l.e.a 30.07.05, 20:55 czy robicie ? jakie lubicie ? z mężem dziś siedzimy cały dzień, robimy kwaszone a teraz się zagotowywują korniszonki mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina_p Re: ogórki :))) 30.07.05, 20:57 kiszone...z czosnkiem. Moge jeśc w ilosciach nieograniczonych. Mniam, pyszne mi zawsze wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: ogórki :))) 30.07.05, 20:59 Lea, lubię kiszone, korniszony, małosolne i w ogóle w każdej postaci: w mizerii, na kanapce, w gulaszu (korniszony), w leczo, w sałatkach różnej maści, solo.... hmmmmm... uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipcia Re: ogórki :))) 30.07.05, 21:01 kiszone od teściowej, korniszone od mamy Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: ogórki :))) 30.07.05, 21:04 oo fajnie - ja też lubię tak ja Uma - w każdej postaci a w poniedziałek idę po cukinie, zrobię leczo do słoików na zimę będzie jak znalazł no i jeszcze śliwkowe powidła będą mniami )) Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: ogórki :))) 30.07.05, 21:06 l.e.a napisała: > oo fajnie - ja też lubię tak ja Uma - w każdej postaci > a w poniedziałek idę po cukinie, zrobię leczo do słoików na zimę będzie jak > znalazł > no i jeszcze śliwkowe powidła będą mniami )) Lea, masz jak w banku moją wizytę w Szprotawie . Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: ogórki :))) 30.07.05, 21:24 czekam, sprubój się teraz wykręcić, nawet toto nagram na dyskietkę Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn Re: ogórki :))) 30.07.05, 21:08 Robię około 60 słoików kwaszonych i tyle samo korniszonów. Poza tym mama robi w zlewie musztardowej. Z przetwórów mam już dżem truskawkowy (pycha) i soki malinowe. Reszta to mrożonki owocowe (borówki, truskawki) i warzywne. Pozdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: ogórki :))) 31.07.05, 22:44 Ja zawsze robię przetwory na zimę .Na razie mam już kompoty truskawkowe i wisniowe ,sok z czarnych porzeczek i dżemy truskawkowe i iwsniowe. W tym tygodniu mam zamiar zrobic własnie ogórki.Robię i kiszone i konserwowe z przewaga kiszonych,ale leczo z cukini nigdy nie robiłam w słoiki. Lea bardzo prosze o ten przepisik! MARCEL Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: ogórki :))) 30.07.05, 21:05 Najbardziej malosolne i kiszone. Mam dobra tesciowa, ktora robi hurtowe ilosci przetworow i cala zime nam wciska przy kazdej wizycie kilka sloikow Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: ogórki :))) 30.07.05, 22:47 Tez ubostwiam. Gar malosolnych znika u nas w dwa dni (oczywiscie nie tylko dzieki mnie ). Rodzice robia kiszone, babcia wariacje na temat A potem zupka ogorkowa w srodku zimy, z wlasnych ogorkow Mniam A do tego soki z porzeczek - moja mama robi je dla wnuka Odpowiedz Link Zgłoś
madic .....a woda z kiszonych? 30.07.05, 23:50 mniammmm, ogórki w każdej postaci, ale ta woda z kiszonych-mmmmmmmmmmm- ale ja to nienormalna jestem- lubie też wodę po oliwkach... Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipcia Re: .....a woda z kiszonych? 30.07.05, 23:58 no to ja też jestem nienormalna............. Odpowiedz Link Zgłoś
dario.plus2 Re: ogórki :))) 31.07.05, 21:48 Uwielbiam w każdej postaci, choć faworyci mi się zmieniają. Kochałam kiszone, w ciąży pożerałam słoik konserwowych na jedno posiedzenie, a w zeszłym roku dostałam przepis na sałatkę szwedzką - na razie jest liderem. Dorabiałam dwa razy, bo słoiki rozchodziły się w tempie błyskawicznym. Ale jeszcze bardziej jestem zakręcona kapustką - każda postać, przez sałatki, surówki, różnie gotowana. A sok z kiszonej kapusty...O rany kończę bo mam ślinotok. Renata Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: ogórki :))) 31.07.05, 21:55 Właśnie zrobiłam małosolne. Ja i Ola - 22 miesiące uwielbiamy ogórki małosolne. A do nich np. chleb razowy ze smalcem własnej roboty ze skwarkami. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś