Dodaj do ulubionych

wózki Deltim- proszę o opinie

25.01.05, 15:28
Czy możecie podzielić się opinią na temat wozków Deltim? Rozwazam zakup.
Chodzi mi o to jak się sprawdzają wózki Deltim Focus, Deltim Premier i Deltim
Voyager. I czym się różni Focus Trek od Fokus Elegant???
Obserwuj wątek
    • zuzulek Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 17:06
      Miałam wózek tej firmy, ale starszego typu. Jedyne, co mogę Ci napisać, to
      opinia o firmie - i tutaj byłam pod wrażeniem. Kontaktowałam się z firmą Deltim
      kilkakrotnie, bo raz mi się złamała rączka, a raz pękła sprężyna i nie umiałam
      założyć zapasowej. Pan od kontaktów z klientami nie tylko wyjaśnił mi, jak się
      taką sprężynę zakłada, ale jeszcze przysłał mi ZA DARMO zapasową na wszelki
      wypadek. Rączkę też mi przysłano, tym razem już za opłatą, ale zrobiono to
      bardzo szybko (a było to między świętami a Nowym Rokiem, dużo ludzi na urlopach
      itd.)
      Od tej strony tę firmę polecam smile
      Zuza
      • ola152 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:54
        mam wózek deltim fokus trzy częściowy i jestem zadowolona. Korzystam z niego
        już 9 m-c i jak dotąd wszystko jest ok.
    • gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 17:23
      Uzywalam fokusa przez jakies 8 mies. sprawowal sie idealnie- dobrze sie
      prowadzil, miekko i dosyc lekko, chociaz premier kolezanki pchalo sie lzej.
      fokus natomiast ma duzy kosz na zakupy, a w premierze niewiele da sie zapakowac.
      na pewno fokus jest cieply, budka gleboka, cicho sie otwiera. dziecko moze tez
      swobodnie spac w spacerowce w pozycju lezacej, bo podnozek sie podnosi.
      i gondolka i spacerowka maja cieple i szczelne pokrowce. w gondolce mozna
      podnosic oparcie i zamocowac szelki, w spacerowce jest chyba 2 albo 3-stopniowa
      regulacja i szelki. kola sie zdemuja bardzo wygodnie i spokojnie kobieta sobie z
      tym poradzi w razie potzreby. skalda sie rowniez bezproblemowo.

kiedy zerwaly mi sie plastikowe zaczepy na raczce wozka do zawieszana torby
      napisalam maila do serwisu. blyskawicznie odpisali i w ciagu tygodnia przyslali
      za darmo nowe, metalowe zaczepy z mailowa instrukcja obslugi smile

• gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 08:58
        pomylil mi sie premier z voyagerem smile votyager ma mniejszy kosz, ale rowadzi sie
        lzej. a premier wogole mi sie nie podoba smile tak mialo byc.
    • stasiowamama Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 17:54
      Ja też mam Focusa i jestem z niego bardzo zadowolona.Dobrze się prowadzi,śnieg
      nie stanowi dla niego problemu, łatwo się składa i rozkłada.Jeśli planujesz
      czasem wozić wózek w bagażniku to radzę sprawdzić czy Premier się zmieści.(Do
      mojego nie wchodził i dlatego zrezygnowaliśmy z niego.)
    • maja42 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:04
      No chyba się zdecyduję na Fokusa... tylko dalej nie wiem czym się różni Trek od
      Elegant, a jakoś nie mogę się sama dopatrzec różnicy...
      • gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:19
        wejdz na strone www.deltim.com.pl i wyslij do nich maila z zapytaniem.
        odpowiadaja szybko smile byc moze trek od eleganta rozni sie jakims szczegolem np
        wzmocnieniem, innym pokrowcem albo kolorem felg jak to jest w przypadku
        exclusive. widze, ze ten exclusive ma tez ciut inna torbe, jakby usztywniana.
    • ania.silenter_exunruzanka Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 21:45
      My mamy Focusa - gondolę + spacerówkę z możliwością montowania fotelika.
      Sprawdza się.
      pozdrawiam
      • olimama Re: wózki Deltim- proszę o opinie 25.01.05, 23:09
        Mam Voyagera - genialny!
        Pozdrawiam
        Aśka
    • dagmara.magda Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 00:14
      ja też kupiłam Deltima - jest bardzo dobry, wspaniale się prowadzi. Teraz
      kupiłam też fotelik samochodowy z tej samej firmy i widzę że córcia jest bardzo
      zadowolona.
    • iwles Deltim-focus ---polecam 26.01.05, 10:04
      Lekki stelaż, więc i cały wózek jest lekki, duży kosz na zakupy.
      Szybki serwis i naprawy.
      Polecam.
    • maja42 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 11:45
      pisałam do nich maila, ale wogóle nie odpowiedzieli. to było 3 tyg. temu
      • ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:02
        Jak miałabym tyle zapołacic za fokusa eleganta 895zł tj. ( mówię o cenach z
        www.naszedzieci.pl bo tu patrzyłam), a za voyagera 609zł to jak dla mnie to nie
        ma sie nad czym zastanawiać tylko brać voyagera .Tylko jak ja miałabym tyle
        zapłacic to bym z graco kupiła albo ultime 530zł za albo quattro tour za 680zł
        i wagowo te 9 kg a generalnie to niczym sie nie rózni od deltimy, zastanów sie
        nie firma się liczy tylko wygoda dla Ciebie i dziecka.
        Pozdrawiam Edyta jak chcasz pogadać
        gg5895723 lub tlen mzagraj@tlen.pl
      • iwles Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:10
        Ja też do nich pisałam zanim kupiłam. I mi dosyc szybko odpowiedzieli. Ale
        szczegółów to dowiadywałam się telefonicznie.
    • ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 11:49
      Witam, Maja42 ja co prawda nie mam takiego wózka bo mam graco miraga (7kg), ale
      wiesz mnie przeraziła waga tego wózka jeszcze focus jak cie moge 13 kg ale
      premier 16kg + Twoje dziecko , to Ty musisz mieć sporo sily bo wiesz u nas w
      Polsce to sa zajebiste krawęrzniki i podjazdy tak że trzeba sie namęczyć. Jak
      dla mnie to najlepiej wygląda voyager ma najrozsądniejszą spacerówkę, a na to
      powinnaś przedewszystkim patrzeć bo spacerówki używa się najdłużej. Moim
      zdaniem spacerówka premiera i focusa jest bardzo wysoka i nie wiem jak z wygodą
      dla dzidzi. Moj kuzyn z takiego powodu zakupić musiał nową spacerówke bo
      bdziecko siedziało tak wysoko jak na stole i nie chciało jeździć, nie wiem
      jakiej firmy ten wózek byl ale to nie istotne. Ja polecam graco bo są
      lekkie .Polecam też strone na której kupiliśmy ostatnio wózek bo wyprzedaja
      kolekcje 2004 może coś taniej kupisz www.naszedzieci.pl kiedyś na
      www.allegro.pl też widziałam nowe deltimy może zobacz a nóż widelec będzie
      taniej?
      Pozdrawiam Edyta
    • koma.edziecko Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:15
      Sorry ale porównanie Fokusa z graco Mirage to pomyłka, graco to lekka
      spacerówka bez amortyzacji,która dla noworodka kompletnie się nie nadaje a
      Focus to wózek trzyfunkcyjny od noworodka, z regulacją miękkości zawieszenia,
      włożyłam do spacerówki moją trzyletnią córkę i nie miałam większych problemów z
      podbiciem kółek.
      Większość mam jak zdążyłam zauważyć użytkuje go nie dłużej niż półtora
      roku,potem kupuje małą poręczną spacerówkę lub parasolkę.
      Ja też zdecdowałam się na fokusa dla mojego drugiego dziecka, narazie nic nie
      mogę powiedzieć o użytkowaniu bo uroszę w marcu,a wózek stoi w przedpokoju i
      czeka ale jest to jedyny polski wózek który mi się podoba i można wpiąć w
      stelaż fotelik samochodowy.
      W premierze nie podoba mi się stelaż i metalowy koszyk, po prostu takich nie
      lubię,ale ma większe kółka i przednie są skrętne,więc być może lepiej się go
      prowadzi.Voyager to wózek głęboko spacerowy bez gondoli,a tylko z wkłądem dla
      noworodka miałam taki typ dla pierwsze córeczki i nawet się
      sprawdził,wytrzymałam z nim 10 miesięcy więc jak dla mnie to długo bo ja lubię
      często zmieniać wózki, a moja córcia miała ich siedem smile
      A wnioskując z instrukcji od fokusa to wersja Trek od Elegant różni się
      bieżnikiem kół ale mogę się mylić bo jest to tylko narysowane a nie opiesane.
      • ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 12:36
        Ja nie namawiam do zakupu miraga (a amortyzacje ma na przednie koła, ja
        mieszkam w mieście i u mnie wertepów nie ma tu gdzie będę jeżdzić wózkiem
        terenówki jej nie kupię) dla noworodka choć ja taki kupiłam dla mojej córki a
        ma 2 miesiące teraz ale ja dopiero w maju będę jeździć wózkiem. Za to są
        również inne wózki z graco. Ja nie jestem takim patriotą żeby kupic ózek tylko
        dlatego że on polski a waży 16 kg bo na patriotyzm to ja siły nie mam. A tak na
        marginesie to mnie by nie było stac na zakup 7 wózków i dlatego wybieram
        optimum żebym 7 nie kupowała bo ja aż tyle kasy to nie mam, a najdłużej ze
        spacerówki będę kożystać.
        • gagunia Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 13:25
          naprawde nie widzisz roznicy miedzy deltimem, a spacerowka graco??? uzywalam
          fokusa przez 8 mies, z czego ponad pol roku samej gondoli. pozniej przesiedlismy
          sie na graco voyagera, bo czesto jezdzimy autobusami pks i malymi busami. graco
          zlozysz w calosci w pol minuty, a deltim jest ciezszy, dwuczesciowy i utrudnia
          czeste przemieszczanie sie w ten sposob. ale do rzeczy:

nie wyobrazam sobie wozic noworodka w spacerowce graco, a juz na pewno nie
          mirage czy ultima w nowej wersji! tapicerka koszmarna- cienka, beznadziejna. jak
          tam polozyc dziecko? mam wrazenie, ze go konstrukcja w pupe gniecie. amortyzajca
          bliska zeru. ktos, kto nie mial wozka na pompowanych kolach nawet sobie sprawy
          nie zdaje z roznicy. w zyciu bym takiego malenstwa nie wsadzila w ten koszmarny
          wozek. to jest spacerowka dla dziecka samodzielnie siedzacego.

ja sie zalapalam na model voyagera lx z 2001 roku chyba z mieciutkim siedzeniem
          i nieprzemakalnym, grubym pokrowcem i gruba budka. a i tak wsadzilam dopiero
          dziecko jak skonczylo 8 mies. i tez tylko dlatego, ze nadchodzila wiosna.

moj deltim byl w idealnym stanie, sprzedalam tanio i ludzie, ktorzy go kupili
          byli wniebowzieci. za ta kase kupilam graco i nie musialam nic dokladac. wiec
          nie jest problemem zmiana wozka. poza tym nie liczy sie patriotyzm tylko jakosc
          i funkcjonalnosc. graco jakoscia sie do deltima nie umywa. malo jest wozkow
          3funkcyjnych lzejszych od fokusa. moze znajdziesz jeden z tych w granicach
          2tys. zl......

• koma.edziecko Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 15:31
          Owszem są różne wózki graco ale według mnie żaden nie nadaje się dla
          noworodka,są to wózki innej klasy i nie można ich porównywać do wózków
          trójfunkcyjnych, dla starszego dziecka i owszem a że mirage ma amortyzację na
          przednie kółka to piszą w katalogu w użytkowaniu ciężko to odczuć ( mam taki
          wózek dostałam od koleżanki po jej synku) zamierzam go używać ale dla ok
          rocznego dziecka nie wcześniej, tylko jeden model ma regulację podnóżka w
          innych jak dziecko zaśnie to mu nóżki zwisają.
          Nie ma przymusu kupowania polskich wózków ten fokus to mój pierwszy polski
          wózek a kierowałam się tym że spełnia moje wymagania a kosztuje połowę tego co
          zagraniczny wózek z tymi samymi funkcjami, zresztą kupiłam używany w super
          stanie od bardzo sympatycznej mamy z tego forum.
          Mnie też nie stać na sieden wózków dlatego kilka dostałam od koleżanek po ich
          dzieciach,inne kupiłam używane tylko jeden kupiłam nowy Graco Metrosport, ja po
          prostu mam świra na punkcie wózków i nie uważam żeby było to szkodliwe smile
          • ezagraj Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 16:09
            Ja na wstępie powinnam była napisać że ja tego wózka nie zamierzam używać
            wcześniej niż przed majem, czyli moja mała będzie miała ok 7 m-cy. Dla nas
            wózek służyć będzie tylko do jazdy po marketach ,deptaku w centrum i po parku
            który jest za domem. Poza tym mamy samochód i wóózek ma byc lekki żebym go
            mogła włożyc bo bagażnika. Na wypady weekendowe jeźdze do rodziców poza miasto,
            koło domu las więc wózka ja będę mało używać.Z deltima jak miałabym kupować to
            skusiłabym się na voyagera.
            co do spadków to ja koma nie mam na co liczyć mimo że mam sporo znajomych a
            wszyscy po 30 to nikt dzieci nie ma sad tylko my się wybiliśmy, a świr na
            punkcie wózków jest przyjemny smile
            Pozdrawiam
    • koma.edziecko Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 16:15
      zgadza się bardzo przyjemny smile dla mojego marcowego dzidziusia mam już trzy
      wózki i nie zamierzam na tym poprzestać, po roku sprzedam fokusa i za te
      pieniążki kupię inny.
    • maja42 Re: wózki Deltim- proszę o opinie 26.01.05, 16:27
      Ostatecznie chyba się zdecyduje na Focusa, bardzo dziekuję za pomoc. Nie wydaje
      mi się, zeby 9 kg to było bardzo cięzko... Do tej pory jeździlismy Peg Perego od
      znajomych po ich dzieciach, ale się wyeksploatował dokumentnie i potrezbujemy
      nowy. A że planujemy jak najszybciej się da drugie dziecko to chcę od razy
      trójfunkcyjny... Chciałam też Peg Perego ale kosztuje ok 2300 więc mnie zmroziło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka