Dodaj do ulubionych

GRACO fotelik ma ktos?

14.05.05, 11:28
jak sie sprawdza? mieki jest ? rozklada sie? dokladnie chodzi mi o GRACO
JUNIOR PLUS albo o GRACO RALLY SPORT. w sklepach opinie sa sprzeczne ile
kosztuje? nie moge sie dowiedziec niczego konkretnego na temat fotelika.
podaja tylko suche informacje .
Obserwuj wątek
    • askajaworska Re: GRACO fotelik ma ktos? 14.05.05, 11:30
      to chodzi o fotelik do 36kg
    • skarolina Re: GRACO fotelik ma ktos? 16.05.05, 09:01
      Mamy Graco Junior Plusa, jestem bardzo zadowolona, dziecko też.
      • gag10 Re: GRACO fotelik ma ktos? 17.05.05, 08:20
        Skarolina mam wobec tego pytanie, bo my też przymierzamy się do kupna tego
        fotelika. Wydawało mi się że ono nie ma żadnego dodatkowego mocowania tzn.
        tylko stawia się je na siedzeniu i przypina dziecko pasem samochodowym. Czy w
        związku z tym jak jedzie się bez dziecka to fotelik nie lata po samochodzie?
        Wiem, głupie ale jakoś tak mnie nurtuje. Pozdrawiam.
        • skarolina Re: GRACO fotelik ma ktos? 17.05.05, 21:10
          Nie lata big_grin
    • joana12 Re: GRACO fotelik ma ktos? 17.05.05, 15:07
      My mamy ten fotelik od 2 lat. Uważam, że pozycja lekko odchylona nie sprawdza
      się. U nas ze względu na dość głębokie siedzienia samochodowe, fotelik
      momentalnie wraca do pozycji pionowej (nie ma możliwości zablokowania pozycji
      oparcia fotelika). Konsekwencją tego jak mój mały zasnął to wisiał w przód
      (pasy bezwładnościowe nie trzymają w foteliku), i wolałam położyć go na
      siedzeniu i zapiąć niż wieźć takiego wiszącego. W podróży nad morze (9 godzin)
      za fotelik włożyliśmy zrolowany koc, żeby oparcie było pochylone. co do latania
      fotelika w samochodzie, to nie ma takiej możliwości, bo przez jeden uchwyt
      przechodzi pas bezpieczeństwa, który go trzyma. Pozdrawiam
    • muszka_tse_tse Re: GRACO fotelik ma ktos? 17.05.05, 16:15
      Witam!
      My mamy właśnie fotelik Graco Junior do 36 kg. Myślę, że jest ok. Synek siedzi
      w nim stabilnie, nie chwieje się i jest mu wygodnie. Poza tym bardzo podobają
      mu się boczne pojemniki na butelki. Gdy synek nie jedździ z nami, nie
      zauważyłam by fotelik poruszał się lub przechylał.
      Ogólnie to jesteśmy wszyscy zadowoleni. Kupiliśmy go w hurtowni za ok. 250 zł.
      Pozdrawiam
      • gag10 Re: GRACO fotelik ma ktos? 18.05.05, 08:29
        Dzięki Dziewczyny, chyba się jednak na niego zdecydujemysmile Pozdrawiam.
        • mira31 Re: GRACO fotelik ma ktos? 18.05.05, 15:50
          wejdź na forum zakupy i do wyszukiwarki wpisz nazwę fotelika - było o nim całe
          mnówstwo. ja miałam używałam przez 3 miesięce i sprzedałam - badziewie
          niebezpiczne dla dziecka. tylko 2 gwiazdki w testach adac na 5 możliwych,źle
          wyprofilowany , jak dziecko zaśnie to przekręca się na bok (dziecko - nie
          fotelik). polecam maxi cosi rodi xp mocowany na specjalnej bazie do samochodu.
          tego typu fotelików jak graco nie wolno odchylać do spania - ta pozycja jest
          możliwa tylko jak się odchyli wraz z fotelikiem fotel samochodowy, a to jest
          możliwe tylko na przednim siedzeniu w "polskich samochodach", na których nie
          wolno przewozić dzieci. podkładając kocyki, poduszki i inne cuda pod/za
          foteliki możecie zabić dziecko jak będzie wypadek , trochę rozsądku i mniej
          oszczędności na bezpieczeństwie dziecka.
          • mama_oli_i_tomka Re: GRACO fotelik ma ktos? 18.05.05, 19:51
            Wiesz wyszystko pięknie i masz sporo racji, te koce i inne podkładki nie są
            zbyt bezpieczne żeby nie powiedzieć, że zagrażają życiu.
            Niemniej nie każdego stać na fotelik za ponad 600 zł.
            Mnie na przykład nie stać - ukradli nam samochód, w środku były foteliki.
            Musieliśmy dokupić od ręki dwie sztuki. Oznaczałoby to wydatek rzędu 1400 zł!!
            Pytanie - skąd tyle wziąć??
            Co do fotelików Graco - nam Pan w sklepie polecił raczej Juniora Plusa niż
            Rally, mimo ze Rally jest nowszym modelem. Lepiej jest wyprofilowany i w sumie
            wygodniejszy dla dziecka. My używamy od niedawna, ale póki co jesteśmy
            zadowoleni. Niemniej uważam, że to fotelik dla dziecka starszego, które
            nieczęsto sypia w czasie podróży.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka