Dodaj do ulubionych

torebka i płaszcz

04.09.26, 15:27
Jedno i drugie musze kupić na jesień/zimę nabyć.
Podobają mi się te wklejone, ale ciut za drogie. O ile płaszcz do przełknięcia- 1300zł to torby na mój wewnętrzny limit o 25 % za drogie: 900-1150. Torby to skóra a płaszcz to 100% wełna. Chyba płaszcz o takim składzie i w takiej cenie to ewenement. Tyle czy on bardziej jesienny czy zimowy? No i zastanawiam się czy na 160cm, 38-40 będzie dobry? Nie chcę krótkiego, a długie raczej nie wchodzą w grę przy tym wzroście. Nie mam możliwości przymierzenia- tylko online. Podoba się Wam? Widziałyście podobne gdzie indziej? Niekoniecznie ciemne (ale nie beżowe), może być kolor.
Obserwuj wątek
    • mayoliijka Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 15:32
      Torby sobie szukaj na Zalando Lounge. I w outletach - ja sobie wlasnie kupiłam super torbę Ecco za 440 zł zamiast 1700.
    • al_sahra Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 16:27
      Nie pomogę w poszukiwaniach, ale chciałam zrobić dwie uwagi:

1. Masz dobry gust *

2. COS ma zazwyczaj dobrą jakość, więc warto wydać trochę więcej i mieć rzeczy, które nie zeszmacą się po roku.

*Mam nadzieję, że nie wywołam wilka z lasu w postaci dyskusji, że gust jest sprawą względną, więc coś takiego jak “dobry gust” nie istnieje.
      • asiairma Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 18:43
        al_sahra napisała:

> Nie pomogę w poszukiwaniach, ale chciałam zrobić dwie uwagi:
        >
        > 1. Masz dobry gust *
        >
        No nie wiem, lubię proste rzeczy, ale kurtkami Okee też nie pogardzie, mam na rożne sezony trzy kolory, od czerwieni po zielono-szmaragdowe, już kilka sezonów - więc jakościowo polecam. Takie poprawiają mi humor, a takie typu COS sprawiają, że czuje się 'szacownej' 😁
      • gru.is.back Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 10:09
        Uprzejmie donoszą, że ostatnio odkryłam ubrania COS w Half Price, oczywiście nadal nie są za grosze, ale wełniany kardigan za 200 a za 600 to różnica.
        • asiairma Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 10:18
          gru.is.back napisał(a):

> Uprzejmie donoszą, że ostatnio odkryłam ubrania COS w Half Price, oczywiście na
          > dal nie są za grosze, ale wełniany kardigan za 200 a za 600 to różnica.

Ooo, dzięki!
    • alina460 Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 16:31
      Nie wydałabym tyle na torebkę. Poszukaj w Half price i TKMaxx. Eobuwie ma też duży wybór.
    • kropkaa Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 16:36
      No cóż... Ładne te torby i płaszcz ładny.
      PS Zależy jaka grubość płaszcza. To COS?
      • asiairma Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 18:30
        kropkaa napisała:

> No cóż... Ładne te torby i płaszcz ładny.
        > PS Zależy jaka grubość płaszcza. To COS?
        Tak, COS.
        • kropkaa Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 10:34
          Wyszukałam obrazem. Tak, jak dziewczyny niżej piszą, wygląda na dłuższą marynarkę. Powiększ zdjęcie z głową modelki, tam widać bardzo dobrze rodzaj materiału, szczególnie przy kołnierzu.
          Bardzo ładne wdzianko, ale płaszczem to raczej nie jest, niestety.
          Nawet cienki płaszczyk może być przyjemny na jesień i ciepłą zimę, ale raczej nie w tym splocie.
          Kiedyś Massimo Dutti miało duży wybór płaszczy z takich właśnie typowych tkanin, niestety ulegli modzie na brak podszewki, ale może moda się już zmieniła, nie wiem.
    • mikams75 Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 17:03
      Płaszcz ładny ale wygląda na cienki. A czy na jesień czy zimę to już zależy od tego jak marzniesz i jaki masz tryb życia.
      • al_sahra Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 17:12
        mikams75 napisała:

> Płaszcz ładny ale wygląda na cienki. A czy na jesień czy zimę to już zależy od
        > tego jak marzniesz i jaki masz tryb życia.

W opisie jest, że ma podszewkę z rayonu. Dobre i to, bo ostatnio jest dziwna moda na wełniane płaszcze bez podszewki.
        • majenkirr Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 00:42
          al_sahra napisała:
          ostatnio jest dziwna moda na wełniane płaszcze bez podszewki
          .

Połowa roboty za 100% ceny😏
    • ga-ti Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 17:15
      Płaszcz ładny, taki prosty, ale właśnie ponadczasowy. Jedyne co mi w nim zgrzyta to to, że nie ma kołnierza, którym można by się obtulić przy szyi w razie zimna, ja marznę w dekolt 😉 ale Ty nie musisz.
      Torby też bardzo Ok, jak płaszcz, proste i eleganckie.
      Dla mnie cenowo kosmos, mentalnie nie do przejście 🙈
    • krwawy.lolo Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 17:43
      Prawie, jak mój. Mam go ze dwadzieścia lat.
      • mava12 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 15:40
        mole ci nie zeżarły?
        • krwawy.lolo Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 17:45
          Jakoś nie chcą.
          Fakt, że wisi przez cały rok w piwnicznej szafie, z mydłem i takimi papierami antymolowymi.
          Wyciągam go raz, dwa razy zimą, kiedy jedziemy do Ludwigsburga albo do Stuttgartu.
    • magdulecp Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 18:33
      Torby bym nie kupiła w tej cenie. Zobacz sobie torebki daag, mam kilka i są świetne. Płasz nie wiem, czy ma podszewkę ? No i 100% wełna mnie nie przekonuje, może się mechacić.
      • magdulecp Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 18:35
        Aha i nie wiem jak ty, ale dla mnie wełniany płaszcz na zimę tak od grudnia to jest nie do przejścia. Po prostu marznę, dlatego wybieram pochówki.
        • nangaparbat3 Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 18:44
          Ale że się rozgrzewasz kopiąc?
          • magdulecp Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 18:54
            😀 Faktycznie 😀 Puchówki bardziej mi pasują 😀
          • amsterdama Re: torebka i płaszcz 06.09.26, 18:54
            🤣🤣🤣
        • simonna Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 12:17
          Bardzo lubie dtylistyke COS, ale miałam 2 płaszcze od nich 100% welna i nie byly zbyt wygodne. Takie bardziej szorstkie i się do nich paprochy czepiały. Wolę miększe, bardziej otulajace.
      • asiairma Re: torebka i płaszcz 06.09.26, 18:52
        magdulecp napisała:

> Zobacz sobie torebki daag, mam kilka i są świ
        > etne.

Nie znałam - a penelope i siempre bardzo ładne.
    • celandine Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 18:49
      Tej torebki nigdy nie ma, jest permanentnie niedostępna, wiem, bo chcę ją kupić. Płaszcz mam taki podobny z Benettona. Mam też długi, czarny z COS wełna z modalem, wiązany, i chociaż jest bez podszewki, bardzo dobrze się trzyma od czterech lat. Mam zamiar kupić kolejny, jeśli będzie zniżka 30 procent na czarny piątek, bo COS zazwyczaj robi.
      • kropkaa Re: torebka i płaszcz 04.09.26, 19:00
        Mam też prosty, czarny, wełniany z Benettona, ale właśnie wełna cienka i wiatr mi w lędźwiach hula.
      • claudel6 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 00:54
        od 4 lat? to raczej niezbyt dużo. mam płaszcz, który nie tylko się trzryma, ale wygląda identycznie od 20 lat. o ile dobrze pamiętam kosztował 10 funtów. wełna z jakąs domieszką.
        • ga-ti Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 09:16
          Tez mam tak wiekowy płaszcz. Kupiłam jeszcze na studiach, w Warszawie na Stadionie 😁 ale nie od Chińczyków, a od Polaków. Na moje warunki finansowe był dość drogi, ale bez porównania z cenami w sklepach. Nosiłam go bardzo długo, później odwisiał swoje w szafie, teraz chodzi w nim córka. Płaszcz wygląda bardzo dobrze. Aż chyba go wyciągnę i zobaczę dokładnie metkę.
        • celandine Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 11:38
          Mam płaszcz kupiony na drugim roku studiów w Galerii Centrum, nie był nawet szczególnie drogi, chociaż wełniany i nadal go noszę. Teraz jednak nie robią już takich rzeczy. Dobre płaszcze wełniane jednak kosztują dużo więcej niż płaszcz z COS za 200 euro.
      • asiairma Re: torebka i płaszcz 06.09.26, 18:47
        celandine napisała:

> Mam zamiar kupić kolejny, jeśli będzie zniżka 30 procent na czarny piąt
        > ek, bo COS zazwyczaj robi.

Zwykle unikam zakupów w czarny piątek, aby nie robić nieprzemyślanych zakupów no i miałam poczucie że jestem robiona w balona (po fakcie). W tym przypadku zerknę, bo COS nie ma jakiś regularnych przecen a 30% byłoby idealne. Dzięki!
    • partytura2026 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 07:03
      Na twoich fotkach widzę raczej kardigan wełniany. To przejściówka. Zdecydowanie nie zimowy.
      Wełniany płaszcz 100 % nic nie mówi. Spódniczki i sukienki też masz z tkaniny wełnianej.
      Liczy się gramatura, grubość tej tkaniny. Do tego ten krój bez kołnierzyka.
      • partytura2026 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 07:28
        Ok, weszłam na stronę produktu. Przejściówka zdecydowanie. Taki nieco sztywniejszy żakiet.
    • aqua48 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 10:09
      Płaszcz zacny, jednak chyba raczej do auta i z auta, albo na niezbyt chłodną i suchą jesień. Natomiast torebka mnie się zdecydowanie nie podoba przez to załamanie w środku. Ale jest w charakterze i do tego płaszcza pasuje smile
      • mava12 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 15:40
        >jednak chyba raczej do auta i z auta

do "auta" za długi
    • marzenka12 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 10:56
      Nie pomoge z zakupami ale chcialam pochwalic wybory, bardzo ladne wszystko jest
      • alexis1121 Re: torebka i płaszcz 05.09.26, 16:16
        Podbijam! Też mi się podobają wybory Asi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka