Dodaj do ulubionych

lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie?

18.09.05, 23:55
Ja bardzo. Choć teraz już chyba nie mam takiego oka, jak dawniej. Ale ostatnio
nabyłam piękną!!! do pół łydki spódnicę w kwiaty bordowo-zielono-coś jeszcze
na białym tle , spodnie 3/4 w kratkę drobną biało-czerwoną,
pomarańczowo-czerwoną sukienkę (seksowną) do pół łydki bez rękawów. Wybieram
się znowu w czwartek, po rzeczy dla synka. W ub roku kupiłam dla niego
świetną kurtkę brąz z kapturem za 10 zl !! (dziś oglądałam nową kurtkę na
zimę za 100 zl!!!!!!!1).
Obserwuj wątek
    • eccia0102 Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 19.09.05, 09:19
      Szperam i lubie szperac,staram sie robic to jak najzadziej bo nie mam tak
      pojemnej garderoby.Ciupexem zaraziłam sie od siostry.W tym momecie przebywam
      zagranica u meza i pod nosem mam taki sklepik z uzywana odzieza ale tutaj jakos
      mi nieswojo zaglądac do takich przybytkow.Niedługo siostra przyjerzdza do mnie
      i na pewno obejrzy ciuchy z zagranicznych ciupexów.Ciekawe czy sa lepszej
      jakosci niz u nas.
      • rosie.rosie Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 20.09.05, 22:10
        Moim zdaniem sa lepsze. Zwykle mozna znalezc wiecej markowych ciuchow i to z
        calego swiata - szczegolnie w Londynie. Kiedys udalo mi sie znalezc cos fajnego
        z Kuby!
        U nas zwykle ciuchy sa przebrane i rzadko mozna trafic cos na prawde
        interesujacego.
        • eccia0102 Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 21.09.05, 00:01
          Byc moze przełamie moje opory i zajrze i cos wygrzebie.Ale to niezle
          brzmi.POGRZEBMY sobie w ciucholandach
          • rosie.rosie Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 21.09.05, 00:07
            a jakiego typu masz opory zeby tam POGRZEBAC?
            • eccia0102 Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 21.09.05, 08:43
              Jakie opory? to chyba wstyd wchodzenia do takiego sklepu,ale w Polsce nie
              uwazam to za obciach.Zastanawiajace.
              • bbb21 Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 21.09.05, 09:44
                żaden wstyd,; chociaż ciekawe skąd się bierze tam, a nie w Polsce? Kompleksy
                Polaków za granicami kraju?
                masa ludzi wchodzi tam pogrzebać i wychodzi czasem z naręczem fajnych rzeczy..
                owocnego szperania!
                smile)
    • bbb21 Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 22.09.05, 15:58
      to znowu ja..
      Jak mówiłam tak też zrobiłam Zakupy się powiodły. Wróciłam do domu z czaderską
      kurtką dla syna jesienną,bajeranckimi trzema bluzami, kamizelką i ocieplanymi
      spodniami, pasującymi idealnie do tej kurtki. Za to zapłaciłam 40 zl. Dla
      siebie wyszperałam płaszczyk z koca czy czegoś podobnego w kolorze beżowym z
      kapturem /taki nie z kanta prasowanka/ z wystającymi ze szwów nitkami za jedyne
      27 zł. I do tego polarowy, gruby , barwny szalik za jedyne 3 zl rodem z
      Portugalii. I jakże tu nie byc zadowolonym?
      smile)
      • iwona-mama-majki Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 22.09.05, 17:36
        A ja dziś wyszperałam dla siebie cudną granatową aksamitną marynarkę... za 12
        smile
    • bbb21 Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 06.10.05, 17:00
      kupiłam dziś kombinezon przyciemniana czerwień dla syna, za 16 zł; smile))))
      • rosie.rosie Re: lubicie szperać w ciuchlandach? Gdzie? 11.10.05, 23:41
        no to ja sie pochwale moja dzisiejsza zdobycza
        kupilam dla Kamilki sliczna spodniczke Gap-a za 2,50!
    • rosie.rosie bbb21 09.10.05, 01:36
      gdzie Ty wynajdujesz te ciuchy?
      • eni7.08 Re: bbb21 10.10.05, 11:30
        Polecam wszystkim fajny sklep z ubraniami z drugiej ręki na św. Marcina w
        Poznaniu, przy kociaku smile
        • rosie.rosie Re: bbb21 10.10.05, 21:11
          a czy jakies bardziej szczegolowe namiary na krucza i wiatraczna moge prosic?
          • rosie.rosie bbb21 21.10.05, 22:25
            czy mozesz mi podac dokladna lokalizacje tego ciucholandu na kruczej
            jutro bede w tamtej okolicy
            dzieki
            • bbb21 Re: bbb21 21.10.05, 22:39
              witam! prawie na rogu jest księgarnia! remontowali ją chyba jakiś czas temu.
              Idąc od księgarni w str Smyka, po lewej stronie - jest chyba napis: www.ciuchy;
              ale nie jestem pewna. Bliziutko Smyka. Natomiast sprzed wejścia do Smyka od
              Nowego Światu (trochę daleko, ale to o kierunek chodzi) widzisz ten sklepik.
              Mam nadzieję, że trafisz. Pozdr, i życzę miłych łowów. Ostatnio były tam
              świetne kurtki i bluzki.
              • rosie.rosie Re: bbb21 21.10.05, 22:54
                dziekuje Ci bardzo,
                chyba rzeczywiscie widzialam tam ostatnio ten sklep
                mam nadzieje cos jutro zlowicwink

na wiatraczna to juz dla mnie za daleko, bede miala malo czasu
                • bbb21 Re: bbb21 21.10.05, 23:07
                  napisz , co zdobyłaś, bo ja się przymierzam może w przyszł tyg. Chociaż trudno
                  przecież przewidzieć, co będzie.. pzdr
                  • rosie.rosie Re: bbb21 22.10.05, 23:02
                    niestety nic nie zdobylamsad
                    pocalowalam klamke..
                    sklep w soboty otwarty jest do 15-tej, a ja bylam przed 16-ta
                    sad
                    moze innym razem
                    tylko kiedy to bedzie..
      • bbb21 rosie.rosie 10.10.05, 16:36
        witaj, na konkretne i zaplanowane zakupy jeżdzę na wiatraczną w-wa, rzadko
        bywam w smyku na kruczej, ale gdy tam jestem zawsze zaglądam do sklepiku na
        kruczej - tam wyszperałam ostatnio sztruksową sp-cę zieloną do kolan i dla synka
        ocieplane jeansiki , poza tym niedaleko mojego domu jest sklep , do którego
        zaglądam przy tzw. okazji. Polecam najbardziej wiatraczną. Suuuper! smile) pzdr
        • mamaroksany Re: rosie.rosie 10.10.05, 18:21
          ja kupiłam płaszczyk dla siebie wełna plus kaszmir przypruszony siwy z domieszką
          czarnej niteczki, firmy włoskiej, dodatkowy guzik zero śladów zniszczenia za
          jedyne 16zł, dla córci sztruksowy płaszczyk z wewnętrznym korzuszkiem DIESLA ze
          srebrnymi grawerowanymi guzikami z napisem DIESEL, przepasana szerokum pasem na
          srebrną klamrę, plus kołnierzyk z korzuszka za 12zł, extra dzwony sztruksowe
          nóweczka po jedenj str.sztruks na tyle dżins za 6zł, spódnica szarej tonacji
          długa do ziemi z modnymi kieszeniami i na sznurek u góry za 3,5zł oraz kpl dla
          męża czapka polarkowa z daszkiem i uszkami plus szalik za 4zł smile)) pozdrawiam
          potrafiące wybierać...
          • bbb21 mamaroksany 10.10.05, 18:27
            zrobiłaś pięknie tanio zakupy!! smile) pozdrawiam,
            • atrytka Re: mamaroksany 10.10.05, 22:26
              dziewczyny.....ja także lubię chodzic do ciuchlandów.....bawi mnie to szperanie
              i szukanie jakiejś "perełki"dla mojej rodzinki ale powiem Wam że przerażają
              mnie czasem ceny,za 20 zł.powinnam miec ze trzy sztuki jakisik ciuszków a nie
              jedną sukieneczke ,pozdrawiam alicja
              • bbb21 Re: mamaroksany 11.10.05, 09:19
                hej, to zależy gdzie kupujesz. Najlepiej tam , gdzie sprzedają na wagę.. pzdr
                • marta76 Re: mamaroksany 11.10.05, 14:05

ja jestem uzalezniona i wciągnęłam w to moją szwagierkę.Wtorek godzina 9.00
                  wpadamy do lumpeksy.Dzis również.Głównie kupujemy śliczne i tanie ciuchy dla
                  dzieci,ale czasem trafi nam się coś fajnego.Nie jesteśmy dla siebie konkurencja
                  bo rozmiary mamy różne i dzieci różnych plci.Tak więc pakujemy do toreb w sumie
                  dla 4 osob a potem kucamy i segregujemy..
                  • atrytka Re: mamaroksany 11.10.05, 21:24
                    hmmm ja chyba tez jestem uzależniona,nie mogę się powstrzymać aby nie zajść do
                    nich choc raz w tygodniu.....
                    • nadka1 podziwiam was! 11.10.05, 21:30
                      Podziwiam Was!Kilka razy weszłam do takiego sklepu zobaczyłam milion rzeczy na
                      wieszakach i nawet nie umiałam nic obejrzeć.Może któraś mnie kiedyś weźmie ze
                      sobą na "łowy"?
        • bbb21 dot. wiatraczna 21.10.05, 22:41
          ostatnio nic ciekawego, dużo letnich rzeczy, zimowe i jesienne bb przebrane.
          Zupełnie NIC nie wybrałam.
          • malgosia191 Re: dot. wiatraczna 22.10.05, 16:29
            Jak bywasz na Wiatracznej to kawałek dalej,róg Grochowskiej i Wspólnej Drogi
            jest mały sklep z ciuchami.Co poniedziałek jest dostawa i bywają fajne rzeczy.
            • bbb21 Re: dot. wiatraczna 22.10.05, 20:09
              dzięki; zachodzę tam w okolicy do jakiegoś sklepu: schodzi się schodami w dół;
              ale czy to ten, o którym piszesz?
              • malgosia191 Re: dot. wiatraczna 23.10.05, 00:06
                Nie,do tego wchodzi sie od ulicy,przed salonem samochodowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka