dwaguziki 01.12.25, 13:16 Czy ktoras z Pan zna dobrze Saska Kepe? - chodzi mi glownie o rejon ulicy Atenskiej, Arabskiej i Afrykanskiej. Czy dobrze sie tam mieszka, przebywa, funkcjonuje? Bede wdzieczna za opinie. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atoness Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 13:24 Codziennie przejeżdżam tamtędy na rowerze albo przechodzę pieszo. Jest fajnie. Bazar jest fajny, na rowerze da się jechać, jest zielono, widać tam życie. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaguziki Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 13:26 atoness napisała: > Codziennie przejeżdżam tamtędy na rowerze albo przechodzę pieszo. Jest fajnie. > Bazar jest fajny, na rowerze da się jechać, jest zielono, widać tam życie. Dziekuje. A nie jest glosno - niedaleko Wal Miedzeszynski. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 14:58 Przy samym wale oczywiście jest - ale wiesz, ja tam jestem na rowerze. Ktoś, kto tam mieszka, może być porządnie osłonięty. Odpowiedz Link Zgłoś
kossett Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 17:06 znam osiedle domków przy samym wale. nie jest głośno Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 17:23 I we wszystkich tych małych uliczkach jest ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 17:35 To jest tak zwane Zatrasie, ultraortodoksi Sasko-Kępni, czytaj mieszkańcy willi w okolicach Francuskiej nie uznają tego za właściwą Saską Kępę. Wszystkie bloki w granicach dzielnicy (poza paroma plombami) pochodzą z lat 70-tych XX wieku. A ludzie różni, jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 17:37 riki_i napisał: > To jest tak zwane Zatrasie, ultraortodoksi Sasko-Kępni, czytaj mieszkańcy willi > w okolicach Francuskiej nie uznają tego za właściwą Saską Kępę. Wszystkie blok > i w granicach dzielnicy (poza paroma plombami) pochodzą z lat 70-tych XX wieku. > A ludzie różni, jak wszędzie. Tak jest, mieszkałam w okolicy i byłam tzw. "plebsem z zatrasia" 😂😀😂 Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 18:25 Miron Bialoszewski pisał swój dziennik wydany pt "Chamowo" mieszkając w tamtych okolicach, na Lizbonskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 17:43 Mnie się tam dobrze mieszkało przez 2 lata, dobra komunikacja, wał Miedzeszyński spoko do spacerowania, jedyny minus jaki pamiętam to trochę daleko na większe zakupy, a sklepy osiedlowe (np. ten na rogu Ateńskiej i Arabskiej) mega kiepskie i koszmarnie drogie. Bazarek na Egipskiej spoko, ceny wysokie, za to jakość warzyw i nabiału świetna. Blisko do Skaryszaka (to mój ulubiony park warszawski, więc dla mnie to był niewątpliwy plus). Ludzie, cóż, specyficzni , polecam grupę na fejsbuku "beka z saskersów". Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 17:48 A, o hałas pytałaś jeszcze: na wyższych piętrach rzeczywiście ten szum z Wału słychać, na niższych nie ma żadnego problemu, bo są ekrany akustyczne. Większym problemem jest klub discopolowy na Gocławiu, potrafili nawalać tym gunwem do 4 rano, ale to tylko latem był problemik. A, no i wiecznie pozamykane wjazdy na osiedle jak jest jakieś wydarzenie na Narodowym, może to trochę wkurzać. Odpowiedz Link Zgłoś
krulevna32 Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 18:35 Moje dziecko chodzi do przedszkola na saskiej kepie. Ja nie lubię tego klimatu, stare brzydkie bloki, koszmarne parkowanie, jakoś tak starodawnie. Za to moja szwagierka tam mieszka i bardzo sobie chwali. Ja wolę nowocześniejsze dzielnice a na saską lubię wyskoczyć na francuską w weekend. Nie chciałabym tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 19:10 Moja córka pracowała w tej okolicy. Parkingowy koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 19:34 Mój kumpel kupił mieszkanie w starej kamienicy rejon w bok od dawnego placu Przymierza (obecnie zabudowany mieszkalnym klocem) w stronę Wisły. Tam to dopiero jest parkingowy koszmar!!! (on ma własne miejsce sztuk jeden na posesji, ale jego goście już nie). Odpowiedz Link Zgłoś
dwaguziki Re: Saska Kepa Warszawa 01.12.25, 22:07 Bardzo dziekuje! Parking jest obok, szlaban i pilot, ktory go otwiera, chociaz miejsca nie sa oczywiscie gwarantowane. Ten brak sklepow troche martwi, ale bazarek brzmi milo. Jeszcze raz dziekuje za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś