maja42 25.01.05, 15:28 Czy możecie podzielić się opinią na temat wozków Deltim? Rozwazam zakup. Chodzi mi o to jak się sprawdzają wózki Deltim Focus, Deltim Premier i Deltim Voyager. I czym się różni Focus Trek od Fokus Elegant??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzulek Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 17:06 Miałam wózek tej firmy, ale starszego typu. Jedyne, co mogę Ci napisać, to opinia o firmie - i tutaj byłam pod wrażeniem. Kontaktowałam się z firmą Deltim kilkakrotnie, bo raz mi się złamała rączka, a raz pękła sprężyna i nie umiałam założyć zapasowej. Pan od kontaktów z klientami nie tylko wyjaśnił mi, jak się taką sprężynę zakłada, ale jeszcze przysłał mi ZA DARMO zapasową na wszelki wypadek. Rączkę też mi przysłano, tym razem już za opłatą, ale zrobiono to bardzo szybko (a było to między świętami a Nowym Rokiem, dużo ludzi na urlopach itd.) Od tej strony tę firmę polecam Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
ola152 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:54 mam wózek deltim fokus trzy częściowy i jestem zadowolona. Korzystam z niego już 9 m-c i jak dotąd wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 17:23 Uzywalam fokusa przez jakies 8 mies. sprawowal sie idealnie- dobrze sie prowadzil, miekko i dosyc lekko, chociaz premier kolezanki pchalo sie lzej. fokus natomiast ma duzy kosz na zakupy, a w premierze niewiele da sie zapakowac. na pewno fokus jest cieply, budka gleboka, cicho sie otwiera. dziecko moze tez swobodnie spac w spacerowce w pozycju lezacej, bo podnozek sie podnosi. i gondolka i spacerowka maja cieple i szczelne pokrowce. w gondolce mozna podnosic oparcie i zamocowac szelki, w spacerowce jest chyba 2 albo 3-stopniowa regulacja i szelki. kola sie zdemuja bardzo wygodnie i spokojnie kobieta sobie z tym poradzi w razie potzreby. skalda sie rowniez bezproblemowo. kiedy zerwaly mi sie plastikowe zaczepy na raczce wozka do zawieszana torby napisalam maila do serwisu. blyskawicznie odpisali i w ciagu tygodnia przyslali za darmo nowe, metalowe zaczepy z mailowa instrukcja obslugi Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 08:58 pomylil mi sie premier z voyagerem votyager ma mniejszy kosz, ale rowadzi sie lzej. a premier wogole mi sie nie podoba tak mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiowamama Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 17:54 Ja też mam Focusa i jestem z niego bardzo zadowolona.Dobrze się prowadzi,śnieg nie stanowi dla niego problemu, łatwo się składa i rozkłada.Jeśli planujesz czasem wozić wózek w bagażniku to radzę sprawdzić czy Premier się zmieści.(Do mojego nie wchodził i dlatego zrezygnowaliśmy z niego.) Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:04 No chyba się zdecyduję na Fokusa... tylko dalej nie wiem czym się różni Trek od Elegant, a jakoś nie mogę się sama dopatrzec różnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:19 wejdz na strone www.deltim.com.pl i wyslij do nich maila z zapytaniem. odpowiadaja szybko byc moze trek od eleganta rozni sie jakims szczegolem np wzmocnieniem, innym pokrowcem albo kolorem felg jak to jest w przypadku exclusive. widze, ze ten exclusive ma tez ciut inna torbe, jakby usztywniana. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:45 My mamy Focusa - gondolę + spacerówkę z możliwością montowania fotelika. Sprawdza się. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olimama Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 23:09 Mam Voyagera - genialny! Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara.magda Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 00:14 ja też kupiłam Deltima - jest bardzo dobry, wspaniale się prowadzi. Teraz kupiłam też fotelik samochodowy z tej samej firmy i widzę że córcia jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Deltim-focus ---polecam 26.01.05, 10:04 Lekki stelaż, więc i cały wózek jest lekki, duży kosz na zakupy. Szybki serwis i naprawy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 11:45 pisałam do nich maila, ale wogóle nie odpowiedzieli. to było 3 tyg. temu Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:02 Jak miałabym tyle zapołacic za fokusa eleganta 895zł tj. ( mówię o cenach z www.naszedzieci.pl bo tu patrzyłam), a za voyagera 609zł to jak dla mnie to nie ma sie nad czym zastanawiać tylko brać voyagera .Tylko jak ja miałabym tyle zapłacic to bym z graco kupiła albo ultime 530zł za albo quattro tour za 680zł i wagowo te 9 kg a generalnie to niczym sie nie rózni od deltimy, zastanów sie nie firma się liczy tylko wygoda dla Ciebie i dziecka. Pozdrawiam Edyta jak chcasz pogadać gg5895723 lub tlen mzagraj@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:10 Ja też do nich pisałam zanim kupiłam. I mi dosyc szybko odpowiedzieli. Ale szczegółów to dowiadywałam się telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 11:49 Witam, Maja42 ja co prawda nie mam takiego wózka bo mam graco miraga (7kg), ale wiesz mnie przeraziła waga tego wózka jeszcze focus jak cie moge 13 kg ale premier 16kg + Twoje dziecko , to Ty musisz mieć sporo sily bo wiesz u nas w Polsce to sa zajebiste krawęrzniki i podjazdy tak że trzeba sie namęczyć. Jak dla mnie to najlepiej wygląda voyager ma najrozsądniejszą spacerówkę, a na to powinnaś przedewszystkim patrzeć bo spacerówki używa się najdłużej. Moim zdaniem spacerówka premiera i focusa jest bardzo wysoka i nie wiem jak z wygodą dla dzidzi. Moj kuzyn z takiego powodu zakupić musiał nową spacerówke bo bdziecko siedziało tak wysoko jak na stole i nie chciało jeździć, nie wiem jakiej firmy ten wózek byl ale to nie istotne. Ja polecam graco bo są lekkie .Polecam też strone na której kupiliśmy ostatnio wózek bo wyprzedaja kolekcje 2004 może coś taniej kupisz www.naszedzieci.pl kiedyś na www.allegro.pl też widziałam nowe deltimy może zobacz a nóż widelec będzie taniej? Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:15 Sorry ale porównanie Fokusa z graco Mirage to pomyłka, graco to lekka spacerówka bez amortyzacji,która dla noworodka kompletnie się nie nadaje a Focus to wózek trzyfunkcyjny od noworodka, z regulacją miękkości zawieszenia, włożyłam do spacerówki moją trzyletnią córkę i nie miałam większych problemów z podbiciem kółek. Większość mam jak zdążyłam zauważyć użytkuje go nie dłużej niż półtora roku,potem kupuje małą poręczną spacerówkę lub parasolkę. Ja też zdecdowałam się na fokusa dla mojego drugiego dziecka, narazie nic nie mogę powiedzieć o użytkowaniu bo uroszę w marcu,a wózek stoi w przedpokoju i czeka ale jest to jedyny polski wózek który mi się podoba i można wpiąć w stelaż fotelik samochodowy. W premierze nie podoba mi się stelaż i metalowy koszyk, po prostu takich nie lubię,ale ma większe kółka i przednie są skrętne,więc być może lepiej się go prowadzi.Voyager to wózek głęboko spacerowy bez gondoli,a tylko z wkłądem dla noworodka miałam taki typ dla pierwsze córeczki i nawet się sprawdził,wytrzymałam z nim 10 miesięcy więc jak dla mnie to długo bo ja lubię często zmieniać wózki, a moja córcia miała ich siedem A wnioskując z instrukcji od fokusa to wersja Trek od Elegant różni się bieżnikiem kół ale mogę się mylić bo jest to tylko narysowane a nie opiesane. Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:36 Ja nie namawiam do zakupu miraga (a amortyzacje ma na przednie koła, ja mieszkam w mieście i u mnie wertepów nie ma tu gdzie będę jeżdzić wózkiem terenówki jej nie kupię) dla noworodka choć ja taki kupiłam dla mojej córki a ma 2 miesiące teraz ale ja dopiero w maju będę jeździć wózkiem. Za to są również inne wózki z graco. Ja nie jestem takim patriotą żeby kupic ózek tylko dlatego że on polski a waży 16 kg bo na patriotyzm to ja siły nie mam. A tak na marginesie to mnie by nie było stac na zakup 7 wózków i dlatego wybieram optimum żebym 7 nie kupowała bo ja aż tyle kasy to nie mam, a najdłużej ze spacerówki będę kożystać. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 13:25 naprawde nie widzisz roznicy miedzy deltimem, a spacerowka graco??? uzywalam fokusa przez 8 mies, z czego ponad pol roku samej gondoli. pozniej przesiedlismy sie na graco voyagera, bo czesto jezdzimy autobusami pks i malymi busami. graco zlozysz w calosci w pol minuty, a deltim jest ciezszy, dwuczesciowy i utrudnia czeste przemieszczanie sie w ten sposob. ale do rzeczy: nie wyobrazam sobie wozic noworodka w spacerowce graco, a juz na pewno nie mirage czy ultima w nowej wersji! tapicerka koszmarna- cienka, beznadziejna. jak tam polozyc dziecko? mam wrazenie, ze go konstrukcja w pupe gniecie. amortyzajca bliska zeru. ktos, kto nie mial wozka na pompowanych kolach nawet sobie sprawy nie zdaje z roznicy. w zyciu bym takiego malenstwa nie wsadzila w ten koszmarny wozek. to jest spacerowka dla dziecka samodzielnie siedzacego. ja sie zalapalam na model voyagera lx z 2001 roku chyba z mieciutkim siedzeniem i nieprzemakalnym, grubym pokrowcem i gruba budka. a i tak wsadzilam dopiero dziecko jak skonczylo 8 mies. i tez tylko dlatego, ze nadchodzila wiosna. moj deltim byl w idealnym stanie, sprzedalam tanio i ludzie, ktorzy go kupili byli wniebowzieci. za ta kase kupilam graco i nie musialam nic dokladac. wiec nie jest problemem zmiana wozka. poza tym nie liczy sie patriotyzm tylko jakosc i funkcjonalnosc. graco jakoscia sie do deltima nie umywa. malo jest wozkow 3funkcyjnych lzejszych od fokusa. moze znajdziesz jeden z tych w granicach 2tys. zl...... Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 15:31 Owszem są różne wózki graco ale według mnie żaden nie nadaje się dla noworodka,są to wózki innej klasy i nie można ich porównywać do wózków trójfunkcyjnych, dla starszego dziecka i owszem a że mirage ma amortyzację na przednie kółka to piszą w katalogu w użytkowaniu ciężko to odczuć ( mam taki wózek dostałam od koleżanki po jej synku) zamierzam go używać ale dla ok rocznego dziecka nie wcześniej, tylko jeden model ma regulację podnóżka w innych jak dziecko zaśnie to mu nóżki zwisają. Nie ma przymusu kupowania polskich wózków ten fokus to mój pierwszy polski wózek a kierowałam się tym że spełnia moje wymagania a kosztuje połowę tego co zagraniczny wózek z tymi samymi funkcjami, zresztą kupiłam używany w super stanie od bardzo sympatycznej mamy z tego forum. Mnie też nie stać na sieden wózków dlatego kilka dostałam od koleżanek po ich dzieciach,inne kupiłam używane tylko jeden kupiłam nowy Graco Metrosport, ja po prostu mam świra na punkcie wózków i nie uważam żeby było to szkodliwe Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 16:09 Ja na wstępie powinnam była napisać że ja tego wózka nie zamierzam używać wcześniej niż przed majem, czyli moja mała będzie miała ok 7 m-cy. Dla nas wózek służyć będzie tylko do jazdy po marketach ,deptaku w centrum i po parku który jest za domem. Poza tym mamy samochód i wóózek ma byc lekki żebym go mogła włożyc bo bagażnika. Na wypady weekendowe jeźdze do rodziców poza miasto, koło domu las więc wózka ja będę mało używać.Z deltima jak miałabym kupować to skusiłabym się na voyagera. co do spadków to ja koma nie mam na co liczyć mimo że mam sporo znajomych a wszyscy po 30 to nikt dzieci nie ma tylko my się wybiliśmy, a świr na punkcie wózków jest przyjemny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 16:15 zgadza się bardzo przyjemny dla mojego marcowego dzidziusia mam już trzy wózki i nie zamierzam na tym poprzestać, po roku sprzedam fokusa i za te pieniążki kupię inny. Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 16:27 Ostatecznie chyba się zdecyduje na Focusa, bardzo dziekuję za pomoc. Nie wydaje mi się, zeby 9 kg to było bardzo cięzko... Do tej pory jeździlismy Peg Perego od znajomych po ich dzieciach, ale się wyeksploatował dokumentnie i potrezbujemy nowy. A że planujemy jak najszybciej się da drugie dziecko to chcę od razy trójfunkcyjny... Chciałam też Peg Perego ale kosztuje ok 2300 więc mnie zmroziło... Odpowiedz Link Zgłoś