pyza-wedrowniczka Re: Miejsce na buty w domu 19.09.26, 13:10 Ja mam w łóżku buty, takie używane bardzo rzadko, czyli jakieś szpilki itp. Mam je spakowane w przezroczyste pudełka plastikowe, też żeby się "mniej walały", bo mamy w tym łóżku mnóstwo innych rzeczy też. Na górze w szafie mam buty "pozasezonowe" - tę górną półkę wymieniam 2x w roku - sandałki z kozakami tam zamieniam, bo cała reszta jest całoroczna w szafce na buty w przedpokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Miejsce na buty w domu 20.09.26, 20:02 Problem I świata level max. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Miejsce na buty w domu 20.09.26, 21:20 Chyba nie przekonałabym się do trzymania butow pod materacem Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Miejsce na buty w domu 21.09.26, 10:05 Zrób to sobie, sprawdź jak dziala w codziennym użytkowaniu . I albo zostawisz albo cos zmienisz. To Tobie ma byc wygodnie. U mnie by sie nie sprawdziło bo mąż ma różne zmiany i jak jest po nocce to w dzien odsypia. Jak ja bym sie miala dostać do butów pod lozkiem ? 😄 Ja mam zwykłe regały warsztatowe w piwnicy i tam trzymamy wszystkie buty - poukladane w pudełkach. Ale ja mam piwnice gdzie to moze sobie stać i nikomu nie przeszkadza i nikt tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Miejsce na buty w domu 21.09.26, 11:10 Śmierdzące buty ematki mające "specyficzny zapach", które "nadają smrodek pomieszczeniu", zrobiły mi dzień! A taki niewinny wątek! 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Miejsce na buty w domu 21.09.26, 11:19 Gdyby buty byly moim centrum wszechswiata, to byc moze tak. Ja latam w dwoch parach butow na zmiane, wiec nie potrzebuje takiej ekspozycji. Taka powierzchnie mozna wykorzystac na przechowywanie innych rzeczy (ubran, zapasowej poscieli itp). Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Miejsce na buty w domu 21.09.26, 16:16 Moja córka ma u siebie w niewielkim pokoju taką szafeczkę na buty z Ikei, zajmuje ona bardzo mało miejsca, a wchodzi w nią sporo, więc buty noszone na bieżąco się zmieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
alux Re: Miejsce na buty w domu 22.09.26, 13:47 majenkirr napisała: > Moja córka ma u siebie w niewielkim pokoju taką szafeczkę na buty z Ikei, zajmu > je ona bardzo mało miejsca, a wchodzi w nią sporo, więc buty noszone na bieżąco > się zmieszczą. > Też mam podobną z Ikei, ale trochę szerszą. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Miejsce na buty w domu 21.09.26, 16:36 Ja mam w korytarzu szafę z półkami, tam stoją buty luzem lub w pudełkach, te, co w użytku- na drucianej półeczce /lub na chodniczku/. Ale fakt, nas jest dwoje aktualnie, to pewnie robi różnicę, ale też nie mamy tyle par butów, by anektować np w sypialni tapczan, czy tworzyć inne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Miejsce na buty w domu 22.09.26, 21:09 Ewo, jaka jest powierzchnia twojego wciąż za małego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Miejsce na buty w domu 23.09.26, 00:05 Nie jest za mały. Dla nas dwojga i dwóch nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Miejsce na buty w domu 23.09.26, 23:52 eva_evka napisała: > Nie jest za mały. Jak to, ciągle stękasz, że nie masz na coś miejsca. 240 m2? Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Miejsce na buty w domu 23.09.26, 23:54 Ty to masz jakąś fobię na moim punkcie To można leczyć. Miejsce mam, ale szukam lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Miejsce na buty w domu 24.09.26, 23:59 eva_evka napisała: > Ty to masz jakąś (...) O, widzę, że moja odpowiedź poleciała bez śladu, za to Ewy została. Zatem można komuś diagnozować "fobię" [niepasujące tutaj określenie] na punkcie innej forumowiczki i sugerować tejże fobii leczenie. No to się powtórzę: problem I świata level master. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Miejsce na buty w domu 26.09.26, 01:19 Normalny problem normalnych ludzi. Skoro dla Ciebie to problem pierwszego śqiata, to może określ, co tak cię razi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Miejsce na buty w domu 23.09.26, 23:53 eva_evka napisała: > Nie jest za mały. Dla nas dwojga i dwóch nastolatek. To mi nic nie mówi, niektórym wystarcza 100 m2, inni potrzebują posiadłości. Ty jesteś gdzieś pośrodku, ciekawa jestem gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś