Dodaj do ulubionych

Ślub 23-latków

• ponis1990 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:45
      Moja koleżanka wyszła za mąz w wieku 22,5 a jej mąz był 6 lat mlodszy. Też nie przez ciążę. Było to prawie 12 lat temu i do teraz są fajnym małżeństwem.
      • ponis1990 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:45
        Jezu, STARSZY ;P A Ten mąż big_grin
        • heca007 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 23:09
          big_grin A już zaczynałam sobie obliczać ileż to lat mógł mieć ten młodociany mąż big_grin
    • awf-33 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:50
      Za wcześnie? Raczej normalnie.
      Miałam 20 lat, mąż 26, znaliśmy się od 5 lat, parą byliśmy od 3. Jak ma się rozpaść, to się rozpadnie,
    • aqua48 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:52
      Moi Rodzice pobrali się wcześniej byli razem do śmierci. Ale ślub to nie dożywocie, jeśli młodym się uda to fajnie, jeśli nie to się rozstaną, proste.
    • przepio Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:52
      Mój syn ożenił się gdy mial 24 lata, jego zona tez. Wspólny staż- 6 lat, mieszkali razem 5. Rozwód był po 3 latach małżeństwa.
      Ja ślub brałam mając 22 lata, maz mial 24, jestesmy grubo ponad 30 lat razem. Ale teraz są zupełnie inne czasy i uwazam, że obecnie to zdecydowanie za wczesnie
    • bene_gesserit Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:53
      Ematka się zapatruje, że nic nie jest ma zawsze. Chociaż, owszem, to dziwne, bo po co komu ślub tak w ogóle. Ona ma syndrom księżniczki i tego wyjątkowego dnia, czy on seks tylko po ślubie? Itd
    • kamin Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 18:39
      Dla mnie by było z 10 lat za wcześnie. Ale to dla mnie, wiem że nie wszyscy mają tak samo.
    • qrka Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 20:09
      Córka miała 23 lata, jak wyszła za mąż, syn 23 lata skończy za kilka miesięcy i - mam nadzieję - się w tym kierunku nie wybiera.
      Każdemu jego po*no wink
    • misiamama Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 21:11
      Decyzja o ślubie wymaga pewnej dozy szaleństwa, 23 lata wydają mi się wręcz niezwykle odpowiednim wiekiem na takie fanaberie.
    • eva_evka Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 23:04
      Normalny wiek na takie decyzje.
      Jest też szansa, że dzieci urodzą się niedługo a nie przed 40stką.
    • mia_mia Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 07:42
      Nie jest to teraz typowy wiek na planowany ślub, chociaż jeszcze jakiś czas temu był normalny, zresztą sama decyzja o małżeństwie staje się przecież coraz mniej „normalna”. Jeśli oni mają jakiś majątek, jeśli w rodzinach jest jakiś majątek to ktoś powinien porozmawiać z nimi o konsekwencjach ślubu i tyle. Cała reszta jest zwykle stosunkowo łatwa do odkręcenia.
    • nikki30 Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 18:22
      Wbrew pozorom to jest najlepszy czas, tym bardziej, że znają się jak łyse konie. Najtrwalsze związki jakie znam to właśnie małżeństwa zawarte w podobnym wieku.
    • novembre Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 18:30
      Patrzac z wlasnej perspektywy, za wczesnie. I mimo, ze sie znaja, i sa dopasowani, i tak dalej. Dla mnie 27 to tak minimum.
    • wyprawa32768 Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 22:12
      3 lata razem w związku to najwyższa pora wziąć ślub. Wydaje mi się że raczej chodzi o to że mają zbyt małe doświadczenie w relacjach damsko-męskich przed długim, stabilnym związkiem. Więc tak, istnieje jakieś ryzyko że kiedyś to wybije. Ale może nie i wszystko będzie dobrze. Życie.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 23:34
      Ich wybór, jesli są w miare samodzielni.
      Czy chcialabym żeby mój syn chciał brać slub w tym wieku - nie, czy bym go odwodziła jakoś bardzo mocno od tej decyzji - nie.
      Różnie się uklada, wiek nie jest gwarancją szczęścia, można żyć razem juz na zawsze, a mozna tylko rok czy 2 lata.
      Mam jednego męża od 20 lat, ale wiem że nie jest to standardem - na szczęście nikogo już jie kamienują i nie spychają na margines bo związek się rozsypał.

• mava12 Re: Ślub 23-latków 01.10.26, 00:50
      Tu chyba nie ma opcji, że na pewno się uda.
      Moja matka wyszła za mąz w wieku 20 lat, mąż a mój ojciec, 21 lat. Wakacyjna miłość, pobrali się po pół roku. Po +/- 4 latach małżeństwo rozpadło się.
      Moja koleżanka wyszła za kolegę z LO., z którym chodziła już w tym LO. Idealnie dopasowani, te same priorytety. Małżeństwo rozpadło się po jakichś 15 latach, bo "mąż się zakochał" w jakiejś małolacie, która właśnie przyszła do jego pracy. Tak powiedział jej i ich dzieciom. Małolata też się zakochała, co udowodniała każdego możliwego dnia, cudzemu mężowi i ojcu rodziny.
      Tak więc nie ma reguły.
    • tiarav Re: Ślub 23-latków 01.10.26, 09:37
      W dzisiejszych czasach "co tak wczesnie", moje pokolenie "w sam raz", pokolenie wczesniej "juz czas najwyzszy".
      A ja osobiscie uwazam, ze skoro zakochani, dopasowani i chca, to czemu nie? Bo moze sie rozwioda? Mozliwe, tak samo jak spora czesc par, ktora ze slubem poczeka. Przeciez to jest takie jednostkowe - jeden w wieku 23 lat moze byc bardziej dojrzaly i gotowy do zwiazku niz 40 latek. A co czas przyniesie to i sie zobaczy. Przepisu na "happily ever after" nie ma jednego wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka