grey_delphinum 03.08.26, 10:04 Czy możecie polecić firmę lub model? W ogole warto kupić? Sprawdza się w praktyce? Będę wdzięczna za polecajki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kloacznymysliwy Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 10:12 Mam. Fatalny - ciężki, trudny do operowania, skladania itp. Nie czuję się też w nim bezpiecznie. Kupil go mój mąż i też nim nie pływa. Wolimy wypożyczyć zwykle kajaki. Za to kocham swojego supa, ale to wiadomo - co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 10:17 SUPa mamy, myśleliśmy o kajaku. Nie sądziłam, ze to ustrojstwo ma tyle wad Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 10:38 Nie warto. Dmuchany kajak nadaje się co najwyżej na zalewy i jeziora, gdzie nie ma głazów konarów i innego rozrywającego tałatajstwa. Pływanie po jeziorze jest nuuuudne. Ciekawe jest pływanie po małych rzeczkach, ale tam masz głazy, konary, gałęzie. Czyli wygające mocnej konstrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 10:56 Nie mogę, ale brat męża od dawna uskutecznia właśnie wędrówki w takim dmuchanym kajaku i mu się to sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 11:21 My mamy, pływamy nim tylko po jeziorze. Sprawdza się bardzo fajnie, zwłaszcza dla seniorów (70+), którzy używają wózka, by go zawieźć na plażę. My z dzieciakami też pływamy. Nie mam doświadczenia na rzekach. Kajak jest lekki i łatwy w transporcie i utrzymaniu czystości. Po południu sprawdzę jakiej firmy i dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 11:25 Dziękuję za wszystkie opinie Jesli jeszcze ktos vos, to prosze, piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1010 Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 11:31 mam i jest super, sprawdza sie w morzu na campingu u chorwacji. raz napompowany i przez cały czas pobytu my, albo znajami plywamy na zmianę z SUPem Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 20:27 Bardzo proszę o podanie modeli, z których jestescie zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 20:48 youtu.be/uPMvS7fLvH8?si=cHEYTAamGA1k2uCb Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 20:52 Czego oczywiście eMatka, poza Dany, nie zna, nie lubi i nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 04.08.26, 16:58 Co Należało Dowieść. Żal.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 21:02 Mam, dmuchany, dwuosobowy, kupilismy w trakcie Covidu, zalety: latwy do przechowania, latwy do nadmuchania, nawet zwykla pompka wygodny dla 2 osob syn plywal solo duzo wady: trzeba oplukac i suszyc i zwinac w domu - my plywalismy po zatoce trzeba rozwinac, zeby wysuszyc, i zwinac i nigdy nie dawal sie tak zapakowac, jak w fabryce. od tego czasu nabylismy 3 twardo skorupowe kajaki, ktore uzywamy, syn wiele razy na kilkudniowe wypady pod namioty po zatokach, camping pod namiotem na wyspach dmuchaniec lezy w piwnicy i nie wiem co z nim zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 03.08.26, 21:16 myelegans1 napisała: > Mam, dmuchany, dwuosobowy, kupilismy w trakcie Covidu, > zalety: > latwy do przechowania, > latwy do nadmuchania, nawet zwykla pompka > wygodny dla 2 osob > syn plywal solo duzo > > wady: > trzeba oplukac i suszyc i zwinac w domu - my plywalismy po zatoce > trzeba rozwinac, zeby wysuszyc, i zwinac i nigdy nie dawal sie tak zapakowac, j > ak w fabryce. > > od tego czasu nabylismy 3 twardo skorupowe kajaki, ktore uzywamy, syn wiele raz > y na kilkudniowe wypady pod namioty po zatokach, camping pod namiotem na wyspa > ch > dmuchaniec lezy w piwnicy i nie wiem co z nim zrobic Nie mamy miejsca do przechowywania skorupowych kajaków tzn. moglibyśmy w domu na wsi, ale dom jest 90 km od Krakowa, wiec mija się to z celem... Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 04.08.26, 15:22 to kup ten dmuchany, na jednodniowe wypady jest troche jest zachodu z dmuchaniem, pozniej ze skladaniem jak jest mokry, rozkladaniem w domu, zeby oplukac, wysuszyc, zlozyc. jak bedziecie stacjonarnie na kilka dni nad woda to nadmuchasz i zostawisz, jezeli trzeba dowiez do wody to patrz punkt pierwszy. zaleta jest, ze jest funkcjonalny i bezpieczny. my uzywalismy na zatoce, na zalewie i na jeziorach, rzekach... nawet jak szkwalilo dawal rade. Taki, ale moze w EU niedostepny Kayak dwuosobowy Advanced Elements Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 04.08.26, 15:45 myelegans1 napisała: > to kup ten dmuchany, na jednodniowe wypady jest troche jest zachodu z dmuchanie > m, pozniej ze skladaniem jak jest mokry, rozkladaniem w domu, zeby oplukac, wys > uszyc, zlozyc. > > jak bedziecie stacjonarnie na kilka dni nad woda to nadmuchasz i zostawisz, jez > eli trzeba dowiez do wody to patrz punkt pierwszy. > > zaleta jest, ze jest funkcjonalny i bezpieczny. my uzywalismy na zatoce, na zal > ewie i na jeziorach, rzekach... nawet jak szkwalilo dawal rade. > Taki, ale moze w EU niedostepny > Kayak dwuosobowy Advanced Elements Dziękuję, świetny ten kajak, ale chyba rzeczywiście trudny do zdobycia. Poszukamy podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 04.08.26, 17:06 gdybys byla blizej, to dalabym wam w prezencie Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 04.08.26, 15:36 Na morze Śródziemne to tylko dmuchany. W Polsce raczej taki plastikowy. Kupić moim zdaniem nie warto, lepiej wypożyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 04.08.26, 15:47 afro.ninja napisała: > Na morze Śródziemne to tylko dmuchany. W Polsce raczej taki plastikowy. > > Kupić moim zdaniem nie warto, lepiej wypożyczyć. Pewnie pod względem finansowym tak, ale nie lubię wypożyczać, bo potem człowiek zawsze musi się piescic z tym sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Dmuchany kajak dwuosobowy 05.08.26, 11:23 Mam podobnie, ale mam za sobą wynajem i kupno supa. Teraz będę wyłącznie wypożyczać. Odpowiedz Link Zgłoś