alina460 29.06.26, 09:42 Od siebie polecam: 1. Libańska na Pradze - Al. Solidarności 61 2. Grecka na Ochocie: Taverna Patris - ul. Grochowska 344 (przy Parku Szczęśliwickim) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkacom Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 09:54 A coś z tak zwanym tradycyjnym polskim jedzeniem? Dobrym i wartym swej ceny. Ja na przykład w mieście gdzie mieszkam mam takie z tradycyjnym do polecenia. Co nie nie zmienia tego, że kuchnie świata też lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 09:54 I grecką też lubię Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Warszawa - polecane restauracje 01.07.26, 16:40 Tak zwane polskie jedzenie jest od dziesięcioleci w Leniwej Gospodyni na Nowowiejskiej. To głównie garmaż, ale można też zjeść na miejscu (z mikrofalówki, ale przynajmniej tego nie ukrywają). Gotują bardzo uczciwie. Mają tez dania z innych kuchni, np lasagne - ale moim zdaniem powinni się trzymać kuchni rodzimej. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 09:54 2. To nie Ochota tylko Praga, a park Skaryszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 09:58 No tak. Przeciez Grochowska to zupełnie nie Ochota. Niezmiennie polecam Mezze na Różanej, Akademię Smaków Ryszarda Majewskiego przy bazarku na Wiatracznej i bar mleczny Prasowy na Marszałkowskiej. W tym ostatnim dawno nie bylam, ktos moze napisać czy nadal jest tam smacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 10:45 homohominilupus napisała: bar mleczny Prasowy na Marszałkowskiej. W tym ostatni > m dawno nie bylam, ktos moze napisać czy nadal jest tam smacznie? Prasowy od lat jest "usieciowiony", została tylko nazwa, cała reszta jest jak tu mlecznebary.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 10:00 Mój błąd. Pomyliłam adres, ale nie miejsce. Super klimatyczna i pyszna taverna jest przy samym Parku Szczęśliwickim. Może tak druga to ta sama restauracja, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 10:19 alina460 napisała: > Mój błąd. Pomyliłam adres, ale nie miejsce. Super klimatyczna i pyszna taverna > jest przy samym Parku Szczęśliwickim. Może tak druga to ta sama restauracja, ni > e wiem. Ciężko stwierdzić, co z czym pomyliłaś, Patris jest tylko na Grochowskiej, jedyna grecka, jaką kojarzę w okolicach Parku Szczęśliwickiego to Meltemi przy Opaczewskiej/Drawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 09:56 Restauracja Słoik jest ok? Wygląda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 10:18 Chyba lepiej podawać restaurację, do których nie warto wstąpić, bo w większości starają się pozostawiać dobre wrażenie. I ze specjalnościami, jak ktoś szuka jakiś smaków. W nowo otwartej peruwiańskiej knajpie pieczonych kewii nie podają. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 12:16 Słoik jest okej, obok jest Bordo, tez jest w porządku, jak na lokalizacje ceny w porzadku, ale porcje nie są dla osoby bardzo głodnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 12:20 > ale porcje nie są dla osoby bardzo głodnej. Takie miałam wrażenie po przestudiowaniu zdjęć. Chociaż chyba nie szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Warszawa - polecane restauracje 01.07.26, 16:36 Bordo zajezdzila popularność, jedenie jeśli raczej wymęczone. Ja bym się w ogóle trzymała z dala od szlaków turystycznych. Moi, jeśli już, to lepiej wpaść na obiad tuż obok, do Lukullusa - ilość kalorii będzie się zgadzać, a przyjemność o wiele większa Odpowiedz Link Zgłoś
mysiapysia34 Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 12:10 Ja z kolei polecam restauracje Dom na Chocimskiej. Restauracja powstała w miejscu gdzie kiedyś była Różana. Wystrój restauracji piękny, obsługa na wysokim poziomie i jedzenie pyszne. Z greckich to całkiem niezła ( aczkolwiek byłam tam ze 2 lata temu i mam nadzieję, że się nic nie zmieniło) jest Paros Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 20:48 Potwierdzam. Bibenda. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Warszawa - polecane restauracje 29.06.26, 19:42 Le Cedre jest też na Al. Solidarności naprzeciwko sądu okręgowego. Też świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Warszawa - polecane restauracje 01.07.26, 11:46 może i świetna ale nieczynna Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Warszawa - polecane restauracje 01.07.26, 12:26 O, ciekawostka; jeszcze niedawno działala ale na google widzę że jest podobnie jak knajpa obok czadowo zamknięta. Przy jeszcze innej w tych przybudowkach jest info że remont do grudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Warszawa - polecane restauracje 01.07.26, 16:15 Mandala (nepalska) na Etiudy Rewolucyjnej Pumpui Thai Food na Dąbrowskiego Izumi Sushi na Białym Kamieniu Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Warszawa - polecane restauracje 01.07.26, 16:32 Warszawa jest jedną z najbardziej zwegenizowanuch stolic świata, więc wegańska Manna 2 (Manna 1 jest na Wybrzeżu) i np Lokal na Kruczej. Obie świetne, Manna z tych eleganckich, Lokal za to bezpretensjonalny. Tylko lepiej trzymać się z dala od wegańskiego tiramisu. Poza tym doskonale knajpy etniczne - haitański Kalbas, gruzińska Rusiko, Libańska Le Cedre (z nieco zapyziałym wystrojem, ale jedzenie nadal pyszne, są zreszta dwie lokalizacje), noi genialne sushi na Słuzewcu, w niepozornym baraczku na bazarze, Sushi Bar Don, niestety z powodu ilości zamówień jedzenie trzeba zamawiać co najmniej trzy dni wcześniej. A, i najlepsze falafele na Corazziego. Odpowiedz Link Zgłoś