krwawy.lolo 12.02.26, 01:33 Jak to dobrze na drugim końcu świata wiedzieć, że w domu wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 08:59 Zmywarka Ci smsy wysyła? 😀 Fajnie. Kamerki też masz? Lolo, a gdzież Ty się podziewasz? Jeśli u Ciebie teraz ciepło to pociesz nasze oczy słoneczkiem! U mnie szaro, buro, mokro i cholernie ślisko! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 14:01 Nie wysyłają, sam je podglądam. Znaczy Frania wysyła, jak skończy zmywanie. A jestem na Arubie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 16:37 Nie wiem. Zjadłem dwa małe pampuchy za $1,5/szt. Gotujemy sami. Ceny w barach są bardzo wysokie (bez obowiązkowego napiwku) a w restauracjach astronomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 17:28 To dobrze wiedziec bo mam na stanie glodomora kochajacego jedzenie w restauracjach - chyba na razie Azja Poludniowo-Wschodnia jest dla nas lepszym kierunkiem bo jak juz sie doleci to jedzenie jest bardzo tanie. Ale widoki i plaze piekne, moze kiedys tez mi sie uda tam dotrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 17:37 krwawy.lolo napisał: > Nie wiem. Zjadłem dwa małe pampuchy za $1,5/szt. Gotujemy sami. Ceny w barach s > ą bardzo wysokie (bez obowiązkowego napiwku) a w restauracjach astronomiczne. Jakiego rzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 23:30 Kilkudziesięciu minimum dolarów na osobę za skromny posiłek z piwem i mineralką. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 13.02.26, 00:07 Dodam tylko, że gotując samemu i tak jemy drożej, niż w tajskich, czy wietnamskich restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wąt na cztrwąt 15.02.26, 16:43 Wszystko kosztuje kilkadziesiąt dolarów i pizza i stek z rekina ? Wkleisz dowody ? Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 09:53 Kurcze a moja zmywarka do mnie nie pisze, to oburzające. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 10:12 Podglądasz w nocy zmywarkę? To jest już wyższy level controll freakizmu 😅😅😅 Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 10:17 Kurczę, do mnie nikt nie napisze. Ani zmywarka, ani pralka, ani lodówka. Żeby choć mikrofala zamigotała wyświetlaczem - to też nie. Czuję się niekochana. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 11:19 Moje agd też na to za goooopie Nie przejmuj się, nie jesteś sama..! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 11:29 Ja teoretycznie mogę gadać z pralką, ale jakoś nie zainstalowałem spoko, wystarcza mi manualna obsługa :p I tak muszę się osobiście stawić by to pranie tam wsadzić a potem wyjąć, to jaki w tym sens?:p Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 16:05 W apce mojej pralki są dodatkowe programy, których nie mogę wybrać manualnie, np podwójne płukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wąt na cztrwąt 15.02.26, 16:38 Po co podwójne płukanie oprócz zmarnowania wody ? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wąt na cztrwąt 28.02.26, 05:14 Do mnie swego czasu pisała pani odkurzająca...xiaomi jej było...niestety dokończyła żywota a ja nie mam kiedy zebrać się i sprawdzić czy da się ją reanimować....córka wyjechała to chociaż ta by się czasami odezwała...byłoby miłej.... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 11:16 A ja swojej nie skonfigurowałam, znamy się tylko z widzenia, a jedno o drugim nic nie wie. Robię jak przy starej, eco, szybciej, start i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 13.02.26, 00:10 My też używamy jedynie tego programu ze zdjęcia. Dostęp przez apkę traktuję jako nieszkodliwą fanaberię. Aczkolwiek ostatnio przez nią zaktualizowałem system maszyny. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 11:22 Prosto od fryzjera, do pracy. Wstawiaj lepiej zdjęcia widoczków.. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 16:09 Kontroler! Ja też lubię kontrolować rzeczy, nad którymi mam pełną władzę, czyli pranie i zmywanie. :p Bilans dzisiejszego dnia: - jedna zerwana osłonka na linkę - jeden prawie zabity przeze mnie człowiek na wodzie - foch Miecia, bo się przestraszył tym, że się przestraszyłam - mój foch, że walnął focha, bo się przestraszył, że się przestraszyłam - kilka sfochowanych windsurferów - brak wody w kranie po powrocie, a wszystko w błocie - syczuański gar, który miał być tak ostry, że pięć razy pytali o zgodę, a nie był w ogóle ostry tylko pięć razy przesolony Więcej grzechów nie pamiętam. Dla wyrównania rachunków wstawiłam sobie pranie, bo woda wróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 16:14 Ta chałupa przypomina mi trochę tego oceanicznego potwora. (Zawsze na widok zastanawiam się, ile tam się gówna produkuje.) Tu Oasis of the Seas. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 16:20 A taki potwór wypuszcza gó... do wody, czy wozi je ze sobą od portu do portu? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 16:34 Potwór raczej wozi. Są jakieś mechanizmy kontrolne. Musiałbym poguglać. Ale na pewno masa innych statków czyści zęzy i "szamba" na pełnym morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wąt na cztrwąt 12.02.26, 18:07 Fajnie że możesz zdalnie odpalić zmywarkę, ale co z jej załadowaniem i rozładowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 15.02.26, 16:33 Meteo Aruba Dział pogody na Aruba www.meteo.aw ... MORZE KARAIBSKIE I LOKALNY REGION... Lokalna prognoza: Nieznaczny wzrost wilgoci wywoła niektóre Plamy chmur. To może wywołać skróty prysznic w godzinach porannych. Suszenie poza atmosferą oczekiwane i sprawiedliwe pogoda będzie panowała przez resztę dzień. Lekkie lub umiarkowane stężenie Saharyjczyków Kurz obecny jest w regionalnej atmosferze i sprawi, że będzie lekko zamglone niebo. To wpłynie również na jakość powietrza w regionie. Ludzie z wrażliwością w przypadku zmian w jakości powietrza musi być to pod uwagę. Warunki morskie: Gładkie morza są na miejscu na chronionych strony. Lekkie morza są odnotowane na chronionych południowa strona. Zauważono niewielkie lub umiarkowane morza po odsłoniętych południowych stronach z morzami od 2 do 3 stopy. Ogólnie umiarkowane morza są na miejscu od wschodu do północno-zachodniego odcinka przybrzeż z morzami o długości 4 do 5 stóp. · · Oceń to tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 20.02.26, 00:03 Dzisiaj taki widoczek. Dla romantycznej duszy eMatki. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 20.02.26, 08:10 Dużo Ci tego zbijania bąków zostało? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 20.02.26, 13:19 Drugiego marca wylot. Trzeciego wieczorem w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 20.02.26, 13:39 Napisz jeśli będziesz miał dosyć. Jestem ciekawa, czy takie uczucie się kiedykolwiek pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 20.02.26, 14:25 W jakim sensie dosyć? Dosyć uciekania ud zimy? Dosyć błogiego leniuchowania na plaży i nie tylko? Tutaj zdobyliśmy już chyba małą lokalną popularność zatrzymując się po drodze na (i z) plażę w parku koło Chińczyka, u którego kupujemy po piwie i siadamy na kupionych u innego Chińczyka (po $ 39,90) krzesełkach reżyserskich, czym wzbudzamy sympatię pozdrawiających nas przechodniów i kierowców. W tym sensie to jak nie będzie mnie już stać, albo nie będę miał siły. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 20.02.26, 16:29 Tak myślałam, że wakacji nigdy się nie ma dosyć... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 22.02.26, 00:03 Tu pod koniec wywalił się żeglarski adept na optymiście. Niemniej wyjątkowo fachowo wsiadł natychmiast na miecz i postawił łódeczkę. Szacun. pelikan i optymiści Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 23.02.26, 15:26 Tu dla eMatki wielbiącej ascetyczny "dizajn". Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 21.02.26, 01:16 Mnie taka prognoza w ogóle nie stresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 21.02.26, 12:55 Czyli jednak nuda? A ja się nie nudzę w pracy. Sesesese :p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 22.02.26, 23:35 Ano nuda ... surf side beach Aruba Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 23.02.26, 12:16 Tam też kajtują, wieje wszędzie. Tylko w tym akurat miejscu nieco mniej, bo osłonięte. Niemniej przez cały prawie czas czapkę mam ustawioną daszkiem na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 23.02.26, 12:17 Dzięki stałej bryzie nie odczuwa się tu w ogóle upałów. Odpowiedz Link Zgłoś
skier26 Re: Wąt na cztrwąt 22.02.26, 09:20 Kto zmywa i pierze jak nie ma Was w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 22.02.26, 13:39 Jestem przekonany, że bardzo wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
skier26 Re: Wąt na cztrwąt 22.02.26, 13:44 Wynajmujecie swój dom na czas wakacji? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 22.02.26, 14:08 Pink Panther - Does your dog bite? Odpowiedz Link Zgłoś
skier26 Re: Wąt na cztrwąt 23.02.26, 15:33 krwawy.lolo napisał: > Nie. To po co sprawdzasz stan zmywarki i pralki? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 23.02.26, 15:47 Z nudów? Bo mogę? Bo mam apki? Ty też nie ogarniasz czasu szczególnie efektywnie i racjonalnie, choćby wpisując się w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
skier26 Re: Wąt na cztrwąt 23.02.26, 18:01 krwawy.lolo napisał: > Z nudów? Bo mogę? Bo mam apki? Ty też nie ogarniasz czasu szczególnie efektywni > e i racjonalnie, choćby wpisując się w tym wątku. Nie chodzi mi o ocenę twojego działania. Wydało mi się może, że komuś wynajales mieszkanie a może sprzątaczka przyszła zrobić pranie i zmywanie. Czysta ciekawość. Jeśli urządzenia nieużywane to najlepiej je odłączyć na czas wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 23.02.26, 23:18 Dlaczego miałbym wynajmować wynajmowane mieszkanie na miesiąc? Abstrahując od administracyjnych korowodów, które musiałbym uskutecznić w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
skier26 Re: Wąt na cztrwąt 25.02.26, 10:27 krwawy.lolo napisał: > Dlaczego miałbym wynajmować wynajmowane mieszkanie na miesiąc? Abstrahując od a > dministracyjnych korowodów, które musiałbym uskutecznić w Niemczech? A dlaczego nie wyłączysz urządzeń elektrycznych z prądu na czas wakacji? Wtyczkę z gniazdka albo bezpiecznik w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 25.02.26, 12:19 Jedynie bezpiecznik wchodziłby w grę. Wtyczki są ciężko dostępne. Niemniej masz rację, to nieekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
skier26 Re: Wąt na cztrwąt 25.02.26, 13:09 krwawy.lolo napisał: > Jedynie bezpiecznik wchodziłby w grę. Wtyczki są ciężko dostępne. Niemniej masz > rację, to nieekologiczne. Bardziej chodzi mi o bezpieczeństwo niż ekologię. Znajemu spaliła się kuchenka mikrofalowa (nie włączona, tylko podłączona do sieci) podczas długiego wyjazdu. Na szczęście nie doszło do pożaru. Ale na przykład wyskoczył bezpiecznik, który odłączył lodówkę i znalazł on kilkumiesięczne życie i zapachy w tej lodówce. Chyba, że monitorujesz stan urządzeń i jak coś się dzieje, to dzwonisz do kogoś na miejscu, kto ma klucze do twojego mieszkania i zabezpieczy sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 26.02.26, 03:00 Masz rację. Mógłbym bardziej zadbać o bezpieczeństwo. Serio, pomyślę o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 28.02.26, 02:06 Odkrycie na dzisiaj. youtu.be/5G4tKDipggc?si=fr8K9PSq1uivTqDE Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 01.03.26, 03:23 Tak a propos Idaho, w pewnym chińskim supermarkecie na wyspie sprzedają kartofle z Idaho. Wielkie, jak arbuzy prawie. Napewno genetycznie pędzone. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wąt na cztrwąt 03.03.26, 12:36 Koniec! Szybko zleciało. :p Czy masz powakacyjny zjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wąt na cztrwąt 03.03.26, 13:04 Na razie jeszcze zlot. Czekam w Amsterdamie na samolot do Stuttgartu. Odpowiedz Link Zgłoś