polcik2 12.04.05, 22:08 Pomóżcie mi kochane co podac na urodzinowe przyjęcie córci.Mysle o sałatkach i coś na ciepło - potrawy z pólki zwyczajnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubusala Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 22:59 Podciągam, podajcie jakies pomysły na szybkie przekąski smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:05 sałatka: ryż, kurczak(lub kraby), kukurydza z puszki, ananas, majonez. Pyszna Odpowiedz Link Zgłoś
kajka68 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:06 sałatka..moze byc? składniki :sałata,papryki w różnych kolorach,rzodkiewka,ogórek pomidor,pieczarki,feta-kroimy to wszystko i przed samym podaniem zalewamy sosem z :jogurtu do tego wciśnięty czosnek i posiekany koperek....wszyscy się tym zajadają...moja córcia mimo czosnku tez...jak nie ma któregoś ze składników to nieszkodzi robię ją z czego tylko mam.ja też urządzam 2 latce w piatek imprezkę)) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:08 Na ciepło Potrawka z kurczaka-moje ulubiona. Prosta i bardzo szybka pierś z kurczaka kroimy w kostke, podsmażamy dodając wyciśnięty czosnek,zioła prowansalskie i sos sojowy. wrzucamy do garnka. Na patelni zeszklić 2 cebule, dodać kurkumy. Do garnka z kurczakiem i cebulą wrzucamy puszkę kukurydzy. Chwilę pogotować coby smaki się wymieszały. Podawać najlepiej z ryżem. Na zimno też niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:10 sałatka: kapusta pekińska, ogórek, pomidor, papryka, kukurydza(lub nie), ser feta(lub nie), oliwki(lub nie), kraby(lub nie). Oliwa,sól przyprawy do sałatek i odrobina octu. Albo np sos grecki. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:11 Sałatka grecka: sałata, pomidor, ser feta, może być papryka i np cebula. Sos grecki Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:12 sałatka owocowa też jest pyszna. Nie będe pisać bo wiadomo, kroimi różne owoce Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:15 o rany, Czajka, hehehe...moze ja te potrawke tez zrobie tak bez okazji..? Wyglada obiecujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:16 Kalina rób rób potawkę. szybka,zawsze dużo wychodzi(dlatego dobra na imprezy) no i niedroga i smaczna Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:19 No toś się Czajka rozpisała i teraz dopiero mam dylemat, co wybrać?? nie moge za duzo zrobic, żeby ich nie rozpieszczać) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:20 salatka: puszka kukurydzy, kiszoe ogórasy, ser żółty w kostke, cebula i do tego majonez. Pychota! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:19 Kukurydza odsaczona, rozumiem? czy z zalewa? A kurkumę można dostac w supemarkecie? To jakas przyprawa w torebkach/ Jej, wychodze na totalna jełopę, hehe, a przeciz uwielbiam gotowac! Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: 2-gie urodziny 12.04.05, 23:21 Kukurydza odsączona(mozna troszkę zalewy wlać to potrawka nie będzie sucha). Kurkuma to przyprawa,mozna dostac w sklepie. Mozna tez użyc curry zamiast kurkumy. Kubusala życzę smacznego wyboru. Jutro dopisze więcej Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: 2-gie urodziny 13.04.05, 11:53 Może jajka faszerowane? Śledzie? Na ciepło canneloni - tylko obco brzmi, szybkie i niedrogie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: 2-gie urodziny 13.04.05, 11:54 e_r_i_n napisała: > Może jajka faszerowane? Śledzie? Na ciepło canneloni - tylko obco brzmi, > szybkie i niedrogie. No dobra, a co to te canneloni? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: 2-gie urodziny 13.04.05, 11:55 Rurki makaronowe nadziewane mielonym miesem i zapiekane. Troszke roboty jest przy nadziewaniu, lae generalnie - nic skomplikowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
polcik2 Re: 2-gie urodziny 13.04.05, 21:22 Dzięki za pomysły nawet mogę dodać swój na sałatkę : kapusta pekińska, sałatka meksykańska z pudliszek ze słoika, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek, majonez, vegeta, pieprz, sól - pycha!!, i przepis na drinka : sok pomarańczowy , syrop grenadina i wódeczka - też pycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: 2-gie urodziny 13.04.05, 21:46 a w tej salatce meksykanskiej w sloiku to co jest?? Bo ja z zagramanicy i Pudliszek nic nie dostane.. pewnie fasola czerwona.. i co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
polcik2 Re: 2-gie urodziny 13.04.05, 21:58 jest groszek zielony, fasola czerwona i kukurydza jeden słoik wystarcza na jedną miskę sałatki - Odpowiedz Link Zgłoś
polcik2 Re: 2-gie urodziny 14.04.05, 21:19 Nie wierzę że tylko tyle przepisów ... do góry... Odpowiedz Link Zgłoś