ponis1990 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:45 Moja koleżanka wyszła za mąz w wieku 22,5 a jej mąz był 6 lat mlodszy. Też nie przez ciążę. Było to prawie 12 lat temu i do teraz są fajnym małżeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 23:09 A już zaczynałam sobie obliczać ileż to lat mógł mieć ten młodociany mąż Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:50 Za wcześnie? Raczej normalnie. Miałam 20 lat, mąż 26, znaliśmy się od 5 lat, parą byliśmy od 3. Jak ma się rozpaść, to się rozpadnie, Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:52 Moi Rodzice pobrali się wcześniej byli razem do śmierci. Ale ślub to nie dożywocie, jeśli młodym się uda to fajnie, jeśli nie to się rozstaną, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:52 Mój syn ożenił się gdy mial 24 lata, jego zona tez. Wspólny staż- 6 lat, mieszkali razem 5. Rozwód był po 3 latach małżeństwa. Ja ślub brałam mając 22 lata, maz mial 24, jestesmy grubo ponad 30 lat razem. Ale teraz są zupełnie inne czasy i uwazam, że obecnie to zdecydowanie za wczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 17:53 Ematka się zapatruje, że nic nie jest ma zawsze. Chociaż, owszem, to dziwne, bo po co komu ślub tak w ogóle. Ona ma syndrom księżniczki i tego wyjątkowego dnia, czy on seks tylko po ślubie? Itd Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 18:39 Dla mnie by było z 10 lat za wcześnie. Ale to dla mnie, wiem że nie wszyscy mają tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 20:09 Córka miała 23 lata, jak wyszła za mąż, syn 23 lata skończy za kilka miesięcy i - mam nadzieję - się w tym kierunku nie wybiera. Każdemu jego po*no Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 21:11 Decyzja o ślubie wymaga pewnej dozy szaleństwa, 23 lata wydają mi się wręcz niezwykle odpowiednim wiekiem na takie fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Ślub 23-latków 29.09.26, 23:04 Normalny wiek na takie decyzje. Jest też szansa, że dzieci urodzą się niedługo a nie przed 40stką. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 07:42 Nie jest to teraz typowy wiek na planowany ślub, chociaż jeszcze jakiś czas temu był normalny, zresztą sama decyzja o małżeństwie staje się przecież coraz mniej „normalna”. Jeśli oni mają jakiś majątek, jeśli w rodzinach jest jakiś majątek to ktoś powinien porozmawiać z nimi o konsekwencjach ślubu i tyle. Cała reszta jest zwykle stosunkowo łatwa do odkręcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 18:22 Wbrew pozorom to jest najlepszy czas, tym bardziej, że znają się jak łyse konie. Najtrwalsze związki jakie znam to właśnie małżeństwa zawarte w podobnym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 18:30 Patrzac z wlasnej perspektywy, za wczesnie. I mimo, ze sie znaja, i sa dopasowani, i tak dalej. Dla mnie 27 to tak minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 22:12 3 lata razem w związku to najwyższa pora wziąć ślub. Wydaje mi się że raczej chodzi o to że mają zbyt małe doświadczenie w relacjach damsko-męskich przed długim, stabilnym związkiem. Więc tak, istnieje jakieś ryzyko że kiedyś to wybije. Ale może nie i wszystko będzie dobrze. Życie. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Ślub 23-latków 30.09.26, 23:34 Ich wybór, jesli są w miare samodzielni. Czy chcialabym żeby mój syn chciał brać slub w tym wieku - nie, czy bym go odwodziła jakoś bardzo mocno od tej decyzji - nie. Różnie się uklada, wiek nie jest gwarancją szczęścia, można żyć razem juz na zawsze, a mozna tylko rok czy 2 lata. Mam jednego męża od 20 lat, ale wiem że nie jest to standardem - na szczęście nikogo już jie kamienują i nie spychają na margines bo związek się rozsypał. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Ślub 23-latków 01.10.26, 00:50 Tu chyba nie ma opcji, że na pewno się uda. Moja matka wyszła za mąz w wieku 20 lat, mąż a mój ojciec, 21 lat. Wakacyjna miłość, pobrali się po pół roku. Po +/- 4 latach małżeństwo rozpadło się. Moja koleżanka wyszła za kolegę z LO., z którym chodziła już w tym LO. Idealnie dopasowani, te same priorytety. Małżeństwo rozpadło się po jakichś 15 latach, bo "mąż się zakochał" w jakiejś małolacie, która właśnie przyszła do jego pracy. Tak powiedział jej i ich dzieciom. Małolata też się zakochała, co udowodniała każdego możliwego dnia, cudzemu mężowi i ojcu rodziny. Tak więc nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
tiarav Re: Ślub 23-latków 01.10.26, 09:37 W dzisiejszych czasach "co tak wczesnie", moje pokolenie "w sam raz", pokolenie wczesniej "juz czas najwyzszy". A ja osobiscie uwazam, ze skoro zakochani, dopasowani i chca, to czemu nie? Bo moze sie rozwioda? Mozliwe, tak samo jak spora czesc par, ktora ze slubem poczeka. Przeciez to jest takie jednostkowe - jeden w wieku 23 lat moze byc bardziej dojrzaly i gotowy do zwiazku niz 40 latek. A co czas przyniesie to i sie zobaczy. Przepisu na "happily ever after" nie ma jednego Odpowiedz Link Zgłoś