Dodaj do ulubionych

Tłustych kremów do twarzy potrzebuję

08.12.25, 12:21
Wszystko co mam do smarowania twarzy jest za lekkie. Potrzebuję tłuściocha na noc po retinolach i czegoś ciut lżejszego, ale nadal tłustego na dzień. Oraz typowego kremu zimowego na mróz, chętnie z filtrem, ale niekoniecznie.

Na razie mam veoli repair by night, ale go nie lubię. Za mocno pachnie i mam wrażenie jakbym się smarowała perfumowanym olejem kokosowym - najpierw jest twardy, potem po twarzy rozpływa się rzadki olej i taki ciekły zostaje dopóki się nie wetrze w poduszkę ☹️
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:28
      Linomag dla dzieci.
      • ardzuna Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 20:29
        Floslek Avocado tłusty krem. Świetny jest.
    • chatgris01 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:30
      Snejki polecała, jest bardzo dobry, bardzo tłusty i mimo tego dobrze się wchłania: www.ecco-verde.pl/dr-scheller/odzywczy-kremowy-balsam-z-ostem?sai=54136
      • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 15:40
        Wydałam już masę kasy na kremy. która nazywały się tłuste, odżywcze i dla dojrzałej skóry. Większość z tego mogłam użyć tylko jako nawilżającą podkładkę pod prawdziwy tłusty krem. Nawet firmy sprzedające retinoidy i kwasy maje te kremy do okluzji dla mnie za lekkie. Czasem muszę się ratować mieszanką masła shea i oleju (arganowego albo konopnego).
        Ale aktualnie mam cztery prawdziwe tłuściochy. Trzy od Dr. Scheller (chwała im za to!) - od lewej medical sensitv (na dzień), ostowy thistle cream balm (na dzień i na noc) i z wiesiołka rich evening primrose intense cream (wyjątkowy tłusty, na noc i na mróz). Ten ostatni mnie tłustością nawet zadziwił. Trochę się trudno nawet przez to smaruje.
        Oraz bonus, Alterra Skinfood z Rossmanna w tubie. Coś jak Skinfood Weledy, ale o wiele lepszy. Ma lepszy skład, lepszy zapach, lepsza cena. Na noc, doskonały też do rąk, łokci, stóp itd.
        • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 15:48
          Acha, filtr UV nakładam na ten medical, dlatego krem jest ciut lżejszy od reszty.
          Bardzo dobry (nie mineralny) filtr dla suchej skóry ma Colibri (UVA 22,1).
        • geez_louise Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 15:57
          Kupię te schellery, tata nam przywoził kosmetyki tej firmy na początku lat 90 z Niemiec, pamiętam że świetne były. I krem kamill do rąk, dalej dla mnie najlepszy.
    • primula.alpicola Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:32
      Spróbuj tych, w szczególności hagi
      • primula.alpicola Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:36
        I jeszcze
        • danaide2.0 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:06
          A basiclab bogata konsystencja?
          Osobiście lubię na takie zimy, jakie mamy. Fakt, nie tak tłusty!
          • primula.alpicola Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:29
            Ten na zimę? Dość treściwa konsystencja, tak
            • danaide2.0 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:44
              Nie, jest "basiclab bogata konsystencja", nawilżający, podobna szata graficzna, tylko żółte tło ze srebrnym serduszkiem. Znasz?
              • primula.alpicola Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 14:26
                Moja córka używała, była zadowolona.
                Oni mają chyba kilka kremów w dwóch wersjach, lekka i bogata, na pewno z trehalozą, i z ceramidami, miałam oba w wersjo "bogata", bardzo fajne
      • geez_louise Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 15:44
        Udało mi się kupić Hagi, bardzo fajny jest. Podobny do Koreańczyków z wakrotką, które ogólnie mi pasują, ale ma tę tłustości której szukałam. Dziękuję!

W miasteczku w którym właśnie jestem zobaczyłam jakie różne może być Hebe. W dużym mieście w centrum handlowym wszystkie nowości, ciekawa pielęgnacja, cały regał kosmetyków koreańskich, a tutaj jakieś popularne firmy drogeryjne i ogólna bieda.
        • geez_louise Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 15:46
          Z każdą minutą lepszy. Nie spływają te składniki i nie lepią się, tylko ładnie się wkomponowały i dają lekki połysk.
          • primula.alpicola Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 15:52
            Bardzo się cieszę!
            U mnie w ogóle nie ma Hebe, wszystko ogarniam online.
            Aha, tam niżej ktoś poleca Eveline Miracle i ten drugi, droższy. Są straszliwie tłuste. Lubię do skórek przy paznokciach i stóp (na noc, w skarpetkach), ale na moją twarz, z tendencją do przesuszania, jest zbyt tłusty, nie wchłania się nigdy tylko spływa
    • krwawy.lolo Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:33
      A są kremy nietłuste? To mi taki przeciwsłoneczny poleć. Byłbym w stanie sporo zapłacić.
      • geez_louise Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:55
        Np. ten

www.cocolita.pl/filtry-do-twarzy/holika-holika-aloe-waterproof-sun-gel-krem-przeciwsloneczny-spf50?utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=18329589061&gbraid=0AAAAACyn0F14dX-V8h47PVLBbKq6b-i2c&gclid=Cj0KCQiAi9rJBhCYARIsALyPDtv9scwIimvB32L2j_Matu1pM4M1R7tSzzLvxr_z5kYEOlteJ4eCp28aAmMnEALw_wcB
        • krwawy.lolo Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:26
          Dzięki.
      • kura17 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:59
        > A są kremy nietłuste? To mi taki przeciwsłoneczny poleć. Byłbym w stanie sporo
        > zapłacić.

Tekst linku

mozna dostac w DM, rosmannie, budni
        • krwawy.lolo Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:27
          Dzięx. Poszukam trzydziestki. Nie jestem niemowlęciem. smile
          • geez_louise Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:34
            Dobre 30 ma la roche posay.

50 Holiki jest naprawdę super, jedyny krem przed którym mi chłopaki nie uciekają i nawet wysusza z siebie, że skóra po tym jakaś fajna. Działa na wycieczkach, na morski - basenowych wakacjach, w ciepłych krajach. Swoją twarz smaruje kilka razy dziennie, chłopaków udaje mi się złapać max. 2 i wszyscy wracamy do domu bez poparzeń słonecznych i przebarwień, ale oni lekko opaleni.
            • kurt.wallander Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 10.12.25, 15:19
              Potwierdzam Holika Holika ten aloesowy w zielonym, bardzo skuteczny i bardzo komfortowy w uzytkowaniu. Posmarowałam się nim niedokładnie do snorkellingu i tam, gdzie posmarowane, skóra nietknięta słońcem, a obok dosłownie poparzona i oczywiście złażąca skóra.
      • kurt.wallander Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 10.12.25, 15:17
        Przeciwsłoneczne nietłuste? Szukaj wśród koreańskich, np. Skin79, RoundLab czy Tocobo.

A zupełnie matowe są takie w sztyfcie np. Beauty of Joseon, czy wspomniana wyżej marka Tocobo (BofJ jest bardziej matowy i bardziej suchy).
    • miki.20105 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:37
      Najlepszy bebe
    • aniani7 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:50
      Kremy egipskie polecam. Droższy można kupić w Sephorze, tańszy jest z Eveline. Szokująco dużej różnicy między nimi nie widzę, a są doskonałe po retinolu.
      • chlodne_dlonie Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:12
        To ten?
        • aniani7 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:32
          Tak
    • klaramara33 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 12:59
      smaruj się olejem-kilka kropel jojoby czy czegos innego,na to pozniej krem mozna z tych delikatneijszych co masz
      • primula.alpicola Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:07
        A nie na odwrót, najpierw krem a potem olej?
        • klaramara33 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:09
          Skineekspertka poleca taką co ja kolejność.
          • autentyczka Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:12
            To nie ma racji no to na być okluzja
            • klaramara33 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 14:43
              autentyczka napisał(a):

> To nie ma racji no to na być okluzja
              Może nie ma a może ma, to zależy też od typu oleju:
              www.youtube.com/watch?v=eeKYmyu3sZQ
        • geez_louise Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:14
          Olej daje na wilgotną skórę po myciu, potem idzie reszta pielęgnacji. Dlatego też oleju nie stosuję codziennie, bo jednak toniki i esencje lubię dawać najpierw, potem różne sera i one mi nie wchodzą w skórę posmarowaną olejem.
      • geez_louise Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 13:11
        Mam oleje, smaruje się. Teraz w tym deszczu padającym poziomo i kaloryferach to przestaje mi działać. Mam tak nawilżona skórę, że jak naciskam palcem, to mam wrażenie że woda wycieknie. Jak jest ciepło, to jest super, ale marzy mi się dobry tłusty krem na wierzch.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 14:08
      Używam na zimę barierowego Ziaja ( biegam w niskich temperaturach nawet ponad 2 godziny i daje radę, tak samo na nartach przy czym wtedy co jakiś czas dokładam ) oraz do normalnego zabezpieczenia wrażliwej skóry zimą sprawdza się um mnie Bioderma Sensibio Defensive Rich
    • koko8 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 14:17
      Poza wymienionymi - Weleda wersja tłusta, krem-olejek na noc Tołpa Lipidro, Iwostin na noc C+E, serum olejowe REN Skincare Evercalm.
      • chlodne_dlonie Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:14
        Też Iwostin bardzo lubię i polecam smile
        Poza tym ceramidy z Apis ostatnio polubiłam, Bielendy też dają radę.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 14:26
      Przysiąde na chwilę.
      Na zimę mam krem mixia różowy,
      mam z apteki: Time Of Oil Krem Tłusty - polecam jest TŁUSTY i pięknie pachnie naturalnymi olejami.
      Wiem, że Bielenda żólty jest też oki na zimę, ale jego używam już ze 2 lata a tak nie wolno.
      Chce w pompce i glupio mi kupić zwykly nivea q 10.
    • edka12 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 15:30
      Egyptian miracle Eveline. Bardzo dobry również do suchych dłoni na noc.
    • leyla76 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 16:34
      geez_louise napisała:

> Wszystko co mam do smarowania twarzy jest za lekkie. Potrzebuję tłuściocha na n
      > oc po retinolach i czegoś ciut lżejszego, ale nadal tłustego na dzień. Oraz typ
      > owego kremu zimowego na mróz, chętnie z filtrem, ale niekoniecznie.
      >
      > Na razie mam veoli repair by night, ale go nie lubię. Za mocno pachnie i mam wr
      > ażenie jakbym się smarowała perfumowanym olejem kokosowym - najpierw jest tward
      > y, potem po twarzy rozpływa się rzadki olej i taki ciekły zostaje dopóki się ni
      > e wetrze w poduszkę ☹️
      >
      >
      Ja mogę polecic dr Jart ceramidin, troche taki maśćiowy , ale tlusty
    • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:03
      To. I to nie jest drogie. Ma swoj odpowiednik w UK w podobnym kremie z podobny skladem. Ale w zyciu czegos bardziej tlustego nie spotkalam
      • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:13
        princesswhitewolf napisała:

> To. I to nie jest drogie. Ma swoj odpowiednik w UK w podobnym kremie z podobny
        > skladem. Ale w zyciu czegos bardziej tlustego nie spotkalam

Według opisu, to nie ma w składzie w ogóle wody. To jest więc maść z oliwy, oleju słonecznikowego i wosku pszczelego, który robi taki właśnie tępy film na skórze. To może nie być komfortowe i zapychać.
        Do tego tam jest masa składników pszczelich (propolis, pyłki, royaljelly) i to może wywoływać z czasem alergie.
        • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:41
          Juz ktorys rok z kolei stosuje ja moja mama i moj syn i stary wlasnie w grudniu styczniu. Nie uczulilo nas. Nikogo

Stosuje tez ten ( zdjecie) o bardzo podobnym skladzie.

Najpierw smauje sie nawilzaczem a potem zamykam tym.

Wyzej tez to ktos polecil. Ludzie smaruja sie olejem z oliwek i zyja.
          • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:52

> Wyzej tez to ktos polecil. Ludzie smaruja sie olejem z oliwek i zyja.

Żyć można i nie smarując się niczym.
            Uprzedzam tylko przed wcale nie takim rzadkiem efektem. Jeżeli ktoś jest uczulony na pszczoły, albo osy, to powinien z tym uważać. Taka alergia może pojawić się też z czasem.
            Jest masa innych bezpiecznych składników. Zamiast tego można też rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g masła shea i zmieszać z 30 ml oleju arganowego albo konopnego. Zlać do słoiczka, ostudzić w lodówce i używać jak tej pszczelej mazi. Przy okazji, shea, argan i konopie nie są komedogenne, nie zapychają więc, w przeciwieństwie do oliwy, czy oleju słonecznikowego. Nie każda osoba ze skórą przesuszoną, albo wymagającą okluzji, np. po retinolu, lub na mróz, ma skórę naprawdę suchą i może reagować na zły tłuszcz wypryskami i zaskórnikami.
            • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 18:59
              Po paru latach uzywania przez cala rodzine nas uprzedzasz he he? Masz sama uczulenie czy co?

>Przy okazji, shea, argan i konopie nie są komedogenne, nie zapychają więc, w przeciwieństwie do oliwy, czy oleju słonecznikowego

A moze mamy uczulenie na olej arganowy? Smaruj sie smaruj snejkowa swoimi maziami jak ci sluza

>Nie każda osoba ze skórą przesuszoną, albo wymagającą okluzji, np. po retinolu, lub na mróz, ma skórę naprawdę suchą i może reagować na zły tłuszcz wypryskami i zaskórnikami.

Idz to napisz tej Pani wyzej ktora tez to poleca. A w ogole napisz do producenta ze nie moze, nie wolno tego uzywac bo miod i jego pochodne to buuu....
            • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 19:04
              Abra Cadabra AI twierdzi ze:

Komedogenność: Shea vs argan vs konopny

1. Masło shea – komedogenne

Ocena: 3–4/5

Może łatwo zapchać pory, zwłaszcza:

przy skórze mieszanej lub tłustej,

przy skłonności do trądziku.

Dla suchej, atopowej – OK.

2. Olej arganowy – mało komedogenny

Ocena: 0–1/5

Raczej nie zapycha.

Nadaje się do skóry normalnej, suchej, a nawet mieszanej.

3. Olej konopny – najmniej komedogenny

Ocena: 0/5

Jeden z najlżejszych olejów.

Polecany przy trądziku, zapchanych porach, skórze tłustej i wrażliwej.

Interesuje Cię czy składniki Eveline „krem egipski” mogą zapychać pory (komedogenne). Przejdźmy przez nie krok po kroku:

---

1. Olea Europaea (oliwa z oliwek)

Komedogenność: średnia – 2–3/5

Dla skóry tłustej i mieszanej może lekko zapychać pory, ale jest dobrze tolerowana przez suchą skórę.

2. Cera Alba (wosk pszczeli)

Komedogenność: średnia–wysoka – 3/5

Wosk może pozostawiać warstwę okluzyjną; u osób z cerą tłustą/trądzikową może sprzyjać zapychaniu porów.

3. Helianthus Annuus (olej słonecznikowy)

Komedogenność: niska – 0–1/5

Lekki olej, rzadko zapycha pory.

4. Mel (miód)

Nawilża i regeneruje, praktycznie nie zatyka porów.

5. Propolis Extract

Komedogenność: niska – 0/5

Raczej antybakteryjny, może nawet pomóc w cerze trądzikowej.

6. Royal Jelly Extract (mleczko pszczele)

Komedogenność: średnia – 2/5

Odżywcze, ale u niektórych osób może zatykać pory.

7. Pollen Extract (pyłek pszczeli)

Bardzo rzadko zapycha pory, raczej odżywia skórę.

Tak ze tego ....
              • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 22:40

> 1. Masło shea – komedogenne
                >
                > Ocena: 3–4/5

Co za ty za bzdety wypisujesz?
                Masło shea, olej arganowy i konopny mają komedogenność O.
                Tobie, albo komuś od kogo to przepisałaś, masło shea się chyba z olejem kokosowym pomyliło (3-4).
                Oliwa na komedogenność 2-3.

• princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 23:09
                  Ja? Obwiniaj Perplexity AI. Idz mu wybij zeby
                  • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 23:23

> Ja? Obwiniaj Perplexity AI. Idz mu wybij zeby

Ja nikogo nie obwiniam. Stwierdzam tylko, że to bzdury.
                    • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 23:54
                      Urzekla mnie twoje historia. Powodzenia w domowo ukręcanych produktach
                      • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 09.12.25, 00:08

> Urzekla mnie twoje historia. Powodzenia w domowo ukręcanych produktach

Ty mnie nie urzekasz, a tylko rozśmieszasz.
                        • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 09.12.25, 00:36
                          Ditto.

Przyznam ze twoje tlumaczenie mi czego nie powinnam uzywac jest zabawne i takie desperackie.

Dobranoc
                          • snakelilith Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 09.12.25, 14:23

> Przyznam ze twoje tlumaczenie mi czego nie powinnam uzywac jest ....

Czego ty używasz, w ogóle mnie nie interesuje. Ale wymagać, byś zrozumiała sens prostego pisanego tekstu, to faktycznie oczekiwanie cudu.
                            • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 09.12.25, 19:31
                              Wiec nie pisz do mnie tak namietnie😂
      • apallosa Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 19:24
        No i to jest właśnie to.
        Mój ulubieniec, zaraz po oliwkowej Ziaji , drugi już wykonczylam.
        Snake- zapodała świetne kremy dr. Schellera, ale w UK w ,,ludzkiej " cenie są tylko na ecco- verde.
        Właśnie sprawdziłam cenę kremu barierowego Ziaji, jest a jakze- za jedyne £10, czyli drożej niż ,,Schellery". Ale to i tak małe miki przy £20 za krem jaśminowy takoż firmy Ziaja.
        • princesswhitewolf Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 20:32
          Jesli ci sluzy Ziaja oliwkowa to używaj- na zdrowie Ja nie skorzystam.

Here’s the full (or near‑full) INCI / ingredient list for [Ziaja Oliwkowa krem oliwkowa (the “oliwkowa” face cream by Ziaja).

🧴 Skład (INCI)

Paraffinum Liquidum (mineral oil)

Cera Microcristallina (microcrystalline wax)

Aqua (water)

Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil

Olea Europaea (olive) Fruit Oil

Cetyl Alcohol

Lanolin Alcohol

Tocopheryl Acetate (witamina E)

Ceresin

Methylparaben (konserwant)

Parfum (zapach)

Komponenty zapachowe: Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Terpineol, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Limonene, Amyl Cinnamal, Citral.

Citric Acid (kwas cytrynowy – regulator pH)
    • czyscicka Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 21:14
      Najlepszy jaki używałam to Glossier Baume- zamawiam bezpośrednio z USA.To jest jedyny krem, który ma bogatą konsystencję (trzeba go rozsmarować w dłoniach) , nie pozostawia błyszczącej skóry, nie zapycha i faktycznie nawilża 24 h!

www.glossier.com/en-pl/products/glossier-after-baume?srsltid=AfmBOor0b8fiSo0bOY3X8M9XwHZTdwY2jakcjLPAHf4oPYdwoM_Muv6t
    • pulcino3 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 22:31
      Maść ochronna z vit A , kosztuje 5 zł , smaruje nią twarz jest mega tłusta
      Masło kakaowe Ziaja dzis w Rossmanie 3.99 stosuje wiele lat rano wieczór jest the best
      • pulcino3 Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 22:38
        W porównaniu do koleżanek w moim wieku o dziwo mam niewiele zmarszczek. Nawet zarzucały mi moje żmijki botoks, ale raczej to zasługa wielo- wielooooletniego stosowania właśnie masła kakaowego ziaji, które bardziej w celu przeciwzapalnym stosowałam, bo idealnie pomaga mi na skórę.
    • taje Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 08.12.25, 23:29
      Cell Fusion: Low pH pHarrier Moisture Cream albo jeszcze lepiej TA Repair Cream.
      • andace Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 09.12.25, 00:06
        Potwierdzam, kupiłam z polecenia Taje Cell Fusion TA repair cream i jest rewelacyjny, świetnie nawilżył i uspokoił skórę po Morfeuszu (a powinnam posłuchać anty polecenia do Taje i nie robić Morfeusza).
    • babsee Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 09.12.25, 11:48
      Kiedys na forum ktoś polecił Nacomi-krem półtłusty z masłem Shea 50 + i używam go od 3 lat-Rewelacja!!!!koi skóre nawet podrażnioną suchym powietrzem i wiatrem. Rano buzia jest gładka, miękka.I nie zapycha.Nakłada sie rewelacyjnie,czuć że to krem cięzki ale nie maże sie, łatwo wciera. Bardzo polecam.
    • arthwen Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 09.12.25, 20:19
      Na mróz mam emotopic krem barierowy, używam głównie po basenie i sprawdza się ok. Dla mnie istotne jest, że się dobrze wchłania i nie zostawia takiej tłustej warstwy.
    • ewbal Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 10.12.25, 12:05
      Ja lubię ten
    • n-ell Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 11.12.25, 10:00
      Neutrea Rich Protect, po retinolach idealny. Polska firma, spoko skład. Cenowo też bardzo ok
      • primula.alpicola Re: Tłustych kremów do twarzy potrzebuję 11.12.25, 10:11
        A jeszcze lepsza maska pozabiegowa, która ma o jeden ważny składnik więcej niż Rich Protect- skwalan.
        Nie wiem dlaczego go nazwali "maską", może być używany jak krem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka