konsta-is-me Re: Instynkt macierzyński 14.06.26, 18:50 W moim otoczeniu mam osoby które uwielbiaja dzueci i część pracuje jako niania a druga czesc chcialaby ale z powodów zdrowotnych nie moze - zadna z nich nie ma dzieci ( bo nie chciały albo tak sie złożyło) 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Instynkt macierzyński 14.06.26, 19:25 Zauważanie dzieci w przestrzeni i akceptowanie ich obecności jest dość odległe od instynktu macierzyńskiego. Nigdy nie szalałam na punkcie wózków czy małych rączek, ale gdy poznałam męża, to wiedziałam, że chcę mieć z nim dziecko. I mam. I jest to piękno. Nie mam jednak naturalnego daru zjednywania sobie dzieci czy konwersowania z nimi - mój mąż ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Instynkt macierzyński 14.06.26, 19:30 Do momentu zajścia w ciążę moje motto było: dzieciak twój wróg! I dzieci to małe debilki. Lekarz ogłosił ciążę i banan wyskoczył na gębę... Także ten.. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Instynkt macierzyński 14.06.26, 20:45 Ciekawe jak oceniłabyś kogoś, kto miałby motto życiowe: kobiety to kretynki. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Instynkt macierzyński 14.06.26, 21:41 Myślałam, że wątek dotyczy nowości na Netflixie. Ktoś oglądał? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Instynkt macierzyński 15.06.26, 07:14 natalia.nat napisała: > Myślałam, że wątek dotyczy nowości na Netflixie. Ktoś oglądał? Też tak myślałam. A historię znałam wcześniej z jakiegoś podcastu. Wstrząsające. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Instynkt macierzyński 18.06.26, 10:56 Generalnie lubię dzieci, zawsze chciałam je mieć, ale nigdy nie objawiało się to jakimiś szczególnymi zachwytami czy rozczuleniem na widok maluchów. Decyzja o dziecku była w pełni świadoma, nie pod wpływem "zewu natury". Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Instynkt macierzyński 18.06.26, 11:01 Od razu mi się kojarzy dokument Instynkt macierzyński z Netflixa 😱 Odpowiedz Link Zgłoś