle był normalny", a na ślubie zaczęła od tego, że za łysy, za niski i stary. Panna niestabilna, nie wie czego chce. Trudno takiej dogodzić. Hokeista - hmm... bransoletki są drobne i aż tak nie kłuły w oczy, ale ten sikor... Brakowało jeszcze, żeby zegar z kukułką sobie przypiął. No i stres go strasznie zjadł, wyszedł z niego cieniasek.

Blondyna i Breivik - ona jest bardzo atrakcyjna, kobieca i tak bezstresowa, że wybija tego gamonia z rytmu. On chyba myślał, że będzie dominował, ale nie wie, jak do niej podejść. W sumie pozytywnie.

Kaja i Laweciarz - no ja się nie zgadzam, że on jest przystojny xD Faktycznie zrobił dobre wrażenie, nie stresował się bardzo i był naturalny, ale wygląda jak beczka kiszonej kapusty niestety. Ona może też nie jest pięknością z twarzy, ale ma bardzo ładny uśmiech, zarąbistą figurę i super poukładane w głowie.

Ranking zachowań na ślubie:
        Faceci:
        1. Laweciarz - spokojny, wyluzowany, ale brak dowodu to trochę porażka.
        2. Breivik - kulturalny, żadnego faux pas, choć trochę gwiazdorzył.
        3. Hokeista - wyszło jaki to pozer. Bransoletki, zegarki, szmery, bajery, ale w stresie kompletnie nie umiał się zachować.

Babki:
        1. Kaja - spokój i opanowanie, pozytywne nastawienie.
        2. Blondyna - pozytywnie, ale chyba ze stresu ją głupawka złapała.
        3. Ruda - nie wie, czego chce, ale na wszelki wypadek nic się jej nie podoba.
        • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 21:27
          Kaja wypadła bardzo dobrze. Jest urocza.
          Breivik mnie przeraża z tym swoim ułożeniem....ma psychopatyczne Alter ego.
          Reszta niefajna. Blondynka śmieje się jak głupia co chwilę, powinna poćwiczyć panowanie nad emocjami, bo wypada żenująco.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 21:39
          Właśnie czytałam, że Kaśka zrobiła aferę w hotelu, bo myślała, że będzie spala w jednym pokoju ze świadkową. Ostatecznie i tak każda miała mieć swój pokój, a to co zobaczyły pierwsze to było jakieś większe studio dla panny młodej. Zamiast się zorientować na spokojnie w sytuacji utworzyła histerie. Będą dymy i jaki by ten Maciek nie był to już mi go szkoda.
        • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 22:00
          > było jej wszystko jedno, "byle był normalny"

Może akurat słabo zsocjalizowany aspie wykracza poza jej skalę normalności.

Po raz kolejny widzę, że w internecie wylewa się szambo na uczestniczkę z powodu jej szczerego wyznania, że przyszły mąż jej się nie podoba. Przecież to jest naturalne i normalne, że nikt nie jest zupą pomidorową by podobać się wszystkim. A Maciek jest... specyficzny.

W normalnym życiu drugiej randki by nie było i Kaśka nie musiałaby się nikomu tłumaczyć czy chodziło o łysinę, czy obciachowy zegarek, czy o nieodpowiednie feromony. A tu czeka nas miesiąc przepychanek, rozbijania 💩 na atomy, przy akompaniamencie "ekspertek": dajcie sobie szansę.
          • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 22:34
            No tak, bo wybór chłopów dla Kasi był milionowy, ale na złość postanowili jej dać Maćka. No proszę cię, ale trafiła jak trafiła i naprawdę stwierdzenie, że chciała wyższego kiedy on i tak jest wyższy, a ona ma obcasy jest kuriozalne. Laska ma schemat w głowie i wymyślonego męża. Dopóki ten schemat będzie priorytetem to nigdy nikomu nie da szansy.
            • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 25.09.25, 07:28
              Otóż to.

Przecież to nie jest tak, ze zgłasza sie 15 tyś chłopów a oni beda jej wybierac ktory wysoki, owłosiony i w miare dopasowany wiekiem.

Stawiam, że tam naprawdę jest garstka ludzi na castingu i po prostu wybrali spośród tych co byli.

Zakładam, że gdyby do programu zgłaszało się więcej osób to w edycjach nie pojawiały by sie takie osobowości jak Boczek, Tomek asparger, Iga czy ta popieprzona Kaśka z nieodciętą pępowiną.
              • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 25.09.25, 07:53
                Albo ekspertki po prostu uznały, że skoro i Maciek, i Kaśka chcą się jak najszybciej rozmnożyć to będzie to podstawą udanego związku.
          • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 24.09.25, 23:46
            Skąd pomysł na aspie? Nie widzę w nim nic z tych cech. Moim zdaniem to chłopak, który ciężką pracą wyrwał się z mocno średniego domu i otoczenia, sporo osiągnął, ale jego psycha ciągle nosi ślady czegoś, może się dowiemy czego, ale efekt jest taki, że mimo dużych osiągnięć, facet jest psychicznie nieposkładany, możliwe, że zakompleksiony.

Natomiast ruda miała w 2. odcinku dość obszerną scenę, w której siostra wypytywała ją, jakie cechy przyszłego męża wpisała w ankiecie i ruda z zapałem wyjaśniała, że nie ma znaczenia jaki będzie, byle był "normalny".
            • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 25.09.25, 07:50
              > Natomiast ruda miała w 2. odcinku dość obszerną scenę, w której siostra wypytywała ją, jakie cechy przyszłego męża wpisała w ankiecie i ruda z zapałem wyjaśniała, że nie ma znaczenia jaki będzie, byle był "normalny".

No to już wiemy, że siostrze przed kamerami skłamała i w ankiecie jak najbardziej opisała swoje oczekiwania wobec męża.
              • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 25.09.25, 23:48
                Nic takiego nie wiemy. Dowiemy się w 57. odcinku jak panie prowadzące będą przeprowadzały z nią rozmowę i pytały, dlaczego nie napisała tego w ankiecie, jeśli było dla niej ważne.

Swoją drogą, jeśli ktoś tak bardzo nie jest w stanie znaleźć sobie partnera, że idzie do ŚOPW, to jednak mógłby nie zaczynać od krytyki kandydata z tak błahych powodów.
                • kariwitch00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 26.09.25, 09:20
                  Przecież cały dzisiejszy świat jest o tym, masz być recenzentem drugiego człowieka, to nie sprzyja bliskości, relacjom i jest przyczyną samotności.
                • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 26.09.25, 09:38
                  > mógłby nie zaczynać od krytyki kandydata

Nie wiemy kiedy padły te słowa krytyki. Wiemy tylko, że montażyści je umieścili w 4 odcinku.
          • tanebo0001 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 25.09.25, 00:06
            No chyba że ktoś jest kapuśniakiem a liczy na przynajmniej na bouillabaisse...
    • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 30.09.25, 23:06
      Brevikowi lepiej szło czarowanie gości, niż żony. Widać, że stara się jak najlepsze wrażenie zrobić na otoczeniu. Myślę, że on liczył na bardziej instagramową żonę i pewnie dlatego nie potrafi ukryć rozczarowania.

Kaja przemiła, świetna dziewczyna. O dziwo, może jednak coś z tego będzie?

Sportowiec sam mówi o sobie, że nie jest bardzo zdziadziały, ale antyreklama xD
      • ponis1990 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 30.09.25, 23:11
        Mnie sie podobało ,,mama marzyła o kimś takim" xD
      • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 30.09.25, 23:15
        Brevik chyba wolałby tańce przytulańce ze swoim świadkiem niż z żoną.

Kasia i Maciej to miłe zaskoczenie tego odcinka. Będę im kibicować.
        • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 17:08
          lauren6 napisała:

> Brevik chyba wolałby tańce przytulańce ze swoim świadkiem niż z żoną.

Coś w tym jest. W sumie świadek Breivika wydawał się nim totalnie zafascynowany, aż miał zamglone spojrzenie, gdy o nim mówił xD
        • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 19:44
          Kasia? Fatalnie wypada i jej hokeista też
      • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 30.09.25, 23:24
        Kaja wyafirmowała sobie laweciarza. Aż mi się 1670 przypomniało...
        • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 12:59
          Maciek Sportowiec mówił żonie, że nie pali, a potem ukradkiem latał na fajka ze świadkiem xD
      • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 21:50
        Hokeista niestety na razie fatalnie, a takie fajne wrażenie zrobił w pierwszym odcinku sad I to nie jest krytyka, tylko współczucie. On ma zajechaną psychę przez jakieś niefajne historie rodzinne. Ta dziewczyna by odżyła przy jakimś śmieszku-wariacie.

Zastanawiam się, czy garnitur w banknoty był wyrazem czyjegoś wyrafinowanego gustu czy też trolowankiem ŚOPW.

Generalnie na razie straszne nudy.
        • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 22:52
          Niestety tak. Nie powinni brać do tego programu singli 40+. Widać Boczek ich niczego nie nauczył.

I tak to jedyna para, której będę kibicować. Karolinie życzę szybkiego rozwodu, co tu więcej można dodać. Kaja to dla mnie jeden wielki damski redflag, ale może Laweciarz to pantoflarz i mu nie przeszkadza, gdy ktoś mu przerywa w połowie słowa.
          • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 23:07
            Jezu tak! Kaja cos odwali, tez mam przy niej czerwoną lampkę.
            To dziewczyna ktora jak sie zacznie dowalać i generować problemy to z Laweciarza zejdzie powietrze niczym ze starej opony.

Hokeista to jest chodzący kompleks, nie wiem czy ten swiadek jest stanu wolnego ale
            na jej miejscu zakrecilabym sie kolo tego chlopa.

CEO spięty, przejęty kamerami. Mysle ze dziewczyna mu sie nie podoba. Mila jest ale wybucha niekontrolowanym dzikim śmiechem, chyba tez nie wpadla w gust.

Reasumujac / trzy rozwody jak nic.
            Obstawiam ze najwiekszym negatywnym zaskoczeniem bedzie Kaja i hokeista.
            • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 23:23
              Ojej, serio tak wam Kaja nie podeszła? surprised Wydaje się miłą dziewczyną, otwartą, ja lubię mieć w swoim otoczeniu takich wygadanych ludzi. Byli chyba jedyną parą, której kleiła się rozmowa.

Breivik pewnie liczył na żonę w stylu Anity, która by mu pasowała do jego insta biznesu. Widać, że mu się Karolina nie podoba. Komplementował jej charakter, ale nic nie wspominał, jak mu pasuje pod względem wyglądu.
              • baenzai Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 23:35
                Kaja w tym makijażu weselnym wyglądało jako-tako (zwłaszcza gdy nie była pokazywana z profilu) ale bez niego jest niezbyt atrakcyjna. Uroda dla konserów, nie ma co ukrywać.
                • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 23:39
                  baenzai napisał:

> Kaja w tym makijażu weselnym wyglądało jako-tako (zwłaszcza gdy nie była pokazy
                  > wana z profilu) ale bez niego jest niezbyt atrakcyjna. Uroda dla konserów, nie
                  > ma co ukrywać.

E tam, z Laweciarza też żaden Adonis. Dlatego dobrze, że dobrali do siebie zwyczajnych ludzi. Za to Kaja miała najładniejszą suknię ze wszystkich panien młodych, prostą i elegancką.
                  • baenzai Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 23:57
                    Laweciarz nie wyróżnia się z tłumu, za to specyficzna uroda Kaji jednak rzuca się w oczy.
                    • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 01.10.25, 23:58
                      baenzai napisał:

> Laweciarz nie wyróżnia się z tłumu, za to specyficzna uroda Kaji jednak rzuca s
                      > ię w oczy.

Jak dla mnie to on wygląda zupełnie jak Nawrocki xD
              • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 10:36
                Wspomniał, powiedział, że nawet jak się nie podoba fizycznie to nadrabia śmiechem 😀
            • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 00:10
              amelti napisała:

> Jezu tak! Kaja cos odwali, tez mam przy niej czerwoną lampkę.
              > To dziewczyna ktora jak sie zacznie dowalać i generować problemy to z Laweciarz
              > a zejdzie powietrze niczym ze starej opony.
              >

Tak, Kaja cos odwali na pewno. Ciekawe, czy juz za tydzien smile.
          • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 00:07
            Hokeista w ostatnim odcinku zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie. Dbal o zone, okazywal jej zainteresowanie, staral sie nawiazac kontakt i przelamac lody. Ksiegowa tez spoko, ale on jej sie chyba za bardzo nie spodobal, wiec wielkiej chemii tam raczej nie bedzie.

Breivik straszny. To cedzenie slow przez zeby, dlugi namysl przed kazda wypowiedzia, zero autentycznosci i spontanicznosci. Scena w samochodzie bardzo wymowna. Przypatrywal sie jej, jakby mial przed soba jakis ciekawy okaz owada. Wiekszosc par wykorzystuje te pierwsza okazje, zeby pogadac i zlapac ze soba jakis kontakt, a u nich milczenie i ciezka grobowa atmosfera. Karolina wygladala na smutna i przygaszona. Dopiero przy krojeniu ciasta powrocil ten irytujacy nerwowy chichot.

Kaja i Laweciarz. Na poczatku bylam pozytwnie zaskoczona, ze tak fajnie na siebie zareagowali i szybko zlapali kontakt. Pozniej w miare rozkrecania sie imprezy nastroj jakby sie zmienil. Kaja przestala sie usmiechac, zrobila sie halasliwa w taki nieprzyjemny sposob, wydawala mi sie lekko poirytowana. Nie wiem, czy to byla kwestia zmeczenia czy alkoholu. Laweciarz tez wtedy troche zamknal sie w sobie. Nie sadze, zeby na dluzsza mete to mialo sie udac. I jak patrze na zachowanie Kai, to nie moge pozbyc sie skojarzen z Iga z ktorejs z wczesniejszych edycji. Mysle, ze jeszcze zobaczymy jej humory i z pozytywnie zakreconej laski, na ktora probuje sie kreowac, wiele nie zostanie.
            • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 00:09
              I jeszcze chcialam dodac, ze jestem bardzo zaskoczona, ze akurat obiektywnie ladna (i najladniejsza w tej edycji) dziewczyna (blondynka) nie spodobala sie swojemu mezowi, ktory wygladowo gra w zupelnie innej lidze.
              • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 00:34
                ania357 napisała:

> I jeszcze chcialam dodac, ze jestem bardzo zaskoczona, ze akurat obiektywnie la
                > dna (i najladniejsza w tej edycji) dziewczyna (blondynka) nie spodobala sie swo
                > jemu mezowi, ktory wygladowo gra w zupelnie innej lidze.

Ja mam wrażenie, że on raczej liczył na taką Trophy Wife, mocno zrobioną instagramową laleczkę, która by mu pasowała do wizerunku. Koleś zgłaszał się wcześniej do "Hotel Paradise", a tam zupełnie inne uczestniczki. Karolina ładna, ale taki biznesmen i światowiec spodziewał się modelki xD
                • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 09:42
                  Na ich weselu byl Adrian i zebym nie pokrecila ale oni chyba sa z krakowa oboje.
                  No i tak mysle, ze Bravik natchniony jego historią tez poszedl do programu.
                  Adrian faktycznie nie dosc ze dostal zone wygladajaca jak milion dolarow do tego madra, cieplą, rodzinną i taka ktora mu urodzila dzieci cudne jak laleczki, to
                  moze mial nadzieje ze tez taką dostanie.

Choc / ta jego zona jest na serio
                  Ok wiec nie wiem czemu kreci nosem.
            • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 09:31
              Hokeista zachowywał się ładnie na weselu, ale faktycznie jest jakiś straumatyzowany po poprzednich związkach. Zobaczymy, jest on dla mnie wielkim znakiem zapytania. Kasia zachowywała się ok, naturalnie. TVN nakręcił hejt na nią, tymczasem nie widać by z góry skreśliła męża.

Imo to jedyna para, która choć trochę rokuje, choć równie dobrze mogą tam być dymy.

Karolina czuje, że nie spodobała się mężowi, stąd jej nerwowe zachowanie, te chichoty. To śliczna dziewczyna, mam nadzieję, że ten program nie wpędzi jej w kompleksy. Imo Maciek wcale nie byłby zadowolony z insta modelki pół głowy od niego wyższej. Moim zdaniem woli mężczyzn, a ten cały ślub był mu potrzebny do lansu w socjalach i dla zrobienia zasłony dymnej przed matką.

Kaja jest pretensjonalna i imo w kolejnych odcinkach może z niej wyjść toksyk. Na weselu już zdążyła wcisnąć szpilę mężowi. Wyafirmowała sobie faceta mieszkającego w domu z ogródkiem, pieskami i własną firmą, pewnie wyobrażając sobie willę na obrzeżach dużego miasta, z zielonym, równo skoszonym trawnikiem. Gdy zobaczy typową kostkę Polski B, z trzema psami zamkniętymi w kojcu i lawetą na podjeździe, to się zacznie. Zderzenie afirmacji z rzeczywistością może być bolesne.
              Z kolei laweciarz póki co zyskuje z każdym odcinkiem. Moim zdaniem to typ, dla którego liczy się przede wszystkim figura kobiety, więc niezbyt urodziwa twarz Kai nie będzie mu przeszkadzać. Pod względem oczekiwań co do wyglądu partnera oni są dobrze dobrani.

Podsumowując weselny odcinek dodam, że jestem rozczarowana tym, że nie pokazali Adriana i Anity na weselu u Maćka i Karoliny. Oni są wizytówką tego programu, parą która się w sobie zakochała i są razem do dzisiaj. Mogli im poświęcić te kilka sekund odcinka, zamiast np pokazywać łojącego wódę wuja Kasi (mistrz drugiego planu w tym odcinku).
              • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 11:03
                Oj tak, wuj niezle tankował 🤭
            • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 10:39
              Kaja sama związku nie pociągnie i myślę, że zdała sobie z tego sprawę. Jeżeli laweciarz będzie się zamykał w sobie, bo żona się zmęczyła zabawianiem męża to kiepsko to widzę.
            • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 19:28
              Jeśli można obstawiać zakłady, to Kaja i Laweciarz to na razie jedyna para, co do której już jestem na 100% pewna, że nie wyjdzie. Nie ma co się sugerować tym, że ładnie ze sobą rozmawiali nie znając się. To zasługa kultury i podejścia głównie po stronie Kai, bo Laweciarz jest wycofany i głównie jej przytakuje ochoczo, ale sam niewiele z tych rozmów inicjuje. Oni są z totalnie innych światów, podobnie jak Laura i Maciek, czy Agata i Boczek. Swoją drogą jak to jest, że przedstawiciele XIX wieku w programie to zawsze mężczyźni. Chyba, że coś mi umknęło i była para ze światowym, wykształconym i ustawionym życiowo facetem oraz dziewczyną-ofermą?
              • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 19:46
                > Agata i Boczek

Oj tam, Agata i Boczek byli dobrani idealnie pod względem gastronomicznym: i jedno, i drugie uwielbiało jeść, oraz za kołnierz nie wylewało.
                Po prostu gdy Agata zjadła KFC i nie poczęstowała Boczka to musiał być koniec.

> Oni są z totalnie innych światów

Chodzą plotki, że ona to libek, on konfiarz redpillowiec. Choć może redpill został dopiero po rozwodzie big_grin
                • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 21:00
                  Przede wszystkim dzieli ich przepaść intelektualna. Ona wykształcona, patrząc po rodzinie dostała dobre zasoby, a on chłopek, który trzepie kasę na lawecie i mieszka z matką w niedokończonej chałupie. Nie ma szans.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 10:35
          Wystarczyło zobaczyć matkę hokeisty i już bym chciała się rozwieźć. Te jej życzenia. Najgorsza teściowa. Nic z nikogo nie zostanie na moje oko. Tam wszyscy mają jakieś traumy.
          • ania357 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 12:25
            Tak, matka hokeisty mocno przyburaczyla przy skladaniu zyczen. Ksiegowa tez chyba potem wspominala, ze z tesciem w ogole nie miala okazji porozmawiac czyli musial ja kompletnie olac, bo synowi chyba zyczenia skladal. Ani hokeista ani Kasia chyba nie maja wspierajacego zaplecza rodzinnego, bo matka Kasi w tym odcinku wprawdzie zachowywala sie w miare normalnie, ale w poprzednich tez sprawiala wrazenie mocno toksycznej.
            • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 19:19
              Czego ona życzyła? Musiało mi umknąć.
              • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 21:01
                Chyba właśnie niczego, sucho i prawie umierająca powiedziała synowej, że no pewnie nie wiesz, ale my jesteśmy rodzicami i poszła.
                • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 15:36
                  Z tego co pamiętam, chyba nigdy jeszcze nie przetrwała żadna para, w której jakiś rodzic całkowicie odciął się od udziału dziecka w programie. Moim zdaniem hokeista ma traumy z domu rodzinnego, ale przyszedł z dobrymi intencjami. Jedyna para, której mogło się udać w tej edycji to Hokeista + Blondyna. Ew Ruda + Breivik, gdyby była bardziej instagramowa, ale generalnie połączenie księgowej z biznesmenem miałoby jakiś sens. O ile on tam faktycznie coś zarabia, a nie tylko pozoruje. W przeciwnym razie mogłaby uciec po zobaczeniu manka smile
    • pepsi.only Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 13:40
      Hokeista i Karolina- tych dwoje robią na mnie najgorsze wrażenie.
      Tacy znerwicowani oboje.

Hokeista totalnie nie potrafi zapanować nad sobą, jak się go posłucha, to nie potrafi nawet zadania poprawnie wypowiedzieć. I wizualnie- w życiu nie spojrzałabym na takiego mężczyznę, gdybym to ja była zamiast Kasi popłakałabym się. Taki siwiejący chłystek uncertain i jeszcze ukrywający palenie. No ludzie... Zakompleksiony jakiś taki.
      Natomiast Karolina, choć dość ładna, to jej zachowanie i ten śmiech, wręcz histeryczny, aż mi dźwięczał w uszach- im dalej w odcinki, tym gorzej. Nie mogę patrzeć na tą dziewczynę.

Brevik mnie nie rusza. Nawet cedzenie jego wypowiedzi nie drażni mnie, bo przynajmniej wypowiada się z sensem.
      Kaja, spoko. Chyba.
      Laweciarz, spoko.
      Kasia bardzo spoko.
      • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 18:13
        Kaśka jest rozchwiana jak drzewo w pizgawice. Najpierw jej się nie podobał i był za niski, a sama ma 164 cm. Później już jej się podobał i super facet i charakter też super. W dodatku te ciągle upewnianie się po ludziach co myślą jakby sama nie wiedziała co myśleć. W dodatku te jej zdecydowane osądy sprawiają, że ludzie albo będą kłamać, patrz palenie albo od niej odejdą. Karolina z tym swoim śmiechem jest denerwująca, wychodzi po prostu na głupią. Brewik się nie zachwyca, bo i nie ma czym się zachwycić, ona wygląda jakby wyszła z lat 80tych. Kaja coś mi nie gra, ale laweciarz chyba dużo się przyczynił do tego, że ona zgasła w pewnym momencie. Mam wrażenie, że jak Kaja nie jest wesoła, rozmowna to laweciarz odpuszcza i chowa się w sobie. Raczej to nie przetrwa.
        • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 19:22
          On już na początku mówił, że jeśli nie widzi zaangażowania to nie będzie się starał.
          • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 21:02
            No i o to pójdzie. Kaja to inna liga i ten mruk wszystko spali.
      • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 20:20
        Ten chichot jest okropny
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 02.10.25, 21:03
          W sumie ona chichocze on ma kija w dupie. Zasada przeciwieństw jak się patrzy.
      • barbaram1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 14:50
        To ukrywanie palenia to rzeczywiście dziwna sprawa. Przecież on z nią z założenia ma mieszkać 24 h/dobę. Nie da się tego wiecznie ukrywać. Ja rozumiem, że może nie chce pokazywać swoich wad pierwszego dnia, ale bez przesady - kiedyś to wyjdzie na jaw. Nie pamiętam dokładnie, co on powiedział, ale wydaje mi się, że nawet skomentował, że on też palenia nie popiera lub coś w ten deseń. Dla mnie to very red flag, skoro gościu kłamie nawet w tak błahych sprawach. Ja już na początku pisałam, że ten gościu jest dziwny i gada coś od rzeczy, aby się innym przypodobać. To jest chyba jakiś rodzaj zakompleksienia. Podejście Kasi w sumie mi się podoba. Wizualnie niekoniecznie jest jej po drodze, ale chyba chce dać szansę i poznać osobę bliżej.
        Kaja, która w poprzednim odcinku wydawała się bardzo ok, powoli chyba jednak zaczyna pokazywać "charakterek". Nie pozwala dokończyć zdania laweciarzowi, na pierwszej "randce" planuje dzieci i afirmuje sobie kogoś, kto nie istnieje. Chyba z największą ciekawością będę obserwować tę parę. Dużo osób tu pisze, że laweciarz to nudziarz, że flaki z olejem. W poprzednim i tym odcinku pokazał, że ma poczucie humoru i kulturę osobistą - wbrew wszystkiemu ten koleś może być dobrym kandydatem na męża.
        Brevik jest dla mnie kompletną zagadką. Ja nie wiem, czy ten gościu jest załamany tą Kasią, czy taki onieśmielony, czy od początku przyszedł tylko po lans. Na weselu zabawiał mamę zamiast żony. Kolega jakiś dziwny. To wszystko układa się w jakiś obraz świata, do którego ja osobiście nie chciałabym wejść.
        • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 15:30
          Jak powiedziała o tym afirmowaniu to pierwsze skojarzenie miałam z instagramowymi coachami, którzy afirmują bogactwo i poczułam takie "auaaaa". Ale potem pomyślałam, że kto inny by powiedział "modliłam się, żeby kochał pieski" i nie byłoby żadnego halo. A może ona niewierząca i stąd afirmacja zamiast modłów. Nic złego w sumie. (btw, mogą być w tej parze fajne dymy na punkcie wiary).

Ten kolega Breivika w dolarowym garniaku z Temu rzucił mi się w oczy na fejsie i chyba postanowił się podpiąć pod darmową promocję. Pisze pod postami ze ślubu błyskotliwe komentarze typu "to mój przyjaciel Maciej", wygląda jakby miał ciężki FAS i chyba jest współwłaścicielem jakiegoś scamerskiego biznesu razem z Breivikiem. Myślałam początkowo, że może ciekawy troll, ale to jednak jakiś smark z nosa.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 17:55
          Chyba nic nie powiedział. Coś tam ją podpytał o to i chyba tyle. Myślę, że facet nie chciał dymu i skreślenia od razu. W końcu Kaśka zdecydowanie stwierdziła, że palenie równa się dyskwalifikacja i rozwód od razu. I byłoby co? Kwas na weselu. Chyba dobrze zrobił.
          • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.10.25, 18:39
            Tak powiedziała a mąż kpił z tych słów razem ze swoim świadkiem (poza salą)
    • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 16:29
      Biznes Macieja xD
      • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 16:45
        Inwestujesz 900 euro i masz 150.000 euro!

Szukam ematki do wspolnego biznesu na krypto.
        Za szmal który zgarniemy proponuje kupic rezydencje Rodziny Clarke, w dwie rodziny mozna mieszkac.
        Inne propozycje tez rozwazę!
      • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 17:30
        😱
      • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 17:53
        Idealny kandydat na męża 🤣 Czyli dobrze mu dobrali żonę, przecież księgowa by się już totalnie załamała. Nie dość, że nie wygląda to jeszcze zawodu konkretnego nie ma. A Kaśka chce konkret i tyle.
      • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 18:00
        Przejdźmy na Telegrama 🤣

www.politykabezpieczenstwa.pl/pl/a/telegram-najbardziej-popularny-obecnie-komunikator-wsrod-cyberprzestepcow
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 18:17
          😀😀😀 Prawdziwy biznesmen, przejdźmy na telegrama, bo przecież wiadomo, że mając poważna firmę i oferując poważne usługi możemy się kontaktować z klientami tylko przez specjalnie wybrany komunikator. Nie masz telegrama nie jesteś poważnym klientem 😀
      • iberka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 18:02
        😳😱😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 03.10.25, 23:09
          magdulecp napisała:

> Idealny kandydat na męża 🤣 Czyli dobrze mu dobrali żonę, przecież księgowa by
          > się już totalnie załamała.

Z księgową mógłby interes wypalić, ona w finansach obeznana, może udałaby się zwerbować do jakiegoś większego przekrętu! xD
      • marooska Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.10.25, 12:30
        Powiedzcie, proszę, że oni tam mają rozdzielność majątkową podpisaną...
        • marooska Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.10.25, 12:31
          Bo tam się moze dużo więcej zadziać niż ciąża Oliwi i wrogie przejęcie nazwiska przez Boczka
      • baenzai Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.10.25, 12:53
        To nie jest jego konto. Koleś jest dziwny ale nie aż tak. smile

www.tiktok.com/@maciejkubik_/video/7539925471027367201
      • best_bej Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 04.10.25, 16:31
        Wygląda jak fejk i czyta się jak fejk. Taka rozmowa bota z botem. bez sensu roznosic to po necie.
    • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 07.10.25, 22:44
      Oj, ciężko się to ogląda...
      • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 07.10.25, 23:30
        Jedyna para, której cokolwiek jeszcze nie wiem to hrówa i biznesmen. Kaja to będzie druga Iga albo Aśka. Ten od księgowej typowa jamnikara, jego kamery źle pokazały. Zresztą tam nie ma żadnej chemii.
    • smoczy_plomien Odcinek 6 07.10.25, 23:50
      Flaki z olejem cd. Nie pamiętam drugiego tak nudnego sezonu.

Między Blondi a Breivikiem jest kompletna stypa. On jest tak poprawny i wyzuty z emocji, że nigdy żadnej laski nie poderwie. Te jego pogłębione analizy, że sama sobie nałożyła śniadanie, eh. I mówi, jakby umierał.

Kaja i Laweciarz - czy coś przegapiłam z ręką Laweciarza? Co mu się stało? Chyba nie był na ślubie w ortezie. Tekst Kai z zapowiedzi to raczej typowy scam tvnowski.

Ruda i Hokeista dość swobodnie. Ona chyba całkiem spoko go jednak odbiera, ale on jakiś dziwny z tym udawaniem przed kamerami i pokrętnym tłumaczeniem. Była taka para - Cukrzyś i Tarociara - jak przychodziły kamery to oni cały czas leżeli na kanapach, a rozmowy prowadzili przez whatsappa. Nie dało się tego oglądać i ciężko było cokolwiek zrozumieć, co się działo w tej parze. Mam nadzieję, że nie grawitujemy w tym przypadku do podobnego scenariusza.
      • magdulecp Re: Odcinek 6 08.10.25, 00:52
        A bzdura. Berevik i Karolina oglądałam z przyjemnością. To jest facet z podejściem do kobiety. Zobacz jaka ona jest wyluzowana. Pomogła mu się spakować, śmieją się, przeniósł ją przez próg. I ta scena w łazience ona się maluje, on goli i pierdoli głupoty. Przecież to typowe małżeństwo! Laweciarz ma potencjał, ale z tą baba się nie uda, a ona dopiero się rozkręca. U księgowej to szkoda gadać. Dzieciak i stara baba. Jedno w czapeczce, druga w kiecy dla 70latki. Jak matka z synem. Tam nie ma nic, takie tam pitolenie. Przecież oni nawet za rękę nie chodzą.
        • barbaram1 Re: Odcinek 6 08.10.25, 10:25
          Zgadzam się.
          Blondi i Brevik - ja tam stypy nie widzę. Razem się śmieją, ten cały czas coś gada, ona coś komentuje wtykając mu lekką szpileczkę, ale raczej na luzie, bez spinki. Ona mi się bardzo z charakteru podoba. Jest mega wyluzowana i ma wywalone na wiele rzeczy. Nie jesz, to nie jedz, ja nie zamierzam rezygnować z moich posiłków. Coś tam odpada, no to odpada, nie narzekam, bo jestem w fajnym miejscu na wczasach i szkoda nerwów na takie szczegóły. Chcesz sobie w półce powycierać, a to sobie wycieraj. Ja bym się z nią chyba zakumplowała. Nie wiem tylko do końca, czy Brevikowi się ona podoba. On jest dla mnie jedną, wielką zagadką.
          Laweciarz próbuje, jak może, ale Kaja zdaje się coraz mniej jest zainteresowana tym związkiem. Zaczyna ją wszystko denerwować. Nic z tego nie będzie. Laweciarz albo za chwilę wybuchnie, albo się wycofa totalnie. A na serio był do tej dziewczyny pozytywnie nastawiony.
          Ruda i hokeista dość swobodnie???? Czy my oglądamy ten sam program? Przecież ten chłop to jedno chodzące spięcie non stop. On nie wie, co może powiedzieć, co nie może, co może zrobić, co nie może, nie ma pojęcia co robić na wczasach, a podobno lubi podróżować xd. Wygląda jak dziecko i zachowuje się jak dziecko - ciężko z kimś takim założyć rodzinę wg mnie. Kasia już to zauważyła, ale skoro w recepcji hotelowej załatwił klucz, to wg niej nie jest tak źle. No błagam....On ucieka wzrokiem, oczy mu się szklą, jakby miał zaraz płakać i wiecznie analizuje, czy robi wszystkim dobrze.
    • 00zxc00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 07.10.25, 23:59
      Mnie się podoba Biznesmen i Karolina. Fajna z nich para. Widać że coś między nimi iskrzy, podobają się sobie. Z niego jest zresztą niezłe ciacho. Ciągle żartuje, zapewnia miłą atmosferę, a poza tym zachowuje się jak facet - przeniósł żonę przez próg do pokoju hotelowego, oferuje pomoc, daje jej dużo ATENCJI.

Pozostali panowie - typowy bierny Polak: jestem bo jestem. Ten 40-latek siedzi na plaży i mówi "nie wiem co robić". Mógłby chociaż tego nie mówić na głos. Albo ją objąć chociaż? Ale Ruda pełna optymizmu na razie.

Nawrocki zbyt nudny jak dla mnie, sorry. Widać że Kai się nie spodobał i chleba z tego nie będzie. Jakie oni mogą mieć wspólne tematy?
      • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 00:17
        O rany, serio? surprised Ja bym się nie zdziwiła, jakby Biznesmen okazał się gejem xD Może to nerwy, ale sztucznie wypadł, tak poprawnie, jakby celowo starał się jak najlepiej pokazać przed kamerami. Mam wrażenie, że on robi wszystko co gdzieś tam wyczytał z jakiegoś poradnika, że należy. Zachowuje się jakby pierwszy raz z kobietą miał bliższy kontakt.
        • 00zxc00 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 00:37
          Serio. On jest najbardziej męski.
          Pozostali dwaj to pierdoły - ciche, nieśmiałe, zakompleksione, z niską samooceną, bierne. To u faceta nie pociąga. Oni traktują te żony jak koleżanki. A mogliby się nimi - uwaga - zainteresować? Okazać zainteresowanie, powiedzieć komplement, spojrzeć w oczy. Biznesmen to umie.
          • barbaram1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 10:32
            Przecież laweciarz też przeniósł przez próg i dawał komplementy Kai, ale ona najwyraźniej daje mu inne sygnały, więc nie dziwię się, że chłopina przestaje się starać.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 00:57
          Wcale nie sztucznie. Właśnie facet ma podejście do kobiety. Nie wiem jakich ematka spotykała, ale na dziś Brewik ma wszystkie cechy faceta, którym należy się bliżej zainteresować. Nie wiem jak Nawrocki, bo Kaja pokazuje różki, ale też mógłby jakoś więcej inicjatywy wykazać i zwykłej męskości. Tymczasem Nawrocki jak Kaśka, jedynie się uśmiecha.
          • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 13:31
            > Brewik ma wszystkie cechy faceta, którym należy się bliżej zainteresować

Czy my oglądamy ten sam program?

Facet, który na weselu więcej czasu poświęca partnerom biznesowym i matce, niż żonie, to redflag i mamisynek.

Ciągłe narzekanie, wymądrzanie się (sam mieszkający w wynajmowanym mieszkaniu, wymądrzający się jak należy prowadzić sieć hoteli 🤦‍♀️ ), mansplainingujący, bo on zna knoł hał. Do tego jakieś szemrane biznesy (nie mam na myśli tych kryptowalut, bo to akurat się wyjaśniło).

Do takich facetów nie dzwoni się po pierwszej randce. Ale coś czuję, że dla niektórych ematek to może być ten właśnie tłusty karp, wokół którego warto się pokręcić.
            • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 13:45
              A ja przypominam, że to nie jest real, a program, w którym ludzie wzięli ślub nieznając się kompletnie. Także ciężko nie zadzwonić do niego by było Karolinie, która ma z nim ślub. Poza tym nie zapominaj, że ty widzisz pół godziny z ich życia, oni spędzają ze sobą cały czas. I patrząc na Karolinę widać, że ona się czuje swobodnie w jego towarzystwie. Porównując go do pozostałych typów to ten ma zdecydowanie przewagę. Wtopa to jest ten w czapce, a Kaśka skacze, bo klucz do pokoju odebrał.
              • mandre_polo Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 13:49
                Być może z każdym nowo poznanym człowiekiem czuje się swobodnie 😉
                • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 14:02
                  Nie sądzę, że z każdym pierwszy raz na oczy widzianym człowiekiem ląduje na weselu, jedzie w podróż i dzieli jeden pokój. Sytuacja wyjątkowo niekomfortowa, a jednak nie ma tu spięcia. Jest luz. Przyznam, że bardzo mnie zaskoczyło to ich wspólne bycie w łazience.
                  • mandre_polo Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 14:55
                    magdulecp napisała:

> Nie sądzę, że z każdym pierwszy raz na oczy widzianym człowiekiem ląduje na wes
                    > elu, jedzie w podróż i dzieli jeden pokój. Sytuacja wyjątkowo niekomfortowa, a
                    > jednak nie ma tu spięcia. Jest luz. Przyznam, że bardzo mnie zaskoczyło to ich
                    > wspólne bycie w łazience.

To w scenie w łazience był luz? Facet wymadrzał się na temat hoteli i to było dojrzałe?
                    • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 14:59
                      Jezusie, nie no wszyscy będą teraz rozmawiać pod gotowy scenariusz napisany przez ciebie. Może zgłoś się to w następnej edycji będą czytać z kartki co im napiszesz. Dojrzałości to tam u nikogo na tym etapie się nie da określić. Piszemy na ten moment, po tym odcinku. I tak, po tym odcinku Maciek zyskuje, na pewno podejsciem do Karoliny.
                      • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 15:17
                        Ale były przecież między nimi często też chwile długiego, niezręcznego milczenia, zwłaszcza w samochodzie.
                        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 16:42
                          No, pokazali nam kilka sekund w telewizji. Jak widać we wczorajszym odcinku takich chwil nie było. Cały czas oceniamy wczorajszy odcinek. Co będzie dalej to zobaczymy i będziemy oceniać później. Na ten moment Maciek z Karolina mnie zaskoczyli. Za to zmieniłam zdanie o Kaji.
                          • pani.asma Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 17:15
                            O tak też zmieniłam
                            Ale tu mi się wydaje że specjalnie tak montują te odcinki żebyśmy zmieniały
                        • zosia_1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 09.10.25, 21:40
                          "Ale były przecież między nimi często też chwile długiego, niezręcznego milczenia, zwłaszcza w samochodzie" i cóż z tego? Wstali pewnie o świcie, ogromny stres przez cały dzień, ślub z nieznajomą osobą, można sobie wyobrazić, ze nie każdy będzie potrzebował od razu rozmawiać. Może potrzebowali trochę spokoju, żeby odsapnąć. Łatwo to się komentuje cudzą sytuację przed tv
                      • mandre_polo Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 15:43
                        magdulecp napisała:

> Jezusie, nie no wszyscy będą teraz rozmawiać pod gotowy scenariusz napisany prz
                        > ez ciebie. Może zgłoś się to w następnej edycji będą czytać z kartki co im napi
                        > szesz. Dojrzałości to tam u nikogo na tym etapie się nie da określić. Piszemy n
                        > a ten moment, po tym odcinku. I tak, po tym odcinku Maciek zyskuje, na pewno po
                        > dejsciem do Karoliny.

Podchodzi Karolinę🤣 kobiety to uwielbiają ale w twoim świecie🙆
                        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 16:42
                          W każdym świecie kobiety lubią jak mężczyzna o nie zabiega, adoruje, poświęca im uwagę, pomaga.
              • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 14:28
                > patrząc na Karolinę widać, że ona się czuje swobodnie w jego towarzystwie

Nieśmiało przypomnę, że Agata z Boczkiem również świetnie się bawili w podróży poślubnej suspicious
                • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 14:36
                  Nawet nie porównuj. Agata z Boczkiem to była Kaśka z tym od czapeczki.
            • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 17:10
              Do tego koneser Ibisa, który cokolwiek powie po angielsku to mu nie wyjdzie. Facet sili się na światowego i obytego, a jest co najwyżej śmieszny.
        • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 08:55
          Ematka jednak brzydko się starzeje. Wystarczy byle mysza napompowana sterydami z tekstami z tiktokowych poradników dla inceli i robi się mokro w gaciach 🙄
          • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 08:59
            Brzydko się starzejemy, bo zauważamy ładne cechy faceta, czyli zainteresowanie, pomoc, humor? Nie oceniamy wyglądu, bo ten jest jaki jest, a zachowanie. Zachowanie mysza miała najlepsze z całej trójki.
          • mandre_polo Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 13:02
            smoczy_plomien napisała:

> Ematka jednak brzydko się starzeje. Wystarczy byle mysza napompowana sterydami
            > z tekstami z tiktokowych poradników dla inceli i robi się mokro w gaciach 🙄

O to to
      • birch70 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 07:34
        00zxc00 napisał(a):

> Mnie się podoba Biznesmen i Karolina. Fajna z nich para. Widać że coś między ni
        > mi iskrzy, podobają się sobie. Z niego jest zresztą niezłe ciacho

Serio??? Niezłe ciacho? 😬 Sztuczny do bólu, drętwy, z omdlewającym głosikiem. Kompletnie niemęski. No nieeee. Ma w sobie coś odstręczającego, jakby pod tym pozornym poukladaniem skrywał jakieś mroczne oblicze.

Ciągle żartu
        > je, zapewnia miłą atmosferę, a poza tym zachowuje się jak facet - przeniósł żon
        > ę przez próg do pokoju hotelowego, oferuje pomoc, daje jej dużo ATENCJI.
        >

Tylko że to, co on mówił wcale w zamyśle nie miało rozśmieszać, a przeniesienie przez próg było tak krindżowe, że zęby bolą.

O pozostałych panach się nie wypowiem, na razie za mało danych. Tylko Breivik od początku, dla mnie, na duże NIE.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 09:02
          Oceniamy zachowanie. I to było naprawdę ok. Wygląd jaki jest każdy widzi, nie poradzimy na to. Natomiast zachowanie bardzo ok, a przenoszenie przez próg to u nas tradycja. Pannie Młodej się podobało i mi też.
    • amelti Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 07:38
      Nie myslalam ze to napisze, ale Bravik sprawia najlepsze wrazenie.
      Ma jakies odpaly ( choc moze slusznie, moze jakbym ja miala 2 a nie 20-godzinne okno zywieniowe to dupsko by tak nie roslo! 😅) - ale kto ich nie ma.
      Mycie szafek w hotelu - zacne 😅 no i okazal sie najbardziej wesoly, gadatliwy, dbajacy o malzonke.

U reszty - tradycyjnie. Hokejarz wyglada jakby z matką chodzil, dziewczyna widac ze probuje go zaakceptowac, ale gosc jest dziwny, bo zachowuje sie jakby mial 80 lat, a wyglada jakby mial 6 ( wykop sie smieje ze na ręce nosi wodomierz 😂) do tego te kolorowe ubranka i czapeczki z oczkami. Ekstremalnie przejety jak go tvn pokaze. Tak jakby chlop nie wiedzial ze pojscie na wielki ekran to jest zawsze droga w jedna strone.

Raz jeszcze podkresle - i slusznie juz czulam od poczatku ze Kaja to chodzacy red flag.
      Laska kroczy ku odpaleniu sie i bedzie druga Iga.
      - ja jestem szczera
      - ja mowie co mysle
      Teraz mowi z uśmiechem, niby zartuje. Dwa odcinki i bedzie jechac po Laweciarzu z gory na dol. Widac ze to ekstremalnie pewna siebie dziewczyna, ktora sie bedzie dowalac o wszystko i zniszczy tego chlopa.
      • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 09:04
        Albo laweciarz się odwinie w końcu i spadnie jej poziom pewności. Na moje oko może tak być. Facet nie jest prawiczkiem wyciągniętym z chałupy. Natomiast tu będzie różnica poziomów i tego się nie wyrówna. Egzaltowana panna i prosty chłop, który jednak łeb na karku ma i na tej lawecie może całkiem spoko żyć.
      • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 09:24
        > Bravik sprawia najlepsze wrazenie.

Gdy Karolina mówi, że Bravik od rana chodzi i narzeka to ja jej wierzę. Póki co on tym swoim szarmanckim zachowaniem gasi jej obiekcje, ale dziewczyna ma tendencje do wybuchania i w końcu mu wygarnie.

Na plus trzeba zauważyć, że Brevik i Karolina jako jedyni wiedzą, do czego służą pasy w samochodzie.

> wyglada jakby z matką chodzil

Zgadza się. Ona ma styl ciotkowo-bazarowy, on wieczne dziecko, tylko że w markowych ciuchach. Mają taki vibe matki z dzieckiem, która oszczędza na sobie, żeby synek miał czapkę z daszkiem za kilka stów.

> Kaja to chodzacy red flag

Też ją wyczułam. Jeszcze kilka odcinków i tam będą dymy.
        • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 16:09
          U Hokejarza to nawet rodzina wspominała, że on wszystko ukrywa w sobie, unika konfrontacji. Ciężko z taką osobą żyć. Nigdy nie wiadomo na czym się stoi.
    • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 09:10
      Ten program to gabinet osobliwości.

Bohaterem odcinka zdecydowanie jest biznesmen Maciek. Scena w łazience, gdy goląc łeb na łyso, tłumaczył Karolinie wyższość hoteli sieci Ibis nad hotelem w Czarnogórze, to był hit. Tej biednej Karolinie faktycznie zostaje śmiech, bo mogłaby jeszcze zapłakać, że czekają ją jeszcze 3 tygodnie z tym gościem.

Kaja rzuciła rękawicę Idze i ewidentnie będzie walczyć o tytuł najbardziej irytującej uczestniczki wszystkich edycji. Szkoda, że połączyli jej z Maćkiem, bo razem mogliby sobie narzekać na chłodną jajecznicę i cudzy włos w szafie. Krystian póki co neutralny: nie wiem czy Kaja tak mu się podoba, że z kamienną miną będzie znosił jej fochy, czy ma po prostu wywalone, bo zamierza korzystać z podróży poślubnej.

Ze starszym Maćkiem jest coś zdecydowanie nie tak. Podobno intensywnie czyta w necie komentarze na swój temat i potem je przeżywa we wpisach na swoim IG. Szkoda, bo Kasia jest fajna i mogliby stworzyć udaną parę, ale widać, że koleś w dalszej części programu coś odwali.
      • birch70 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 09:23
        lauren6 napisała:

> Ten program to gabinet osobliwości.
        >
        > Bohaterem odcinka zdecydowanie jest biznesmen Maciek. Scena w łazience, gdy gol
        > ąc łeb na łyso, tłumaczył Karolinie wyższość hoteli sieci Ibis nad hotelem w Cz
        > arnogórze, to był hit. Tej biednej Karolinie faktycznie zostaje śmiech, bo mogł
        > aby jeszcze zapłakać, że czekają ją jeszcze 3 tygodnie z tym gościem.

O to, to! Bardzo dobre podsumowanie, ten gość jest cały jak z podręcznika dla inceli. Widzę tu zachwyty, że och ach, przez próg przenosił, żartowniś i w ogóle, a mnie aż skręca gdy na niego patrzę. I nie chodzi mi wcale o wygląd.
        • smoczy_plomien Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 15:23
          Dokładnie. Facet jest wystudiowany i nieszczery w każdym calu. Nie pokazuje nic z autentycznego siebie, nie wiemy o nim nic. Przykre, że niektórzy tak łatwo dają się omamić tanim trickom.
          • tanebo0001 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 15:26
            Jeżu malusieńki! Jak żyć przy takich wymaganiach płci przeciwnej?????????????
            • qrka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 19:00
              Częściej jeść? wink
          • lauren6 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 15:32
            No wiemy. Wiemy, że jest przemądrzałym pedantem, który lubi słuchać swojego głosu opowiadając kocopoły. Taka wydmuszka pusta w środku, po kursach dla inceli i rekinów biznesu.
            • briar_rose Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 16:05
              Myślę, że Karolina i Breivik będą dla siebie mili i uprzejmi, ale na tym się zakończy. On moim zdaniem ma sztuczne zachowania. Wydaje mi się, że jego głównym celem była promocji w telewizji, niekoniecznie poważny związek. Facet wymyślił sobie swój wizerunek i w to nieudolnie brnie, a wystarczyło otworzyć walizkę żeby zobaczyć jaki to jest pedant właśnie tongue_out Jest w tym totalnie nienaturalny. A to jego teatralne wpatrywanie się w żonę... W każdym odcinku to pokazują i widać, że czeka, aż zapyta go dlaczego tak na nią patrzy, a on wtedy wypali jakimś przygotowanym wcześniej tekstem xD
          • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 16:44
            Przecież tyle samo o nim wie Karolina. Wam się już wszystko miesza od tych dekad spędzonych w małżeństwie. To są ludzie na etapie poznawania się. I zachowanie Maćka do Karoliny jest plusem na tym etapie. A co z nich wyjdzie dalej to sami się przekonają i zdecydują, a i my ocenimy później.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 17:13
        Kasia nie jest fajna. Z tak toksyczną matką nie ma szans na bycie fajną i to wkrótce wyjdzie. Do tego ma vibe emerytki uncertain
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 18:45
          Kaska ma mentalność przetyranej życiem kobiety. A ona ma 33 lata zaledwie. Mam taką kuzynkę, zawsze była plus 20 lat do przodu, zero spontaniczności, wszystko na rozum, wszystko przyziemne. Wyszła za mąż, mają dziecko, sypiają oddzielnie, ale żyją. Właśnie tak żyją nudno aż do wyrzygu, praca, dom, obiad, bigos na święta, umyte okna, ponarzekać na siebie nawzajem, pokłócić się, tv obejrzeć, kwiaty podlać. I tak od 30 lat dzień w dzień to samo. Myślę, że Kaśce dali tego dzieciaka, że może trochę ją wytraci z tego mentalu starej baby, ale to się nie sprawdzi. Oni by idealnie pasowali z Krystianem.
          • zosia_1 Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 09.10.25, 21:47
            A jakue dzieciństwo miała Twoja koleżanka, bo takue zachowania są częste u osób, które od dziecka musiały " być dorosłe". Kasia opowiadała, ze matkowała bliźniakom pomaga mamie. No skądś się te zachowania biorą
      • qrka Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 18:59
        lauren6 napisała:

> Ten program to gabinet osobliwości.
        >
        > Bohaterem odcinka zdecydowanie jest biznesmen Maciek. Scena w łazience, gdy goląc łeb na łyso, tłumaczył Karolinie wyższość hoteli sieci Ibis nad hotelem w Czarnogórze, to był hit. Tej biednej Karolinie faktycznie zostaje śmiech, bo mogłaby jeszcze zapłakać, że czekają ją jeszcze 3 tygodnie z tym gościem.

Niecierpliwie czekam odcinka, kiedy pojedzie do Blondi z wizyt(acj)ą.
        • magdulecp Re: Ślub od pierwszego wejrzenia - sezon 11 08.10.25, 19:02
          A ja odwrotnie, kiedy ona pojedzie do niego. 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka